Læs også:

Close

MORNING NEWS: Oldschool Nokia-telefon gør måske et comeback

Nyheder  | 

Rygterne siger, at Nokia relancerer en telefonklassiker · Opkaldslister viser kontakt mellem Trump-folk og Rusland under valgkamp · Firma hjælper afpressede firmaer med at betale hackere · Minister vil ændre behandlingsmonopol for transkønnede

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Oldschool Nokia-telefon gør måske et comeback

Når Mobile World Congress (MWC) bliver afholdt i Barcelona senere denne måned, kan det være, at Nokia kommer med store nyheder. Vedvarende rygter hvisker nemlig om, at Nokia vil give den populære model 3310 et comeback. Det skriver TV2.

3310’eren var den mest populære telefon i 2000 og en af de mest solgte telefoner nogensinde.

– Jeg synes, at det er lidt aparte i forhold til, hvad der normalt kommer af rygter. Men det er det store comeback for Nokia i år, så de vil lancere noget stort på MWC. Der findes jo millioner af mennesker, der har et forhold til den her telefon. For mange er det den første telefon, de nogensinde har haft.  Og der er altid en vis form for nostalgi forbundet med ens første telefon, siger Niels de Boissezon, der er chefredaktør på mobilsiden.dk.

Han peger på, at hvis der er tale om relancering kunne skærmen godt trænge til en opgradering, men at 3310’eren ellers var en telefon, der kunne klare al slags vejr og havde god batteritid.

Oldschool Nokia-telefon gør måske et comeback. (Foto: All Over)

Opkald viser kontakt mellem Trump-administration og Rusland før præsidentvalg

Ifølge The New York Times, viser det sig, at Trumps kampagnefolk og andre af hans relationer havde opkald med den russiske efterretningstjeneste flere gange under valgkampen i 2016.

Opkaldene blev opdaget af den amerikanske efterretningstjeneste, da man fik mistanke om, at russiske hackere blandede sig i det amerikanske valg, og at der var en høj frekvens af opkald i den periode af valgkampen, hvor Trump talte varmt om Ruslands præsident Vladimir Putin.

På et tidspunkt i løbet af kampagnen sagde Trump endda, at han håbede, at russiske hackere ville bryde ind og stjæle Hillary Clintons emails, hvilket faktisk skete under valgkampen.

Opdagelsen kommer i kølvandet på mandagens begivenheder, hvor sikkerhedsrådgiver Michael Flynn opsagde sin stilling, fordi det er kommet frem, at han har haft samtaler med den russiske ambassadør i USA omkring de sanktioner Obama-administrationen indførte overfor Rusland, efter den amerikanske efterretningstjeneste konstaterede, at russiske hackere havde blandet sig i præsidentvalget i USA.

Det Hvide Hus har afvist kontakt mellem Trump-medarbejdere og Rusland, men den russiske ambassadør har bekræftet, at der har været kontakt.

Samtalerne mellem Flynn og ambassadøren kan være et brud på lovgivningen, at har sået fornyet tvivl om mistankerne omkring Trump-administrationens forhold til Putin og Rusland. Det skriver Reuters.

Læs mere: Sikkerhedsrådgiver stopper efter Rusland-kontrovers

Russiske forbindelser kan være problem for Trump. (Foto: All Over)

It-afpresning: Firma overfører løsesummer til kriminelle

Et nystartet dansk firma hjælper virksomheder med at betale løsesummer til it-kriminelle, der afpresser dem. Det skriver Politiken.

Hvad ville du gøre, hvis en hacker stjal dine uvurderlige familiebilleder og ville sælge dem tilbage til dig for 5000 kroner? Hvad ville du sige, hvis din virksomhed blev afpresset for 50.000 kroner, men at du kunne redde den, hvis du betalte? Ville du give hackeren pengene, eller lade være?

Et nyt dansk firma, Cryptunlock, hjælper dem, er vælger at betale. Det kan være ulovligt, og politiet råder altid folk til ikke at betale, blandt andet, fordi det ikke er sikkert, at man får sine filer igen efter betaling. Men ejeren af firmaet siger, at uden hans hjælp, risikerer de afpressede firmaer at dø.

– Vi hjælper folk, der er blevet ramt af ransomwareangreb – og som har besluttet sig for at ville betale. Det er typisk virksomheder, der har vurderet, at det bedre kan betale sig at betale løsesummen end at miste alle filer. Vi hjælper dem med at få betalt beløbet til den rigtige adresse, og typisk kan vi få afhjulpet situationen på under 25 minutter, siger Joakim Ousager, der er medejer af firmaet.

Hackerne efterspørger i de fleste tilfælde betaling med den virtuelle møntenhed Bitcoins, der ikke har banker som bindeled. Valutaen er lovlig og bruges nu af kriminelle it-kyndige. Men langt de fleste aner ikke, hvad det er, og derfor hjælper Cryptunlock kunderne med den virtuelle betaling.

I USA har en undersøgelse fra IBM i slutningen af 2016 vist, at hele 70 procent af de ramte virksomheder havde betalt en løsesum. Samme undersøgelse viste, at 55 procent af forbrugerne, altså almindelige mennesker, ville betale en løsesum for ikke at miste kære familieminder.

Almindelige borgere bliver også afpresset af hackere. Du kan læse mere om, hvordan du beskytter dig selv i dagens artikel på MY DAILY SPACE: Dækker du kameraet på din computer til? Det bør du gøre

Hackere afpresser folk til at betale for ikke at få delt nøgenbilleder og videoer eksempelvis. (Foto: All Over)

Minister vil bryde operationsmonopol for transkønnede

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) lægger op til, at det københavnske monopol på behandlingen af transkønnede skal fjernes, så der vil være mulighed for at få behandling andre steder i landet. Det skriver Information.

Siden årsskiftet har Danmark, som det eneste land i verden fjernet transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme. Det mener ministeren skal afspejles i behandlingen og har derfor bedt Sundhedsstyrelsen lave ny vejledning til udredning og behandling af transkønnede.

– Det er jo et område, som er præget af, at mange i miljøet gennem en årrække har følt sig stigmatiseret og er blevet mødt uden den værdighed og respekt, der bør kendetegne det danske samfund og borgernes møde med sundhedsvæsnet – uanset hvad man søger hjælp til, siger Ellen Trane Nørby.

LGBT forstår dog ikke, hvorfor behandlingen af transkønnede stadigvæk skal være en del af psykiatrien.

– Vi er fuldstændig uforstående overfor, hvorfor ministeren vil decentralisere den psykiatriske udredning. Vi fejler ikke noget, så hvorfor skal vi igennem et psykiatrisk udredningsforløb. Det virker altså helt grotesk, siger Linda Thor Pedersen, der er transpolitisk talsperson i LGBT Danmark.

Læs mere: Nu er danske transkønnede ikke længere “psykisk syge”

Som det første land i verden fjerner Danmark transkønnethed fra liste over psykiske sygdomme. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·