Læs også:

Close
too good to go app

NEWS: Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan

Nyheder  | 

Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan · Dømt for at voldtage kvindelig bekendt · Trecifret million-donation fra BESTSELLER til bæredygtige forandringer · Tivoli lukker og slukker søndag for årets sommersæson · Wallmans er tilbage for fuld skrue · Dagens video: Portrætmalerier afsløret · Fredagsfjol: Ikke alle spiser med ynde 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan

Over 13 millioner gange blev den danske madspildsapp Too Good To Go downloaded i første halvår af 2022. Dermed har appen erobret 7. pladsen over de mest downloadede apps på verdensplan i kategorien ‘mad og drikke’.

Den danske app Too Good To Go, der forbinder forbrugere med forhandlere, der har mad i overskud, blev i første halvår af 2022 den 7. mest downloadede mad- og drikke-app på verdensplan.

Det viser en opgørelse lavet af analysevirksomheden Apptopia, der har analyseret de mest downloadede apps fra App Store og Google Play.

Appen blev downloaded over 13 millioner gange i første halvår af 2022 og har dermed rykket sig fra en 10. plads i 2021 til en 7. plads.

Andre apps i top 10 er McDonald’s – som sidder tungt på førstepladsen. Starbucks, der er verdens største kæde af kaffebarer, og DoorDash, som er markedsleder i USA inden for udbringning af mad – og som opkøbte Wolt i 2021.

Hele listen kan ses her.

Too Good To Go har mærket markant stigende popularitet som følge af inflationen.

Appen er senest blevet udvidet med en ny funktion, der viser, hvor mange penge – og hvor meget CO2e – man sparer ved at købe overskudsmad.

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser også , at hver femte dansker benytter apps til at bekæmpe madspild. Læs mere her.

too good to go app
Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Too Good To Go er blandt de 100 mest indflydelsesrige virksomheder i verden

Dømt for at voldtage kvindelig bekendt

En 21-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt en ubetinget fængselsstraf på et år og seks måneder for at have voldtaget en 20-årig kvindelig bekendt.

Kvinden og manden mødte hinanden i byen en aften i juni i år, og de tog efterfølgende hjem til kvindens lejlighed i Randers. Ifølge kvindens forklaring gjorde hun det fra start klart, at de skulle sove hver for sig og afviste flere gange den 21-åriges tilnærmelser, inden hun lagde sig til at sove på sofaen.

Her vågnede hun pludseligt ved, at den 21-årige var trængt op i hende, og hun fjernede sig derfor hurtigt fra sofaen og anmeldte kort efter sagen til politiet.

I retten nægtede manden, at der var tale om voldtægt og forklarede, at der var tale om frivillig sex. Retten lagde dog vægt på kvindens forklaring og på en beskedudveksling, som kvinden og manden havde efter episoden.

– I sager om voldtægt er det ofte et spørgsmål om parternes troværdighed, da det typisk er påstand mod påstand. I denne sag var retten enig med anklagemyndigheden i, at forurettede afgav en særdeles troværdig forklaring, og at den blev understøttet af andre beviser, siger specialklager Jesper Rubow.

Ud over fængselsstraffen blev den 21-årige dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til den 20-årige kvinde.

Den 21-årig mand nægtede sig skyldig og ankede dommen.

dom dømt retten
Dømt for at voldtage kvindelig bekendt … (Foto: Unsplash)

Læs også: 34-årig mand idømt forvaring for vold og voldtægt

Trecifret million-donation fra BESTSELLER til bæredygtige forandringer

Med en trecifret million-donation til BESTSELLER fonden, BESTSELLER Foundation, vil den danske modevirksomheden fortsætte sit engagement i iværksætteri og cirkulære tiltag, der skal bidrage til varige forbedringer globalt.

Over de kommende fem år donerer BESTSELLER yderligere 175 millioner kroner til godgørende formål og tiltag, der kan gøre en forskel ude i verden. Det sker gennem BESTSELLER fonden, BESTSELLER Foundation, som især fokuserer på at fremme cirkulær økonomi på det afrikanske kontinent, men også støtter ansvarlighedstiltag verden over.

– Den yderligere støtte giver os en enorm mulighed for at øge vores indsats. Vi er ydmyge over for opgaven, og samtidig meget optimistiske for potentialet i cirkulær økonomi på tværs af en række sektorer. Ikke mindst i Afrika og ikke mindst inden for mode og tekstil, siger Jannek Egerrup-Hagen, direktør i BESTSELLER Foundation.

– I Afrika samarbejder vi aktuelt omkring tekstil-genanvendelse i Kenya, og vi støtter blomstrende designere med fokus på bæredygtighed. Vi samarbejder også med en række iværksættere lige fra Rwanda til Sydafrika, der transformerer affald til modeprodukter. I tillæg til fondens investeringer yder vi støtte til fremme af innovation og bæredygtigt iværksætteri til gavn for natur og miljø, jobskabelse og bedre levevilkår, uddyber han.

Donationen til BESTSELLER Foundation vil i de kommende fem år komme direkte fra BESTSELLER. Det betyder, at tøjkunder i blandt andet NAME IT-, JACK & JONES- eller ONLY-butikker er med til at skabe mulighederne for at give et positiv bidrag.

– Vi har et ansvar for den verden og det samfund, vi er en del af. Vi er glade for, at vi kan sende en del af vores overskud videre til meningsfulde formål og projekter, som skal gøre en reel forskel. Behovet for at vi alle og i fællesskab bidrager til bæredygtige forbedringer, bliver ikke mindre i de kommende år. Derfor forpligter vi os målrettet til at hensætte konkrete midler til opgaven, siger Thomas Børglum Jensen, direktionsmedlem i BESTSELLER.

Siden 2015 har BESTSELLER Foundation investeret og doneret mere end 200 millioner kroner til initiativer, der har til formål at bringe varig forandring og bæredygtige forbedringer.

bestseller
Trecifret milliondonation fra BESTSELLER til bæredygtige forandringer … (Foto: PR)

Læs også: Etly Klarborg donerer penge til julemærkehjemmene

Tivoli lukker og slukker søndag for årets sommersæson

Sommersæsonen i Tivoli er ved vejs ende, men gæster kan stadig nå at få de sidste sommerlige Tivoli-oplevelser med. Weekenden, der afslutter sæsonen, lægger ud med den sidste Fredagsrock-koncert, når poprock-bandet Jung indtager Plænen i dag fredag den 23. september klokken 22. Lørdag og søndag kan forlystelseshavens gæster nyde Tivoli-Gardens parade, når de i sensommersolen marcherer gennem forlystelseshaven for sidste gang denne sommer. Weekenden kulminerer søndag aften klokken 21.45, hvor et lukkefyrværkeri vil pryde himlen over Tivoli, inden Haven lukker for at gøre klar til Halloween-sæsonen, som begynder den 13. oktober.

Den sidste sommerweekend i Tivoli bliver traditionen tro markeret med fest, farver og fyrværkeri, når forlystelseshaven sætter punktum for sæsonen. Den 23.-25. september er det således sidste chance for at opleve blomster, musik, forlystelser, mad og så videre i Tivoli.

Tivoli har noget for alle og enhver smag – også i sommerens sidste weekend. Der vil således også være hele tre forestillinger for de teaterinteresserede, når PLATT-FORM i Glassalen leverer bidende musikalsk satire, når Pretty Woman – The Musical sender publikum på en nostalgisk rejse tilbage til 90’erne i Koncertsalen, og når Pjerrot og co. underholder fra Pantomimeteatrets scene. Det påfugleklædte teater lægger også scene til årets sidste pantomimeforestilling om søndagen, hvor Tivolis gæster kan forvente et sammenklip af alt det bedste fra sæsonen, som byder på skæg og ballade, flotte ballettrin og måske en overraskelse eller to.

Der er også show for børnene, når Rasmus Klump underholder i sit hus med veninden Flora. Er man mere til en rolig spadseretur, kan man gå på jagt efter de 15 CHART-kunstværker, der er placeret rundt omkring i Haven, og hver aften over hele weekenden vil der være spektakulære illuminationer rundt om Tivoli Søen.

Tivoli sætter også punktum for sommerens store musikprogram. Først med poprock-bandet Jung som fredag indtager Plænen og afrunder årets Fredagsrock-program. Også Tivoli-Garden slutter sommeren af med manér, når de lørdag spiller sæsonens sidste koncert på Plænen, går deres sidste parader gennem Tivoli for fuld musik og slutter af søndag med den stemningsfulde militærceremoni, Tappenstregen.

Når Tivoli lukker indgangene for sommersæsonen, lukker den 1-stjernede Michelin-restaurant Dill også deres pop-up i Det japanske Tårn og rejser tilbage til Island. Det er altså sidste chance for at opleve islandsk kogekunst på allerhøjeste niveau.

Sommersæsonen bliver rundet af med flot lukkefyrværkeri fra Koncertsalens tag, men der går ikke lang tid, før portene til Tivoli igen åbner. Alle modige gæster kan se frem til fortryllende uhygge, når Halloween i Tivoli vender tilbage torsdag den 13. oktober klokken 11.

tivoli
Tivoli lukker og slukker søndag for årets sommersæson …  (Foto: PR)

Læs også: Lav Cakenhagens lækre flødeboller

Wallmans er tilbage for fuld skrue

Nu er der nyt internationalt Dinnerparty hos Wallmans: VIVA fejrer livet og glæden. Det er første gang siden 2019, at Wallmans er tilbage med et helt nyt dinnerparty i den ikoniske Cirkusbygning i det centrale København. Showet hedder VIVA, og det er en massiv hyldest til socialt samvær, glæden og livet i en tid, hvor mange bekymrer sig om krig, stigende priser og corona. Der venter derfor gæsterne en sand vitaminindsprøjtning af boblende livsglæde og sprudlende energi, her hvor Wallmans har slået dørene op til VIVA – Danmarks største internationale dinnerparty.

Taget kommer til at lette som aldrig før i den gamle ikoniske Cirkusbygning, når Wallmans i lancerer det helt nye show VIVA. Gæsterne kan se frem til et livsbekræftende, internationalt dinnerparty med sang, dans og artisteri af højeste internationale klasse kombineret med en helt ny 4-retters middag sammensat af Wallmans mangeårige køk-
kenchef, der år efter år sætter nye standarder for, hvor højt det kulinariske niveau kan løftes, når der skal serveres mad for op til 1000 gæster på én gang.

Målet med VIVA er at skabe en altfavnende fest i hele salen, hvor værtinden Megan Moore sammen med et liveband byder gæsterne på et brag af et underholdningsshow. Åbningsnummeret fører i stil gæsterne tilbage til de glade 1920’ere, hvor showproduceren mixer den tid med forførende burlesque-dansere. Herefter følger blændende sangere og artister op med et væld af forskellig underholdning lige fra musikalske fortolkninger af kunstnere som Elvis og ABBA til nervepirrende akrobatik med mere.

– På grund af corona har vi desværre ikke haft mulighed for at præsentere vores gæster for et nyt dinnerparty siden 2019. Vi glæder os derfor alle til at præsentere vores nye show VIVA, der bliver et medrivende og livsbekræftende show, ortæller Christian Sunn, CEO for Cirkusbygningen og Wallmans i København.

Megan Moore er værtinde for årets dinnerparty VIVA præsenteres og bindes hver aften sammen af værtinden Megan Moore aka Thomas Rosendal, der selv optræder i et stort fejringsnummer som Dolly Parton. Megan Moore kendes også som værtinden ved Copenhagen Prides ‘Drag Night’ og fra “’Draghouse’ i Vega samt som deltager i både ‘Danmark Har Talent’og som dommer på TV2s ‘Zulus Store Dragdyst’.

wallmans cirkusbygningen
Så er der nyt show i den gamle men smukke cirkusbygning – Wallmans er tilbage med fantastis,k nyt show … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Filmanmeldelse: ‘Ticket to heaven’ 

Dagens video: Portrætmalerier afsløret

Fredagsfjol: Ikke alle spiser med ynde 🤣

 

· Mere fra samme kategori ·