Læs også:

Close
nespresso kaffe kaffekapsler

SOMMERNEWS: Nespresso intensiverer fokus på genbrug

Nyheder  | 

Nespresso intensiverer fokus på genbrug · Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus · Energigigant køber stor aktiepost i WPU · I Kina betaler familierne børn for at blive hjemme · Tilbød slik til unge piger · Dagens billede: Bidens nye plan · Sommerpostkort: Sommerbjørn 🐻

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nespresso intensiverer fokus på genbrug

Kaffekapsler i cirkulation og gensalg af brugte maskiner. Nu intensiverer Nespresso deres fokus på genbrug.

Fremover bliver det endnu nemmere for de danske forbrugere at genbruge deres brugte kaffekapsler fra Nespresso. Det sker via et samarbejde med den svenske affaldssorteringsapp, Bower, der bygger på en incitamentsstruktur, der belønner forbrugere, når de sorterer deres husholdningsaffald. Derudover er Relove-maskinen blevet lanceret, som er upcycling af brugte maskiner, med særlig fokus på bæredygtighed.

Nespresso har lanceret et samarbejde med pantappen Bower i Danmark. Det giver kunderne mulighed for at samle point, når de genbruger deres brugte kaffekapsler. Ved at scanne Nespresso genbrugsposen i Bower-appen kan kaffedrikkere optjene point, der efterfølgende kan konverteres til kontanter eller rabatkuponer, som kan indløses i butikker. Man kan også vælge at donere pengene til Nespresso Farmer Future Program.

Nespresso sigter mod at opnå netto nul drivhusgasser senest i 2050. For at opnå dette resultat er det nødvendigt at reducere drivhusgasser i hele værdikæden, fra forbedring af landbrugspraksis til ansvarlig bortskaffelse af kaffekapslen. Tidligere undersøgelser har vist, at mangel på viden er en af hovedårsagerne til, at kunder fravælger at genbruge deres brugte kaffekapsler. Dette problem forsøger Nespresso nu at adressere i samarbejde med Bower.

– Samarbejdet med Bower betyder, at vi i Danmark kan tage endnu et skridt mod at blive en mere bæredygtig virksomhed. Vi ved, at kun tre ud af ti genbruger deres brugte kaffekapsler, og den statistik ønsker vi at forbedre. Vi vil gøre det let og fordelagtigt at bekymre sig om miljøet, og i den forbindelse er samarbejdet med Bower en ukompliceret måde at gavne både miljøet og skabe incitament til genbrug af kaffekapsler, siger Christine Baltsen, Brand Communication Manager, Denmark.

Bower er en svensk virksomhed, der via sin mobilapp gør det muligt for brugere at pante produkter for at tjene Bower-point. Disse point kan bruges til at drage fordel af forskellige tilbud. Samarbejdet med Nespresso betyder også, at genbrugere kan donere til Nespressos bæredygtighedsprogram, Future Farmer Program. Dette program er et samarbejde med Fairtrade International og har til formål at forbedre kaffebøndernes forhold over hele verden.

Fuldt funktionelle kaffemaskiner, hvor bryghovedet og vandtanken er blevet udskiftet, og maskinen er blevet renset, sælges nu til kaffeglade danskere. Det er brugte modeller af Vertuo-kaffemaskinerne, der bliver upcyclet og solgt igen til en god pris. Tiltaget har fået navnet Relove og udgør endnu en del af Nespressos bæredygtighedsagenda.

De brugte maskiner sælges i perfekt stand og med to års garanti – præcis som ved enhver helt ny maskine.

– Vi ved, at vi kan bidrage til et mere cirkulært samfund, og vi glæder os til at tage vores kunder med på den rejse sammen med os. Det gælder både genbrug af kaffekapsler, men også selve maskinerne, der med den rette kærlighed bliver så gode som nye, siger Christine Baltsen.Maskinen sendes i en miljøvenlig emballage, der er fremstillet af genbrugstekstiler fra det svenske firma Reused Remade. Relove-maskinen er i øjeblikket tilgængelig i Nespresso Boutique på Kristen Bernikows Gade 5 i København K og på nespresso.dk.

Saml dine kaffekapsler i en genbrugspose fra Nespresso, scan stregkoden på genbrugsposen ved hjælp af Bower-appen og få en pantværdi direkte på din mobil.

Gå til den nærmeste genbrugsstation eller Nespresso Boutique og aflever genbrugsposen.
Brug dine indsamlede Bower-point til tilbud eller donér til bæredygtighedsprogrammet Nespresso Farmer Future Program.

Nespresso-kapslerne er lavet af aluminium, som er det ultimative materiale til at beskytte kaffekvaliteten og kan genbruges uendeligt. Nespresso-kapsler kan nemt genbruges på din nærmeste genbrugsstation for metalemballage eller i den nærmeste Nespresso Boutique. Kapslerne genbruges som de er, endda med rester af kaffegrums i. Lær mere om Nespresso og genbrug her.

nespresso kaffe kaffekapsler

Nespresso tænker genbrug … (Foto: PR)

Læs også: Kaffeekspert gør dig klogere på kaffesproget

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstillede tidligere på ugen en 38-årig mand og en 37-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De er sigtet for besiddelse og salg af store mængder narko og blev anholdt mandag aften på en adresse i Tilst i forbindelse med en ransagning af deres bopæl.

Østjyllands Politi foretog ransagningen kl. 21.30 på baggrund af, at et betjent fra Østjyllands Politi tidligere havde observeret den 38-årige mand overdrage en ukendt genstand til en anden mand, der befandt sig i en bil. Vedkommende i bilen blev efterfølgende bragt til standsning af betjentene og fundet i besiddelse af en mindre mængde heroin, som formentligt netop var blevet købt fra den nu sigtede og anholdte 38-årige.

Under den efterfølgende ransagning af den formodede sælgers bopæl i Tilst fandt politiet blandt andet frem til flere kilo kokain og heroin samt en halv million kroner i kontanter, der formodes at stamme fra salg af narko. Der blev også fundet en del smykker og emballage til salg af flere kilo narko, som blev beslaglagt til sagen.

I forbindelse med ransagningsaktionen blev også den 37-årig kvinde anholdt, da hun befandt sig på adressen, hvor hun også er bosiddende. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

domstol dom retssal
Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus … (Foto: Unsplash)

Læs også: 17 bandemedlemmer anholdt for groft overfald på Christiania

Energigigant køber stor aktiepost i WPU

Energigigant køber stor aktiepost i WPU – Waste Plastic Upcycling og ser mod udlandet …

Det internationale energihandelshus Vitol har købt aktier i pyrolysevirksomheden WPU – Waste Plastic Upcycling for 250 millioner kroner. Som en del af aftalen er finansieringen af en ny fabrik i Nakskov næsten på plads, ligesom Vitol ser et stort potentiale i en udenlandsk ekspansion.

Vitol bliver dermed storaktionær i WPU – Waste Plastic Upcycling med et opkøb af knap 15 % af aktierne i den danske virksomhed, der er specialiseret i at omdanne plastikaffald til olie. Med investeringen ejer Vitol nu 24,7 % af aktierne i WPU, og prisen for de godt og vel 7,6 millioner aktier, der bliver købt til markedspris, er 250 millioner kroner. Det oplyste WPU i mandags den 31. juli.

Udover at Vitol investerer massivt i WPU, udvider og forstærker parterne samtidig samarbejdet, hvad angår salg af fremtidig produktion fra WPU’s fabrikker.

WPU begyndte produktion på sin første fabrik i Fårevejle tidligere i år, og i juni blev den første last på 33 ton plastikolie afsat til Vitol og sendt afsted til udlandet.

– I WPU har vi knækket koden og vist, at vi kan kommercialisere pyrolyse og omdannelsen af plastikaffald til olieprodukter, mens Vitol ved alt om raffinering og har et enormt, verdensomspændende netværk, som vi kan drage fordel af. På den måde sikrer den nye aftale og Vitols øgede ejerskab både os og dem en række fordele og muligheder. Der er med andre ord god grund til at se lyst på fremtiden, siger WPU’s formand, Niels Stielund.

Vitol ser et stort potentiale i at udrulle WPU’s teknologi på verdensplan, hvor markedet for at give plastikaffald nyt liv, endnu er uopdyrket. Med den nye aftale har virksomheden sikret sig mulighed for at afgive tilbud på finansieringen af fremtidige fabrikker uden for Danmarks grænser.

Den nye aftale sikrer derudover en række forbedrede vilkår for WPU. Prisen for den del af produktionen, der bliver til voks, er nu fastsat højere end indledningsvis forventet, hvilket styrker udsigten til øget afkast fra WPU’s fabrikker.

Kontraktlængden for leveringsaftalerne til Vitol er forlænget til 10 år fra produktionsstart på alle fabrikker. Tidligere lød de på 3 år med option på at forlænge i yderligere 2 år.

Chef for Vitols nafta-afdeling Tom Baker glæder sig over det udvidede samarbejde med WPU.

– Hos Vitol er vi meget tilfredse med, at vi fortsætter vores partnerskab med WPU i den næste vækstfase. Vi har været meget imponerede over det, som WPU’s team har opnået frem til i dag, og vi vil fortsætte med at være involveret og støtte virksomheden i at udvikle sin forretning, siger han.

Fabrikker i Nakskov og Esbjerg er planlagt, og med den nye aftale med Vitol geninvesterer de sælgende aktionærer 50 millioner kroner i opførelsen af fabrikken i Nakskov, der dermed er tæt på at være fuldt finansieret. Finansieringen realiseres blandt andet sammen med WPU’s finansielle partner Nykredit

vitol wpu
Tom Baker, Vitol, sammen med Niels Bagge og Niels Stielund fra WPU. (Foto: PR)

Læs også: Vi snakker med kvinden bag We Cycle Furniture

I Kina betaler familierne børn og unge for at blive hjemme

I Kina er en voksende trend interessant. For her betaler familierne deres børn for at være ‘full time’ hjemme. Udmattet af presset for at få succes som fotograf, accepterede Litsky Li et bedre tilbud: Lad være med at arbejde for at blive en af Kinas voksende legioner af børn betalt af deres familier for at blive hjemme.

Et eksempel er Li på 21 år, der nu bruger sine dage på at shoppe for sin familie i den centrale by Luoyang og passe sin bedstemor, som har demens. Hendes forældre betaler hende en løn på 6.000 yuan ($835) om måneden, hvilket betragtes som en solid middelklasseløn i hendes område.

– Grunden til, at jeg er hjemme, er, at jeg ikke kan holde til presset ved at gå i skole eller arbejde, sagde Li, der er  gymnasieuddannet.

– Jeg vil ikke konkurrere intenst med mine jævnaldrende. Så jeg vælger at ’lægge mig helt fladt ned’, sagde hun og brugte en populær sætning, der henviser til at undgå opslidende timer og traditionelle familieværdier til fordel for et enklere liv.

Og Li er ikke alene. Det er ikke kun utilfredshed, der driver fænomenet ‘sønner og døtre på fuld tid’ – de fleste af de titusindvis af unge mennesker, der identificerer sig som sådanne på sociale medier, siger, at de trækker sig hjem, fordi de simpelthen ikke kan få arbejde.

https://www.instagram.com/p/CvMsA1ZNf9T/

Læs også: Kina forbyder plastikposer og engangsbestik

Tilbød slik til unge piger

En 9-årig pige og hendes veninde var søndag eftermiddag kommet gående på Brødregade i Randers C, da en mandlig fører af en sort personbil først var kørt forbi dem og efterfølgende havde bakket retur til pigerne. I den forbindelse havde han stukket hånden ud af vinduet og tilbudt pigerne slik.

En ukendt ægtepar havde overværet episoden og taget kontakt til pigerne, som de efterfølgende afleverede til forældrene på pigernes hjemadresse. Østjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 17.09 og episoden, som umiddelbart skulle have fundet sted kort forinden.

Østjyllands Politi ønsker at komme i kontakt med det ukendte ægtepar, som hjalp pigerne hjem, men hører også gerne fra andre vidner, der måtte have overvåget episoden eller have kendskab til det pågældende køretøj. Ifølge anmeldelsen er der muligvis tale om en sort Audi, som muligvis også kunne være en elbil, da den umiddelbart ikke havde haft nogen motorstøj. Dette vides dog ikke med sikkerhed.

Den pågældende mandsperson i køretøjet, der beskrives som værende mørk i huden, have mørkt skæg og værende engelsktalende, opfordres også til at tage kontakt til Østjyllands Politi på telefonnummer 114, så vi kan få klarlagt hans hensigt med angiveligt at skulle have taget kontakt til de to unge piger.

slik slikbutik (Foto: Unsplash)
Mand tilbød slik til unge piger … (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan tæmmer du din sukker craving

Dagens billede: Bidens nye plan

https://www.instagram.com/p/CvVMmAeplMd/

Sommerpostkort: Sommerbjørn 🐻

https://www.instagram.com/p/CvSkSPzKB-w/

· Mere fra samme kategori ·