Læs også:

Close

Et stigende antal kvinder vælger mere naturlig metode til brystforstørrelse

Annonce  | 

Det bliver mere og mere populært for kvinder at vælge en brystforstørrelse, hvor du flytter dit eget fedt i stedet for at få et implantat. Metoden er ny, mere naturlig og skånsom

Mange tænker straks på silikone, når snakken falder på brystforstørrelse, men en anden metode, hvor kvindens eget fedt bruges til at gøre brysterne større, vinder frem blandt kvinder, der ønsker større bryster og samtidig vil have et mere naturligt resultat.

– Vi ser en stigning i antallet af kvinder, der får en brystforstørrende operation, hvor vi bruger deres eget fedt. På nuværende tidspunkt udgør det omkring 10 procent af vores brystoperationer, forklarer Louise Vennegaard Mielke, der er speciallæge i plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi ved Aleris-Hamlet.

Brystforstørrelse med eget fedt er en operation, hvor der tages fedt fra et af kvindens egne uønskede fedtdepoter, som derefter føres ind i brysterne.

– Du undgår derved at få indopereret et fremmedlegeme i kroppen, samtidig med at du får en fedtsugning et sted på kroppen, hvor der er overskydende fedt, forklarer Louise Vennegaard Mielke.

Se også: Det’ bare bryster! 29 sæt vidt forskellige og helt normale af slagsen.

Flere og flere kvinder vælger at få flyttet fedt, når de skal have foretaget et brystforstørrende indgreb. (Foto: All Over)
Vidste du?
Der kan fyldes et sted mellem 150 og 400 ml fedt i et bryst ved en brystforstørrelse med fedt. Det afhænger af brystet størrelse.

Et skånsomt indgreb

Fedtet kan komme fra lårene, hofterne og maven og tages ud med en maskine, der behandler fedtet på en skånsom måde, så fedtcellerne renses og kan genbruges som fylde i brysterne. Når fedtet er taget ud og renset, føres det ind i brystet med små kanyler og lægges i fine striber over, under og til tider inde i brystkirtlen.

– Man kan forvente op til to operationer, alt efter hvilken fylde man ønsker, og hvor meget fedt man har. Ved den første operation skal man forvente, at omkring halvdelen af fedtet overlever i brystet, og ved den næste operation er det op til 80 og 90 procent, der overlever, fortæller Louise Vennegaard Mielke.

Kirurgen forklarer, at forskellen på antallet af overlevende celler i de to indgreb skyldes, at der ved den første operation ikke sker en nydannelse af blodkar hurtigt nok. Derfor går der noget tid, før det nye væv får blodforsyninger, og det betyder, at noget af fedtet forgår i den indledende proces.

Men allerede ved anden operation er denne proces i gang, og derfor er der også en større overlevelse af fedtcellerne, når man får sprøjtet fedtet ind endnu engang.

Læs mere: Videoguide: Sådan passer du bedst på dine bryster

Der bruges fedt fra områder, hvor kvinderne oplever vanskeligheder med at slippe af med uønsket fedt. Det er oftest på lår, hofter eller maven. (Foto: All Over)
Vidste du?
Brystforøgelse med fedt bruges blandt andet til kvinder, der har haft brystkræft og skal have rekonstrueret deres bryster.

Fri for fremmedlegemer

Silikoneimplantater er stadig det mest brugte til brystforstørrende operationer, men i modsætning til brystforstørrende operationer, hvor der skal indføres implantater, er operationer, hvor der forstørres med fedt mindre indgribende i kroppen.

– Fordi man bliver fedtsuget, vil man føle sig forslået. Man vil også være øm og måske have lidt blå mærker efter fedtsugningen. Brysterne vil være hævede i omkring 14 dage, hvorefter hævelsen vil falde, og brysterne vil få den størrelse, de skal have. Men operationen er mere naturlig og skånsom for kroppen, fortæller Louise Vennegaard Mielke.

Fraværet af implantater betyder også, at der ikke kan ske en indkapsling af brystet.

– Kapseldannelse sker allerede kun i meget sjældne tilfælde hos kvinder, der har fået silikoneimplantater, og med de implantater, der bruges i dag, er der tale om kapseldannelse hos 1,5 procent. Det er dog stadig generende for de kvinder, der oplever det. Med denne nye metode, hvor fedtvævet integreres i kroppen, sker der derimod slet ingen kapseldannelse, fordi der ikke er et fremmedlegeme i kroppen, forklarer Louise Vennegaard Mielke.

Se også: BH-guide: Fem trin til det perfekte fit

Her er et eksempel på et “før og efter”-billede af en brystforstørrelse med fedt. (Foto: Aleris-Hamlet)
Vidste du?
Brystforstørrende operationer er de næstmest populære kosmetiske operationer i Danmark. De mest populære er øjenlågsreduceringer.

Ikke for alle kvinder

Selv om brystforstørrende operationer med fedt er blevet mere populære, er det dog ikke et indgreb, som alle kvinder vil få resultater af.

– Jo mindre bryst, jo større effekt, siger Louise Vennegaard Milke.

Hun uddyber:

– Kvinder, der vælger denne type operation, kan forvente, at de bliver en til to skålstørrelser større. Det er et indgreb, der er velegnet til slanke kvinder, der ønsker en mindre brystforøgelse og vil af med fedtdepoter, de kan have svært ved at tabe. På Aleris-Hamlet oplever vi mange kvinder i alderen 40 år og opefter, der har fået børn og ønsker et naturligt resultat og vælger brystforstørrende operation med fedt.

Brystet bliver blødt og får en naturlig fylde, men vil ikke løfte brystet som sådan, eller ændre brystets grundlæggende udseende. For at opnå det, kan man kombinere brystforøgelsen med et brystløft.

Derudover er det et resultat, der vil holde livet ud, hvis du holder en stabil vægt, og så slipper du for implantater og ar. Men kvinder, der har fået implantater er også glade for forøgelsen med fedt.

– Vi ser, at trenden er begyndt at vende, og især mange yngre kvinder, der er generet af deres implantater, vil have dem ud og i stedet få brystforøgelse med fedt. Patienterne får ikke den samme volumen som ved et implantat, men de bliver altid superglade for resultatet, og det er bedre end at føle sig generet af implantatet, slutter Louise Vennegaard Mielke.

Du kan læse mere på Aleris-Hamlets hjemmeside eller se videoen, hvor Louise Vennegaard Mielke fortæller om brystforøgelse med fedt her.

https://www.youtube.com/watch?v=E9BKPqfaiCg

Læs også: Klumme: Jeg blev ikke mere tjekket af at fylde 30

· Mere fra samme kategori ·