Læs også:

Close
bae, saudi arabien,. forenede arabiske emirater, danamrk, overvågning, overvågningsteknologi, salg, teknologi, data, angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,

74 lande udsat for stort hackerangreb

Nyheder  | 

Et kæmpe hackerangreb har ramt 74 lande over hele verden, og har lagt Storbrittaniens hospitalsvæsen ned

Fredag er 74 lande blevet ramt af 45.000 hackerangreb med såkaldt ransomware. Det oplyser det russiske sikkerhedsselskab Kaspersky Labs. Det skriver DR.

Først blev Storbritanniens sundhedsvæsen ramt af angrebet og blev lagt ned med såkaldt ransomware. Det betyder, at hospitalernes systemer er blevet krypteret, og ikke kan bruges dem, med mindre man betaler “ransom” – altså løsepenge, for at få åbnet filerne.

It-ekspert og teknisk direktør i it-sikkerhedsfirmaet CSIS, Jan Kaastrup, fortæller, at det ikke er usandsynligt, at den samme type angreb kan finde sted i Danmark. Han kalder også dagens hackerangreb for “meget voldsomme”.

– Det er klart, at alle virksomheder – også hospitaler i Danmark – kan være i farezonen. Det er især virksomheder, der har noget med kritisk infrastruktur at gøre, der er særlig udsatte, fordi de ikke kan undvære deres systemer. Den form for angreb er taget til de seneste år, og de er kommet for at blive, siger han.

Ifølge det danske Center for Cybersikkerhed (CFCS), er er endnu ikke tegn på, at Danmark er blevet ramt.

angreb, hacker, hackerangreb, ransom ware, ransomware, virus, angreb, sikkerhed, cyberangreb, cybersikkerhed,
74 lande udsat for stort hackerangreb. (Foto: All Over)

Muligt våben kan være stjålet fra NSA

I Storbritannien har blokeringen af hospitalsvæsenets computere ført til, at man har måtte afvise patienter, der ikke stod og havde akut behov for hjælp.

Ifølge TV2 er omkring 1000 computere i det russiske indenrigsministerium også ramt af cyberangrebet, og det kan tyde på, at det værktøj, der er brugt til angrebet, er et hacking-værktøj, der blev stjålet fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA for nylig.

Hackergruppen, der stjal værktøjet fra NSA, går under navnet Shadow Brokers, og har lækket hackerværktøjer fra NSA siden sidste år.

· Mere fra samme kategori ·