Læs også:

Close
The Garden, End of Times Beginning of Time, kunst, aros, natur, miljø, klima, akrylmaling, maling, graffiti, spraymaling, aros, aarhus, kritik, tilladelser, fokus

NEWS: Kunstværk i modvind for at overmale naturpark med akrylmaling

Nyheder  | 

Aros kritiseres for nyt kunstværk · Alligator løs i Gudhjem · Trump rasende over anklager om svigersøns forbindelser til Rusland · Film med dansk skuespiller vinder Guldpalmen i Cannes

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kunstværk i modvind for at overmale naturpark med akrylmaling

Aros’ kommende kunstudstilling “The Garden. End of Times, Beginning of Times”, der foregår i den fri natur, mødes af stor kritik af flere danskere, foreninger og politikere.

Værket skal sætte fokus på menneskets idealiserede forhold til naturen ved at overmale et stort stykke naturpark med højrød og hvid maling. Værket skal brede sig fra museet og ud langs kysten syd for Aarhus, og vil dække træer, buske, græs og hvad der ellers kan være af natur indenfor udstillingen, i giftig akrylmaling.

Det synes Tine Høisgaard Jørgensen fra Højbjerg ved Aarhus ikke er i orden, og hendes opslag på Facebook har sat gang i debatten om, hvorvidt det er ok at ødelægge natur, for at sætte fokus på, hvordan man ødelægger naturen, så længe det foregår i kunstens navn:

– “Kunstværket” består i, at et kæmpemæssigt område, med sunde, smukke og spillevende træer, buske, græs, jord og andre planter, insekter, dyr og fugle – i Mindeparken i Aarhus samt på et område ned til Aarhusbugten overfor, – bliver permanent indkapslet, i giftig altødelæggende højrød og hvid akrylmaling. (“Kunstnerne” gik netop i dag rundt i hvide beskyttelsesdragter og med gasmasker på, imens de ødelagde alt levende natur på det store område). – Og de fortsætter på et nyt område, i morgen!!, skriver Tine Høisgaard Jørgensen på sin profil.

– Efterfølgende, vil alle de nu tidligere levedygtige træer, planter, samt jord, blive afskrællet og bulldozet væk, og derpå lagt i miljøskadeligt giftdepot, i formentlig mange år. Der er indhentet tilladelser, og man påstår at have både biologers, og Danmarks Naturfredningsforenings accept!, fortsætter hun.

Tine Høisgaard Jørgensen harkontaktet Aros, hun har lagt billeder af Katharina Grosses værk ud på Facebook, og hun har ringet til politiet.

– Der er to ting i det. Det ene er, om tilladelserne er i orden. Det siger Aros, at de er, og det, går jeg ud fra, er korrekt. Men det efterlader mig så med næste spørgsmål: Hvorfor ødelægge natur og slå træer, græs, blomster, insekter, måske fugle ihjel for et kunstværk…?, siger hun til Politiken.

Siden i går har sagen udviklet sig. Blandt andet har Danmarks Naturfredningsforening ikke godkendt værket.

Selv siger Aros, ifølge Politiken, at de nødvendige tilladelser er indhentet og at naturen ikke lider overlast.

https://www.facebook.com/tine.hoisgaard.jorgensen/posts/10208448136510950

Alligator løs på Bornholm

Bornholms Politi blev sendt ud på lidt af en opgave i weekenden, da en dværgkaiman, som er en slags alligator, stak af fra sin ejer i Gudhjem. Det skriver DR.

Dyret blev set ved Gudhjem Svømmehal af en person, der var ude og gå tur. Dyrets ejer er fundet, men dyret er stadig væk.

Den lille alligator er 50 centimeter langt, og omkring fire centimeter i diameter. Der er tale om en yngre en af slagsen. Den kan holdes som kæledyr i et terrarium, hvor det lever af fisk og insekter.

– Folk skal ikke forsøge selv at fange den, men i stedet for ringe til politiet på telefon 114, siger Poul Bjerregaard.

Dværgkaimanen lever normalt i troperne og kræver en temperatur på omkring 30 grader i sit terrarium, fremgår det af en pasningsvejledning fra Fødevarestyrelsen.

Den kan klare lidt lavere temperaturer om natten, og selv om vejret søndag var godt på Bornholm, er det stadig koldt for en dværgkaiman.

Ser du dyret eller ved du noget om sagen, bedes kontakte Bornholms Politi på telefon 114.

dværgkaiman, alligator, dyr, kæledyr, eftersøgning, gudhjem, gudhjem svømmehal, bornholms politi, krybdyr
Bornholms Politi leder efetr en dværgkaiman, der er stukket af fra sin ejer i Gudhjem. (Foto: Polfoto)

Trump raser mod medier efter nye Rusland-anklager

Ifølge flere medier, har Trumps svigersøn, den 36-årige Jared Kushner, der er gift med Trumps datter Ivanka, haft kontakt med Rusland i december i et forsøg på at etablere en hemmelig kommunikationskanal mellem Trumps stab og Moskva. Selv siger Trump, at det er fake news på sin Twitter. Det skriver Ritzau.

Det er blandt andre The Washington Post og New York Times, der skriver, at de har talt med kilder som bekræfter Kushners forsøg på at kommunikere med russerne.

Det skulle angiveligt være foregået få uger efter Trump blev valgt som præsident, og altså inden han trådte til i embedet. Dermed kan kontakt være ulovligt, fordi Kushner har fungeret som civil på givent tidspunkt, og de må ikke blande sig i statslige anliggender.

Flere i Trumps stab og omgangskreds er mistænkt for at have russiske forbindelser.

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

ivanka, ivanka trump, jared kushner, politik, usa, donald trump, rådgiver, udenrig, rusland, mistænkt, kommunikation, russisk forbindelse
Ivanka Trumps mand Jared Kushner har, ifølge flere medier, forsøgt at skabe en hemmelig kommunikationskanal med russerne. (Foto: Polfoto)

Film med dansk hovedrolle vinder Guldpalmen 2017

Det var den svenske komedie “The Square”, med den danske stjerne Claes Bang i en altdominerende rolle, der løb med årets Guldpalme.

Det er den svenske instruktør Ruben Östlund, der står bag filmen, der var populær på grund af sorthumoristiske scener, og ifølge juryformand Pedro Almodovar var det en film med et særdeles vigtigt indhold.

– Den handler om det værste diktatur i vore dage –  den politisk korrektheds diktatur, og det er en film jeg gerne vil se igen, fordi instruktøren har så meget på hjerte. Skuespilleren i hovedrollen er  også fantastisk – vi talte om at give en pris til ham, sagde Pedro Almodovar ifølge Ritzau.

claes bang, the square, elizabeth olsen, cannes, guldpalmen, film, kultur, filmpris, skuespiller,
Claes Bang sammen med sin medskuespiller Elizabeth Olsen i filmen The Square, der vandt dette års Guldpalmen i Cannes.

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·