Læs også:

Close

De 10 mest populære rejsemål i 2023

Rejser  | 

Fra fredfyldte stunder på stranden til eventyr i højderne – kan du se det for dig. Her præsenterer Booking.com dig for de mest populære rejsemål i 2023

Valg af rejsemål har en stor betydning, og det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større.

Vi drømmer om varme og dejlige steder … (Foto: Booking.com)

Hvad er vores rejsedrømme

Booking.coms årlige undersøgelse med rejseforudsigelser* kunne konkludere, at de danske rejsende føler sig langt mere optimistiske i forhold til at rejse i 2023 sammenlignet med sidste år (66%), og at de i stigende grad søger rejser, der udfordrer deres grænser (70%) med mere eventyrlige og dristige oplevelser der følger devisen om at livet skal leves her og nu.

Derfor har Booking.com kigget nærmere på de globale bookingtendenser** for at hjælpe de rejsende med at danne sig et overblik over de mest populære rejsedestinationer, de skal have øjnene åbne for i 2023. Listen over populære rejsemål, oplevelser og overnatningssteder er udarbejdet med stor rejsepassion og vil helt sikkert give inspiration til en masse uforglemmelige rejser i 2023: fra rejser til spirituelle kystbyer og kunstneriske hovedstæder til historiske skjulte perler. Bliv inspireret her til din næste rejse …

pige strand
Sol, sommer og strand – ja tak … (Foto: Unsplash)

1. São PauloBrasilien

Den pulserende metropol São Paulo er hjemsted for 20 millioner indbyggere, i folkemunde ‘paulistanos’, og byder bl.a. på biografer med kunstfilm og eksperimentelle teatre. Storbyen er spækket med betonbygninger og har et livligt natteliv med et stort udbud af undergrundsklubber hvor besøgende kan danse til solen står op – så det er et oplagt rejsemål for de over to tredjedele af danske rejsende (68%) der har angivet at de er klar til “festferier” i 2023.*

Et arrangement med traditionel samba- og pagodedans giver festglade gæster mulighed for at nyde sambadans, mens madelskere kan nyde den gourmetmad der har gjort byen til et verdenskendt gastronomisk rejsemål. Byen er nemlig hjemsted for ikke mindre end 9 af de 14 Michelin-restauranter der findes i Brasilien. Rejsende i byen bør ikke snyde sig selv for at smage delikatesserne ‘coxinha’, en gylden, strimlet kyllingekroket, og ‘feijoada’, en kraftig, sort bønnestuvning – begge er også at finde på menuen hos streetfoodboderne.

For de 35% af rejsende der gerne vil shoppe varer de ikke kan få derhjemme, er en tur til Rue Oscar Freire-gaden et must. I denne gade kan modebevidste rejsende gå på opdagelse i de mange butikker med tøj og designervarer. Besøgende kan tage en tur ud af byen og slappe af på strandene på São Paulos nordkyst. De ligger blot en kort køretur fra byen og er en skjult perle der kan måle sig med Rios berømte strande.

Her skal du bo: L´Hotel Portobay São Paulo er et stilfuldt hotel beliggende i et livligt kvarter, kun en kort gåtur fra en af São Paulos mest sprudlende boulevarder, Avenida Paulista, og Museu de Arte de São Paulo. Dette overnatningssted deltager i Booking.coms bæredygtighedsprogram. Hotellet byder på afslapningsmuligheder såsom indendørs swimmingpool og spa, og i restauranten kan man få lækre italienske og middelhavsinspirerede specialiteter. I pianobaren kan gæsterne nyde en caipirinha, Brasiliens nationalcocktail med cachaça, sukker og lime.

Hotel PortoBay, São Paulo, Brasilien … (Foto: Booking.com)

2. BudvaMontenegro

For rejsende der søger en solrig strandferie og krystalklart vand, er byen Budva i det vestlige Montenegro et oplagt rejsemål i Europa i 2023. Budva ligger ved Adriaterhavets kyst og er kendt for sin riviera i form af en 35 km lang snoet kystlinje med smukke gyldne sandstrande.

Budva er et oplagt rejsemål for de 18% af danske rejsende der har angivet at det de særligt ønsker af en rejse i 2023 er afslapning på en strand*. Her kan de besøgende slappe af på liggestole langs kysten og nyde en enestående udsigt til de smukke bjerge og luksuriøse yachter. De eventyrlystne kan udforske Kotorbugten på en tur til Mamula-øen, Blue Cave og Gospa od Škrpjela. Rejsende har mulighed for at svømme og snorkle ved Blue Cave og kan også få adgang til en undervandstunnel.

Budvas middelalderby er omkranset af stenmure bygget af venetianere. Bydelen har brostensbelagte gader med charmerende restauranter hvor besøgende kan nyde frisklavede retter med fisk og skaldyr, blandt andetretter med den lokale favorit, blæksprutten. Om natten bliver Budva vækket til live af de mange barer og klubber hvor verdenskendte dj’s fra tid til anden fyrer op under dansegulvet med techno- og housemusik, og hvor de festglade kan danse til den lyse morgen.

Her skal du bo: Rejsende der ønsker et sted de har helt for sig selv, kan overnatte på Apartments Inspiration der tilbyder studiolejligheder, lejligheder med enkeltsenge og familielejligheder. Lejlighederne har en attraktiv beliggenhed blot en kort gåtur fra den gamle bydel og væk fra støjen fra nattelivet. De har en balkon med en fantastisk udsigt over byen, de omkringliggende bjerge og det funklende hav.

Gæsterne kan købe lækre lokale produkter i det nærliggende supermarked og nyde fredfyldte middage på terrassen, fuldendt af en intens solnedgang over Middelhavet.

Budva, Montenegro…( Foto: Booking.com)

3. PuducherryIndien

Puducherry (også kaldet Pondicherry) er en kystby med bohemestemning beliggende på Indiens sydøstlige kyst i Den Bengalske Bugt. Byen har en beroligende atmosfære og tiltrækker gæster med spirituelle interesser som ønsker at besøge byens ashramer. Byen er et oplagt rejsemål for de 35% af de danske rejsende der har angivet at de gerne vil prøve et spirituelt ophold i 2023, f.eks. rejser med fokus på meditation eller mindfulness, hvorledes 37% siger de er interesserede i et ‘silent retreat’*.

Byen byder nemlig på en lang række muligheder for at deltage i meditationer, yoga og dage hvor stilhed er i centrum, og på den måde dyrke spirituel healing. De karakteristiske gader bærer præg af en fascinerende historie og er spækket med pastelfarvede byhuse og charmerede balkoner prydet med pink bougainvilleaer. Ifølge de lokale og rejsende der tidligere har besøgt Puducherry***, er cykelture gennem de frodige boulevarder en populær måde at opleve byen på.

En privat byvandring er en anden mulighed for rejsende at udforske Puducherry – i eget tempo og med en guide der tilpasser turen til individuelle interesser. Fredfyldte strande strækker sig nord og syd for byen, men Mahe Strand er det bedste sted hvis man vil se fantastiske solopgange og have et stort udvalg af vandsport- og dykkeraktiviteter at vælge mellem. Året rundt kan besøgende opleve en alsidig pallette af festligheder og religiøse fejringer og lade sig rive med af den livlige lokalkultur.

Her skal du bo: Anantha Heritage er et traditionelt bed & breakfast der indbyder til et fredeligt ophold i et smukt istandsat tamilsk hus beliggende bag et tempel og et helligt bassin og kun en kort gåtur fra stranden. Overnatningsstedet har et bibliotek og en charmerende gårdhave, og gæsterne kan slappe af på værelser med aircondition, højt til loftet, store behagelige senge og farverige indslag. I nærheden ligger den farverige Goubert-basar, et af de ældste markeder i byen, hvor rejsende kan gå på opdagelse blandt smagfulde krydderier, smukke blomster og lokale råvarer.

Anantha Heritage, Puducherry, Indien … (Foto: Booking.com)

4. QuerétaroMexico

Querétaro i Mexico er ved at blive et populært rejsemål, og byen er kendt for den venlige og imødekommende lokalbefolkning. Byens beliggenhed højt i bjergområdet beriger byen med et permanent forårsagtigt klima som gør det til et godt rejsemål året rundt. En kort køretur fra byen ligger en af verdens største monolitter, Peña de Bernal, som på majestætisk vis tårner sig 433 meter op over byen Bernal – der er udnævnt som ‘Pueblo Mágico’ (‘en magisk by’, et program udformet af Mexicos turistdepartement) – og som andre rejsende siger klart er et besøg værd***.

De eventyrlystne kan finde deres modige side frem og bestige resterne af denne gamle vulkan, og de 32% af de rejsende der er interesserede i udforskning af liv i rummet*, kan høre lokale beretninger om et mystisk lys og observeringer af ufoer i nærheden.

Morazul Hotel Boutique, Querétaro, Mexico … (Foto: Booking.com)

Regionen er også hjemsted for Sierra Gorda der på grund af sine smukke skove, ørkener og canyoner spredt udover de vidtstrakte bjergområder og dale, er kendt som Mexicos ‘grønne juvel’. Biosfærereservatet er opført på UNESCOs Verdensarvsliste og er et oplagt rejsemål for rejsende der sætter pris på natur og vandreture. Tilbage i byen kan rejsende gå på udflugt blandt de store springvand, skyggefulde torve og historiske kirker. Det kan varmt anbefales at tage forbi Mercado la Cruz-markedet der er spækket med lækre tacoboder og farverige piñataer. Besøgende kan også forkæle sig selv med et glas fizz, en specialitet fra Querétaro-vinregionen.

Her skal du bo: Det blåmalede Morazul Hotel Boutique har en perfekt beliggenhed i Querétaros historiske centrum med den frodige park Jardin Guerrero lige på den anden side af vejen. Dette rustikke og elegante hotel har originale stenmure og flisegulve, træbjælker i loftet og behagelige himmelsenge foruden mange hyggelige kroge, hvor gæsterne kan slappe af. Gæsterne kan også nyde en afslappende tur gennem haverne eller udforske kvarterets restauranter, butikker med kunsthåndværk og historiske seværdigheder og monumenter.

Morazul Hotel Boutique,Querétaro, Mexico … (Foto: Booking.com)

5. BolzanoItalien

Bolzano er hovedbyen i Italiens nordligste region, Sydtyrol, og er et alpint rejsemål – ideelt til vandre- og skientusiaster. Byen er omgivet af Dolomitternes enestående sneklædte bjerge, og rejsende til stedet har derfor god mulighed for at udfordre sig selv med en tur op i højderne om sommeren – eller tage en tur til et af de anerkendte skisportssteder om vinteren.

Historieinteresserede kan gå på opdagelse i de mange middelalderslotte og den gotiske katedral med sine imponerende spir der står i kontrast til byens pastelfarvede huse. Besøgende kan også få lidt mere moderne kulturinput med et besøg på galleriet Museion der huser en masse fantastiske samtidsmalerier og -skulpturer. Den italienske region er kendt for sine fyldige vine takket være de utallige vinranker der på malerisk vis vokser på pergolaer og espalierer.

Rejsende kan lægge vejen forbi den ejendommelige kirke Chiesa di Santa Maria Maddalena, hvor der er en utrolig udsigt over de enestående vinmarker og mulighed for at smage regionens vin. Næsten halvdelen (47%) af de danske rejsende har angivet at de sætter pris på autentiske oplevelser som giver dem mulighed for at føle sig som en lokal,* og madører kan dyrke deres interesser med en gruppetur til det lokale marked med madlavningskursus, hvor de kan udforske det lokale marked og høre om de bedste ingredienser til lokale retter og desuden få mulighed for at besøge værtens hjem og tilberede en italiensk aperitif.

Her skal du bo: Castel Hörtenberg er et istandsat renæssanceslot med udsigt til Dolomitterne. Det ligger i centrum af Bolzano og har majestætiske tårne, originale træpaneler og en vinkælder. På dette historiske overnatningssted kan gæsterne slappe af i den luksuriøse spa med brusere der har led-lys som giver vandstrålerne forskellige farver, og sågar en væg med pink Himalaya-salt der er med til at skabe de ultimative rammer for ren afslapning.

Overnatningsstedet har fået Booking.coms mærkat ‘Bæredygtigt overnatningssted’ for sin effektive indsats med at tilbyde et mere bæredygtigt ophold, bl.a. en prioritering af økologisk mad og tilbud til gæsterne om at låne cykler så de kan udforske de nærtliggende bakker og stier langs floden. Overnatningsstedet er ideelt til ophold i Bolzano året rundt med en udendørs pool til afkøling om sommeren og det populære julemarked blot en kort gåtur derfra om vinteren.

POD 2019-03-21 HORTENBERG CANTIERE

6. Kota KinabaluMalaysia

Den livlige hovedstad i den malaysiske delstat Sabah på Borneo, lokalt omtalt som “KK”, er en skjult perle omgivet af frodige regnskove og sandstrande. 40% af de danske rejsende ønsker at opleve kulturchok på deres rejser i 2023, og dette mindre overrendte rejsemål er oplagt for denne gruppe med mulighed for at fordybe sig i byens helt unikke stemning.

Om dagen kan rejsende besøge Kota Kinabalus kunsthåndværksmarked og gå på opdagelse blandt smukke perler, farverige tekstiler og formfuldendte træudskårne produkter lavet af områdets kunstnere – et kærkomment kunstnerisk input for de 29% af rejsende, der godt kunne tænke sig, at berige deres stil med lokale accessoires. Besøgende kan også tage turen til Tanjung Aru Strand, et populært udflugtsmål blandt de lokale – særligt i weekenden.

Gæster i byen må ikke snyde sig selv for en tur til den flydende fisk- og skaldyrsrestaurant hvor der serveres smørstegte rejer og soft shell-krabber mens lokale kunstnere og musikere optræder på scenen. Kota Kinabalus omkringliggende økosystemer er hjemsted for et unikt dyreliv, og rejsende kan deltage i en flodsafari om aftenen og fra båden få mulighed for at observere dyrene i deres naturlige habitat. Besøgende kan nyde den imponerende udsigt til Mount Kinabalu langs Nanamun River-floden og muligvis spotte en næseabe eller to. Når mørket falder på, er der mulighed for at se tusindvis af ildfluer lyse omgivelserne op.

Her skal du bo: Le Meridien Kota Kinabalu er et moderne hotel der ligger i et livligt område over for byens havnefrontmarked, hvor besøgende kan interagere med de lokale frugt- og fiskehandlere. Gæsterne kan tage til havet for at snorkle og dykke – hvilket er en aktivitet man bare ikke må gå glip af ifølge andre der tidligere har rejst til Kota Kinabalu***. Gæster kan også slappe af med en cocktail i de små hytter ved poolen.

Overnatningsstedet anvender lokale materialer fra Borneo i deres indretning og har fået Booking.coms mærkat ‘Bæredygtigt overnatningssted’ for sin indsats inden for bæredygtighed, der blandt andet omfatter brug af økologiske produkter på stedets fire spisesteder og mulighed for at låne cykler gratis så gæsterne kan udforske byen.

Le Meridien, Kota, Malaysia … (Foto: Booking.com)

7. KalabakaGrækenland

Den græske by Kalabaka har en fantastisk smuk beliggenhed i Thessaliens dal i nærheden af Meteora, et imponerende bjergområde der er hjemsted for flere østlige ortodokse klostre. Meteoras højeste klipper rager 400 meter op over terrænet, og området er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Klostrene blev bygget af munke der søgte et smukt og øde sted, og dateres tilbage til det 13. århundrede. Når man i dag betragter klostrene, ser det ud som om de svæver i luften med smaragdgrønne bjerge i baggrunden. De 53% af de danske rejsende der gerne vil rejse til et sted hvor de kan få en markant anderledes kulturel oplevelse, kan få deres ønske opfyldt på dette mystiske rejsemål med overjordiske indtryk der kan udforskes til fods.

Rejsende kan også tage skridtet videre med en solnedgangstur til Meteora hvor de kan opleve de tusind år gamle eremithuler, Badovas, beundre de flotte freskoer i klostrene og afslutningsvis betragte en utrolig smuk solnedgang over dalen. Foodies kan også få stillet deres behov i byen. Hver fredag er der et livligt marked, og lokale restauranter serverer hjertevarmende kødboller, musaka og veltilberedte gryderetter. Byens naturhistoriske museum arrangerer endda spændende ture med trøffeljagt efterfulgt af en lækker frisklavet pastaret med trøfler – en perfekt aktivitet for de 41% af de rejsende der gerne vil spise lokale delikatesser på deres rejser*.

Her skal du bo: Med en ideel beliggenhed mellem Meteora og byens centrum har Hotel Doupiani House en virkelig smuk udsigt til de imponerende bjergformationer, og kun en kort gåtur fra hotellet ligger svampemuseet som bestemt er et besøg værd. Hotellet er indrettet i antik stil og har fået Booking.coms mærkat “Bæredygtigt overnatningssted” for sin indsats med at tilbyde bæredygtige oplevelser såsom aktiviteter der er arrangeret af lokale guider, og økologisk mad lavet af lokale råvarer.

Gæsterne kan nyde en lækker morgenmad med frisk frugt dyrket i hotellets egen have og slutte en begivenhedsrig dag af med en drink og en naturskøn udsigt på en af balkonerne.

Meteora, Kalabaka, Grækenland … (Foto: Booking.com)

8. Santa FeUSA

Santa Fe er også kendt under navnet ‘The City Different’ (“den anderledes by”) hvilket fremhæver byens unikke karakter der bl.a. indebærer en helt særlig multikulturel historie og et folkefærd med indfødte amerikanere. De indfødte har sat et imponerede præg på byen, lige fra en rig kunsttradition til konstruktioner fremstillet af adobe.

Besøgende kan få et indblik i deres kultur og frembringelser på Museum of Contemporary Native Arts – eller besøge en af de 19 pueblosamfund der byder gæster velkomne på bestemte dage. Santa Fe er landets højest beliggende delstatshovedstad og ligger ved foden af bjergkæden Sangre de Cristo, hvilket gør byen til et godt udgangspunkt for vandreture, udflugter på mountainbike og skisportsaktiviteter.

Rejsende der er på jagt efter adrenalinsus i højderne, kan tage på udflugt i bjergene hvor der er mulighed for at klatre på bjergsiderne, paraglide og prøve kræfter med rafting – ideelle aktiviteter for de 70% af de danske rejsende der har angivet, at de gerne vil have oplevelser der udfordrer deres grænser på deres rejser i 2023*.

I byen er der oplevelser for enhver smag, bl.a. de mange mexicanske madboder, det pulserende natteliv og de farverige udendørs markeder. De 40% af rejsende, der gerne vil interagere med lokalsamfundet på deres ferie i 2023*, kan tage på en byvandring med fotokursus i Santa Fe hvor deltagerne får mulighed for at møde og lære af en person bosat i Sante Fe og sammen udforske byens enestående historiske arkitektur og karakteristika.

Her skal du bo: Bobcat Inn er et bed & breakfast med bohemestemning beliggende kun en kort køretur fra centrum og omgivet af vandrestier. I den hyggelige gårdhave med grillfaciliteter kan gæsterne socialisere, og overnatningsstedet er ideelt for de 31% af de rejsende der planlægger at rejse med venner i 2023*.

I haven kan gæsterne nyde den fantastiske udsigt til bjergene foruden havens springvand, dam med koi karper og et fredfyldt område der er perfekt til at slappe af og kigge på stjerner. Overnatningsstedet deltager desuden i Booking.coms bæredygtighedsprogram og tilbyder en platform hvor lokale kunstnere kan optræde og vise deres værker frem. Derudover investerer overnatningsstedet en vis procentdel af sin indtjening i lokale projekter.

Bobcat Inn, Santa Fe, USA … (Foto: Booking.com)

9. OlomoucTjekkiet

For cirka en fjerdedel (26%) af de danske rejsende der har lyst til at opleve mindre kendte byer næste år*, er den historiske by Olomouc et rigtig godt alternativ til landets populære hovedstad, Prag, og samtidig er Olomouc en af Europas mest interessante skjulte perler. Byen der ligger i Haná-regionen i Mæhren og kan dateres tilbage til Romertiden, har det hele: fra ypperlig arkitektur til religiøs kulturarv og en rig gastronomi. Besøgende bør ikke snyde sig selv for at smage den populære bløde ost Olomoucké tvarůžky – særligt ikke de 12% af de rejsende der gerne vil mæske sig i mad de normalt ikke kan få derhjemme når de er ude at rejse*.

 Den velbevarede gamle by er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og treenighedssøjlen der er 35 meter høj og er et kendetegn for hovedtorvet, er en af Centraleuropas barokke vidundere. Rejsende kan nyde synet af søjlen fra det nærtliggende rådhustårn og beundre den smukke natur ved Jeseník-bjergene. Olomouc er en universitetsby, og besøgende kan suge atmosfæren til sig i en af de mange bogcaféer eller dyrke det energiske studenterprægede natteliv på de mange livlige pubber og mikrobryggerier.

Her skal du bo: Long Story Short Hostel & Café har en ideel beliggenhed i centrum af Olomouc og tilbyder petanquebane, grillfaciliteter og arrangementer med livemusik og filmaftener hvor gæsterne har mulighed for at interagere med hinanden. Det trendy hostel ligger i et fort fra det. 18. århundrede og huser en hip café og en terrassebar, hvor gæsterne kan nyde en varmende kop kaffe eller noget stærkere før de tager ud i byen. Seværdigheder i nærheden som besøgende ikke bør gå glip af, omfatter bl.a. Olomouc Slot, byens kunstmuseum og domkirken Katedrála svatého Václava.

Long Story Short Hostel & Cafe, Olomouc, Tjekkiet … (Foto: Booking.com)

10. Hobart, Australien

Der findes ikke mange rejsemål hvor besøgende kan klatre i bjerge, ligge på stranden og besøge et kunstgalleri i verdensklasse på én og samme dag, men Hobart er et af dem. Byen er Tasmaniens hovedstad og den sydligste hovedstad i Australien, hvilket betyder at vejret er fantastisk godt året rundt. Regionen er indrammet af det imponerende Mount Wellington, og River Derwent løber også igennem den, så eventyrlystne har mulighed for at udforske regionen med kajak, rappelling og sågar surfing.

Rejsende der gerne vil se det hele lidt fra oven, kan tilmelde sig en lær-at-flyve-oplevelse der styres af en kyndig instruktør. Næsten en fjerdedel (24%) af de danske rejsende siger, at deres hovedformål med at rejse i 2023 er muligheden for at få nye oplevelser og se nye steder*, hvorledes denne flyveoplevelse over Hobart ville være en oplagt rejseaktivitet for dem.

Besøgende der foretrækker at blive på landjorden, kan opleve verdensberømt kunst på Museum of Old and New Art (MONA) – et museum der har sat denne lille havneby på det globale kulturkort. Med sine færger, fiskebåde og den flydende mole kan Hobarts naturlige charme ikke anfægtes. Tag del i lokalsamfundet med en tur til weekendens Salamanca Market hvor du kan købe hjemmedyrkede produkter lige fra whisky til syltetøj, eller sæt kurs mod festivalen Taste of Tasmania som afholdes i byen hvert år.

Her skal du bo: Maylands Lodge er en gammel karakteristisk ejendom der kun bliver mere attraktiv i sin funktion som et luksuriøst urbant hotel. Overnatningsstedet ligger lige i udkanten af byen, kun en kort køretur fra centrum og havnefronten. Indretningen er en blanding af moderne og historisk stilart, og gæsterne kan fordybe sig i den lokale kunstscene med den unikke tasmanske kunst der pryder rundt omkring på hotellet. Alle værelser har en fantastisk udsigt til enten bjergene eller haven, og mange af dem har store luksuriøse badekar som gæsterne kan sætte sig til rette i for at komme helt ned i gear.

Somerset på the Pier Hobart, Hobart, Australia … (Foto: Booking.com)

* Undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser for 2023 bestilt af Booking.com og udført blandt en række voksne med planer om at rejse i forbindelse med arbejde eller fritid indenfor de næste 12-24 måneder. I alt deltog 24.179 personer fordelt på 32 lande og territorier (herunder 1014 fra Argentina, 1006 fra Australien, 505 fra Østrig, 504 fra Belgien, 1009 fra Brasilien, 503 fra Canada, 1009 fra Kina, 1010 fra Colombia, 505 fra Kroatien, 505 fra Danmark, 1010 fra Frankrig, 1001 fra Tyskland, 500 fra Hongkong, 1005 fra Indien, 504 fra Irland, 504 fra Israel, 1008 fra Italien, 1003 fra Japan, 504 fra Mexico, 502 fra Holland, 1007 fra New Zealand, 1009 fra Portugal, 507 fra Singapore, 1008 fra Sydkorea, 1001 fra Spanien, 505 fra Sverige, 508 fra Schweiz, 500 fra Taiwan, 504 fra Thailand, 1006 fra Storbritannien, 1009 fra USA og 504 fra Vietnam). Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i august 2022.

** Rejsemålene skulle være blandt de 1000 mest bookede på Booking.com i perioden mellem 1. august 2021 og 31. juli 2022. Listen blev derefter sorteret efter stigning fra år til år, og rejsemål med et markant fald i andelen af indenrigsbookinger blev sorteret fra. Formålet med dette var at sikre at listen repræsenterer rejsemål der har formået at opretholde interesse indenlands (såvel som en international interesse) – også selvom de COVID-relaterede restriktioner slækkes.

*** Baseret på rejsende som tidligere har besøgt rejsemålet, og lokales input på Booking.coms rejseforummer.

 

Læs også:

 

Det vidste du ikke om Paris

 

paris frankrig rejse eiffeltårnet (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·