Læs også:

Close
taxa, københavn, oslo, nytår, regning, fuld, beruset, taxakunde, taxachauffør, sverige, danmark, norge, politi, nytårsnat,

NEWS: Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regning

Nyheder  | 

Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regning · Dansk balletstjerne stopper som chef i New York efter anklager om sexchikane · Mand i livsfare efter champagne-ulykke · Danmark ændrede støtte til ngo’er efter pres fra Israel · Brændeovne og bilos er skyld i 2.140 hjertedødsfald hvert år · Dronningen: Gør unyttige ting · Syriske indvandrerkvinder strander uden for arbejdsmarkedet · Iranere har demonstreret i flere dage · Nytårstale: Løkke vil gøre op med ghettoer · Brandmænd beskudt med raketter nytårsaften · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regning

Tidligt på årets første dag tog en mand en usædvanlig lang køretur. Han sprang i en taxa i København og blev kørt fra Danmark, gennem Sverige og videre til Norge, hvor han blev sat af i Oslo. Regningen lød på 12.500 kroner, men manden, der var godt beruset, forduftede ind i sin lejlighed, uden at betale taxaregningen.

Chaufføren, der havde brugt seks timer på at køre nordmanden til Oslo, ringede til politiet.

– Da de kom frem til stedet, forduftede manden ind i lejligheden. Det at tage en taxa fra København til Oslo er jo en kostbar affære, så jeg forstår godt, at chaufføren kontaktede os, siger operationsleder ved Oslo Politi Vidar Pedersen.

Efter lidt tid lykkedes det politiet at finde frem til den rigtige lejlighed. Da betjentene kom ind i lejligheden, lå taxakunden og sov i sin seng.

– Han blev vækket af politiet. Han er godt beruset, men vi er nu i lejligheden, hvor han prøver at betale med kort, så det ordner sig, siger Vidar Pedersen til VG.

Udfordringerne var dog ikke ovre for taxachaufføren, for hans vogn løb tør for strøm uden for taxakundens lejlighed, og taxachaufføren måtte derfor have hjælp af et bjærgningskøretøj.

taxa, københavn, oslo, nytår, regning, fuld, beruset, taxakunde, taxachauffør, sverige, danmark, norge, politi, nytårsnat,
Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regning på 12.500 kroner. (Foto: /ritzau/)

Dansk balletstjerne stopper som chef i New York efter anklager om sexchikane

Den 71-årige danske leder af New York City Ballet, Peter Martins, trækker sig fra posten efter beskyldninger om sexchikane.

Fratrædelsen sker efter der i december blev fremsat anonyme anklager mod Peter Martins om seksuel chikane. Senere er fem dansere stået frem og fortalt om overgreb, der går helt tilbage til 1993.

– Jeg har afvist og fortsætter med at afvise, at jeg har været involveret i nogen form for upassende opførsel, skriver Martins i sit opsigelsesbrev til ballettens bestyrelse ifølge The New York Times.

Ballettens bestyrelsesformand, Charles W. Scharf, takker i en meddelelse Peter Martins for dennes bidrag, men fortæller også, at undersøgelsen af påstandene mod danskeren fortsætter.

Martins har stået i spidsen for det verdensberømte balletkompagni i New York i 30 år.

peter martins, metoo, seksuel chikane, ballet, balletmester, balletdanser, dansker, anklager the new york ballet
Den mangeårige balletmester i New Yorks ballet, den danske balletdanser Peter Martins, træder tilbage efter anklager om seksuel chikane. (Foto: /ritzau/)

Mand i livsfare efter champagne-ulykke

En mand er fortsat i livsfare, efter han kom til skade i en champagneulykke nytårsaften. Manden var ved at åbne en champagneflaske og holdt den mellem sine ben, da flasken eksploderede og skårene skar hans pulsåre over i låret.

Manden blev i hast bragt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor han var i livsfare på grund af blodmangel og efterfølgende hjertestop, oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

– Manden sad med flasken mellem benene, og da proppen skulle af, eksploderede flasken. Glasskårene skar en arterie over i mandens lår, og han mistede derfor meget blod og blev i kritisk tilstand fragtet til hospitalet, hvor han er blevet opereret. Tilstanden er stadig kritisk, og lige nu ligger han på intensiv, siger vagtchef Torben Wittendorf til TV 2 Lorry.

champagne, nytår, eksploderede, eksplosion, arterie, lår, sår, flaske, glasskår, livsfare, operation, behandling, nytår,
Mand er i livsfare efter han kom til skade med en eksploderende champagneflaske. (Foto: Pexels)

Danmark ændrede støtte til ngo’er efter pres fra Israel

Danmark har valgt at stoppe bistanden til en række palæstinensiske og israelske organisationer efter pres fra Israel. Samtidig vil Danmark fremover støtte færre ngo’er i landene. Sådan lyder det i en pressemeddelelse, Udenrigsministeriet udsendte kort før jul.

Udmeldingen sker, efter Udenrigsministeriet har afsluttet en gennemgang af 24 danskstøttede ngo’er i Israel og Palæstina, der blev indledt i foråret efter opfordring fra den israelske regering. Det skriver Information. Israel har været særligt kritiske over for et sekretariat, der har formidlet civilsamfundsstøtte fra Danmark, Holland, Schweiz og Sverige og nu trækker Danmark sig altså fra samarbejdet.

– Israel har banket voldsomt i bordet. Det er et problem, at Israel ser det som et problem, så nu laver vi rene linjer og ændrer støtten, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

Forhenværende udenrigsminister, Mogens Lykketoft (S), mener, at regeringen har håndteret sagen dårligt.

– De danske stramninger er udtryk for en meget bekymrende eftergivenhed over for pres fra Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. Særligt set i lyset af den israelske regerings vedvarende forsøg på at indskrænke det kritiske civilsamfund, siger Mogens Lykketoft.

Læs mere: Forstå sagen: Derfor vækker Trumps udmelding om Israel, Palæstina og Jerusalem vrede og Forstå sagen: Konflikten mellem Israel og Palæstina.

Trump, donald trump, usa, amerika, flygtninge, flygtning, immigrant, immigranter, visum, indrejseforbud, højesteret, nær familie, Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen, 90 dage, benjamin nentanyahu, theresa may
Efter pres fra Israel har Danmark valgt at droppe støtten til en lang række ngo’er i Palæstina og Israel. (Foto: /ritzau/)

Brændeovne og bilos er skyld i 2.140 hjertedødsfald hvert år

Indånding af forurenende gasser og partikler giver hvert år flere tusinde danskere hjertesygdomme med døden til følge, fordi vi trækker trækker sundhedsskadelige partikler og gasser ned i lungerne, når vi indånder. Særligt byboerne er udsat, ifølge en ny rapport fra Københavns Universitet og Hjerteforeningen.

Rapporten anslår, at 2.140 mennesker dør i Danmark hvert eneste år, på grund af hjertesygdomme forårsaget af sundhedsskadelig luftforurening, der i byerne i høj grad stammer fra trafik og brændeovne. Tallet er et skøn, som bygger på sundhedsdata om hjertedødsfald og tal om koncentrationen af sundhedsskadelige partikler i luften. Studiet viser en klar sammenhæng mellem luftforurening og hjertelidelserne iskæmisk hjertesygdom og slagtilfælde.

– Det er høje tal, der afspejler, at vi har store problemer med luftforurening i Danmark. Alle er eksponeret i en eller anden grad, og det kræver store politiske løsninger at komme problemet til livs, siger Zorana Jovanovic, lektor på Københavns Universitets Institut for Folkesundhed og en af forskerne bag rapporten. Det skriver Politiken.

bilos, brændeovn, afbrødning, forurening, gas, partikler, indånding, hjerte, hjertesygdomme, dødsfald, død
Bilos og brændeovne skyld i flere hjertedødsfald om året, siger ny undersøgelse. (Foto: /Pexels)

Dronningen: Gør unyttige ting

Traditionen tro holdt Dronning Margrethe sin nytårstale den 31. december klokken 18. I sin tale understregede dronningen vigtigheden i at huske, at vi alle i samfundet, uanset indkomst, job og herkomst er vigtige.

Monarken kom også ind på, hvordan samfundet har ændret sig, og at vi alle har meget travlt idag. Hun opfordrede danskerne til også at huske at gøre unyttige ting, altså ting man bare har lyst til, som gør en glad, i 2018.

Margrethe fortalte også om prinsgemalen Henriks sygdom, og takkede danskerne for deres støtte i kongehusets svære tid.

Allerede mens talen var igang gik flere politikere til tasterne og roste Danmarks royale overhoved for hendes rørende tale. Det skriver DR. Du kan læse hele talen her.

dronning margrethe, dronning, royal, nytårstale, unyttig, slap af, tale, gode råd
Dronningen får stor ros for sin nytårstale. (Foto: /ritzau/)

Syriske indvandrerkvinder strander uden for arbejdsmarkedet

Nye tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at kun 12 procent af kvinderne, der er kommet til Danmark fra Syrien, er i lønmodtagerbeskæftigelse efter tre år i landet. Til sammenligning er 45 procent af mændene i arbejde.

Ifølge Grete Kern-Jespersen fra den selvejende institution FRIGG, der arbejder for at få indvandrerkvinder tættere på arbejdsmarkedet, skal årsagen til problemet findes i kulturelle udfordringer.

– De kommer fra en kultur, hvor en kvinde, der opfører sig ordentligt, bliver forsørget af en mand. Det er meget få, der har lagt den opfattelse på hylden, når de kommer til Danmark. Det samme gælder for deres ægtefæller, siger hun, og uddyber:

– Mange af dem synes, at de har en stor opgave ved at gå hjemme og passe familiens fire børn. Hvis de så samtidig skal lære det danske sprog, er der mange af dem, der synes, det er nok. Det er ikke godt nok. De skal gå i skole, få en 9. klasse og have arbejde ved siden af. Sådan er vilkårene for os alle her i Danmark. De skal bestå en 9. klasse, før de kan klare sig selv i Danmark. De kan godt gå på arbejde, gå i skole og passe familien i fællesskab,« siger hun til Berlingske.

ung, unge, job, jobsøgning, jobansøgning, arbejdsmarked, ansættelse, forsørgelse, jobmarkedet, jobcenter, støtte, økonomisk støtte
Særligt kvinder fra Syrien, der er kommet til Danmark, har svært ved at finde ind på arbejdsmarkedet. (Foto: Polfoto)

Iranere har demonstreret i flere dage

Siden slutningen af 2017 er iranere gået på gaden og har demonstreret mod landets regering. Det er folk fra alle samfundslag, der protesterer, fordi iranerne er utilfredse med Irans økonomiske situation, der blandt andet har ført til manglende lønudbetalinger og stigende priser i supermarkederne, og regeringens brudte løfter. Det skriver DR.

– Det er hr. og fru. Iran, der er gået på gaden i mange af byerne, og derfor bliver styret nødt til at tage det seriøst, fordi de normalt regner med, at det er regimets loyale støtter. Magthaverne er bekymrede og chokerede, fordi det ikke bare er politiske aktivister og universitetsstuderende denne gang. Protesterne kommer fra dem, man normalt ikke hører fra, siger Rasmus Christian Elling, der er Iran-forsker og lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet.

Demonstrationerne er forsat ind i 2018, ti mennesker har indtil nu mistet livet og flere er blevet anholdt.

iran, demonstration, protest, dødsfald, døde, sårede, anholdt, økonomi, løn, prisstigninger, løftebrud
Der er store uroligheder i Iran. (Foto: /ritzau/)

Nytårstale: Løkke vil gøre op med ghettoer

Dronningen var ikke den eneste, der gav det nye år nogle ord med på vejen. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen, holdt traditionen tro sin nytårstale den 1. januar 2018.

Statsministeren talte blandt andet om de skattereformer, som han har sloges med DF om siden 2017, og han talte om, at den normale familie skal have mere ud af sin løn. Samtidig talte statsministeren om, at han ønskede skattenedsætning, men ville investere i sundhedsvæsenet og ældrepleje.

Løkke talte også om integration, og i sin tale fortalte statsministeren, at han ville have et opgør med årtiers fejlslagen integrationspolitik, blandt andet ved at tage et godt og grundigt kig på Danmarks ghettoer, og han udelukkede heller ikke muligheden for at rive nogle af dem ned. Læs hele talen her.

lars løkke rasmussen, lars løkke, nytårstale, skat, løn, velfærd, ældrepleje, sundhedspleje, integration, ghetto
Lars Løkke vil gøre en indsats for integrationen, siger han i nytårstale. (Foto: /ritzau/)

Brandmænd beskudt med raketter nytårsaften

Der var mindst ti episoder, hvor brandfolk blev beskudt med fyrværkeri, da kalenderen skiftede fra 2017 til 2018. Det skriver DR. Når brandmændene blev tilkaldt for at slukke brande rundt omkring i landet, blev de beskudt med raketter.

– Når vores folk bliver tilkaldt for at slukke for eksempel containerbrande, så har de flere steder oplevet, at folk har ligget på lur og brugt dem som skydeskive og simpelthen rettet raketter imod dem for at ramme dem. Jeg er fuldstændig målløs over, at man kan finde på sådan noget, fortæller sekretariatschef ved Danske Beredskaber Bjarne Nigaard.

Også politiet melder om beskydning med nytårsfyrværkeri. I Slagelse Kommune er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i tre tilfælde blevet angrebet af fyrværkeri.

Hos Østjyllands Brandvæsen måtte brandmændene trække sig fra nogle områder og afvente politiets bistand, fordi de blev beskudt med fyrværkeri.

I hovedstadsområdet har politiet nytårsaften været kaldt ud til flere episoder, hvor brandfolk er blevet beskudt med fyrværkeri.

brandmænd, brand, raketter, raket, nytår, beskudt, ild, brand, job, chikane.
Brandmænd blev beskudt med raketter flere steder i landet nytårsaften. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

stillads, væltet, nytår
Et stillads væltede i Randersgade på Østerbro på årets første dag. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·