Læs også:

Close
postnord elbil

NEWS: PostNord gør julepakkerne grønnere

Nyheder  | 

PostNord gør julepakkerne grønnere · Mand fremstillet i grundlovsforhør for voldtægt og frihedsberøvelse · Storebæltsbroen skruer ned for lyset om natten · Russerne mister over 500 soldater om dagen, og ukrainske tropper vinder frem · Taxachauffør idømt fængsel for udnyttelse af kvinde med mental retardering · Dagens billede: Godt nyt for SATC-fans

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

PostNord gør julepakkerne grønnere

PostNord gør julepakkerne grønnere, idet de mere end fordobler antallet af elbiler. Og selvom vi stadig kun er i begyndelsen af efteråret, er PostNord godt i gang med forberedelserne til online-handlens højsæson. Black Friday og jul er lige om hjørnet, og i år kan dine pakker meget vel blive leveret af en af PostNords 100 nye elbiler.

I løbet af oktober og november vil PostNord nemlig erstatte 100 dieselbiler med elbiler – og allerede nu, er de nye elbiler så småt begyndt at rulle ud i landskabet.

– Vi arbejder målrettet på at gøre vores transport grønnere, og med en investering som denne tager vi endnu et stort skridt mod vores målsætning om at gøre PostNord fossilfri i 2030. De 100 ekstra elbiler giver os endnu bedre muligheder for at levere klimavenligt til de danske pakkemodtagere – også når vi får allermest travlt, siger Lene Reipuert, der er vicedirektør for pakker i PostNord.

De nye eldrevne biler, der udelukkende bruger grøn strøm, sparer klimaet for cirka 400 ton CO2 sammenlignet med et tilsvarende antal dieselbiler.

– Vi forbereder os grundigt på, at vi får særligt travlt op til jul, så vi kan sikre, at alle pakker kommer frem i tide på trods af de enorme mængder. Jeg er meget glad for, vi kan sikre den bedst mulige kundeoplevelse, mens vi samtidig gør danskernes pakker endnu grønnere, siger Lene Reipuert.

Når alle de nye elbiler er i drift, har PostNord tæt på 170 elbiler, der blandt andet kører i og omkring Aalborg, Aarhus, på Fyn, Bornholm og Samsø foruden flere steder i København og omegn. De 100 ekstra biler er af modellen Mercedes-Benz eSprintere, og det vil især være pakkemodtagere i og omkring Storkøbenhavn og Nordsjælland, Aarhus, Aalborg, Hjørring og på Fyn, der nu får glæde af dem.

postnord elbil
PostNord klar med miljørigtig postlevering … (Foto: PR)

Læs også: PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

Mand fremstillet i grundlovsforhør for voldtægt og frihedsberøvelse

En 38-årig mand blev sidste uge fremstillet i et grundlovsforhør sigtet for voldtægt og frihedsberøvelse – overtrædelse af straffelovens § 216, stk 1 samt straffelovens § 261, stk 1.

Manden blev anholdt mandag eftermiddag klokken 14.47, efter en 55-årig kvinde kort forinden var faldet ud gennem et vindue på 2. sal i en ejendom på Frue Kirkestræde i det centrale Odense. Kvinden kom alvorligt til skade, og hun er indlagt på OUH, men er uden for livsfare. Den 38-årige mand befandt sig i lejligheden, da politiet ankom til stedet.

Anklagemyndigheden  anmodede om lukkede døre under grundlovsforhøret i Odense.

domstol dom retssal
Mand fremstillet i grundlovsforhør for voldtægt og frihedsberøvelse … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dømt for at voldtage kvindelig bekendt

Storebæltsbroen skruer ned for lyset om natten

Fremover vil Storebæltsforbindelsens ikoniske højbro syne mørkere end tidligere. Det skyldes, at Sund & Bælt har valgt at slukke for konstruktionsbelysningen.

Ændringen indebærer, at belysning af pylonernes udvendige flader nu slukkes. Belysningen på konstruktionselementerne under vejbaneniveau fastholdes af hensyn til skibstrafikken.

Konstruktionsbelysningen blev udskiftet hen over foråret med den nyeste LED-armatur teknologi som en del af en omfattende energioptimering af belysningssystemerne på Sund & Bælts anlæg. Belysningen skrues nu endnu længere ned efter regeringens udmelding om at slukke al unødigt lys på offentlige bygninger. Der kan på udvalgte dage være lys på broen.

Ændringen betyder, at trafikanterne i højere grad vil opleve turen over østbroen som kørsel på almindelig motorvej.

storebæltsbroen
Sådan så Storebæltsbroen ud før og og fremadrettet … (Kollage: PR)

Læs også: Storebæltsbroen får ny asfalt

Russerne mister over 500 soldater om dagen, og ukrainske tropper vinder frem

Ukrainske styrker generobrer mere og mere territorie i det østlige Ukraine. I en tale i søndag aften oplyste Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, at udover byen Lyman er russerne også trængt ud af to landsbyer i Kherson-regionen.

Ukrainske styrker har fjernet det russiske flag fra Lymans rådhus. De tre nu befriede byer ligger i regionerne Donetsk og Kherson, som i fredags blev officielt annekteret af Rusland.

Lyman har været porten til den nordlige del af Donbas, og der havde russerne fået besked på at blive og kæmpe til det sidste, men alligevel måtte de til sidst give op. Det fortæller Jacob Kaarsbo, der er senioranalytiker i Tænketanken Europa og tidligere chefanalytiker i Forsvarets Efterretningstjeneste, til TV2.

– De blev omringet, men det skete meget langsomt, og russerne led store tab undervejs. Det er meget bemærkelsesværdigt, at de ikke havde et modtræk, og at de satte så meget på spil for at beholde præcis den her by, siger han.

Og det går stærkt i øjeblikket, lyder det fra senioranalytikeren.

– Russerne har ikke kapacitet. De mangler kampvogne, pansrede køretøjer og har meget sårbare forsyningslinjer, som ukrainerne gradvist har kunnet ramme hårdere, siger han.

Ved Kherson, hvor ukrainerne har rykket kraftigt frem, er det, fordi de har kunnet svække de russiske forsyningslinjer hen over Dnipro-floden ved hjælp af langtrækkende Himars-missiler.

– Russerne har mange tropper, men de er uden forsyninger, og de er simpelthen kørt trætte, siger Jacob Kaarsbo.

Derfor tror han ikke, at det er sandsynligt, at nye russiske tropper kan ændre situationen. Der er sket ekstra høje tabstal i den seneste uge med over 500 russiske soldater, der dagligt mister livet, ifølge Jacob Kaarsbo. Og de nye tropper har vist sig at være dårligt uddannede og dårligt rustede.

– Det er desværre det, man på militærsprog kalder en kødhakker, siger han.

Støtten fra Vesten er ifølge senioranalytikeren nøglen til, at ukrainerne for alvor har kunnet vende slaget.

Ukraine demonstration krigen i Ukraine
Lige nu lider ruserne store tab, og ukrainerne vinder frem. (Foto: Unsplash)

Læs også: Dansk Røde Kors har brugt 350 millioner kroner på nødhjælp til Ukraine

Taxachauffør idømt fængsel for udnyttelse af kvinde med mental retardering

En 57-årig mandlig taxachauffør er ved retten i Herning kendt skyldig i at have udnyttet en teenagepiges mentale retardering til at skaffe sig samleje og anden kønslig omgang med hende. Han nægter sig skyldig.

I en periode på lidt mere end tre måneder har en 57-årig taxachauffør udnyttet en 17-årig pige med mental retardering adskillige gange i form af at skaffe sig samleje og anden kønslig omgang med hende.

Det blev i dag ved retten i Herning gjort klart, da den 57-årige mand blev idømt et års fængsel for de grove tilfælde af udnyttelse.

– Der er tale om en alvorlig sag, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten i dag har været enig med anklagemyndigheden i, at den grove udnyttelse skulle straffes med fængsel, siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De adskillige seksuelle udnyttelser har fundet sted i perioden fra den 1. december 2021 til den 18. marts 2022 i den tiltaltes taxivogn, hvor han på daværende tidspunkt fungerede som taxachauffør for den forurettede, som han kørte handicapkørsel for.

Ved retten i Herning blev den 57-årige mand også kendt skyldig i at have været i besiddelse af ét stk. børnepornografisk billede på sin mobiltelefon, som den 17-årige havde taget og sendt til ham.

– Det er selvfølgelig på ingen måder acceptabelt, hvad der er foregået, og derfor er jeg også meget glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om, at den tiltalte også skulle frakendes sin ret til at køre taxikørsel, siger specialanklager Pia Koudahl med henvisning til, at manden blev frakendt retten til at udøve erhvervsmæssig personfordring i tre år.

Ved retten i Herning var den 57-årige mand også tiltalt for uberettiget at have delt billeder af en anden mands private forhold. Via Messenger havde han ifølge anklagemyndighedens tiltale videregivet billeder af vedkommendes blottede lem til en helt tredje mand, hvilket var egnet til at krænke blufærdigheden hos begge de to mænd.

Den 57-årige taxichauffør blev derfor også kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse, hvormed han blev kendt skyldig i alle de tre tiltaler, som retten skulle tage stilling til.

Manden nægter sig fortsat skyldig og har anket dommen til frifindelse.

taxa, københavn, oslo, nytår, regning, fuld, beruset, taxakunde, taxachauffør, sverige, danmark, norge, politi, nytårsnat,
Taxachauffør idømt fængsel for udnyttelse af kvinde med mental retardering … (Foto: Unsplash)

Læs også: Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regningen

Dagens billede: Godt nyt for SATC-fans

· Mere fra samme kategori ·