Læs også:

Close
magasin udstilling didde christiansen

Vi snakker med kvinden bag WeCycle Furniture

Bolig  | 

Magasin har indgået samarbejde med WeCycle Furniture, og satser på kvalitet, der har fået nyt liv … Det er Didde Christiansen, der står bag det spændende firma

Danske WeCycle Furniture, hvis tidløse og ansvarlige møbler er designet med et nordisk og minimalistisk udtryk, flytter i uge 34-35 ind i Magasins udstillingsvinduer på Konges Nytorv. Bag WeCycle Furniture står den unge iværksætter, Didde Christiansen, der ved hjælp af restmaterialer og genbrug vil slå et slag for upcycling og en mere bæredygtig møbelproduktion.

wecycle furniture udstilling magasin
Kom og se den fine udstilling i Magasin … (Foto: Magasin)

Udstilling i Magasin

Med udstillingen af WeCycle Furnitures møbler i Magasin bliver det muligt at dykke ned i Didde Christiansens imponerende univers, hvor ansvarlig produktion, upcycling og klassisk design udgør de bærende principper. Udover at komme helt tæt på Diddes fine møbler og blive klogere på møbeldesign fra et bæredygtigt perspektiv kan man i samme begrænsede periode købe et lille udpluk af møblerne i Magasin på Kongens Nytorv eller online på magasin.dk.

Britta Luplau, Brand og PR Manager i Magasin, glæder sig meget over samarbejdet med WeCycle Furniture, der er del af Magasins ansvarlighedsstrategi ‘We Love To Care’.

– Vi er rigtig glade for at kunne udstille WeCycle Furnitures møbler i Magasin. Interessen for ansvarlige produktioner, upcycling og genbrug har aldrig været større – og det at forlænge levetiden på møbler ved at bruge eksisterende materialer har i den grad vundet indpas i danskernes boligindretning. I Magasin har vi en lang tradition for at støtte op omkring nye, spirende talenter, og gennem vores samarbejde med WeCycle Furniture, ønsker vi også at sætte fokus på den positive udvikling mod mere ansvarligt producerede møbler.

Møbeliværksætteri af den fine slags

Kvinden bag WeCycle Furniture, Didde Christiansen, er oprindeligt uddannet beklædningshåndværker, men tog efter endt uddannelse et kursus som møbelbygger. I 2021 tog hun skridtet videre og stiftede WeCycle Furniture, der i dag laver bæredygtige møbler i flet som fx lænestole, bænke, spisebordsstole og daybeds. Didde har altid haft genbrug som hjertesag og fortæller:

– I forsøget på at gøre op med køb-og-smid-væk-kulturen, hvor tendenser typisk kun overlever en enkelt sæson eller to, håber jeg, at mine møbler kan være med til at gøre en forskel for miljøet. Møblerne er lavet af genbrugsmaterialer som for eksempel træ fra byggeprojekter, der ellers ville blive kasseret, 100% genbrugslæder fra fx gamle sofaer og jute, som er et naturligt produkt og en effektiv kilde til bæredygtige fibre. Men selvom møblerne er lavet af disse materialer, har de stadig præcis lige så lang levetid som nyproducerede møbler.

wecycle furniture stol

Didde laver smukke møbler med omtanke … (Foto: Didde Christiansen)

En stor mulighed

Didde ser samarbejdet med Magasin som et bekræftende skulderklap, der giver blod på tanden i forhold til at få Wecycle Furniture udbredt som et kendt og elsket hverdagselement i de danske hjem.

– Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe mulighed for en lille nyopstartet virksomhed som WeCycle Furniture at samarbejde med Magasin. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi turde håbe på at blive kontaktet af Magasin blot et lille år efter, at jeg havde bygget min første bænk.

didde christiansen
Dygtige Didde Christiansen udstiller i Magasin … (Foto: Didde Christiansen)

Hvad vil du gerne fortælle og også opnå med udstillingen i Magasin?

Jeg vil gerne vise, hvad man kan få ud af genanvendte og bæredygtige materialer samt være med til at inspirere andre til, at alt ikke behøver være nyproduceret, og hvor tendenser kun overlever en sæson eller to.

magasin udstilling didde christiansen
Tag i Magasin og se den spændende udstilling … (Foto: Magasin)

Hvordan har din brede baggrund været til gavn for dig i dit arbejde?

Det har uden tvivl været en fordel for mig, at jeg har en bred baggrund indenfor forskellige områder. En uddannelse som beklædningshåndværker har for eksempel givet mig en stor forståelse for de forskellige materialer og produktion.

Under mit uddannelsesforløb boede jeg også to år i Guangzhou i Kina. Her lærte jeg alt omkring tekstiler, certificeringer, produktion og designprocesser. Selvom det er indenfor tøjbranchen, kan jeg uden tvivl tage det med videre til Wecycle Furniture.

Er iværksætteri bare noget ‘du ikke kan lade være med’ at kaste dig over – eller hvad er det, du synes der så spændende ved det?

Jeg er helt vild med iværksætteri, og jeg har altid haft drøm om at blive iværksætter. Min far har været selvstændig i mange år, og han har inspireret mig til at gå denne vej.

Bæredygtighed i moden har været inde et godt stykke tid – boligbranchen er på vej. Hvor ser du det på vej hen?

Der er kommet meget fokus på bæredygtighed i boligbranchen, og jeg tror kun, at der kommer endnu mere fokus på det, hvilket jeg synes er virkelig godt!

Hvad er din største drøm i forhold til både de ting du brænder for, men også tror vil kunne være med til at rykke ved tingene?

Jeg vil gerne være med til at inspirerer andre til at turde tage springet som iværksætter – specielt i en bæredygtig retning. Vi har brug for flere, der vil være med til at gøre en forskel.

Hvor er du om 10 år?

Inden for de næste 10 år har jeg en stor drøm om, at Wecycle Furniture er kommet ud over Danmarks grænser.

wecycle furniture udstilling magasin
Didde Christiansen udstiller i Magasin … (Foto: Magasin)

Har du et par gode råd til andre, der også gerne vil gøre en forskel for eksempel indenfor miljø og bæredygtighed?

Spring ud i det, og tro på det! Vi har brug for flere iværksættere, der vil være med til at gøre en forskel for miljøet og tænke i en mere bæredygtig retning.

 

Læs også:

 

Luksushotel får specialdesignet stole af 2,2 tons plastikaffald fra havet

 

villa copenhagen hotel københavn mater stol (Foto PR)

· Mere fra samme kategori ·