Læs også:

Close
pige job computer bord blomster

NEWS: Rapport slår fast: I fremtiden skal du ikke udføre dit job selv

Nyheder  | 

Rapport slår fast: I fremtiden skal du ikke udføre dit job selv · Status efter skudepisode i Brøndby · Modeugen er i gang · Nyt designmekka har slået dørene op på Købmagergade · Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige · Dagens billede: Danmark fejrer håndbolddrengene

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rapport slår fast: I fremtiden skal du ikke udføre dit job selv

Ny rapport fra Instituttet for Fremtidsforskning konkluderer, at i fremtiden kommer du ikke til at udføre dit arbejde selv. I den nye rapport har Instituttet for Fremtidsforskning identificeret 38 trends for fremtiden inden for Human Resources og organisationskultur. Rapporten har til formål at gøre organisationer bedre i stand til udforme strategier og innovere deres HR-services til gavn for virksomheden og samfundet som helhed.

Gennem interviews med CEO’s og HR-chefer har Instituttet for Fremtidsforskning identificeret over 80 forskellige udfordringer inden for HR. Disse vedrører primært vidensarbejdere og i en organisatorisk kontekst – men er også relevante for for andre erhverv.

Ved at triangulere de identificerede udfordringer med vores globale megatrends har vi hermed fornøjelsen af at præsentere en ny rapport med 38 strategiske HR-trends, der former organisationer frem mod 2030.

Covid 19-pandemien gav ledere, HR-afdelinger og medarbejdere en generalprøve på, hvad der venter fremtiden for ansatte og organisationer.

Det var som om, vi alle deltog i et globalt arbejdseksperiment. Det ændrede vores verdenssyn og fornyede medarbejdernes forventninger til, hvordan, hvor og hvorfor vi arbejder – en transformativ rejse.

Her på bagkanten af pandemien står ledere inden for HR-området over for ansvaret for at hjælpe, vejlede og guide deres virksomheder ind i en ukendt fremtid efter pandemien.

HR får endelig overdraget faklen og får en gylden mulighed for at træde frem og tage ansvaret for at transformere og fremtidssikre organisationer, arbejdsmetoder, ledelses- og arbejdspladsmodeller og vores deraf følgende virksomhedskultur.

Nedenfor findes et kort udpluk af trends:

TREND #1 Fra Ghost writer to ghost worker

I fremtiden vil andre lave dit arbejde for dig uden din arbejdsplads ved det! Spøgelses arbejdere er underleverandører der opfylder dine kontraktforpligtelser over for kolleger og arbejdsgiver. I fremtiden ved virksomheder ikke hvem der udfører arbejdet. Derfor ansætter de færre medarbejdere som forpligter sig til bestemte arbejdsleverancer med en hær at spøgelsesmedarbejdere.

I fremtiden har virksomheder ikke kun en workforce men derimod en ’ghost force’.

Hvis andre ikke udfører størstedelen af dit arbejde for dig, så kan et værktøj indenfor kunstig intelligens måske klare det?

TREND #2 Robot-kollega

I fremtiden vil robotteknologier og kunstig intelligens bliver allestedsnærværende på vores arbejdspladser. Vl AI-værktøjer som for eksempel ChatGPT være i stand til at forbedre administration, analyse og ‘videns arbejde’ i samme målestok som fabrikkerne gjorde tilbage i begyndelsen af industrialiseringen med deres masseproduktion?

TREND #3 Automatiseret ledelse

I fremtiden kommer skal vi lære at leve med mere intelligent monitorering på arbejdspladsen der via algoritmer forebygger indenfor både sundhed, trivsel og samarbejde i form af automatiserede forbedringstiltag. Lederen erstattes med en algoritme der både drive kulturen, menneskene og forretningen fremad.

TREND #4 Flydende forventninger til arbejdets rolle og betydning.

I fremtiden vil vores forventninger til arbejde være præget af egne forventninger til forbrug. Arbejdet skal være friktionsløst og gør mig til at bedre menneske. I fremtiden kan mennesker ikke forstå, hvorfor skal det være svære at blive ansat i en virksomhed end det er at oprette et abonnement hos Netflix? Og hvorfor de ikke kan vælge deres egne arbejdsopgaver som passer til netop deres præferencer?

pige job computer bord blomster
Rapport slår fast: I fremtiden skal du ikke udføre dit job selv … (Foto: Pexels)

Læs også: 4 ud af 10 medarbejdere overvejer at skifte job indenfor det næste år

Status efter skudepisode i Brøndby

Politiet søger vidner efter skudepisoden søndag eftermiddag i Brøndby Strand … Klokken 16.16 søndag eftermiddag modtog Københavns Vestegns Politi anmeldelse om, at en ung mand var blevet ramt af skud i benet. Den unge mand var kort før blevet indleveret på Hvidovre Hospital og var nu under behandling.

Efterfølgende fastslog den indledende efterforskning, at gerningsstedet var nord for Brøndby Strand Kirke på adressen Brøndby Strand Centrum 90. Ved søgning i området med politihunde, blev der fundet to patronhylstre, som politiet vurderer, stammer fra skudepisoden. Skudofret er en 18-årig mand fra lokalmiljøet, og han blev mandag meldt uden for livsfare.

– Efterforskningen er på et indledende stadie, og det er derfor for tidligt at lægge sig fast på et motiv. Vi opfordrer vidner, der har set noget omkring Brøndby Strand Kirke i tiden før anmeldelsestidspunktet, eller i øvrigt har viden om sagen, om at kontakte os, udtaler politikommissær Henrik Hougaard.

Vidner der har oplysninger i sagen, kan ringe til Københavns Vestegns Politi hele døgnet på 43 86 14 48 – eller kontakte vores betjente i den mobile politistation, som er i området i dag. Her kan alle borgere komme forbi – også blot for at tale med en politimand.

rocker vold enough
Status efter skudepisode i Brøndby … (Foto: Pexels)

Læs også: Dømt for drabsforsøg i Høje Taastrup

Modeugen er i gang

København syder atter med fashion og fremtidig mode. Blandt så man i går Zalando Sustainability Award finalist Stamm , der er et københavnerbaseret tøjmærke, hvis design er stærkt forbundet mellem krydsningen mellem kreativitet og funktionalitet.

Tøjet er skabt til lang levetid og hvert design er kønsneutralt. Mærkets beklædningsgenstande er produceret med ‘consciously sourced’ materialer. Zalando Sustainability Award har til formål at opmuntre modemærker til at innovere og udforske bæredygtige alternativer og anerkende strategier, der bidrager til en mere bæredygtig modeindustri. Med disse forventninger og intentioner blev den nye AW23-kollektion.

stamm mode
AW23 kollektioner vises frem i denne uge. Her ses Stamm … (Foto: PR)

Læs også: Birgitte Raben – vi skal passe på vores klode

Nyt designmekka har slået dørene op på Købmagergade

En ny vintageforretning er bragt til hovedstaden – bag den står tre unge fyre fra onlineuniverset Collector’s Cage. Det nyåbnede 250 kvadratmeters designmekka på Købmagergade midt i København er en udvidelse af deres eksisterende vintageunivers, hvor du kan shoppe de hotteste vintagetaskefund.

Den eksklusive vintageforretning Collector’s Cage udvælger og indkøber nøje vintagefund med henblik på videresalg online. Nu har Collector’s Cage taget næste skridt i taskeeventyret og slået dørene op for en 250 kvadratmeter pop-up store på Købmagergade midt i København.

Den nye butik bliver derfor en udvidelse af deres eksisterende onlineunivers. I butikken kan du opleve et luksuriøst designmekka af tasker og gå hjem med en drøm af et vintagefund. Har du ikke mulighed for at lægge vejen forbi butikken, så er Collector’s Cage onlineshop fortsat aktiv med alle de smukke vintagetasker.

Collector’s Cage pop-up store på Købmagergade 39 i København har åbent mandag til søndag fra klokken 11.00-18.00.

Se mere på collectorscage.com

collector's cage købmagergade
Måske du skulle en tur forbi Købmagergade snart … (Foto: PR)

Læs også: Second hand guide

Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

Da pigen var mindreårig på gerningstidspunktet blev den 26-årige dømt for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 15 år. Han blev også dømt for blufærdighedskrænkelse af pigen.

Overgrebet skete, da pigen overnattede hos den 26-årige, som hun er i familie med. Ifølge pigens forklaring fik den 26-årige hende til at tage tøjet af og sove nøgen, og han lagde sig efterfølgende ind til hende, hvorefter han blandt andet befamlede hende og lavede samlejebevægelser mellem hendes lår og baller i et længere tidsrum, selvom hun forsøgte at fjerne hans hænder og rykke væk fra ham.

Cirka 14 dage efter fortalte pigen sin mor om overgrebet, og det førte til anmeldelse og senere anholdelse af den 26-årige, der blev afhørt og sigtet.

Manden er dømt efter den ny lovgivning, der blev indført sidste år. I retten nægtede han at have begået overgrebet, men retten fandt pigens forklaring detaljeret, konsistent og troværdig.

– Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyndigheden – vurderede, at forurettede afgav en troværdig forklaring, der sammen med sagens øvrige beviser medførte, at tiltalte blev dømt for overgrebet, udtaler specialanklager Jesper Rubow.

– Med den nye lovgivning betegnes det altid som voldtægt, hvis en voksen over 22 år har samleje eller andet seksuelt samkvem med et barn under 15 år. Uanset omstændighederne. I denne sag var der tilmed ikke samtykke, da pigen aldrig havde indvilget i berøringerne og havde fjernet hans hånd og forsøgt at fjerne sig fra ham,  slutter specialanklager Jesper Rubow.

Den 26-årige var ud over overgrebet tiltalt for at have truet en 18-årig mand på livet, men det forhold blev han frikendt for. Han ankede dommen for overgrebet med påstand om frifindelse.

pige trist ked
Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige … (Foto: Pexels)

Læs også: Ung kvinde dømt for seksuel omgang med mindreårig

Dagens billede: Danmark fejrer håndbolddrengene

· Mere fra samme kategori ·