Læs også:

Close
livestream, facebook, facebook live, unge, filme, selfies, trafik, køre, kørekort, trafiksikkerhed, fare

NEWS: Ny farlig tendens blandt unge vækker bekymring

Nyheder  | 

Ny farlig tendens blandt unge vækker bekymring · Bandidos’ krigsminister får livstid for drab · Macrons kampagne blev hacket kort før valget · Trump fyrer FBI-chef · Jagtede gratis nuggets og blev den mest retweetede person nogensinde

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny farlig tendens blandt unge vækker bekymring

En ny tendens blandt unge vækker bekymring. De unge er nemlig begyndt at livestreame sig selv via Facebook, når de kører bil. Natten til mandag kørte en ung kvinde galt, mens hun sendte live på Facebook. Ifølge professor i filosofi, Vincent F. Hendricks handler det om opmærksomhed.

– Det handler om opmærksomhed. Opmærksomhed er nemlig trafik, og trafik er penge, magt, indflydelse, status, anerkendelse og hvad det nu end engang måtte være, siger han til TV2.

I gruppen kaldet “International Hyggegruppe”, er der i den seneste tid dukket videoer op af unge i trafikken, blandt andet fra motorvejen omkring København, hvor en kvinde ryger med den ene hånd og filmer med den anden, og et andet eksempel med en mand, der kører 153 kilometer i timen på en landevej.

Christina Skov Rasmussen og Michelle Murrell fra Nykøbing Falster er nogle af de unge, der sender live fra deres køreture. Den ene kører, imens den anden holder mobilen, men begge kigger på skærmen.

– Vi udgør ikke en risiko. Lige så vel som du kan sidde og kigge på telefonen, kan det lige så godt være en cykel, der gør dig uopmærksom. Så jeg synes, der er mange små ting, der spiller ind, hvor man kan sige, at det er “livsfarligt” at køre bil, siger Michelle Murrell.

Rådet for Sikker Trafik er dog ikke enige i den betragtning og ønsker, at der bliver slået hårdt ned på alle, der følger den nye tendens.

– Man er uegnet til at have et kørekort, når man gør sådan noget her. Du udsætter dig selv for fare – og endnu værre – du udsætter alle mulige andre for fare. Du kommer drønende i trafikken, og du ser ikke, hvad der sker omkring dig. Så det er dybt uansvarligt, at man kan finde på det her, siger pressechef Søren Ørsted Pedersen.

livestream, facebook, facebook live, unge, filme, selfies, trafik, ulovligt, køre, kørekort, trafiksikkerhed, fare
Unge sender live fra trafikken, når de kører bil og det bekymrer. (Foto: All Over)

Bandidos’ krigsminister får livstid for drab på tre unge

En krigsminister Bandidos, Ian Ramm Hansen, er blevet idømt fængsel på livstid for drabene på de tre unge mænd, Mike Vinther, Philip Rasmussen og Suhaib Jaffar, der lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg, da de blev skudt og dræbt i november 2011. Han har anket dommen til Østre Landsret ifølge Politiken.

Ian Ramm Hansens svoger, der er 27 år, er frifundet for drabene, men straffes med fængsel i et år og 10 måneder for at have fremskaffet den revolver, som blev brugt ved forbrydelsen. Den tredje tiltalte i sagen, 25-årige Benymin Rahimi, idømmes fængsel i 10 år, for medvirken til det, politiet kalder en likvidering, fordi han udpegede den lejlighed de tre unge ofre befandt sig i. Han anker ligeledes sin dom til Østre Landsret.

bandidos, rocker, rockerkrig, rockerbande, bande, drab, livkidering, politi, krimi, kriminalitet, retssag, dom, anke, domstol
En Bandidosminister har fået livstid på drabet af tre unge mænd i november 2015.

Macrons kampagne blev hacket kort før valg – men måske snød han hackerne

Kun to døgn inden franskmændene skulle til stemmeurnerne, fortalte Emmanuel Macron, at hans kampagnestab var blevet hacket. Men måske har de snydt hackerne, for filerne var fyldt med jokes og fakturaer, som ikke kunne bruges til noget som helst afslørende. Det skriver DR.

De franske nyhedsmedier skrev den første nyhedsartikel om hackerangrebet, men herefter var der larmende tavshed. Det er nemlig ulovligt i Frankrig at omtale hændelser, der kan påvirke valgresultatet dagen op til valget. Til gengæld levede sagen om dokumenterne godt på de sociale medier under hasttagget #MacronLeaks.

Der er næsten ingen tvivl om, at hackerangrebet er styret af Moskva, blandt andet fordi, angrebet mindede meget om tidligere angreb fra den russiske hackergruppe APT 28, der også er kendt under navnet Fancy Bear, som menes at arbejde for den russiske spiontjeneste GRU.

Dokumenterne blev også spredt fra den anonyme tjeneste 4Chan, fra en profil, der er kendt for at sprede russisk propaganda, en person, der også er undersøgt i forbindelse med den mulige russiske indblanding i det amerikanske valg.

hacking, rusland, macronleaks, 4chan, propaganda, hack, frankrig, valg, præsidentvalg, marine le pen, jean-marie le pen, emmanuel macron, brigittte macron, front national, en marche, politik udland, eu, europa, sikkerhed, økonomi, valg, afstemning, stemme, stemmer, protest demonstration arbejdsløshed, sikkerhed,
Macrons valgkampagne blev hacket kort inden valget. (Foto: Polfoto)

Trump fyrer FBI-chef

Donald Trump har fyret FBI-chef James Comey, med begrundelsen, at han “ikke er i stand til at lede FBI effektivt”. Det skriver TV2.

Beslutningen er taget på anbefaling af USA’s justitsminister Jeff Sessions og vicejustitsminister Rod Rosenstein. Fyringen kommer dagen efter, at Senatet havde en høring om den russiske indblanding i den amerikanske valgkamp.

Ifølge TV 2s USA-ekspert, Mirco Reimer-Elster, vidnede James Comey om hans beslutning om at genåbne Clintons emailsag elleve dage inden valgdagen, og at han under den vidneforklaring kom til at udtale sig uklart og usandt i en række spørgsmål, så FBI efterfølgende selv kontaktede Kongressen for at gøre opmærksom på, at han havde talt forkert og overdrevet.

Comey smed en bombe ind i valgkampen mellem Donald Trump og Hillary Clinton, da han kort inden valgdagen 8. november skrev til kongressen og meddelte, at FBI ville undersøge en ny bunke emails, som potentielt havde forbindelse til Hillary Clintons email-skandale. En sag, der ellers var lukket. Clinton har senere sagt, at hun er overbevist om, at det var denne handling, der kostede hende præsidentposten.

james comey, fbi, usa, politik, donald trump, afhøring, tweets, vidne, kongressen, fyret, trump,
James Comey, FBI’s øverste chef, er blevet fyret af Trump. (Foto: Polfoto)

Jagtede gratis nuggets, blev den mest retweede person nogensinde

16-årige Carter Wilson gjorde en uskyldig forespørgsel om gratis nuggets, og det endte med at give ham en ny verdensrekord. Han er nemlig blevet den mest retweetede person nogensinde, med 3.485.176 delinger af hans forespørgel. Det skriver TV2.

Hvad bad han om? At få gratis nuggets af burgerkæden Wendy’s i et helt år. 18 millioner likes bad Wendy om. Selvom han ikke har fået det store antal har kæden dog forbarmet sig og er gået med til at give nuggets til Carter Wilson det næste år. Derudover donerede burgerkæden 100.000 dollars til et velgørende formål.

· Mere fra samme kategori ·