Læs også:

Close
odense marcipan chokolade sunshine valley tørret frugt

Anderledes konfekt der også er lidt sund

Mad  | 

Nougat og marcipan er synonym med julens konfekt. Men hvad med at lave en lidt anderledes konfekt af tørrede frugter dyppet i chokolade. Det smager fantastisk og ja er både lidt sundere og friskere

Det er jo ikke fordi, man behøver at erstatte den gode, traditionelle konfekt, men nogle gange er det både lækkert og sjovt at prøve noget nyt. Og jeg har for nylig lært de tørrede frugter fra Sunshine Valley, som jeg synes er helt fantastiske. Og så tænkte jeg, hvad hvis man nu lavede dem lidt julelækre og kom på julekonfektfadet. Og lad mig bare afsløre – chokolade og tørrede frugt (af god kvalitet) er en lækker kombination …

(Foto: MY DAILY SPACE)
De her tørrede frugter kan man godt blive ret afhængig af … (Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Ingredienser

Tørrede frugter – gerne fra Sunshine Valley – de findes i tre kombinationer; fersken, mango og ananas. Vi har brugt mango og fersken

Chokolade – både og lys

odense marcipan chokolade sunshine valley tørret frugt
Et godt makkerpar … (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Start med at choppe ckokolade i stykker af maksimum et par centimeters størrelse. Jo mindre størrelse – jo mindre sekunder skal det have i mikroen. Vi brugte mælkechokolade og mørk chokolade fra Odense Marcipan.

odense marcipan chokolade sunshine valley tørret frugt
At smelte chokolade i mikroen er nemt – men du skal holde øje, der skal ikke meget til, før det får for meget … (Foto: MY DAILY SPACE)

Stykkerne fra Sunshine Valley er ret store – så skær dem i den størrelse bidder, du kan lide. Tørrede frugt er fyldt med naturligt frugtsukker, så blot lidt chokolade på er faktisk rigeligt.

odense marcipan chokolade sunshine valley tørret frugt
Mundrette stykker – så er det bare om du kan styre dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Chokolade smelter hurtigt i mikrobølgeovnen. Tag den ud og rør rundt – start med at give den et halvt minut, og på en middel varme. Når du rører rundt, kan du vurdere, hvor tæt den er på at smelte. Man kan faktisk tage den ud, når den er lige ved at være der, og det ikke ser sådan ud, og så røre rundt, og når du så rører smelter den. Hellere rør en ekstra gang, så den ikke får for meget.

Om du kommer lys eller mørk chokolade på er en smagssmag. Du kan også kombinere det. Men kom på så man kan holde på den tørrede frugt uden at skulle røre ved chokoladen.

odense marcipan chokolade sunshine valley tørret frugt
Sådan så nemt var det – og hvis du lægger stykkerne på et fint fad eller tallerken, så bliver det ekstra lækkert at se på …(Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Derfor er det godt og sundt at spise nødder

 

nød nødder

· Mere fra samme kategori ·