Læs også:

Close
cykel mand falde

SOMMERNEWS: Midaldrende mænd lever livet farligt om sommeren

Nyheder  | 

Midaldrende mænd lever livet farligt om sommeren · 26-årig anholdt for svindel ved samhandel · SELECTED FEMME lancerer polyester-alternativ · Hedebølge i Sydeuropa · Kattefodring førte til sigtelse af fire mænd · Dagens video: Dagens billede: Frankrig med opsigtsvækkende nyhed · Sommerpostkort: Kampen om surfboardet 🏄

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Midaldrende mænd lever livet farligt om sommeren

En befolkningsgruppe optræder særlig hyppigt i sommerens skadehistorikker hos Nordens største forsikringsselskab.

Faldulykker på cykel, styrt på motorcykel, skader under padelspil og fald fra højder og med arbejdsredskaber i forbindelse med have- og husarbejde. Det er nogle af de skadetyper, som rammer den befolkningsgruppe, som oftest kommer til skade om sommeren: De midaldrende mænd …

Det er især udendørslivet i haver, på sportspladser og i trafikken, der er med til at skabe højsæson for farlige situationer, fortæller leder for Personskade hos If Forsikring, Michael Andersen.

– Udendørslivet fører ekstra mange falduheld og ulykker med sig. Der sker desværre rigtig mange ulykker under boldspil og løbeture og padel spil, forklarer han.

Rødder i jordoverfladen, kantsten og udskridninger i grus og græs er klassiske årsager til faldulykker, ligesom husrenovering ved egen bolig eller som vennetjeneste fører mange uheld med sig.

Nye aktiviteter skaber farlige situationer …

– Uanset om det er sportsrelaterede aktiviteter eller husprojekter, så ser vi, at risikoen stiger, når folk kaster sig ud i nye projekter. På hjemmefronten kan det være haveredskaber, der er sværere at håndtere end ventet. Det handler om alt fra hækkeklippere, græsslåmaskiner, motorsave til grensakse.

Men også brug af stiger skaber mange ulykker, fortæller skadeeksperten. Stiger skal stå på et stabilt og fast underlag, og må naturligvis ikke kunne vælte hverken sidelæns eller bagover. Og så skal man ikke være alene, når man går op ad en stige. Det er bedst, hvis nogen kan holde stigen for ekstra sikkerhed, men minimum er, at der er nogen til stede, som kan hjælpe eller ringe efter hjælp, hvis der skulle ske noget.

– Et godt alternativ er at anvende et stillads i stedet for stige, især ved malearbejde, hvor man strækker sig langt ud og skaber ubalance 2-3 meter oppe. Det kan gå rigtig galt, siger Michael Andersen.

På den sportslige front handler det ofte om, at kroppen ikke er forberedt på at komme helt ud i yderpositionerne og på de hurtige ryk og opbremsninger.

– Alt for mange undervurderer opvarmning. Det er 10 vigtige minutter, som kan forebygge langvarige skader og måske være udslagsgivende for, at du ikke skal ud i lange spillepauser eller helt stoppe med en fritidsinteresse, du er rigtig glad for, slutter Michael Andersen fra If Forsikring.

cykel mand falde
Især midaldrende mænd lever livet farligt om sommeren, oplyser forsikringsselskabet If. (Foto: iStock)

Læs også: Fremtidens arbejdsliv skal styrke vores mentale sundhed

26-årig anholdt for svindel ved samhandel

Den 26-årige er mistænkt for at have begået ny samhandelssvindel, mens han afsonede en fængselsdom for samme type kriminalitet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør i torsdags i Dommervagten i Københavns Byret.

Koncert- og festivalbilletter, dyre designermøbler, lamper og højtalere. Det er blot nogle af de varer, som en 26-årig mand i dag er blevet anholdt for at have sat til salg på nettet i perioden mellem december 2022 og april 2023. Forventningsfulde købere overførte over 120.000 kroner til sælgeren, men ingen af dem modtog nogensinde de købte varer.

Det er ikke første gang, at den 26-årige er mistænkt for svindel med samhandel. I juni 2022 blev han idømt 1 år og 3 måneders fængsel for i 44 tilfælde at have solgt varer, som køberne aldrig modtog. De 28 forhold, han nu er sigtet for, skal være udført, mens han afsonede den sidste del af denne dom i et udslusningsfængsel.

En anden 26-årig er også blevet anholdt i sagen og er sigtet for i syv tilfælde at have ageret muldyr for den 26-årige ved at stille sin konto til rådighed for ham. Han er efter afhøring blevet løsladt, mens sigtelsen er opretholdt.

Svindel med samhandel på nettet er et område, der fylder meget. Derfor har vi nedenfor samlet en række gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man køber eller sælger ting via samhandel på nettet.

– Vi ser desværre mange sager, hvor borgere bliver snydt, når de handler med andre private på nettet. Mange af disse svindlere kan være meget overbevisende, derfor vil vi meget gerne gøre folk opmærksomme på, hvordan man kan beskytte sig bedre og gøre det sværere for dem, der svindler, udtaler politikommissær Michael Nielsen fra Afdeling for økonomisk kriminalitet 2 i Københavns Politi.

Vær opmærksom på: 

• Mød hinanden fysisk – på den måde kan du sikre dig, at du får den vare, du betaler for.
• Stop handlen, hvis du har mistanke om snyd.
• Forhold dig til varens pris – er den realistisk?
• Betaling via MobilePay – Sørg for at navnet på modtager stemmer overens med sælgerens navn.
• Kommunikér via handelsplatformen.

Du kan læse uddybninger om alle rådene her.

7'er fritz hansen arne jacobsen designerstol
26-årig anholdt for svindel ved samhandel … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tre mænd anholdt for en række designindbrud

SELECTED FEMME lancerer polyester-alternativ

SELECTED FEMME/HOMME lancerer første produkt med banebrydende polyester-alternativ …

Som et af de første modebrands har SELECTED FEMME skabt en limited-edition kjole lavet af det innovative, regenererede polyester cycora®. Virksomheden bag det banebrydende materiale har skabt det ved at omdanne brugte tekstiler fra forbrugere og industriaffald.

Amerikanske Ambercycle og danske BESTSELLER deler en mission: At omdanne udtjent tøj til en ressource med den størst mulig værdi. Med speciale i genanvendelse af polyester har innovationsvirksomheden Ambercycle udviklet materialet cycora®, der er intet mindre end et regenereret alternativ til konventionel polyester. Det betyder, at Ambercycle omdanner brugte tekstiler fra forbrugere og industriaffald til et nyt innovativt materiale.

Gennem BESTSELLERs investeringsarm, Invest FWD, investerede det danske modehus tidligt i Ambercycle, der har base i Los Angeles.

– Virksomheder som vores, der har ambitiøse bæredygtighedsmål og forpligtelser, skal kontinuerligt støtte innovation inden for tekstil-til-tekstil-genanvendelse for at udbrede det. Ambercycle har udviklet en ganske unik teknologi, som er mindre energikrævende sammenlignet med andre genanvendelsesprocesser, siger Camilla Skjønning Jørgensen, BESTSELLERs Innovation Manager.

Nu har BESTSELLER-brandet SELECTED FEMME som et af de første modebrands i verden skabt en limited-edition kjole lavet af cycora®.

– Vi er meget fokuserede på at fremskynde den enorme mulighed, der ligger i at muliggøre cirkularitet inden for modeindustrien. Vi ser tekstil-til-tekstil-regenerering som værende et af de mest signifikante tiltag, industrien kan tage for at nedbringe CO2-udledning, og vi sætter pris på ligesindede og støttende partnere som BESTSELLER, der også arbejder med et langsigtet fokus på cirkularitet siger Shay Sethi, administrerende direktør og medstifter hos Ambercycle.

At arbejde med fiberinnovation er ikke noget nyt for SELECTED. I løbet af de seneste år er der introduceret flere innovative fibre i brandets kollektioner. Nu med cycora® som seneste tilføjelse.

– Cycora® er en virkelig bemærkelsesværdig innovation. Den løser et globalt affaldsproblem ved at forhindre udtjent tøj i at ende på lossepladser og i stedet bringe det ind i et cirkulært system. Det bliver afgørende for modebranchens fremtid, og vi er stolte af at være blandt de første brands, der gør denne løsning tilgængelig for forbrugerne, fortæller Louise Lund, Sustainability Manager hos SELECTED FEMME/HOMME, og fortsætter:

– Cirkularitet har været et centralt fokus for SELECTED i mange år. Vi har uddannet vores designere i at designe med cirkularitet for øje – hvordan vi kan få produkter til at holde længere og fremme genanvendelighed. Men design er én ting. At bruge alsidige materialer med et lavere aftryk er en anden måde, vi kan gøre en forskel på, og dertil har vi brug for dygtige innovatorer som Ambercycle.

Den nye limited-edition SELECTED FEMME kjole med print er lavet med 50% cycora® blandet med 50% genanvendt polyester. Den er tilgængelig på SELECTEDs webshop samt i udvalgte danske butikker.

Fakta:

Konventionel ny polyester udvindes normalt af råolie, og derfor er det vigtigt at finde gode, genanvendelige alternativer til det meget brugte materiale.

Cycora® fra Ambercycle er et regenereret materiale, som forventes at kunne fjerne næsten halvdelen af den CO2-udledning, som normalt er forbundet med produktion af ny, konventionel polyester.

Ambercycle arbejder i øjeblikket på at kommercialisere sin teknologi, for at give flere kunder adgang til materialet.

SELECTED sikrede sig rettigheden til at bruge BESTSELLERs første levering af cycora® ved at vinde førstepladsen i BESTSELLERs interne Circular Design Challenge 2022 under Copenhagen Fashion Week.

bestseller
SELECTED FEMME/HOMME lancerer første produkt med banebrydende polyester-alternativ …(Foto: PR)

Læs også: Shopping til din ferie

Hedebølge i Sydeuropa

Lande i det sydlige Europa er i disse dage grebet af en hedebølge, der forventes at bringe rekordhøje temperaturer i løbet af den kommende tid.

Termometre kan stige over 40 graders celcius i dele af Spanien, Frankrig, Grækenland, Kroatien og Tyrkiet. Og der har været rapporter om flere mennesker, der er kollapset i varmen i Italien, og mindst én person er død.

Landets meteorologiske samfund har kaldt hedebølgen ‘Cerberus’, efter det trehovedede monster fra Dantes Inferno.

Hedebølgen får dog ikke folk til at tage væk fra strandene … (Foto: Unsplash)

Læs også: Hader sommer

Kattefodring førte til sigtelse af fire mænd

I tirsdags kort før middag modtog politiet et anmeldelse fra en borger. Han skulle fodre sin kammerats kat, fordi kammeraten ikke var hjemme, men da han ankom til hans lejlighed, opdagede han, at der befandt sig fire personer i lejligheden.

Han skyndte sig derfor at ringe til sin kammerat, der forklarede, at han ikke havde givet nogen lov til at bruge lejligheden, og at han ikke kendte personerne. Derfor ringede borgeren til politiet.

Politiet rykkede med det samme ud, og da politiet ankom til lejligheden, sad de fire personer indenfor, hvor de røg og drak. De blev sigtet for husfredskrænkelse, hvilket medførte at den ene person hidsede sig meget op, hvorfor politiet anholdte ham.

Den ene sigtede person forklarede, at hoveddøren var ulåst, og de på den måde var kommet ind. Episoden fandt sted på Sankt Peders Gade i Nørresundby.

hund kat kæledyr
Kattefodring førte til sigtelse af fire mænd … (Foto: Pexels)

Læs også: Hunde- og kattebattle – hvem er sødest

Dagens billede: Frankrig med opsigtsvækkende nyhed

https://www.instagram.com/p/CuqTvLToYMU/

Sommerpostkort: Kampen om surfboardet 🏄

https://www.instagram.com/p/Cup9gdRAlYt/

· Mere fra samme kategori ·