Læs også:

Close
apollo rejse ferie vand bade

NEWS: Det stjæler danskerne fra hotellet

Nyheder  | 

Det stjæler danskerne fra hotellet · Otte biler beslaglagt i forbindelse med større færdselsaktion · 365discount er national partner på Royal Run · Tinder har opdateret sine guidelines · Politiet søger vidner til hændelser, hvor en ukendt mand opsøger børn ved Rødding Skole · Dagens billede: Hæder til Harrison Ford

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Det stjæler danskerne fra hotellet

En ferie er en oplagt mulighed for at slappe af, nyde livet og skabe nye minder. Ofte bliver der også købt souvenirs, som ekstra minde fra en dejlig rejse. Men udover de ferieminder, som vi betaler for i den lokale souvenirbutik, så lader det også til, at nogle danskere sniger ganske andre souvenirs med hjem – nemlig dem fra hotelværelset, der bliver gemt nederst i kufferten ved afrejse. Det viser en nordisk undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Når ferien lakker mod enden, og hverdagen så småt kommer snigende, begynder vi at samle på minder fra en dejlig rejse. Souvenirs som postkort, køleskabsmagneter, masser af billeder i kamerarullen og en lille dims til haven har de fleste vist taget med hjem. Men nogle danskere samler også souvenirs på en helt anden måde – nemlig fra hotelværelset, hvor de tager håndklæder, sutsko og andre genstande, der ikke var tænkt som ferieminder, med hjem.

Hver anden dansker (47 pct.) oplyser således, at de på et tidspunkt har taget noget med hjem fra hotelværelset. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo.

Hver tiende fortæller i den forbindelse, at de på et tidspunkt har taget hhv. et håndklæde (11 pct.), en badekåbe (10 pct.) eller hjemmesko (9 pct.) med hjem. Noget, der dog overrasker endnu mere, er, at knap hver femte (17 pct.) i aldersgruppen 26-35 år oplyser, at de har taget et tv med hjem fra deres hotelophold.

Hver tiende (10 pct.) i aldersgruppen 18-25 år oplyser desuden, at de har taget sengetøj med hjem fra hotelværelset. Af andre ting, som danskerne har fyldt i feriekufferten fra hotelværelset kan nævnes tæpper, spejle, gardiner og sågar natborde.

– En ferie er ikke kun tid til afslapning og skønne oplevelser, det er også en tid, hvor vi skaber minder, der varer hele livet. Derfor er det også oplagt at tage en souvenir med hjem fra rejsen. Og selvom det er dejligt at se, at danskerne sætter pris på indretningen på deres hotel, så er der andre og mere oplagte måder at huske en ferie på end ved at tage genstande med hjem fra hotelværelset, mener Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Udover at have ting med hjem fra ferie, er der også en masse ting, som danskerne ikke kan undvære på ferien, og som derfor er obligatoriske i kufferten, når de rejser ud.

De mest almindelige ting at medbringe er hovedpinepiller (30 pct.), cigaretter/snus (20 pct.) og barbermaskinen (16 pct.). Både mænd (14 pct.) og kvinder (13 pct.) angiver desuden, at de ikke kan undvære dansk mad, når de rejser. En bæltetaske til værdigenstande er derudover uundværlig for mere end hver tiende (12 pct.)

Mere end dobbelt så mange mænd (10 pct.) som kvinder (4 pct.) mener derudover, at de ikke kan undvære prævention i form af kondomer og/eller slikkelapper i kufferten, når de tager på ferie.

Top 5: Det har danskerne taget fra hotelværelset

11 % – Håndklæde
10 % – badekåbe
9 % – Hjemmesko
7 % – TV
5 % – Spejl

Top 5: Det kan danskerne ikke undvære på ferien

30 % – Hovedpinepiller
20 % – Cigaretter/Snus eller anden tobak
16 % – Barbermaskine
14 % – Dansk mad
12 % – Bæltetaske til værdigenstande

apollo rejse ferie vand bade
Har du også prøvet at hapse nogle af disse ting på et hotel … (Foto: PR)

Læs også: De 10 mest populære rejsemål i 2023

Otte biler beslaglagt i forbindelse med større færdselsaktion

Det lovlige brændertræf, der sidste torsdag blev afholdt i Karup, blev afviklet helt efter bogen, men senere på aftenen samledes flere køretøjer til ulovlig dækafbrænding ved Ørnhøj. Midt- og Vestjyllands Politi havde aftenen igennem en større aktion i gang på de midt- og vestjyske veje og måtte flere gange have bødeblokken frem, ligesom otte biler blev beslaglagt på grund af manipulation.

Traditionen tro blev der i går, Kristi Himmelfartsdag, afholdt brændertræf på et lukket område ved Flyvestation Karup. Arrangementet forløb efter Midt- og Vestjyllands Politis vurdering helt efter bogen, da arrangørerne havde godt styr på sikkerheden for de mange, der var mødt op for at kigge på.

Midt- og Vestjyllands Politi havde dog ekstra patruljer på vejene i og omkring Karup, da arrangementet sluttede, da erfaringer fra tidligere år viser, at flere af de køretøjer, der samles til sådanne arrangementer, på forskellig vis er ændret ulovligt.

Indsatsen resulterede i blandt andet beslaglæggelse af otte køretøjer, der var manipuleret, 332 hastighedssager og flere sager om spirituskørsel, kørsel uden førerret, manglende sele og håndholdt mobiltelefon. 27 sager om fejl og mangler, hvoraf tre resulterede i omgående kørselsforbud, to sager om ulovlig dækafbrænding og to sager om væddeløbskørsel blev det også til.

Politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen ærgrer sig over de mange sager.

– Det er naturligvis dejligt, at der er så mange, der bakker op om et arrangement som det i Karup, hvor dækafbrændingen kan foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men at der efterfølgende samles en flok køretøjer til ulovlige aktiviteter på offentlig vej, er ikke i orden. Når man færdes på offentlig vej skal køretøjet selvfølgelig være i lovlig stand, og man skal overholde gældende lov, siger Jørgen Christensen efter gårsdagens aktion.

færdselskontroal
Otte biler beslaglagt i forbindelse med større færdselsaktion … (Foto: Rigspolitiet)

Læs også: Aktion mod vanvidsbilisme

365discount er national partner på Royal Run

365discount er national partner på Royal Run den 29. maj 2023, og vil i den forbindelse dele 100.000 bananer ud til løbere.

Når Royal Run løber af stablen den 29. maj 2023 vil 365discount – som national partner til løbet – dele 100.000 bananer ud fordelt på de fem værtsbyer: Aabenraa, Nyborg, Herning, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

Frivillige og medarbejdere fra 365discount vil være til stede ved målstregen i alle løbsbyer – og på udvalgte steder langs med ruten – hvor der deles bananer ud og sørges for sund energi til løbet.

Som ekstra hep til deltagerne stiller 365discount op med heppekor og DJ i fanzonen i København/Frederiksberg, fortæller direktør for 365discount Thomas Nielsen:

– Vi er utrolig stolte over at være nationale partnere på Royal Run, et løb der sætter fokus på fællesskab og bevægelse for livet. Det spiller godt sammen med vores fokus på tilgængelige sunde varer til alle danskere, mere frisk frugt og grønt til priser hvor alle kan være med, så 365discount kan bidrage til folkesundhed for flest mulige kunder, siger Thomas Nielsen.

Donationen af 100.000 bananer til Royal Run kommer som endnu et led i den grønne strategi for 365discount, der skal gøre sunde varer lettere tilgængelige for flere danskere. I februar sendte 365discount 14.853 underskrifter for lavere moms på frugt og grønt til fødevareministeren.

Det skete på baggrund af et forsøg, som 365discount gennemførte i sine godt 300 butikker. Her sænkede kæden priserne på frugt og grønt med det, der svarer til momsen, hvilket gav en markant stigning i salget af frugt og grønt.

bananer frugt økologisk banan (Foto: Unsplash)
100.000 bananer skal der til, når Royal Run løber af stablen …  (Foto: Unsplash)

Læs også: Royal Run har godt på vej

Tinder har opdateret sine guidelines

Tinder er med til at understrege, at Tinder er for at finde kærligheden – og intet andet! Sådan skrev de i en pressemeddelelse, da de kom med deres nye guidelines for nylig.

Tinder arbejder altid med at opdatere deres guidelines for at sikre den bedste oplevelse for medlemmerne. Og  nu har Tinder opdateret sine community guidelines, der nu har endnu mere fokus på kommunikationen medlemmerne imellem. Det betyder, at følgende retningslinjer nu bliver skærpet:

Tinder vil fjerne SoMe-handles fra alle biotekster for at forhindre platformen bruges til at reklamere eller promovere med henblik på at få flere følgere eller salg.

Tinder minder medlemmerne om, at de med fordel kan bruge appens funktioner, så de fra begyndelsen af et match er tydelige om deres formål og foretrækkede forholdstyper. På den måde kan de starte en samtale op fra et fælles ståsted.

Tinder minder også medlemmerne om, at alle chats, de har på appen, er private og derfor ikke må offentliggøres.

tinder dating
Tinder har opdateret sine guidelines … (Foto: Unsplash)

Læs også: Seks ligheder mellem jobsamtaler og Tinderdates

Politiet søger vidner til hændelser, hvor en ukendt mand opsøger børn ved Rødding Skole

Tidligere i denne uge opsøger en ukendt mand drenge ved Rødding Skole/SFO og tilbyder, at de kan tage med ham hjem og spille Playstation. Ingen af børnene tager imod tilbuddet.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber på borgernes hjælp i forbindelse med efterforskningen af to mistænkelige forhold ved Rødding Skole/SFO, Rytterdam 9, Rødding, i Vejen Kommune.

Tirsdag den 16. maj og onsdag den 17. maj mellem klokken 15.00 og 16.00 bliver to mindreårige drenge – en dreng i hvert tilfælde – mødt af en ukendt mand, der tilbyder drengene, at de kan tage med ham hjem og spille Playstation. Ingen af børnene tager imod tilbuddet.

Der er på nuværende tidspunkt intet, som viser, at manden har villet gøre børnene noget ondt, men omvendt skaber sådanne hændelser naturligvis bekymring. Vi opfordrer derfor også personen til selv at kontakte politiet for at få talt hændelsesforløbet igennem. Desuden søger vi vidner til hændelserne. Personen og øvrige borgere kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

Signalement:

Børnene har givet følgende signalement af manden:

  • Voksen mand
  • Havde hår på hovedet, men frisuren var ukendt
  • Var iført sort jakke, sorte bukser og bar solbriller

Syd- og Sønderjyllands Politi vil desuden være til stede med Den Mobile Politistation mandag den 22. maj fra klokken 13:00 – 17.00 ved P-pladsen ved ABC Lavpris, Østergade 33, i Rødding.

politi politibi
Politiet søger vidner til hændelser, hvor en ukendt mand opsøger børn ved Rødding Skole … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Børnelokker raserer Sjælland

Dagens billede: Hæder til Harrison Ford

https://www.instagram.com/p/Csds–stG2T/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ%3D%3D

· Mere fra samme kategori ·