Læs også:

Close

Nu er det trendy at være vegetar i Danmark

Nyheder  | 

Vegetariske restauranter skyder op af den danske muld, som paddehatte i en skovbund, og det er ikke længere tabubelagt at kalde sig vegetar. Tværtimod. I Danmark er interessen for det kødfri køkken eksploderet de senere år

Mere grønt, mindre kød. Danskerne begynder at ændre prioriteter, og kød er ikke længere det primære element i danskernes køkkener. Hos Dansk Vegetarisk Forening fornemmer man en klar tendens blandt danskerne.

– Vi oplever lige nu en fordobling af medlemstallet på de sidste fem år, fortæller Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Veggie”bøffer” med søde kartofler. (Foto: All Over)

LÆS OGSÅ: Test af detox: Stefanie var på juicekur i 6 dage – her er dommen

Det er ikke kun antallet af vegetarer, som er steget. Forståelsen for det kødfri køkken er vokset, hvilket man tydeligt mærker. Især som vegetar.

– Vi føler, at der er kommet en bedre forståelse for vegetarisme i Danmark. Førhen, hvis man sad til et middagsselskab, var det normalt med spørgsmål om, hvorfor man spiser vegetarisk. Nu er reaktionen: “Ja, jeg er også begyndt at spise mindre kød”. Så forståelsen er helt klart vokset markant. “Vegetarisk” er ved at blive et ord, som mange opfatter som noget positivt. Det er fantastisk, understreger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Ingen beviser for at økologi er sundt
Fennikel indtager middagsbordet sammen med andre grøntsager. (Foto: Polfoto)

LÆS OGSÅ: Er du sulten? Her er fem SKAM-opskrifter, mens vi venter

Vegetarisme har i mange år blomstret i USA og i vores nabolande, men først nu kan Danmark tilbyde flere lækre vegetariske retter – også i restauranterne.

– Der er i den grad kommet flere vegetariske produkter på hylderne. Supermarkederne er begyndt at konkurrere på det, og flere danske virksomheder er begyndt at producere det. Vi får løbende henvendelser fra både supermarkeder og virksomheder, som ønsker at få viden, rådgivning og ønsker at bruge vores mærkningsordning, forklarer generalsekretæren af Dansk Vegetarisk Forening, og fortsætter:

– Og der er et væld af nye vegetariske spisesteder i København – både fast food som for eksempel GreenBurger-kæden og gourmetrestauranter som VeVe og Organic Lab. Og alt det midt imellem. Aarhus er også godt med, og i resten af landet begynder der også at ske noget nu – for eksempel i Ribe, Odense og på Djursland.

Har du overvejet at blive vegetar?

Læs også: 5 vegetaropskrifter til din meat free monday

Læs også: Derfor skal du have en kødfri dag om ugen

Vegetarburger. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·