Læs også:

Close
stealting, sex, kondom, prævention, sikkerhed, sexovergreb, overgreb, sex, kærlighed, parforhold, date, beskyttelse, kønssygdomme, samtykke, ligestilling

NEWS: Krænkende fænomen: Mænd smider kondomet under sex uden at sige det til partneren

Nyheder  | 

Mænd smider kondomet uden at sige det · Syrisk flygtning anholdt for angrebsplan mod København · Nordkorea kan være involveret i kæmpe hackerangreb · Medie anklager Trump for at afsløre hemmeligheder til russerne

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Krænkende fænomen: Mænd smider kondomet under sex uden at sige det til partneren

Et krænkende sexfænomen er ifølge foreningen Everyday Sexism Denmark (ESPD) begyndt at sprede sig i Danmark. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fænomenet, som også kaldes “stealthing” går ud på, at en mand og kvinde bliver enige om at have sex med et kondom på, men manden derefter smider kondomet under akten, uden at sige noget til kvinden om det. Ifølge en amerikansk rapport er problemet underrapporteret og stigende, og en schweizisk mand er netop blevet dømt for det.

– Jeg havde fastholdt, at vi kun havde sex, hvis han havde kondom på. Han brugte lang tid på at forsøge at overtale mig til at gøre det uden. I starten i en fjollet og drillende tone. Til sidst med en lidt skarpere og irriteret tone. Det ender med, at han tager kondom på, og vi har sex. Da vi er færdige, ser jeg, at han har taget kondomet af under “akten” – alt stod stille, jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige eller gøre, han grinte bare. Jeg gik ud på toilettet og græd, fortæller Josefine, der har været udsat for stealthing tre gange.

stealting, sex, kondom, prævention, sikkerhed, sexovergreb, overgreb, sex, kærlighed, parforhold, date, beskyttelse, kønssygdomme, samtykke, ligestilling
Flere kvinder melder om et nyt krænkende fænomen, hvor mænd smider kondomet under sex uden at sige det til partneren. (Foto: All Over)

Syrisk flygtning tiltalt for at planlægge bombeangreb i København

Tysk politi hat sigtet en syrisk flygtning for at ville planlægge et terrorangreb i København. Det fortæller PET og Ritzau.

Manden blev anholdt i november, hvor han forsøgte at krydse grænsen fra Tyskland til Danmark. Her fandt politiet 17.000 tændstikker, fyrværkeri, 17 batterier, 6 walkie-talkier og 2 køkkenknive i hans besiddelse. Tingene skulle bruges til at fremstille en “eksplosiv anordning”, som skulle detoneres i en menneskemængde i København.

Manden, der var 20 år under anholdelsen, har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen. Den tyske anklagemyndighed siger, at han har opholdt sig i Tyskland siden 2015 og har boet i en flygtningelejr i byen Biberach i det sydlige Tyskland. Der er angiveligt også beviser for, at manden sympatiserer med Islamisk Stat.

politi, blå blink
Tysk politi sigter syrisk flygtning for at planlægge terrorangreb mod København. (Foto: Polfoto)

Sikkerhedsfirmaer: Nordkorea kan være involveret i hackerangreb

Fredag blev computere over hele verden hacket af en ransomware virus, hvor gerningsmændene krypterer filer og frigiver dem mod betaling.

Nu peger flere spor på, ifølge de to computer- og datasikkerhedsfirmaer Symantec og Kaspersky, der undersøger sagen, at personerne bag angrebet kan være en hackergruppe ved navn Lazarus Group, der har forbindelser til Nordkorea. Det skriver Ritzau.

Læs mere her: 74 lande udsat for stort hackerangreb

Læs også: 170.000 computere ramt af gigantisk hackerangreb

Se også: Topchef: Hackerangreb var en advarsel

angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,
Sikkerhedsfirmaer vurderer, at Nordkorea kan have forbindelser til hackergruppen bag det verdensomspændende angreb. (Foto: All Over)

Medie anklager Trump for at afsløre top-hemmeligheder til Rusland

I nat skrev Washington Post, at præsident Trump angiveligt har afsløret top-hemmelige operative hemmeligheder over for den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, under et møde i  Det Ovale Værelse i sidste uge.

Ifølge avisen har USA adgang til en kilde tæt på den øverste ledelse i Islamisk Stat, og holder Washington Posts påstande vand, har Trump, ved at fortælle Sergej Lavrov om kilden, også afsløret tid og sted for terrorangreb, som russerne kan bruge til at identificere kilden og derudover amerikanske arbejdsmetoder. Oplysninger som USA ikke engang har delt med sine nærmeste allierede.

Siden har New York Times, Reuters og Buzzfeed bekræftet vigtige detaljer i historien, og samtidig har Det Hvide Hus og Trump-regeringen været ude med delvise benægtelser, hvor de bekræfter, at der er blevet talt om en “bred vifte af emner” med den russiske politiker, men ikke kilder og metoder.

Det var dog heller ikke det, Washington Post skrev, de skrev nemlig at Trump havde fortalt om operationer på en sådan måde, at det vil være muligt for russerne at regne resten ud selv.

Trump har siden sin indsættelse været i blæsevejr over sine mulige forbindelser til russerne, som man mistænker for at have hjulpet Trump med at komme til magten. Mistanken er ikke blevet mindre af, at Trump fyrede FBI-chef, James Comey i sidste uge, fordi han var utilfreds med Comey og FBIs efterforskning af Trumps forbindelser til Rusland.

Onsdag bød Trump så velkommen til den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør, og mens amerikanske medier var nægtet afgang til mødet, måtte det russiske medie Tass komme ind.

Læs mere: Trump fyrer FBI-chef

Læs også: Trumps justitsminister fortalte ikke om møder med russer – nu kræves hans afgang

Se også: Opkald viser kontakt mellem Trump-administration og Rusland før præsidentvalg

Læs mere: Sikkerhedsrådgiver stopper efter Rusland-kontrovers

sergej lavrov, donald trump, usa, amerika, rusland, politik, statshemmeligheder, sikkerhed, national sikkerhed, kilder, metoder, operationer, the washington post
Trump anklages af et medie for at afsløre amerikanske hemmeligheder til den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov og den russiske ambassadør i USA. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·