Læs også:

Close

Fra 18 til 70-årige: Læbeforstørrelser hitter i alle aldersgrupper

Annonce  | 

Læbeforstørrelser har altid været et populært kosmetisk indgreb, og det er både helt unge kvinder og kvinder i 70’erne, der vil have mere fylde

LÆBEFORSTØRRELSER: Siden tidernes morgen har kvinder fremhævet deres læber med farve, tallerkener og alt muligt andet – og det er måske ikke så underligt, for læberne er dit ansigts naturlige fokus. Når du smiler, taler, kysser og spiser, lægger man mærke til din mund, og det siges, at mænd er naturligt disponerede for at blive tiltrukket af kvinders læber.

Selv om det er de færreste af os, der lever som stammekvinder i dag, er efterspørgslen på flotte, fyldige læber stadig stor, og metoderne er mange: Fra produkter, der sætter gang i blodtilstrømningen i læberne, til læbestifter med pangfarver. Rigtig mange kvinder vælger dog også lip fillers for at få et mere permanent fyldigt look.

– Det er lige fra de unge piger til voksne kvinder i 70’erne, der får lavet lip fillers, fortæller kosmetisk sygeplejerske på privathospitalet Aleris-Hamlet, Ninna Hjardemaal.

Læs også: Et stigende antal kvinder vælger mere naturlig metode til brystforstørrelse

Fra 18 til 70-årige: Læbeforstørrelser hitter i alle aldersgrupper. (Foto: All Over)

Store læber er altid populære

Ninna Hjardemaal fortæller, at læbeforstørrelser altid har været meget populære indgreb. Derfor er der ingen særlig højsæson for at få lavet læber; der er altid stor efterspørgsel.

– Langt de fleste bliver glade for resultatet, så når først de har prøvet at få filler i én gang, så kommer de igen. Derfor er der heller ikke en sæson for læber. Der er måske lidt ekstra, der får filler i julen og op til sommeren, men ellers er det året rundt, at folk vil have det lavet, siger Ninna Hjardemaal.

Til gengæld kan man godt mærke, når en særlig læbetrend vinder frem. Eksempelvis har it-girl Kylie Jenner gjort lip fillers populære blandt de helt unge. Men det er ikke alle, der kan få lige så meget fyld i, som den amerikanske kendis har, forklarer Ninna Hjardemaal:

– For nogen kan det godt lade sig gøre at få store og fyldige læber, men hvis udgangspunktet er småt, bliver resultatet  lidt mindre. Vi ser altid på den enkeltes læber, og hvad der passer til dem, men alle kan få større og mere markerede læber. Nogle få efterspørger et lidt mere unaturligt look, men de langt fleste ønsker et naturligt resultat.

Flotte, fyldige læber er trenden blandt unge piger, når de vælger læbeforstørrelser. (Foto: All Over)

Læberne bliver naturligt mindre med alderen

Det er ikke kun unge kvinder, som Ninna Hjardemaal har under nålen for at lave læbeforstørrelser. Også kvinder helt op til 70 år og mere efterspørger fyldige læber, men årsagerne er ofte nogle lidt andre.

– For ældre kvinder kan det være ønsket om at få genskabt den læbe, der har været, da de var yngre, forklarer Ninna Hjardemaal.

Ligesom huden mister elasticitet, mister gummerne volumen med alderen. Det betyder, at læben bliver mindre, når du bliver ældre. Derfor kommer mange ældre kvinder ind for at give læberne deres fylde tilbage og for at reducere på eventuelle ”kysse rynker” ved over- og underlæben. Det kan være rynker, der trækker ned i læberne, eksempelvis efter flere års rygning, som bliver fyldt op.

– Restylane, som er den filler, vi benytter, er en hyaluronsyre, som allerede findes i huden. Jo ældre vi bliver, jo mindre hyaluronsyre producerer vi selv. Når vi bruger det i fillers, genkender huden det, og der er derfor meget få som reagerer på netop denne type filler. Hyaluronsyren tiltrækker væske, som giver blandt andet giver noget af fylden, fortæller Ninna Hjardemaal.

Se også: Det skal du vide, inden du får en brystforstørrelse

Dine egne læber bestemmer, hvor stor læbeforstørrelsen kan blive. (Foto: All Over)

Det skal du vide om læbeforstørrelser

Går du med tanker om at få større læber? Her er nogle ting, du skal vide, inden du får en læbeforstørrelse.

Sådan foregår en læbeforstørrelse:

Inden du får fillers i læberne, vil du komme ind til en forundersøgelse, hvor du snakker med den kosmetiske sygeplejerske om behandlingen, mulighederne og det forventede resultat.

– Hvis man har meget smalle læber og drømmer om Kylie Jenner-læber, kan det som regel ikke lade sig gøre. Man skal helst have lidt volumen på læberne i forvejen for at få dem så store. Så har man smalle læber fra naturens side, er det svært at gøre dem kæmpestore, og har man skarpe læber, kan det tage flere behandlinger at gøre dem runde og bløde. Der er flere ting, der er afgørende for resultatet og mulighederne, siger Ninna Hjardemaal.

Når du er blevet enig med sygeplejersken om, hvordan behandlingen skal være, og du er klar til fillers, vil du få en bedøvende creme på først, da læbeforstørrelse er en af de behandlinger, der kan gøre lidt ondt.

– Herefter gør jeg det, vi har aftalt til forundersøgelsen. Hvor mange gange, jeg skal stikke er ikke til at sige på forhånd. Det afhænger blandt andet af kundens hudstruktur og andre faktorer, som spiller en rolle i huden, siger Ninna Hjardemaal.

Kvinder i alle aldre efterspørger fylde i læberne, men af forskellige årsager. (Foto: All Over)

Du kan blive blå:

Det kan være meget forskelligt, hvordan man reagerer på behandlingen. 

– Er du for eksempel vant til nemt at få blå mærker, så skal du også forvente, at du godt kan få det efter en læbeforstørrelse. Mærkerne forsvinder igen efter fire til syv dage, forklarer Ninna Hjardemaal.

Læberne skal have ro:

Når du har fået foretaget en læbeforstørrelse, kan dine læber være hævede, der er nemlig en masse hvide blodlegemer, der iler til for at lappe de bittesmå huller, som nålen har efterladt i huden.

Hævelsen kan godt få læberne til at se lidt skæve ud, men det er vigtigt, at du ikke rører ved dem og forsøger at “skubbe” dine fillers for at få et mere jævnt udtryk.

– Man skal ikke røre ved læberne lige efter indgrebet. Det er kun hævelsen, der får dem til at se lidt skæve ud, men når man er en erfaren behandler, så har man lagt lip fillers rigtigt, og de ligger, som de skal inden under hævelsen. Derfor er det vigtigt, at man ikke trykker på læberne lige efter behandlingen, forklarer Ninna Hjardemaal.

I to timer efter indgrebet må du ikke røre ved læberne. Du må heller ikke spise eller tage makeup på.

Læberne taber fylde med alderen. (Foto: All Over)

Hvor længe holder det?

Lip fillers holder et sted mellem tre til seks måneder, de første gange du får det lavet. Herefter som regel lidt længere.

Husk altid:

Husk at tjekke, om din behandler er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Det er den eneste sikkerhed du har som kunde for, at behandleren er godkendt til at bruge fillers og er uddannet heri.

– Man kan se det inde på Sundhedsstyrelsens hjemmeside – det er lovpligtigt at være registreret behandler, siger Ninna Hjardemaal.

Ved en konsultation på Aleris-Hamlet, hvor Ninna Hjardemaal er kosmetisk sygeplejerske, vil din behandler stille dig en række spørgsmål for at udfylde din journal fyldestgørende.

Inden du kommer til konsultationen er det en god idé at skrive dine spørgsmål ned– det gælder både når du får lavet læbeforstørrelse og andre kosmetiske behandlinger.

Du kan læse mere på Aleris-Hamlets hjemmeside.

Siden gamle tider har kvinder haft fokus på deres læber. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·