
Anderledes konfekt der også er lidt sund
Nougat og marcipan er synonym med julens konfekt. Men hvad med at lave en lidt anderledes konfekt af tørrede frugter dyppet i chokolade. Det smager fantastisk og ja er både lidt sundere og friskere
Det er jo ikke fordi, man behøver at erstatte den gode, traditionelle konfekt, men nogle gange er det både lækkert og sjovt at prøve noget nyt. Og jeg har for nylig lært de tørrede frugter fra Sunshine Valley, som jeg synes er helt fantastiske. Og så tænkte jeg, hvad hvis man nu lavede dem lidt julelækre og kom på julekonfektfadet. Og lad mig bare afsløre – chokolade og tørrede frugt (af god kvalitet) er en lækker kombination …

Det skal du bruge
Ingredienser
Tørrede frugter – gerne fra Sunshine Valley – de findes i tre kombinationer; fersken, mango og ananas. Vi har brugt mango og fersken
Chokolade – både og lys

Sådan gør du
Start med at choppe ckokolade i stykker af maksimum et par centimeters størrelse. Jo mindre størrelse – jo mindre sekunder skal det have i mikroen. Vi brugte mælkechokolade og mørk chokolade fra Odense Marcipan.

Stykkerne fra Sunshine Valley er ret store – så skær dem i den størrelse bidder, du kan lide. Tørrede frugt er fyldt med naturligt frugtsukker, så blot lidt chokolade på er faktisk rigeligt.

Chokolade smelter hurtigt i mikrobølgeovnen. Tag den ud og rør rundt – start med at give den et halvt minut, og på en middel varme. Når du rører rundt, kan du vurdere, hvor tæt den er på at smelte. Man kan faktisk tage den ud, når den er lige ved at være der, og det ikke ser sådan ud, og så røre rundt, og når du så rører smelter den. Hellere rør en ekstra gang, så den ikke får for meget.
Om du kommer lys eller mørk chokolade på er en smagssmag. Du kan også kombinere det. Men kom på så man kan holde på den tørrede frugt uden at skulle røre ved chokoladen.

Læs også:
Derfor er det godt og sundt at spise nødder