Læs også:

Close

MORNING NEWS: Politi rydder nyt ungdomshus efter demonstration

Nyheder  | 

Historien gentog sig selv ved demonstration for Ungdomshuset · Fund kan omskrive historiebøgerne · Rihanna modtager humanitær pris · Trumps justitsminister tav om russer-møder

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens vigtigste, sjoveste og mest underfundige overskrifter valgt ud til dig.

 

Politi rydder nyt ungdomshus efter demonstration

Historien gentog sig, da demonstrationerne, der markederede tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 startede fredeligt, men udviklede sig aggressivt, da menneskemængden på mere end 1000 nåede Nørrebro.

Nogle af demonstranterne begyndte at kaste brosten, møtrikker og flasker efter politiet og på butiksruder på Nørrebrogade. Politiet opløste demonstrationen formelt, men det stoppede ikke de fremmødte.

Gruppen forstsatte til Jagtvej 69, hvor flere demonstranter kastede ting efter politiet, satte ild til en container og fyrede romerlys af. Det blev til endnu et mindre sammenstød mellem politi og demonstranter, inden gruppen blev genet videre ud mod det nye Ungdomshus på Dortheavej i Nordvestkvarteret.

Her fik demonstranterne, der opholdt sig i huset mulighed for at komme fredeligt ud, mod at de registrerede sig, et tilbud, som de fleste demonstranter gik med til. 50 kampklædte betjente gik ind, og ifølge Politiken og DR blev tre unge slæbt med ud af huset.

Ni mennesker blev sigtet for urolighederne under demonstrationen og vold. De blev alle løsladt efterfølgende.

Aktionen mod det nye ungdomshus sluttede omkring klokken tolv, og politiet fandt flere ting i huset, som de tog med sig for at undersøge videre. Politiet betegner det som den mest voldsomme demonstration i flere år.

MY DAILY SPACEs nyhedsredaktør var med noget af vejen og du kan læse hendes reportage her: Intet glemt – Intet tilgivet: Reportage fra 10-års demonstrationen for Ungdomshuset på Jagtvej 69

Læs mere om Jagtvej 69 og historien om Ungdomshuset her: MORNING SPECIAL: 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset

Demonstranter kaster brosten. (Foto: Polfoto)

Nye fund kan måske omskrive historiebøgerne

Canadiske klippestykker har afsløret verdens ældste kendte fossiler. Der er tale om rester af mikrober, som forskerne anslår har levet for mellem 3,8 og 4,3 milliarder år siden. Det skriver TV2.

Norske forsker og geolog Tor Grenne er en af de otte forskere bag fundet, og han er selvsagt meget glad for opdagelsen.

– Dette har store konsekvenser for, hvordan man tolker udviklingen af livet på jorden. Det kan ende med at historien må skrives om, siger han til Dagbladet.

Forskere har tidligere troet, at livet på Jorden begynde for 3,5 milliarder år siden. De nye fund rykker sporene af liv 300-800 millioner år længere tilbage.

– Så begynder vi at nærme os jordens tilblivelse. Det er stort, at det første tegn på liv skete så hurtigt, efter at jorden blev til, siger Tor Grenne.

forsker, forskning, videnskab
Nye fund kan måske omskrive historiebøgerne. (Foto: All Over)

Rihanna modtager Harvard-pris for sit humanitære arbejde

Rihanna er mest kendt for sin populære musik, sin bad girl attitude og for sin smag i mænd. Hvad de færreste ved er, at Rihanna gør et stort humanitært arbejde. Det skriver Billboard News.

Blandt andet donerer sangerinden mange penge til velgørenhed, der hjælper hendes medborgere i hendes hjemland Barbados.

Den indsats blev hædret, da Harvard Foundation for Intercultural and Race Relations ærede sangerinden med prisen Harvard Humanitarian of the Year 2017.

– Alt du behøver er at hjælpe bare en person uden at forvente at få noget til gengæld. Det er humanitært for mig, forklarede sangerinden i sin takketale, der hyldes for at være inspirerende.
Se talen her:

https://youtu.be/hbJvOXdtHLs

 

Trumps justitsminister fortalte ikke om møder med russer – nu kræves hans afgang

Afsløringen har fået demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, til at kræve, at Sessions forlader sin post.

– Nu, efter at have løjet under ed i Kongressen om sin kommunikation med russerne, må justitsministeren trække sig, siger Pelosi i en erklæring ifølge Reuters.

Ifølge Washington Post har møderne fundet sted, da Sessions var senator, lige da sagen om mulig russisk indblanding i det amerikanske valg lå på sit højeste. Det er embedsfolk i ministerens eget ministerium, der er kommet med oplysningerne om møderne.

Trumps justitsminister Jeff Sessions fortalte ikke om møder med russer – nu kræves hans afgang. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·