Læs også:

Close
rabarber saute

Tid til rabarber: Sauté af rabarber, spidskål og nye kartofler

Mad  | 

Rabarber er en herlig spise – og den kan bruges både i det søde og salte køkken. Her det en opskrift på sauté af rabarber, spidskål og nye kartofler. Opskriften er fra bogen ‘Rabarber – Historie, dyrkning og anvendelse’

Når foråret endelig har taget over, kan man oftest høste de første rabarber og inden da også ofte købe hos grønthandlere. Vi har fået lov til at udgive denne opskrift på sauté af rabarber, spidskål og nye kartofler, der vil smage magisk med for eksempel et stykke kylling eller en kotelet eller et stykke laks.

rabarber saute
Sådan kan du også tilberede dine rabarber … (Foto: Dreamstime)

Det skal du bruge

Ingredienser

4 stilke rabarber

½ kg nye kartofler

1 lille spidskål

½ bundt grønne asparges

2 stilke rosmarin

3 spsk. olivenolie

1 bundt ramsløg (man kan også bruge lidt frisk persille eller forårsløg)

salt og peber

Sådan gør du

Skær rabarberstilkene i diagonale skiver.

Vask kartoflerne.

Fjern stokken fra spidskålen, og snit den i grove strimler.

Skær aspargesene igennem på langs.

Vend kartoflerne i olie og rosmarin, og læg dem i et ovnfast fad.

Tilsæt lidt vand og krydr med salt og peber. Dæk fadet med folie, og bag i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.

Når kartoflerne er al dente tilsættes rabarber, spidskål og asparges, og det hele røres godt rundt. Sættes i ovnen yderligere 10 minutter.

Hak ramsløgene og drys over lige inden servering.

 

Sådan ser bogen ud:

 

rabarber bog

 

Læs også:

Verdens nemmeste rabarbertærte

 

rabarbertærtedej

· Mere fra samme kategori ·