Læs også:

Close
Det hader vi ved sommer: Volume 1

Det hader vi ved sommer: Volume 1

Mit liv  | 

Okay, vi indrømmer gerne, det er noget af et statement, og du tænker måske, at nu har de vist glemt ja-hatten på redaktionen. Men jo vi elsker sommer, men der er rent faktisk også en del ting, som vi hader. Læs med her

Når solen peaker i Danmark

Ja, vi ved godt, det ikke er noget, der sker hver dag. Men NÅR det sker, og vi overvældes af lykkefølelse, fordi solen skinner fra en skyfri himmel, smider vi det meste af tøjet, ifører os vores mindste sommerkjoler, kaster os ud i solens stråler, og så kommer de

De der først starter som lidt svedige lårbasser, der gnider mod hinanden. Men langsomt kommer de snigende – knopperne på inderlårene. Og er du først blevet angrebet af varme/gnide knopperne, så er du fucked. For de svier, og man ender med at gå som en, der måske burde have gået på toilettet, FØR det var gået galt. Eneste ting at gøre, er enten at lægge sig ned og nyde solen med let spredte ben – eller få fat i noget babypudder og påføre rigeligt.

Stop tiden nuuuuu

Vi har knap og nap nået at få armene ned over, at vi har kunne lægge halstørklæde og støvlerne langt væk før der sker det traumatiske … At dagene  bliver kortere. Man skulle næsten tro, det var en ond drøm, men realiteterne er klare; fra Sankt Hans går det den forkerte vej. Fra den dag føles det nærmest som et kapløb med tiden, hvor man ligner sådan en Duracell kanin, der er gået i selvsving, mens man febrilsk forsøger at nyde og suge hvert sekund af sommeren til sig. Er det måske ikke mega uretfærdigt?

Og skål på det

I en vild lykkerus kaster vi os fra april ud i en lang rosé-lykkefølelse, hvor det er meget nemt at “opfinde” gode grunde til at nyde de liflige dråber. “Eeeeeej det bliver 20 grader i morgen, skal vi ikke drikke et glas rosé i Kongens Have?” I kender det helt sikkert.

Rosé er vores bedste sommer-ven. Problemet er bare, at medmindre, man er meget stærk og kan transportere store mængder, så er der aldrig rosé nok. For det smager så skønt, og mens snakken glider lettere og lettere, forsvinder vinen også med det resultat, at man løber tør, før aftenen er slut. Det er da æv.

Solen skinner – nej nu regner det

Fra april til oktober har man et værre tøjshow. For det danske vejr kan man ikke regne med. Heller ikke selvom man forsyner sig med diverse vejr-apps. Resultatet er det samme. Man har sjældent det rigtige tøj på. Det vejr, som du står op til og ligesom påklæder dig til, når ofte at ændre sig i løbet af dagen.

Hvor mange gange har man ikke haft for lidt eller for meget tøj på. Vi nægter at lade os kue af dårligt vejr, men ofte resulterer det i snøft og ondt i halsen, og de dage, hvor så solen endelig brager, så er man ved at få hedeslag, fordi man sidder med helt sort outfit inklusive strømpebukser i 50 grader på Illums Rooftop og drikker Apérol med en langsom rislen af sved ned langs rygsøjlen.

Hvem har pustet de underben op

Vi danskere elsker sommeren og det at kunne være udendørs – også om aftenen. De der få lange aftener, hvor man kan sidde udenfor til langt ude på natten, dem kan vi leve højt på længe. Men næste problem med al det udeliv, det er de myg. For de er overalt, og er man en af dem (som mig), der har en eller anden usynlig myggemagnet i kroppen, så sker det samme resultat hver sommer, at de lede myg flokkes om mig. Men allermest mine underben, som åbenbart indeholder ekstra meget lækkert blod.

Og hvad sker der så; mine ankler og underben ligner klodser. Ja, ja du griner sikkert og tænker; kæft hun overdriver. Men nej, det gør jeg ikke. For netop dernede har mine myggestik det med at hæve til ukendelig størrelse, så det på afstand ser ud, som om der er tilført 20 liter væske i de ben. Og da jeg altid har kjole på, så er de ligesom svære at skjule. Nej, jeg er ikke fan af myg.

De er lådne

En af de ting som også følger med, når strømpebukserne ryger, er at barbere ben. I vinterhalvåret har man kunne pakke de lodne stænger pænt inde i et par strømpebukser med høj denier (bare vælg 70 så stikker de ikke igennem, men lægger sig pænt ned).

Men det er slut, og ikke nok med at benene har samme farve som en melorm, så har de også en imponerende behåring. Så nu står den på barbering. Så fra april til oktober er man tvunget til at barbere ben hele tiden. Og hårene på benene har åbenlyst ikke fået det memo om, at de godt kan tage den lidt med ro. Så de vokser i et tempo, som selv græsset ville være imponeret over.

 

Læs også:

Det fortsætter din mor med at gøre, selvom du fylder 30

mor og datter (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·