Læs også:

Close

MORNING NEWS: Spejderkorps vil tillade transkønnede drenge

Nyheder  | 

Spejderkorps vil tillade transkønnede drenge · Trump fyrer sin justitsminister · Canadisk politi sigter studerende for moskée-angreb · Palads-biograf kan snart være fortid · Færre danskere begår selvmord

Så er det igen tid til MORNING NEWS. Som altid, er morgenens overskrifter valgt ud til dig.

 

Spejderkorps vil tillade transkønnede drenge

For tre år siden droppede det amerikanske spejderkorps forbud mod homoseksuelle medlemmer og i 2015 måtte også spejderledere være åbne om deres seksualitet.

Nu gør en gren af bevægelsen, Boy Scouts of America, op med mere end 100 års praksis og tillader transkønnede drengespejdere. Det skriver Reuters.

– Fra og med i dag vil vi begynde at acceptere og registrere børn og unge i vores programmer baseret på det køn, der er opgivet på ansøgningen, siger kommunikationschef, Effie Delimarkos.

Spejderbevægelsen tilbyder programmer for alle unge, men Boy Scout-delen er kun for drenge.

Hos ligestillingsgruppen Scouts for Equality er man begejstrede for det nye tiltag:

– Dette er en historisk dag for Boy Scouts of America. Beslutningen om at tillade transkønnede drenge er et vigtigt skridt fremad for denne amerikanske institution, udtaler gruppen.

Læs også: Nu er danske transkønnede ikke længere “psykisk syge”

Her marcherer Scouts for Equality dagen før ægteskab mellem to af samme køb blev lovligt i 50 stater. (Foto: All Over)

Trump fyrer justitsminister i sag om indrejseforbud

USA’s præsident, Donald Trump, har fyret landets justitsminister Sally Yates, fordi hun nægter at forsvare hans indrejseforbud, der gælder mennesker fra syv lande med hovedsagelig muslimsk befolkning. Det oplyser Det Hvide Hus.

– Den fungerende justitsminister, Sally Yates, har forrådt Justitsministeriet ved at nægte at håndhæve ordren, som er givet for at beskytte borgerne i USA, skriver Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det var den tidligere præsident Barack Obama, der udnævnte Sally Yates, og det var meningen, at hun skulle blive på posten, indtil Donald Trumps kandidat, Jeff Sessions, blev godkendt til at overtage.

Se også: Trumps indrejseforbud møder stor modstand

Trump fyrer justitsminister Sally Yates, fordi hun nægter at støtte hans indrejseforbud. (Foto: Polfoto)

Politi sigter studerende for canadisk moskéangreb

En 27-årig canadisk mand er sigtet for seks drab og fem drabsforsøg efter søndagens angreb mod en moské i Quebec i Canada. Det skriver AFP.

Manden er studerende på statskundskab på Université Laval og er kendt for sine nationalistiske holdninger. Det forventes, at der kommer flere sigtelser i sagen, siger en talskvinde for canadisk politi.

Den unge har ifølge flere medier udtrykt sin beundring for Donald Trump og den højreorienterede franske politiker Marine Le Pen. Han skulle eftersigende også være en erklæret antifeminist.

Seks personer blev dræbt i angrebet og otte såret. Fem personer er stadig i kritisk tilstand. Alle dræbte er canadiske mænd med dobbelt statsborgerskab fra henholdvis Marokko, Algier, Tunesien og Guinea, og blandt de dræbte var der en slagter, en universitetsprofessor, en farmaceut og en reviser.

Der er endnu ingen oplysninger om et muligt motiv.

Læs mere: Bevæbnede mænd angriber og dræber flere i moské i Canada

Canadiere mindes ofrene for skyderiet i moskeen i Quebec. (Fotot: Polfoto)

Ejere vil rive den farverige Palads-biograf ned

Sammen med DSB og Nordisk Film foreslår en ukendt byudvikler at rive den gamle farverige biografsal Palads ned til fordel for nybyggeri. Det skriver Ritzau.

Biografen har ellers været en del af København siden 1918, men det kan blive ændret, hvis Borgerrepræsentationen giver grønt lys til at rive bygningen ned.

Nedrivningen skal være en del af en gennemrenovering af Vesterport Station, hvor banegraven vil blive delvist overdækket. Nybyggeriet skal give plads til boliger, kontorer og en ny biograf, samt parkeringspladser.

I første omgang er det dog, Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg samt økonomiudvalget, der skal beslutte, hvad der skal ske med forslaget. Der er forventninger om, at der skal ske nogle ændringer, blandt andet mener forvaltningen, at byggeriet er for højt og for omfattende, og så foreslår den også, at Palads-bygningen bevares på grund af dens identitet og historie i den danske hovedstad.

– Forvaltningerne vurderer, at det aktuelle projektforslag ikke retfærdiggør en nedrivning af Palads, idet der i forslaget ikke ses en forbedring af byrummet omkring Axeltorv eller andet, der taler for en nedrivning, hedder det i indstillingen.

Ejere vil rive den farverige Palads-biograf ned. (Foto: Polfoto)

Færre danskere begår selvmord

Tal fra Dødsårsagsregisteret hod Sundhedsdatastyrelsen viser, at antallet af danskere, der begår selvmord er blevet markant færre. Det skriver DR.

I 1995 begik 924 danskere selvmord, mens tallet i 2015 lå på 584.

– Det er jo en meget positiv udvikling, siger Merete Nordentoft, der er professor i psykiatri på Københavns Universitet og overlæge ved Psykiatrisk Center København.

Hun vurderer, at der er flere årsager til, at færre danskere tager deres eget liv. Eksempelvis er mange af de farligste sovemidler ikke længere på markedet, det samme gælder giftige husholdningsgasser.

– Så det var en stor del af forklaringen i starten, men den senere tid har det primært været på grund en positiv effekt af behandlinger, forklarer hun.

Man kan blandt andet søge hjælp hos Livslinjen, og ved selvmordforebyggende centre over hele landet.

Har du brug for nogen at snakke med? Så kan du ringe til Livslinjen på 70 201 201.

· Mere fra samme kategori ·