Læs også:

Close
instagram iphone smartphones telefoner

8 apps, der gør min hverdag federe

Underholdning  | 

Denne artikel er en tribute til de apps, der gør min hverdag federe. Tak!

Der findes apps til alt, og det er værd at huske på, for der er faktisk ret mange situationer, der kan blive meget lettere for dig bare ved at downloade et lille program til din telefon – og du behøver hverken være techsavvy eller gadgetnørd for at finde ud af dem.

Du skal bare være wifielsker og måske aspirerende teknikentusiast, så vil du elske disse apps!

emoji-pistol-anna-wintour-iphone-smartphone-telefon-mobil apps
Således reagerer jeg på nogle af de her apps!

Jeg går ud fra, at du har Mobilepay og kender til diverse streamingtjenester, Instagram, Facebook, Snapchat og andre sociale medier, og derfor går jeg direkte til nogle apps, du måske ikke kender, men kan få brug for i dit liv.

SoundHound – app til musikgenkendelse

Det gør den nemmere: Identificerer musik, du falder over

Hvem er det nu, der har lavet den sang? Hvad hedder det her nummer?! Nu er det slut med at stille den slags spørgsmål. Næste gang du hører en sang, hvor du ikke kender titlen og/eller kunstneren, så åbn Soundhound (jeg har den liggende på første side på min telefon) og lad app’en gøre arbejdet.

For eksempel er det dette nummer, prinsesserne fra blokken lytter til i andet afsnit:

https://www.youtube.com/watch?v=wdMmCrXkP0M

Det er også SoundHound, der har hjulpet mig med at finde denne perle, som jeg i øjeblikket hører hver dag:

Hent SoundHound til iOs

Hent SoundHound til Android

Songkick – koncerttracking og billetter

Det gør den nemmere: Finder koncerter og tracker dine idoler

Songkick er koblet op på min Facebook- og min Spotify-profil og tracker de kunstnere, jeg følger eller har i mit musikbibliotek. Når for eksempel The XX er på turné, som de er lige nu, får jeg en notifikation.

Samtidig har jeg valgt nogle byer, jeg følger. Kommer en af mine yndlingskunstnere til København, får jeg det at vide, så snart det bliver offentliggjort. Der er også link direkte til billetsalget, ligesom jeg får en push-notifikation på klokkeslettet, når billetsalget går i gang.

apps
Songkick fortæller dig, hvilke kommende koncerter der kunne være interessante for dig. (Foto: Screenshots)

Lige nu planlægger jeg en tur til Los Angeles, og der har jeg tilføjet byen i Songkick, så jeg kan se, om der er nogle koncerter, jeg bør tage til, når jeg er i L.A.

Hent Songkick til iOs

Hent Songkick til Android

Udvidet, men nem billedredigering med Camera+

Det gør den nemmere: Flotte fotos til Insta and what not

Der findes et hav af fotoredigeringapps derude, men jeg har holdt mig til Camera+, siden jeg oprettede min Instagram-profil for seks år siden. Den kan alt, og jeg ser den lidt som en light og meget brugervenlig version af Photoshop.

Du kan ikke manipulere, men du kan ændre i farverne, lyset, beskæringen, skarpheden og alt, hvad du ellers har brug for, når du vil give redigere et billede. Camera+ har også et hav af filtre (mange af dem virkelig fede, og du kan bruge flere ad gangen) og små rammer, hvis du er til det.

apps
I Camera+ kan du tilføje så mange filtre, du vil og skrue op og ned for dem hver især. (Foto: Screenshot)

Hent Camera+ til iOs

Yelp – restaurantanbefalinger

Det gør den nemmere: Find gode spisesteder og barer i nærheden

Yelp er et community, der anmelder restauranter og andre steder i byen. Den kan dog meget mere end fortælle dig, om andre kan lide maden på det sted, du overvejer at tage din veninde med på. Anmelderne lægger nemlig billeder op, så du kan tjekke ægte menufotos ud, og så kan app’en også finde ting i nærheden.

Læs også: 15 uundværlige rejseapps til ferien

Hvis du for eksempel befinder dig et eller andet sted, du ikke kender så godt (eller måske gør du, men du vil gerne prøve noget nyt), så åbner du bare app’en og fortæller den, hvad du er på udkig efter. Er det cocktail hour? Har du lyst til cheesecake? Eller skal du finde en hyggelig café? Yelp kan finde det hele – og vise dig vej.

apps
Yelp er en lille lommevejviser, der samtidig har god smag. (Foto: Yelp)

Hent Yelp til iOs

Hent Yelp til Android

Videoshop – hurtig videocropping

Det gør den nemmere: Beskær de irriterende videoformater

Den her bruger jeg mest på arbejdet, men det er altså smart at kunne vende, dreje og croppe en video, der er blevet optaget på den forkerte led. Du kan også lave en lynhurtig klipning, hvis du har brug for det.

Videoshop har også filtre til videoer, men de er ret overdrevne, og det er desværre ikke muligt at skrue ned for dem. Der er en masse andre funktioner som hastighed, men jeg bruger den faktisk udelukkende til at justere formen.

Her er vores redaktionshvalp Sally med et af Videoshops filtre, og hvor videoen er beskåret:

https://www.instagram.com/p/BPe7KMIA5cd/?taken-by=mydailyspace

Videoshop til iOs

Videoshop til Android

Hungry.dk – tap dig til takeaway

Det gør den nemmere: Du behøver ikke tage sko på for at få burger

Der er bare et eller andet ved Hungry.dk, jeg bedre kan lide end JustEat. De fangede mig med en masse rabatter, dengang de gik i luften, og nu har jeg et stempelkort, som jeg er ret glad for (ja, jeg spiser meget takeaway, men jeg laver altså også lækker græsenkemad tit).

App’en har alt, du kunne ønske dig: Pizza, grillmad, mormormad, thai, sushi, indisk, you name it.

De enkelte gange, hvor jeg har haft problemer med en restaurant (for eksempel bestilte jeg engang fra et pizzeria, hvor ejeren lå og sov – true story), har Hungry.dk kontaktet mig nærmest før, jeg selv har opdaget, at noget er galt. God service er noget, der gør mig loyal.

apps
Man bliver jo sulten af bare at se Hungrys forside! (Foto: Screenshot)

Hungry.dk til iOs

Hungry.dk til Android

Hue – styr lyset fra din telefon

Det gør den nemmere: Tænder, slukker, skurer op og ned og forandrer lyset

Her skal du ikke bare have en smartphone og hente app’en. Til Hue hører nemlig nogle ret fede gadgets: Det er specielle elpærer, du kobler til dit wifi, og nu kan du styre dem ved hjælp af mobilen. Ja, det er smart ikke at skulle rejse sig fra sofaen for at tænde og slukke, men det bliver federe endnu.

Hue kan nemlig også skrues op og ned, skifte farve på en skala, du selv vælger og i takt til din musik, ligesom du kan vælge, at lyset automatisk skal dæmpes eller tændes på bestemte tidspunkter. Hjemme hos mig er Hue sat til selv at tænde, når jeg kommer hjem og slukke, når jeg har forladt lejligheden.

Det lyder totalt luksus, og det er det i og for sig også, men det er mest af alt vildt sejt!

https://www.instagram.com/p/BCN6XwFlVg3/?taken-by=philipshue&hl=da

Hent Hue til iOs

Hent Hue til Android

Sleep Cycle – søvnanalyse og blid vækning

Det gør den nemmere: Vågn på en blid måde, der gør dagen bedre

Det her er faktisk den af mine apps, jeg bruger mest fra denne liste.

Før du lægger dig til at sove, sætter du en alarm i Sleep Cycle og lægger mobilen ved siden af dig med skærmen nedad og app’en åben. Nu kan den – alt efter dine indstillinger – lytte eller mærke sig til, hvornår du sover let eller dybt.

På den måde analyserer Sleep Cycle sig til, hvornår – i et tidsrum på mindst 30 minutter – det er bedst at vække dig. Hvis du vækkes af let i stedet for dyb søvn, vil du nemlig være meget mindre træt resten af dagen.

Derudover kan du se diagrammer for dine nætter og fastlægge, præcis hvor lang tids søvn, du helst skal have, og hvis du rigtig vil nørde, kan du indtaste hver aften, om du har drukket kaffe eller alkohol, dyrket motion eller andre ting, der kan have effekt på din søvn.

apps
Du behøver jo ikke fortælle folk, at du bruger en søvntrackings-app (som jeg lige har gjort …). (Foto: Screenshot)

Hent Sleep Cycle til iOs

Hent Sleep Cycle til Android

 

Læs mere om apps:

Apple erkender fejl i iPhone 6S – har du den?

Ny app bekæmper spild a fmad, produkter, ydelser og ikke mindst penge

Fem partyapps, der kickstarter din fest

· Mere fra samme kategori ·