Læs også:

Close
vintage, second hand, clothes, garderobe, tøj, mode, fashion

Second hand guide: Et billigt og bæredygtigt valg

Mode  | 

Shopping er en fantastisk hobby, men den kan være dyr – rigtig dyr. Selvom vi kvinder er gode til at finde de gode tilbud, bliver det alligevel tit en halvdyr affære. Vi ved, hvordan du både kan spare penge og skåne miljøet. Læs med her

Der findes ikke noget bedre end at få et nyt stykke tøj eller accessories til samlingen. Og selvom garderoben allerede er godt fyldt, kan der altid lige være en kjole mere i hænget eller et bar bukser mere på hylden. Men vores shopping er ikke nogen særlig billig hobby. Det ender alligevel næsten altid med at blive en halvpebret affære at bevæge sig ind i butikkernes inspirerende univers. Også selvom butikkerne stort set altid bugner med udsalg.

vintage, second hand, clothes, garderobe, tøj, mode, fashion
Selvom garderoben derhjemme efterhånden er svær at tæmme, kan der altid godt liiige være et par shopping fund mere i samlingen. (Foto: Unsplash)
Flere og flere modevirksomheder arbejder efter CSR strategier, som er en betegnelse for virksomhedens sociale og miljømæssige hensyn og ansvar.

Der er også den der nagende dårlige samvittighed ved at shoppe. Vi ved jo godt, at vi er med til at støtte op omkring den forurenende modeindustri. Men heldigvis laver flere og flere brands bæredygtige tiltag og producerer deres tøj med omtanke for miljøet.

Men det bæredygtige valg kan gøres på en langt billigere måde samtidig med, at dine køb bliver betydeligt grønnere.

Det handler om at købe ‘brugt’. Det betyder nødvendigvis ikke, at du SKAL gå i andres aflagte klude. Der er en masse nye varer, som aldrig er blevet brugt. Folk som har fejlkøbt størrelser eller bare ikke fik den kjole på alligevel og som ikke nåede at aflevere den tilbage i butikken.

vintage, second hand, clothes, garderobe, tøj, mode, fashion
Bare fordi det hedder vintage, second hand og genbrug, er det ikke ensbetydende med, at det ser slidt og brugt ud – tværtimod. (Foto: Unsplash)
Viste du at modeindustrien er den tredje største industri i verden og samtidig også anden største forurenende industri?

Det kan vi gøre gavn af og dermed er vores hobby blevet langt nemmere, billigere og også mere miljøvenligt end nogensinde før. Der findes et hav af online secondhand sites og app’s fyldt med lækre ting og sager lige til din garderobe. Dem ser vi nærmere på nedenfor. Og så har vi endda slet ikke taget højde for de mange gode loppemarkeder.

vintage, second hand, clothes, garderobe, tøj, mode, fashion

Ryd ud i garderoben og sælg de ting, du ikke bruger på second hand sider. Så gør du også plads til en masse nye ting i skufferne og skabene. (Foto: Pexels)Vi giver dig her en guide til, hvor du kan lave dit næste shopping kup. Er det ikke lidt som, at man bare bliver en smule gladere for de ting, man har købt ved et kup? Så held og lykke med din søgen efter det næste guld til garderoben.

Trendsales

Trendsales har for nyligt fusionet med Tradono og er nu blevet en samlet platform. De mange gode funktioner fra de to sites er nu samlet på en platform. Det gør det let at navigere rundt og søge efter det du leder efter. På Trendsales er det privatpersoner, der sælger ud af deres garderober. Der skal ikke de helt store shopping skills til for at gøre et godt kup og så skåner du miljøet ved at købe ‘genbrug’. Men er du ikke så meget til at købe brugt tøj og accessories, så er der altså også rig mulighed for at finde nye varer, som sælgerne aldrig har brugt. Og det er jo bedre, at du bliver glad for det, der ellers bare ligger og fylder i andres skabe og skuffer.

DBA

DBA indeholder alt fra campingvogne til møbler og andet godt som andre ikke bruger. Men mange glemmer at DBA også er spækket med tøj, accessories, sko og andet mode. Og det ville jo være ærgerligt at snyde sig selv, for at kigge her, hvis du leder efter noget specielt. Siden er let at navigere rundt på, og selvom den ikke er så fashionpræget som mange af de andre sites og app’s, så er der altså guld at finde på DBA.

Facebook Marketplace

Facebook er god til mange ting, men en af de mest fantastiske features er nu deres Facebook Marketplace. Her kan finde nogle gode sager, når det gælder mode (og selvfølgelig også andre ting du mangler). Der findes allerede et hav af forskellige grupper og sider på Facebook, hvor man kan handle med privatpersoner. Men oprettes der en annonce gennem Facebook Marketplace, vises den for alle og ikke blot de personer der følger de forskellige grupper og sider – smart!

Zadaa

Som alle andre second hand sites og app’s kan du når du leder efter noget specifikt søge på størrelser. På Zadaa skal du indtaste dine størrelser, for på den måde hjælper app’en med at finde de rigtige størrelser til dig fremover. Zadaa har nemlig en algoritme, der gør at der kun vises annoncer der matcher den størrelse du bruger. På den måde kommer du ikke til at forelsker dig i noget du ikke kan passe. For som ude i butikken, så er det jo forfærdeligt at falde for noget, der ikke findes i ens størrelse.

Instagram

Der findes mange, både privatpersoner og second hand butikker, der bruger Instagram som platform for at sælge tøj videre. En Instagram shop du ikke må snyde dig selv for at tjekke ud er WinWintage. De har været på jagt efter de helt rigtige og lækreste vintage fund, så det for dig kun handler om at slå til. Så har du ikke så meget tid til selv at lede second sites og app’s igennem for vintage fund er WinWintage et godt bud. Blandt mange andre fantastiske second hand og vintage profiler der er værd at tjekke ud på Instagram er også O-S-V, Preloved Copenhagen, Second, I Blame LULU og 2nd flirt.

Vestiaire Collective

Er det luksusvarer,du er på udkig efter, er det en god idé at besøge Vestiaire Collective. Luksusvarer er som bekendt ikke en billig fornøjelse, men der er mange penge at spare ved at købe dem som vintage varer. Og det er her Vestiaire Collective kommer ind i billedet. De er en international online butik, hvor der både sælger til privatpersoner, private samlere (hvis du nu skulle have dig en ny hobby) og til Palais Gallaiera – modemuseet i Paris. Når du handler på deres site bliver varen kvalitetssikret af deres medarbejder, så du er sikret, at den taske eller hvad du ellers har forelsket dig, er 100 procent ægte.

Kilde: www.csrkompasset.dk/hvad-er-csr

Læs også: Her er en guide til vintage: Sådan får du stilen

· Mere fra samme kategori ·