
Opskrift: Verdens nemmeste rabarbertærte – en crumble uden opvask
Nu tænker du sikkert, at jeg lover for meget med denne opskrift. Men den her rabarbertærte er ultranem at lave, smager himmelsk, og så er der nærmest ingen opvask bagefter
Er du lækkersulten og en af dem, der elsker rabarber og især de første? Her har du en nem måde at servere dem på: Som rabarbertærte eller crumble. Måske kender du også nogen, der har rabarber i deres have, så du rent faktisk ikke behøver at købe et bundt. Ellers kræver det dog ikke så meget indkøb at følge denne opskrift.
Kom i gang med denne rabarbertærte eller crumble, som måske er et mere rigtigt ord at bruge om den dejlige dessert.
Opskrift på rabarbertærte – også kendt som crumble
IngredienserEt bundt rabarber
4 spiseskeer sukker (gerne rørsukker)
1 teske vanillesukker
100 gram smør
100 gram mel
100 gram sukker
En håndfuld hakkede mandler (skal ikke smuttes først)
Tænd først ovnen på cirka 170-180 grader.
Vask rabarberne, og skær dem i stykker på cirka en centimeter.
Smør en tærteform eller et ildfast fad, eller kom bagepapir i.
Læg så rabarberne ud, og drys de fire spiseskeer sukker og vaniljesukker over. Læg de hakkede mandler over. Lad det gerne stå og trække lidt ind.
Tag en frysepose, og kom smør i. Hvis det ikke er helt blødt, så lad det ligge, til det er det. Derefter kommer du sukker og mel i og slår en knude på posen. Sørg for at tage luften ud af posen, før du lukker.
Så “nulrer” du ellers udefra de tre ingredienser ind i hinanden – det tager cirka tre til fem minutter (maksimum), til du har en dej i crumbled/smuldrede stykker.
Klip et lille, skråt hul i et af hjørnerne forneden på posen, og fordel dejen over rabarberne. Det behøver ikke være så nøjagtigt, det ser sådan her ud, når jeg gør det:
Så er den klar til at komme i ovnen. Giv rabarbertærten cirka 20-25 minutter. Dejen skal være gylden uden at blive branket.
Viden om rabarber:* Rabarber stammer fra det østlige Middelhavsområde og Lilleasien.
* Den kendes første gang fra Kina, hvor den blev brugt som lægemiddel.
* Den betragtes som en grøntsag, da det er stængelerne, man bruger og ikke blomsterne.
* I praktisk bruges den dog oftest som frugt.
Lad den køle lidt af. Og servér den med enten creme fraiche med lidt vaniljesukker i eller flødeskum.
Og sørg for, at der er noget til overs, som du kan gemme i køleskabet til dagen efter. Den smager nemlig også fantastisk helt kold. Jeg kommer nogen gange til at spise den til morgenmad. Der jo trods alt lidt frugt i …
Velkomme!
Læs også: