Læs også:

Close
fodgænger trafik

Integrationen går den rigtige vej for stort set alle aldersgrupper

Nyheder  | 

Integrationen går den rigtige vej for stort set alle aldersgrupper · Merrild belønner skole i Køge med stort pengebeløb · Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag · PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel · Idømt fængsel for svindel med leasingbiler · Dagens billede: Mor og datter 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Integrationen går den rigtige vej for stort set alle aldersgrupper

Ikke-vestlige indvandreres beskæftigelsesfrekvens er højere end i 2008 blandt alle aldersgrupper over 24 år, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Udviklingen er sket i takt med den generelle fremgang på arbejdsmarkedet de senere år.

Det er ikke bare blandt lønmodtagerne generelt, at den rekordhøje fremgang rammer det danske arbejdsmarked. Også blandt ikke-vestlige indvandrere sætter beskæftigelsen rekord på rekord, og det sker for stort set alle aldersgrupper.

Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavet på baggrund af Danmarks Statistik-data, der går frem til fjerde kvartal 2021.

– Aldrig før har så mange lønmodtagere været i beskæftigelse, og den ekstra gode nyhed er, at ikke-vestlige indvandrere for alvor har taget del i jobfesten. Det er enormt positivt og viser, hvordan gode konjunkturer virkelig kan åbne arbejdsmarkedet for grupper, der normalt kan have svært ved at komme ind, siger Jon Nielsen, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Analysen er delt op i aldersintervaller a fem år. I otte ud af 10 aldersintervaller er beskæftigelsesfrekvensen blandt ikke-vestlige indvandrere højere end i 2008. Det vil sige alle aldersgrupper over 24 år.

– Arbejdsmarkedet var i fremgang før coronakrisen og kom buldrende ud af pandemien. Det har været med til at skabe rift om arbejdskraften, der har givet ikke-vestlige indvandrere bedre mulighed for at få arbejde, og det har sat sig på tværs af aldersgrupperne, fortsætter Jon Nielsen.

Ved udgangen af 2021 var 57,2 procent af de 15-64-årige ikke-vestlige indvandrere i arbejde. Det er 7 procentpoint højere end i starten af 2008, før finanskrisens udbrud.

– Beskæftigelsespolitikken og aktiveringsindsatsen er blevet bedre til at møde ikke-vestlige indvandrere som jobparate. For eksempel har indsatser om målrettet aktiveringsforløb ude i virksomhederne og specialiserede teams i visse kommuner haft en positiv effekt på beskæftigelsen for denne gruppe, slutter Jon Nielsen.

Analysens hovedkonklusioner:

* Det danske arbejdsmarked stod stærkt ved indgangen til de senere måneders international tumult. Beskæftigelsesfrekvensen for både ikke-vestlige indvandrere og personer med dansk herkomst var historisk høj, både når man ser på de 15-64-årige under ét, og når man ser bredt på de ikke-vestlige indvandrere.

* For personer med dansk herkomst er beskæftigelsesfrekvensen for de unge aldrig kommet sig oven på finanskrisen. For aldersgrupperne under 40 år er beskæftigelsesfrekvensen fortsat lavere end den hidtidige rekord i 2008. Omvendt er beskæftigelsesfrekvensen for de ældre aldersgrupper over 40 år højere end i 2008.

* For de ikke-vestlige indvandrere er beskæftigelsesfrekvensen højere end i 2008 for alle aldersgrupperne over 24 år. Samtidig er beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere i løbet af de sidste fem-seks år langsomt men sikkert kommet tættere på danskernes beskæftigelsesfrekvens. Faktisk er beskæftigelsesgabet mellem personer med dansk herkomst og ikke-vestlige indvandrere indsnævret for alle aldersgrupper – dog ikke for de 60-64-årige.

Læs analysen her.

fodgænger trafik
Det går den rigtige vej …(Foto: PR)

Læs også: Kommunerne er klar til husly til ukrainerne

Merrild belønner skole i Køge med stort pengebeløb

Affald er værdifuldt – og derfor belønner Merrild nu skole i Køge med 25.000 kroner. Affald hører ikke til i naturen, men hvis det sorteres og genanvendes, er det en værdifuld ressource. Det er også tilfældet for Køge Lille Skole, hvis indsats under Affaldsindsamlingen nu belønnes med en præmie på 25.000 kroner.

Bag præmien står den danske kaffevirksomhed Merrild, som støtter Affaldsindsamlingen arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Udover at sætte 25.000 kroner på højkant til et grønt skoleprojekt har Merrild doneret 100.000 kopper økologisk kaffe til de frivillige indsamlere og udviklet undervisningsmateriale til skoler for at sikre, at affaldshåndtering kommer ind under huden på de næste generationer.

I sidste måned deltog tusindvis af frivillige i Affaldsindsamlingen i den gode sags tjeneste. Sideløbende har 114.000 børn fra 1.200 skoler også været tilmeldt indsamlingen og sat affald på skemaet. Hertil har Merrild bidraget til undervisningsmateriale, som kan bruges i undervisning om affald og hvordan det kan benyttes som en ressource. Alle der samler affald op i naturen er Affaldshelte, og derfor har Merrild givet mulighed for at nominere sin affaldshelt og modtage én af de i alt 1.000 Affaldshelt T-shirts til kåring af de lokale helte.

Ud over at samle affald i den omkringliggende natur, har skolerne også kunne fortælle om et grønt skoleprojekt ifm. registreringen af det indsamlede affald. Dermed deltager alle skolerne i udlodningen af 25.000 kriner til et valgfrit grønt skoleprojekt arrangeret af Merrild.

– Vi støtter de seje frivillige og skolebørn, som smøger ærmerne op og får fjernet en masse affald fra vores fælles natur. Merrild vil gerne være med til at tage ansvar for vores omgivelser og ikke mindst for naturen. Både hvor kaffen gror – og i Danmark. Sammen med Danmarks Naturfredningsforening vil vi gerne inspirere og engagere skolerne omkring Affaldsindsamlingen og til en god snak om forebyggelse af affald. Derfor har vi for tredje år i træk valgt at sætte 25.000 kr. på højkant til at støtte et valgfrit skoleprojekt med grønt fokus hos én af de tilmeldte skoler, som har været med til at løfte opgaven med at holde vores natur ren, forklarer administrerende direktør i Merrild, Tom Faurschou.

Blandt de 1.200 skoler, var det Køge Lille Skole, som blev årets heldige vinder af de 25.000 kroner. Det var første år, skolen deltog i indsamlingen, hvor i alt 84 børn fra 3. til 6. klasse var trukket i arbejdstøjet og samlede affald i nærområdet. I alt blev det til 20 kilo affald, som indebar alt fra engangskopper og dåser til køkkenlåger og armaturer.

Skoleleder for Køge Lille Skole, Peter Kilmose fortæller:

– Det er fantastisk, at vores børn på denne måde oplever at affald, der ligger i naturen og på skolens område ikke kun handler om at ramme skraldespanden, men i lige så høj grad om sortering, genanvendelse og ikke mindst at reducere forbrug. Vi kan samtidig benytte lejligheden til at kaste lys på Verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, som er en global udfordring, der blot øger kompleksiteten. At indsatsen så tilmed medfører en kontant belønning, gør det meget synligt for børnene. Tak til børn, voksne og donorer for at kaste lys på en global udfordring.

Hvad præmien skal bruges til ved Køge Lille Skole ikke endnu, da børnene plejer at blive inddraget i processer af den slags. 5. og 6. klasse vil på skolens fællessamling præsentere vigtigheden i affaldssortering for resten af skole, og på sigt skal der laves en plan for affaldsindsamling, så alle klasser kan tage ansvar og del i arbejdet. På Brobyskolerne på Fyn, som var den første skole, der modtog 25.000 kroner på grund af deres deltagelse i Affaldsindsamlingen i 2020, blev pengene brugt til at plante insektvenlige blomster på skolernes område. Sidste år var det Skt. Petri Skole i København, der blev den heldige modtagere af årets præmie, som her bruges til solceller og mos til væggene.

Danmarks Naturfredningsforening er glade for Merrilds bidrag og den ekstra præmie, som er et skulderklap til alle institutionernes store arbejde:

– Vi er stolte over, at så mange skoler støtter op om vores Affaldsindsamling, og i år slog vi faktisk rekord med antal tilmeldinger fra skoler og dagtilbud. Det er dejligt, at børn fra en tidlig alder lærer om forebyggelse af mængden af affald, så nutidens børn i fremtiden bliver gode ambassadører for naturen. Det har vi brug for i opgøret med vores brug og smid væk-kultur. Danmark er et af de allermest ressourceforbrugende lande i verden, og vi skal blive bedre til at passe på ressourcerne. Fremfor at ende som affald, der tydeligvis også havner i naturen, skal vores produkter designes, så de kan blive brugt igen og igen. Vi skal kort sagt blive bedre til at forebygge og genbruge og dermed producere langt mindre affald, slutter Charlotte Juul, projektleder fra Danmarks Naturfredningsforening.

Du kan læse mere om projektet her.

merrild affaldssortering
Glade og klimabevidste elever … (Foto: PR)

Læs også: En hyldest til kaffen – den delikate drik

Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Østjyllands Politi offentliggør nu sigtelserne i en i medierne meget omtalt sag fra et plejecenter i Randers.

– Vi er nu så langt fremme i vores omfattende efterforskning, at vi, i samarbejde med anklagemyndigheden, har vurderet, at grundlaget for de dobbeltlukkede døre ikke længere er til stede, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han understreger dog, at grundlovsforhøret og efterfølgende retsmøder har været afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet alene kan offentliggøre sigtelserne og kendelsen for varetægtsfængsling. Den sigtede kvinde er omfattet af navneforbud.

Kvinden blev, på baggrund en intensiv efterforskning, anholdt den 14. marts. Efterforskningen blev iværksat efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus. Gerningsstedet er Plejecenter Tirsdalen i Randers, hvorpå alle ofrene var bosiddende.

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Retten vurderede på baggrund af det afholdte grundlovsforhør den 15. marts, at der var begrundet mistanke om kvalificeret vold over for de fire ofre, hvilket blev oplyst i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængslingen.

– Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket. Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt, slutter Brian Voss Olsen.

Kvinden fik den 11. maj forlænget sin varetægtsfængsling, så den nu er gældende frem til den 8. juni.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag … (Foto: Pexels)

Læs også: Læge idømt fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder

PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

Gennem PostNords ‘Pakker med omtanke’ kan onlinekunder hos BESTSELLER nu kompensere for den CO₂, der udledes, når deres pakke sendes fra modevirksomhedens danske webshops. Det er gratis for kunderne og pengene går til et unikt projekt, der skal genoprette dansk natur og mindske CO₂-udslippet.

I tæt partnerskab med PostNord tilbyder Danmarks største modekoncern, BESTSELLER, kunderne en særlig mulighed for at kompensere for det aftryk, en forsendelse fra webshoppen sætter på miljøet.

Ved at få fragtet din pakke med PostNord gennem BESTSELLERs webshops, garanterer PostNord en CO₂-kompensation for din ordres rejse fra den forlader netbutikken, til den lander hos dig. Det er gratis for kunderne og betales af BESTSELLER.

– Det er vigtigt for os som en international modevirksomhed, og lige så vel for vores kunder, at vi reducerer vores klimaaftryk. Derfor er vi glade for, at PostNord tilbyder CO₂-kompensation, da det er en af de bedste muligheder, vi har lige nu. Og netop derfor, vil vi selvfølgelig gerne tilbyde det til vores kunder, når de handler hos os, fortæller Anders Frost Nygård, der er ansvarlig for BESTSELLERs onlineleveringer.

BESTSELLERs bidrag kompenserer for den mængde CO₂ en pakke i gennemsnit udleder, når pakken sendes med PostNord i Norden.

– En grønnere forsyningskæde kræver, at vi hjælpes ad i alle led, og derfor er vi meget begejstrede for aftalen med BESTSELLER. I PostNord bestræber vi os på at gå forrest inden for bæredygtig logistik. Med vores ”Pakker med omtanke” gør vi det lettere at handle mere ansvarligt, og det er vi meget glade for, at BESTSELLER støtter op om og tilbyder CO2-kompenserede pakker til sine kunder, fortsætter Stine Sander, Vice President Parcels hos PostNord.

Alle bidrag gennem PostNords ‘Pakker med omtanke’ går ubeskåret til et unikt naturprojekt i Nordjylland, hvor 220 hektar af den ellers forsvundne højmose Hals Mose skal gendannes.

Sammen med Den Danske Naturfond og Aalborg Kommune bidrager PostNord til det arbejde, der ikke blot skal genskabe frodig natur, men som skal sikre en reduktion i CO₂-udslippet med mere end 1.900 tons CO₂ om året. For mens dræning og dyrkning har ødelagt store dele af Hals Mose, vil det store klima- og naturprojekt hæve vandstanden til et naturligt niveau igen, hvilket mindsker udledningen af drivhusgasser og udvider antallet af levesteder for flere dyr og planer.

Aftalen mellem PostNord og Den Danske Naturfond er den første af sin slags i Danmark. Når virksomheder sender ”Pakker med omtanke” hjælper de med at støtte op om projektet og finansiere det vigtige arbejde i Hals Mose.

– Ud over at tage hensyn til miljøet med CO₂-kompenserede pakker, får vores kunder en helt speciel mulighed for at støtte op om et fantastisk projekt, der er et solidt og troværdigt alternativ til mange udenlandske kompensationsprojekter. Det skaber en stor værdi for samfundet, slutter Stine Sander.

postnord bestseller
Det er blevet lettere at være miljøbevidst – også når du onlineshopper. (Foto: PR)

Læs også: Zalando forpligter sig til at blive CO2-neutral

Idømt fængsel for svindel med leasingbiler

En 43-årig mand fra Fyn er blevet idømt 3 års fængsel – heraf 6 måneder ubetinget fængsel, mens den øvrige del er betinget fængsel med to års prøvetid. Manden er dømt for at have snydt Skat for betaling af 10,7 millioner kroner i registreringsafgifter på 90 leasingbiler.

Manden, der drev en leasingvirksomhed på Fyn, afgav i perioden fra maj 2013 til februar 2017 urigtige oplysninger til Skat i forbindelse med indregistreringen af leasingbilerne. På den måde snød han for at betale de mange millioner i registreringsafgift.

Manden er dømt for overtrædelse af straffelovens §289, der handler om unddragelse af registreringsafgift af særlig grov karakter. Han blev desuden idømt en tillægsbøde til statskasse på 5,3 millioner kroner jf. straffelovens §50 stk.2.

Den 43-årige mand modtog dommen.

bil biler
Mand dømt for svindel med leasingbiler … (Foto: Pexels)

Læs også: Tre anholdt i sag om svindel med leasingbiler

 

Dagens billede: Mor og datter

· Mere fra samme kategori ·