Læs også:

Close
Ny app hjælper dig med at bekæmpe spild af mad, produkter og ydelser og ikke mindst penge

Ny app bekæmper spild af mad, produkter, ydelser og ikke mindst penge

Nyheder  | 

YourLocal er en app, der gavner din pengepung og bekæmper madspild – faktisk spild helt generelt – ved at guide dig til de bedste tilbud i flere hundrede butikker

Fakta

YourLocal startede som en sms-kæde blandt borgere på Vesterbro i København.

Vil du gerne være med til at reducere overforbrug, men har du ikke lyst til at springe ud som skralder og tømme containere om natten? Eller vil du gerne hindre spild af frisørtider, blomster, biografbilletter, massage og meget andet? Så kan appen YourLocal måske være noget for dig.

Det koster ikke noget at tilmelde sig – til gengæld skal du være hurtig, for tilbuddene gælder her og nu, for i morgen er chokoladekagen fra det lokale bageri væk, og teaterforestillingen, som du kunne få nedsatte billetter til, er ovre.

– YourLocal er en platform, hvor lokale forretninger og lokale forbrugere bekæmper spild af ressourcer sammen. Og det er jo både godt for miljøet, naboskabet og pengepungen, siger co-founder Kasper Kastoft Nielsen.

YourLocal lader dig handle alt fra mad til massage til billige priser. Godt for dig, godt fin nabo og godt for miljøet. (Foto: YourLocal)
YourLocal lader dig handle alt fra mad til massage til billige priser. Godt for dig, godt for din nabo og godt for miljøet. (Foto: YourLocal)

Vild interesse

Fakta

I sommeren 2015 blev YourLocal lanceret som en app

YourLocal startede som en sms-kæde, hvor 150 vesterbrogensere i København fik en besked, når en af 15 lokale butikker havde et godt tilbud.

– Vi startede YourLocal, fordi vi kunne se, at der er rigtigt mange ting, der går til spilde hver dag, fordi forretningerne ikke har et sted, hvor de hurtigt kan komme i kontakt med forbrugerne, når nogle varer er ved at udløbe eller på anden måde gå til spilde, siger Kasper Kastoft Nielsen.

Det gik så godt med kæden, at Kasper Kastoft Nielsen og Sebastian Dueholm konceptudviklede en app, der delte grundtanken med sms-kæden, men nu dækkede de fleste lokalområder i København.

Kasper Kastoft Nielsen og Sebastian Dueholm har startet YourLocal sammen. (Foto: YourLocal)
Kasper Kastoft Nielsen og Sebastian Dueholm har startet YourLocal sammen. (Foto: YourLocal)

Senere bredte appen sig til Aarhus, og ifølge YourLocal benytter mere end 70.000 danskere sig nu af appen, der viser tilbud i mere end 500 forretninger og supermarkeder. Og appen har kun eksisteret siden sommeren 2015.

– Interessen har været vild og overvældende, siger Kasper Kastoft Nielsen.

Han uddyber:

– Vi startede udelukkende med små lokale forretninger, men nu er supermarkederne begyndt at komme med i stor stil. De første 50 supermarkeder inkluderer Irma, SuperBrugsen, Kvickly, REMA 1000, Fakta og MENY. Mange flere har annonceret, at de også vil på nu.

Flere supermarkeder har meldt sig til, og nu kan man handle i 500 butikker gennem appen. (Foto: YourLocal)
Flere supermarkeder har meldt sig til, og nu kan man handle i 500 butikker gennem appen. (Foto: YourLocal)
Fakta
Innovationsfonden har ydet 1,6 mio kr. i støtte til YourLocal

YourLocal samarbejder med Stop Spild Af Mad – Danmarks største frivillige organisation mod madspild

Forventer stor vækst

Selv om YourLocal er en stor succes, er der store ambitioner om, at tjenesten skal vokse sig endnu større, og forventningen er at ramme 120.000 brugere inden 2016 når årets sidste dag.

– Vores mål nu og her er at reducere madspild med 11.000 tons om året i Danmark, og vi forventer at have 100.000 brugere og 600 forretninger inden udgangen af året. Herefter er det planen at indtage Tyskland – og dernæst USA, fortæller Kasper Kastoft Nielsen og fortsætter:

– Vi ønsker virkelig at skabe mere debat og synlighed omkring madspild og om, hvordan man med hjerteblod og en god ide kan samle forbrugere, butikskæder og mindre forretninger på kryds og tværs af kommercielle incitamenter og forretningsplaner. Vi er lykkes ret godt, men har meget mere at opnå.

Find YourLocal i AppStore, Google Play, på Facebook og på Instagram.

YourLocal sigter efter det tyske og amerikanske marked. Foto: YourLocal)
YourLocal sigter nu efter det tyske og amerikanske marked. (Foto: YourLocal)

· Mere fra samme kategori ·