Læs også:

Close
ferie strand sol

Shopping: Ting til strandturen – weekendturen – sommerhuset og solferien

Mode  | 

Sommer er lig med hygge – masser af hygge. Her får du inspiration til ting, du har brug for til både den lille strandtur, weekendturen, sommerhuset eller solferien

Strandturen

En tur til stranden kan blot være nogle timer – en dag – eller blot en lille dukkert i havet. Vi skal nyde stranden – de danske strande så meget som muligt.

Her er ting, du kan tage med på strandturen.

sol sommer solbadning strand (Foto: Unsplash)
Hvis solen skinner er det bare om at tage en tur til stranden … (Foto: Unsplash)

Tasken til det hele

Den er stor – den er perfekt til strandturen og den er ganske pæn. Den er fra H&M.

strandtaske

Strandtaske fra H&M, 129 kr., hm.com/dk

Den uundværlige bikini

Den er virkelig pæn – den er Barbiepink, og du kan også have toppen under din sommerkjole om aftenen.

bikini

Bikini fra H&M, 149 kr. pr. del, hm.com/dk

Lidt lækkert er altid godt at have med

Pludselig dukker sulten og tørsten op, og at have vand med, det ved alle, men en lille pose snack – for eksempel Sunshine Delight dried mango stykker er et hit at have med. De smager i øvrigt ganske magisk. Kan også bruges til en lille lækker ting når du har gæster. Se opskrift her.

sunshine tørret mango

Sunshine Delight dried mango, cirka 20 kroner for pose med 100 gram, fås blandt andet i Meny

Solcremen – selvfølgelig

ACO sun Mousse SPF 30 er en let og behagelig solmousse for hele kroppen med høj beskyttelse. Den lette mousseformel er enkel og nem at påføre og smøre på huden.

Den absorberes hurtigt uden at virke fedtet og efterlader huden behageligt fugtet. Solcremen indeholder Triple Moist Complex, som giver øjeblikkelig, intens og langvarig dyb hydrering af huden. Produktet er vandafvisende og er derfor velegnet til badning.

aco sun mousse

ACO Sun mousse med SPF 30, 95 kr., matas.dk

Bogen når du skal ind i skyggen og slappe af fra solens stråler

Den er sommerhyggelig, og få kan som Jenny Colgan lave feel good bøger. De er så nemme at læse, og du er godt underholdt.

Den handler om Morag,, der får besked om, at hendes elskede bedstefar er blevet syg, forlader hun sit fortravlede liv i London og vender hjem til det rolige skotske højland. Bedstefaren er ude af stand til at passe sit arbejde som pilot, så Morag, som også har flycertifikat, tager over og begynder at flyve post, varer og lokale ud til de smukke øer i det nærliggende øhav. På en hjemtur rammes Morag af et pludseligt uvejr, og hun tvinges til at nødlande på en afsidesliggende ø.

jenny colgan de lyse nætters begyndelse bog

‘De lyse nætters begyndelse’, 199,95 kr., saxo.com

Weekendturen

En lille smuttur – om det er på en hyggelig lille kro, strandhotel, eller til en storby er ikke så vigtigt. Men at tage sig tid til en weekendtur kan ofte få hverdagen til at ‘glide nemmere ned’ og have noget at glæde sig til.

Her er ting, du kan tage med på weekendturen.

hotel rejse ferie
En weekendtur – om det er til en kro eller på et lækkert hotel, så kan det være en virkelig god pause fra hverdagen. (Foto: Pexels)

Dragten til dag og aften

Den er pæn og kan dresses op og ned. I et let og lækkert materiale og med fint blomtstermønster. Og så er den på tilbud lige nu. Den er fra Mango.

mango buksedragt

Mango buksedragt, 299 kr., mango.com/dk

Alt du behøver duft

Den er lille – den er smart, og den dufter ganske magisk.

Sous Le Pont Mirabeau fra Etat Libre D’orange er en fortryllende duft, der fanger essensen af ​​romantik og poetisk skønhed. Inspireret af det ikoniske parisiske vartegn, tager parfumen dig med på en sanselig rejse under buen på Pont Mirabeau, hvor kærlighed og minder fletter sig sammen.

Sous Le Pont Mirabeau er en duft, der udstråler den tidløse elegance i Paris, og fanger ånden af ​​kærlighed, længsel og poesien i livet. Måske weekendenturen også går til Paris …

parfume etat libre d'orange

Sous le Pont Mirabeau rejseparfume, 200 kr. for 7,5 ml., moleculesandcream.dk

Solbriller til det hele

De er pæne og runde og passer til både strand- og aftensættet. De er også billige og er fra H&M.

solbriller

Solbriller fra H&M, 99 kr., hm.com/dk

Glow når du skal være lækker og ud at spise

Få en flot glød med denne perfekte duo af bestsellers fra Paula’s Choice. Der er både en eksfolierende creme og den virkelig gode dagcreme der også har SPF30 i. Huden får ikke alene mere glød men beskyttes også samtidig mod forurening og UV-stråler.

paula's choice bestsellers

Glow-Boosting Bestsellers fra Paula’s Choice, 174 kr., paulaschoice.dk

Bogen du ikke behøver at tage med

Eller jo det gør du, men du kan også bare lytte til den som ebog. Taylor Jenkins Reid skriver let og uimodståeligt. Perfekt til en weekendtur. ‘Malibu i Flammer’ foregår i Malibu i 1983. Det er aftenen for de berømte Rivasøskendes myteomspundne fest, der hvert år markerer, at sommeren går på hæld. I timerne mellem skumring og solopgang bliver de fire søstre og brødre tvunget til at se hemmeligheder i øjnene, de har holdt skjult for sig selv og hinanden samt – ikke mindst – stå ansigt til ansigt med deres fraværende far, den legendariske crooner Mick Riva. Og da morgenen gryr, står Malibu i flammer.

Det er en roman om at være født som sine forældres barn, men vokse til at blive sin egen person. Om et surferliv i pastel-80‘ernes Malibu og omverdenens sult efter indersiden af et liv levet i rampelyset. Og om at sætte ild til det hele for at undslippe en kurs udstukket af andre.

taylor jenkins reid mailbu i flammer bog

‘Malibu i Flammer’, 119,95 kr., saxo.com

Bare glem solen

Når du bare er væk en weekend, så træk det nemme kort og brug lidt selvbruner. Selvbrunerdråber fra Essentiel er milde, parfumefrie og bidrager til at give din hud en naturlig glød. Tilføj 3-5 dråber til din ansigtscreme, bland det i dine håndflader, påfør cremen i ansigtet og vent på resultatet.

Den solbrune glød vil gradvist blive opbygget og holde i omkring 3-4 dage. Jo flere dråber, du bruger, desto dybere farve. De kan bruges hver dag eller når du har brug for lidt ekstra glød. Smart.

essentiel selvbrunerdråber

Essentiel selvbrunerdråber, 62,95 kr., føtex.dk

Røde læber gør en forskel

Og så lidt duft – så er du klar til en lækker (måske kæreste- eller veninde) weekend – måske i en storby.

Den er ikonisk – den er ultra rød og intens og den er fra selveste Giorgio Armani, og så der den faktisk på tilbud lige nu.

giorgio armani læbestift

Giorgio Armani lipgloss, 224 kr., magasin.dk

Sommerhuset

Vi elsker de danske sommerhuse, om de er små og hyggelige eller store og komfortable, der er noget helt magiske ved sommerhuse. Måske du selv har et – har lejet et eller været så heldig at låne et.

Her er ting, du kan tage med i sommerhuset.

strand sommerhus danmark
En tur i sommerhus er altid skønt. (Foto: Pexels)

Overalls du komme til at leve i

De er lækre, de er super hot og så nemme at have på. De er i grøn denim, og nærmest (udover en sweater og bikini) det eneste du behøver. Det er fra Topshop og fås på Asos.

overalls

Overalls fra Asos, 469 kr., asos.com

Når du skal gå langs vandet

Den er smart – den er god og praktisk – og den har laminerede sider. I den lille lommeguide får du beskrivelser og illustrative tegninger af 50 fuglearter, som man ofte møder ved kyst og strand, men også enkelte særligt bemærkelsesværdige arter.

Guiden angiver for hver art de vigtigste kendetegn, forvekslingsmuligheder, hvornår de kan opleves og deres levevis. Beskrivelserne er desuden flere steder krydret med små sjove fakta om fuglene. Endelig er der nogle generelle tips til, hvordan man kommer i gang med at kigge på fugle, og hvilke kendetegn ved fuglene, som man skal lægge særligt mærke til.

fugle ved kyst og strand bog

Fugle ved kyst og strand, 69 kr., exlibrismedia.dk

Det eneste par sko du skal have med

Og det gode er, nærmest også det eneste par du behøver hjemme. Hvem elsker ikke Birkenstocks sandaler og disse er i cool koboltblå farve. Og man går fantastisk i dem – også i skov og ved strand. Den er i naturlæder patent (som de kalder det).

birkenstock

Birkenstock Arizona sandal, 1.300 kr., birkenstock.com/dk

Den du bare ikke kan unvære

En god og også ganske flot parasol, gør bare en sommerhustur til en særlig lækker oplevelse. Den kan skærme for solen, vinden, skabe hygge og ja style udendørsrummet, så man skulle tro, man var havnet i Marrakech. Denne er fra H&M og ret solid.

Den er med frynser er fremstillet af polyesterstof af høj kvalitet. Leveres i en praktisk taske med håndtag. Stoffet er klassificeret UPF 30+ og kan blokere 96,7 % af UVA- og UVB-strålerne. Parasollen kan vippes, er 238 centimeter høj og har en diameter på 220 centimeter. Perfekt til haven eller altanen.

parasol hm

Parasol fra H&M, 749 kr., hm.com/dk

Den bog du skal læse

Hun er klog, skarp, sød og sej – og så læseværdig. Maren Uthaug. ‘11%’ hedder den, og en tankevækkende roman om en fremtid (næsten) uden mænd.

I bogen er mænd næsten udryddet i en nær fremtid. Kun på Lolland i et aflukket avlscenter findes en lille flok mænd. Fire kvinders liv bliver på skæbnesvanger vis viklet ind i hinanden, da en dreng pludseligt kommer til syne. De tvinges til at samarbejde om denne chokerende bombe, der kan forandre alt i deres samfund. For hvornår indeholder drengen står stor en del testosteron, at han udgør en trussel for alle kvinder?

maren uthaug bog

‘11%’, 219,95 kr., saxo.com

Gør det nemt for dig selv

Du behøver ikke det vilde udvalg til en sommerhus tur. Rituals of Karma hair and body mist er et lille multiprodukt.Giver dit hår og hud en øjeblikkelig sommerlig følelse med blot et par spray. Den alkoholfrie blanding er ideel at bruge på følsom hud, pletter ikke på stoffer og kan endda tæmme vildtflyvende hår. Med lotusblomst, hvid te og det nye Hydra-Boost Complex for at opfriske, fugte og nære krop og hår, når du er på farten. Betain virker antistatisk og plejende for håret. Ahhhh …

rituals mist

Rituals of Karma hair and body mist, 169 kr., rituals.com/dk

Tæppet du kan bruge til alt

Det er pænt, klassisk og mega anvendeligt – og du skal i skoven, til stranden, på festival eller bare ud i haven. Det er fra Rosendahl. Og så er det produceret af genbrugsflasker …

tæppe rosendahl

 

Rosendahl picnictæppe, 299 kr., rosendahl.dk

Solferien

Vi higer efter sol – sol og afslapning – kølige drinks serveret i en lind strøm mens man tager den ene dukkert efter den anden i enten havet eller poolen.

Her er ting, du kan tage med i solferien.

ferie strand sol
Trænger du også til ferie – solferie … (Foto: Unsplash)

Det geniale kuffertmærke

Kender du ikke det, at du står og venter på din kuffert, og pludselig ligner de alle hinanden. Med dette fine kuffertmærke bliver det nemt at få øje på kufferten, og så er også ganske pænt at se på. Du kan skrive dit navn og adresse på bagagemærket hjemmefra, så du slipper for at gøre det i lufthavnen. Det er lavet i slidstærkt nordisk birkefinér. Måler: 9 x 6 centimeter.

koustrup kuffertmærke

Koustrup og Co. kuffertmærke, 49 kr., boxdelux.dk

Den smarte strandkjole

Det er en mellemting mellem en kjole, kimono og kaftan, og netop derfor kan den bruges på et utal af måder – både på stranden og i løbet af dagen og om aftenen. Og materialet er let og behageligt. Og så er den nem at skylle op. Den er fra Ellos.

strandkjole

Strandkjole fra Ellos, 187 kr., ellos.dk

Den uundværlige spray

Denne er sammen med en solcreme et absolut MUST at have med. Den er fra Avène fås i to størrelser, så den lille er perfekt til tasken. Brug den flittigt i ansigtet, på halsen, på fødderne, eller hvor du vil friskes op. Det er termalsk kildevand, der naturligt beroliger og virker irritationsdæmpende. Den er i øvrigt også rigtig god til sensitiv og solskoldet hud. Den er også god til at fiksere din makeup.

eau-thermale-spring-water avene ansigtsspray

Avène ansigtsspray, 53,50 kr., apopro.dk

Bøger du skal læse eller lytte til

Bøger er vigtige til en perfekt solserie – om du læser eller lytter til dem er underordnet. Her er et par – den hyggelige og den spændende …

David Lagercrantz har skrevet bogen ‘Memoria’, er er andet selvstændige bind i Rekke/Vargas-serien. Brutale forbrydelser blotlægges, og efterforskningen berører professor Hans Rekke og politiassistent Micaela Vargas på et dybt personligt plan.

david lagercrantz bog

‘Memoria’, 219,95 kr., saxo.com

‘Sandheden om havets døtre’ af Caroline Säfstrand er en gribende fortælling om to kvinders fortid og fremtid, der langsomt smelter sammen.

Forfatteren Inez Edmark beslutter sig for to ting, da hendes nabo dør. Hun skal rydde op i sit hus og skrive sin sidste bog færdig. Men denne gang er det ikke en roman, men en personlig erkendelse. Inez vil endelig fortælle sandheden om havets døtre. En dag slår Inez sig og får problemer med hoften. Hun ansætter rengøringsdamen Meja til at hjælpe sig de kommende uger. Der er dog én afgørende regel for Meja: Hun må aldrig åbne den blå mappe, der gemmer på Inez bogmanuskript … Der er dømt hemmeligheder, kærlighed og uforudsete venskaber.

caroline säfsstrand bog

‘Sandheden om havets døtre, 199,95 kr., saxo.com

Solsættet du vil elske

Det er ikke billigt, men det er så lækkert – og skal man på solferie, så skal det bare spille og man skal forkæles – det samme skal din hud.

Darling The Holiday Kit er et drømmesæt af tre Darling-produkter i fuld størrelse. Din sommerhudplejerutine sikres og giver fugt og beskyttelse til din hud før, under og efter soleksponering. The Holiday Kit indeholder tre ansigts- og kropsprodukter: den helt nye SCREEN-ME SPRAY SPF30, ikoniske TAN ACTIVATOR samt AFTER-SUN.

De ligger i en smuk, blød og glat vegansk lædertaske. Alt har signaturduften Monoi de Tahiti, som giver dig en ægte sanseoplevelse og transporterer DARLING-elskere til et tropisk paradis. Det er ikke billigt men så godt og lækkert.

darling sol

Darling The Holiday Kit, 995 kr., magasin.dk

Hatten du vil få så meget glæde af

Du skal hygge at se både chic ud – eller cool og så passe på den stærk sol. Det gør du med denne hat fra Ralph Lauren.

hat ralph lauren

Ralph Lauren hat, 449 kr., boozt.com

Håndspritten du skal have med

Den er bare lækker at tage på og dufter skønt – så nemt kan du gøre det for dig selv, når du (selvfølgelig) også skal have handsprit med på ferien. Denne er fra Less is More og i en god rejsestørrelse.

Renser og plejer hænderne og er skånsom, men effektiv. De økologiske citrus og blomster olier i denne spray giver en vidunderlig duft som samtidig plejer og fugter huden på de sarte hænder hos både børn og voksne.

less is more hand sanitizer

Less is More hand refresh spray, 89,95 kr., matas.dk

 

Læs også:

 

Gode rejsestørrelser du kan købe

 

pexels.com solbadning - solskoldning solhat

 

 

· Mere fra samme kategori ·