Læs også:

Close
Lenas bryster før og efter indgrebet. (Foto: Privat)

Lena gik fra B til D-skål: Sådan var min brystoperation

Annonce  | 

Efter mange års overvejelser og et vægttab, hvor brysterne forsvandt, fik Lena Kristensen en brystoperation. Smerterne lige efter indgrebet overraskede Lena lidt, men resultatet er det hele værd. Nu glæder hun sig til sommer

27-årige Lena Kristensen ville gerne have mere fylde i blusen og følte også, at hun ville en større følelse af kvindelighed, hvis hun fik lidt større bryster. I næsten ti år gik hun med tankerne om at få en brystforstørrende operation, indtil hun endelig tog det første skridt.

– Jeg er i forvejen en spinkel pige, og da jeg gennemgik et vægttab på syv kilo, forsvandt mine bryster bare. Der var ikke noget under blusen, fortæller Lena Kristensen.

brystoperation
Lenas bryster før og efter indgrebet. (Foto: Privat)

Lena gik grundigt til værks og undersøgte flere forskellige klinikker.

– Jeg havde været til forundersøgelse på en anden klinik, da en kollega sagde til mig, at Aleris-Hamlets kirurg Louise Mielke var rigtig dygtig og fik gode anmeldelser. Så jeg bookede en tid hos hende, fortæller Lena.

Læs også: Fra 18 til 70-årige: Læbeforstørrelser hitter i alle aldersgrupper

Kommunikationen med kirurgen er vigtig

Aleris-Hamlet har forskellige typer brystforstørrende operationer. Man kan eksempelvis få lavet større bryster med fedt fra sin egen krop.

Det kan du læse mere om her: Et stigende antal kvinder vælger mere naturlig metode til brystforstørrelse.

Den mest populære brystoperation er dog stadigvæk silikoneimplantater, og det var også dem, Lena valgte sammen med plastikkirurgen Louise Mielke.

– Jeg var til en konsultation, hvor vi prøvede nogle implantater og talte lidt om de forskellige muligheder, jeg havde. Vi snakkede også om forløbet, og så blev vi enige om runde silikoneimplantater, fortæller Lena.

Lena skulle ifølge loven have mindst en uges betænkningstid fra forundersøgelsen til operationen, så hun bestilte tid til operationen fjorten dage senere.

brystoperation
Lena gik fra en B til en D-skål med en brystforstørrende operation. Her ses hun efter indgrebet. (Foto: Privat)

Personalet beroligede

Da dagen kom for Lenas operation, var hun meget nervøs.

– Jeg havde fået en eftermiddagstid, så jeg gik rundt herhjemme og måtte ikke spise noget, fordi jeg skulle i fuld narkose. Jeg gik og trippede og var rigtig nervøs, fortæller Lena.

Da hun kom ind på hospitalet, var de en lille smule forsinkede, og den ekstra ventetid gjorde Lena endnu mere nervøs og bange.

– Men da jeg først var inde på operationsstuen, var de virkelig gode til at snakke om alt muligt andet, og pludselig sov jeg bare, fortæller Lena.

Overrasket over smerter

Lena gik fra en lille B-skål til en stor D-skål. Da hun vågnede op fra sin brystoperation, havde hun ikke ondt, men det ændrede sig, da bedøvelsen begyndte at aftage.

– Jeg havde talt med folk, der sagde, at det ville gøre ondt, men da bedøvelsen gik væk et par timer efter, gjorde det virkelig ondt. Det spændte meget og føltes som om, at brysterne var ved at sprænge. Det var som om, at der sad en elefant og trykkede ned på min brystkasse, så det var svært at få vejret, fortæller Lena.

Man kan desværre ikke helt undgå smerter efter en brystoperation. Dette skyldes især, at brystmusklen skal give sig, så den kan nå hen over implantatet.

brystoperation
Lena efter brystforstørrelsen, nu med en D-skål. (Foto: Privat)

– Det kan godt føles som om, at nogen sidder på ens brystkasse. Vi gør alt, hvad vi kan for at minimere ubehaget bl.a. lægger vi lokalbedøvelse i brystmuskulaturen under operationen, fortæller plastikkirurg Louise V. Mielke fra Aleris-Hamlet Hospitaler.

Smerterne kan variere fra patient til patient afhængig af implantatets størrelse, og hvor stram ens brystmuskulatur er.

Når man får en brystforstørrende operation, er der flere ting, man skal tage hensyn til i de efterfølgende uger. Der er eksempelvis begrænsninger på, hvor tunge ting du må løfte, hvor meget og hvilken motion du kan dyrke, og hvilken stilling du helst skal sove i.

Det kan du læse mere om her: Det skal du vide, inden du får en brystforstørrelse

Lena var forberedt på, at der var nogle ting, hun ikke måtte i ugerne efter sin brystoperation, og at det gjorde ondt. Alligevel kom det faktiske omfang lidt bag på hende.

–  Jeg blev opereret på en tirsdag, og først om fredagen var smerterne aftaget nok til, at jeg kunne holde det ud. Det gjorde så ondt, at jeg lige nåede at tænke, at jeg bare ville have dem ud igen.

Jeg måtte i flere uger ikke bære noget, der vejede mere end to kilo og måtte ikke løfte mine arme over skulderhøjde. Så det var rigtig svært at komme i tøjet selv, og daglige gøremål blev pludselig et problem, fortæller Lena.

brystoperation
Lena fortryder på ingen måde sin brystforstørrelse og glæder sig til at skulle vise sig i bikini til sommer, nu hvor hun ser sådan her ud. (Foto: Privat)

Brystforstørrelsen var det hele værd

Trods smerterne er Lena ikke et sekund i tvivl om, at hun tog den rigtige beslutning, da hun fik en brystoperation.

– Det har været alle smerter og penge værd. Virkelig. Før jeg fik brysterne lavet, tænkte jeg, om det virkelig var nødvendigt og om ikke, jeg kunne leve uden. Lige da jeg fik dem lavet, tænkte jeg, at jeg aldrig ville under kniven igen, men det tager fjorten dage, hvor man ikke kan det, man plejer, men det er jo altså bare noget, der følger med, fortæller Lena.

– Nu når jeg ser tilbage på det, så kunne jeg slet ikke undvære brystforstørrelsen. Det var det hele værd.

Lena føler heller ikke, at hun på noget tidspunkt i forløbet med Aleris-Hamlet har været i tvivl om noget. Nu glæder hun sig bare, til det bliver sommer.

– Jeg ved godt, at det kan lyde fjollet, men jeg glæder mig bare rigtig meget til at komme ud at lufte mine bryster i en bikini. Det har jeg aldrig været glad for før, og nu er det bare det bedste. Det er kvindeligheden i det, siger Lena.

Du kan læse mere om Aleris-Hamlets behandlinger her.

· Mere fra samme kategori ·