Læs også:

Close

MORNING NEWS: Forside på nyt arabisk Vogue med Gigi Hadid vækker opsigt

Nyheder  | 

Gigi Hadid pryder forsiden på første Vogue Arabia · Amnesty kritiserer Danmark for at umyndiggøre transkønnede · Lokalformand forsvarer Ungdomshuset · Flere kvinder får brystforstørrende operationer

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens vigtigste, sjoveste og mest underfundige overskrifter valgt ud til dig.

 

Forside på nyt arabisk Vogue med Gigi Hadid vækker opsigt

Det verdensomspændende og skelsættende modemagasin Vogue udvider med et 22 søsterblad – Vogue Arabia – og forsiden på magasinets orientalske udvidelse vækker allerede opsigt. Det skriver BBC og DR.

Det er den amerikanske it-girl og supermodel Gigi Hadid, der pryder forsiden. Modellen er, som hendes navn afslører, af mellemøstlig afstamning som barn af den palæstinensisk-amerikanske entreprenør Mohammed Hadid og den hollandsk-amerikanske eksmodel Yolanda Hadid.

På forsiden af det nye Vogue poserer Gigi Hadid, hvis ansigt er halv dækket af et klæde, men samtidig er hun ellers helt bar.

Ifølge mellemøstkender og lektor ved Syddansk Universitets Center for Mellemøststudier Helle Lykke Nielsen er forsiden vovet og orientalsk på samme tid.

– Hold da op. De bare skuldre står jo i stærk kontrast til det broderede stof, der ligner halvdelen af en burka, siger hun.

– Jeg tror, at det vil virke meget tiltrækkende for den gruppe af rige golfarabere, der er tiltrukket af rigdom og alt, hvad der signalerer velstand. Kvinder i den arabiske verden, primært i Golfen, kan godt lide at se sig selv som en særlig type forbruger, der kombinerer velstand og mode, samtidig med at det muslimske og arabiske skinner igennem: ”Vi er vigtige, vi har mange penge, vi er gode forbrugere. Vi vil have noget, der er lavet specielt til os. Vi vil ikke kun se de der franske modeller på forsiderne”.

Første nummer af Vogue Arabia udkommer 5. marts 2017 og kan udover i Mellemøsten købes i eksempelvis Paris, London og Milano. Chefredaktøren er den saudiske prinsesse Deena Aljuhani Abdulaziz.

Amnesty: Danske transkønnede umyndiggøres

I en historisk lov fjernede Danmark som det første land i verden transkønnethed over listen af psykiske sygdomme, men det har ikke ændret det kritiserede forløb, som transkønnede skal igennem for at skifte køn.

Det fastslår Amnesty i en ny rapport ifølge Berlingske. Organisationen kræver en ændring af forløbet og Folketinget støtter kravet.

I dag skal transkønnede gennem et længere udredningsforløb ved Sexologisk Klinik i København før de kan henvises til Rigshospitalet for videre behandling. Det kan ende med et forløb, der tager mere end et år og ender i afslag.

Ifølge Amnesty bliver de transkønnede umyndiggjort af processen, hvor de skal overbevise myndighederne om deres køn.

– Det handler fortsat om, at transpersoner skal overbevise Sexologisk Klinik om, at de er transkønnede. Det er dybt umyndiggørende. Det handler om retten til sin egen krop og eget liv. Desværre er udgangspunktet, at sundhedssystemet ikke tror, at den transkønnede selv er i stand til at træffe beslutninger om sit eget liv. Samtidig kan transkønnede ikke få lov til selv at betale for operationen, hvis det vil, siger Helle Jacobsen, kampagneleder ved Amnesty Danmark.

Hun peger på, at behandlingen af transkønnede skal flyttes fra psykiatrien, hvor den er nu til sundhedsvæsenet.

Læs også: Nu er danske transkønnede ikke længere “psykisk syge”

Læs også: Spejderkorps vil tillade transkønnede drenge

Amnesty kritiserer Danmarks behandlingsforløb for transkønnede. (Foto: All Over)

Lokalformand om Ungdomshuset: Ofte stille og rolige

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg siger, at brugerne af ungdomshuset på Dortheavej ofte er stille og rolige. Det sker efter en demonstration for det gamle ungdomshus på Jagtvej 69 udviklede sig onsdag aften, og flere demonstranter kastede ting efter politiet og smadrede butiksruder.

Torsdag aften holdt ungdomshusets brugere møde. Ingen af de unge ønskede at udtale sig, men Alex Heick, der er formand for Bispebjerg Lokaludvalg var med til mødet, og han siger til DR:

–  Jeg havde lidt fornemmelsen af lidt røde ører. Ungdomshuset har ligget her i 10 år, og vi har aldrig haft problemer med dem. Det var så atypisk det, der skete i går, så det ville være interessant at høre, hvad de har gang i, for vi har altid haft en rigtig god kontakt.

– Fra min side får det i går ingen konsekvenser, for jeg tror ikke at det er noget, der er planlagt derinde. Det skete, fordi sådan en demonstration tiltrækker alt, der kan kravle og gå af autonome typer fra hele landet. Men selvfølgelig var det, der skete i går, fuldkommen uhyrligt, siger lokalformanden.

Læs også: Intet glemt – intet tilgivet: Demonstrationen for Ungdomshuset på Jagtvej 69

Læs også: MORNING NEWS: Politi rydder nyt ungdomshus efter demonstration

Læs mere: MORNING SPECIAL: 10 års dagen for rydningen af Ungdomshuset

Demonstranter kaster brosten mod politiet ved onsdagens demonstration for Ungdomshuset Jagtvej 69. (Foto: Polfoto)

Flere kvinder får brystforstørrende operationer

Siden brystforstørrende operationer blev præsenteret i 1970’erne er antallet af kvinder, der får foretaget en operation kun gået en vej, og det er opad. De sidste ti år er antallet af årlige brystforstørrelser mere end ottedoblet.

I 2014 udfladede kurven for operationer sig for første gang nogensinde, men nu er efterspørgslen stigende igen. Det viser helt nye tal fra privathospitalet Aleris-Hamlet, der fortæller i en pressemeddelelse, at de har oplevet en stigning i antallet af operationer på fem procent fra 2015 til 2016.

Læs mere: Lena gik fra B til D-skål: Sådan var min brystoperation

Læse mere: Et stigende antal kvinder vælger mere naturlig metode til brystforstørrelse.

Flere kvinder får brystforstørrende operationer. (Foto: Aleris-Hamlet)

· Mere fra samme kategori ·

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk