Læs også:

Close
ferie, beach, strand, tanning, tan, solbadning, vand, vandkant, hav, sommer, summer

NEWS: Der er rift om udlandsrejser i efterårsferien

Nyheder  | 

Der er rift om udlandsrejser i efterårsferien · Tivoli indgår aftale om vedvarende energi · Politiets status fra årets Smukfest i Skanderborg · Grundlovsforhør i Randers · Virksomheder kårer Skive til Danmarks grønneste kommune · Låst inde i kølecontainer · Dagens billede: Nægtet abort i Florida · Fredagsfjol: En lille dukkert 💦

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Der er rift om udlandsrejser i efterårsferien

Rejseselskabet TUI melder om stor interesse for sydens sol i efterårsferien allerede nu. To ud af tre pladser i uge 42 er solgt og selskabet har indsat fem nye afgange for at møde den store efterspørgsel.

Mens sommeren er ved at gå på hæld, vender mange danskere snuden mod ferieplanerne for skolernes efterårsferie i oktober. Hos et af landets største rejseselskaber oplever de allerede nu en stor interesse for at sikre sig rejsen i god tid. Hos TUI har de solgt to ud af tre pladser i den populære uge 42 og for hele oktober-måned er der solgt 60 procent flere rejser end i samme periode 2019.

– Som det ser ud lige nu, kan mange danskere sagtens ende med at blive skuffede, når vi nærmer os uge 42. Vi ved, at flere gæster ynder at bestille rejsen tæt på afgang, men hvis det fortsætter i samme tempo som nu, er det ikke sikkert, at der er mere tilbage til den tid, siger Thomas Jessen, chefanalytiker hos TUI.

De mest populære destinationer at rejse på efterårsferie til er Kreta, Gran Canaria, Rhodos og Cypern i den rækkefølge. Sammenlignet med 2019, har TUI lige nu solgt 130 procent flere rejser til Kreta i efterårsferien og 111 procent flere rejser til Gran Canaria i efterårsferien. For de fleste destinationer er der lagt flere pladser op til salg end tidligere.

– Det er de dyre koncepthoteller, som sælges hurtigst. Dem, der enten er skræddersyede til småbørnsfamilier eller par. Det er desuden de afgange, som ligger lørdag og søndag op til uge 42, der er væk som de første. Hvis man vil have hele uge 42 med, er mit bedste råd at kigge på de afgange, der ligger fredag eller mandag, slutter Thomas Jessen.

ferie, beach, strand, tanning, tan, solbadning, vand, vandkant, hav, sommer, summer
Danskerne vil på efterårsferie … (Foto: Pexels)

Læs også: Smuttur til Sønderjylland og Nordtyskland

Tivoli indgår aftale om vedvarende energi

Tivoli har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, hvor Tivoli aftager grøn energi fra en nyopført solcellepark på Lolland ved udgangen af 2023.

Ved udgangen af 2023 bliver Tivolis elforbrug forventelig dækket af vedvarende energi. Tivolis kommende elkøbsaftale bakker op om Danmarks nationale mål om at reducere CO2 udledning.

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, siger om den nye elkøbsaftale:

–  Med den nye aftale tager vi et vigtigt skridt i forhold til at nedbringe vores CO2 forbrug. Vi er glade for, at den nye elkøbsaftale kommer det danske elnet til gavn, samtidig med, at aftalen bidrager direkte til Danmarks nationale mål om at reducere CO2 udledning.

Tivoli har indtil nu dækket sit elforbrug med køb af grønne certifikater på vedvarende vindenergi, men forlystelseshaven tager nu skridtet videre med indgåelsen af elkøbsaftalen, som nedbringer Tivolis CO2 udledning, og sikrer, at der bliver produceret ny grøn energi til det fælles danske elnet.

Better Energy siger om samarbejdet med Tivoli:

– Tivoli er et vartegn i København og bliver med den nye aftale om at aftage strøm fra en Better Energy solcellepark en industrileder, der er med til at bane vejen for at flere virksomheder kan drive deres aktiviteter med ny og additionel vedvarende energi”, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy og fortæller, at dialogen med Tivoli har været båret af et ønske om at skabe reel forandring: ”Tivoli har med sin plads midt i København og sin plads i mange danskeres hjerter mulighed for at inspirere andre til handling. Og handling nu og her er dét afgørende parameter for om vi når vores klimamål i Danmark.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch, siger yderligere om aftalen:

– Vi har foretaget et omfattende CO2-regnskab over Tivolis klimaudledning. Nu er vi i gang med CO2-reduktionsindsatser mht. vores brændstof- og energiforbrug, hvor den nye elkøbsaftale er et skridt på rejsen. Vi vil fortsat løbende se på initiativer, som kan bidrage til at nedbringe energiforbruget.

Fakta om solcelleparken:

Solcelleparken vil forventeligt producere 65 GWh om året svarende til 41.500 forbrugere i Danmark, hvoraf Tivoli aftager 18%.

Tivoli har sammen med Better Energy indgået en 5-årig aftale (Power Purchase Agreement), hvor Tivoli forpligter sig til at aftage strømmen fra solcelleparken.

Den nye solcellepark kommer til at ligge i Hoby på Lolland, og aftalen betyder, at Tivoli køber en specifik del af parkens produktion svarende til forlystelseshavens forbrug.

solcellepark tivoli vedvarende energi
Tivoli satser på vedvarende energi … (Foto: PR)

Læs også: Tivoli fejrer 179 år 

Politiets status fra årets Smukfest i Skanderborg

Dette års Smukfest er ud fra et politimæssigt synspunkt forløbet forholdsvist roligt og med relativt få anmeldelser af lovovertrædelser.

Sydøstjyllands Politi var til stede under hele festivalen for at sikre en god og tryg festivaloplevelse i samarbejde med Smukfest og en række øvrige samarbejdspartnere.

– Til trods for at der i år var flere festivalgæster end tidligere år på Smukfest, og at gæsterne på grund af 2 års coroana-aflysninger havde ventet længe på at komme til at feste i bøgeskoven igen, så har det efter vores opfattelse ikke skabt mere uro eller mere kriminalitet. Der har generelt været en god stemning og højt humør fra festivalgæsterne, og det vil vi gerne takke dem for, udtaler vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Mange politifolk fra Sydøstjyllands Politi har på skift arbejdet med forskellige politiopgaver på festivalen som fx synlig patruljering ved teltområder og parkeringsområder, maritim patruljering på Skanderborg sø, kontrol af busser, målrettede indsatser mod tyverier og narkotika, færdselsindsats og patruljering i Skanderborg midtby.

– Så stort et arrangement kræver en del forarbejde og et solidt samarbejde med en række samarbejdspartnere. I den forbindelse kan jeg understrege, at vi i Sydøstjyllands Politi igen i år har haft et godt samarbejde med både festivalledelsen, de sikkerhedsansvarlige, Skanderborg Kommune og flere andre interessenter, som Brand og Redning, den præhospitale indsats, hjemmeværnet med flere, forklarer vicepolitiinspektør Stig Simonsen.

Når Skanderborg by i en uge vokser med omkring 60.000 mennesker, så kan det selvfølgelig også mærkes uden for festivalen med fx flere biler, mere trafik og optagede parkeringspladser. Dette har også gjort sig gældende i år.

– Vi har forud for festivalen informeret i pressemeddelelse og opslag på sociale medier om den ekstra trafik, der måtte forventes at blive i de dage, festivalen varer, og kommunen har opsat midlertidige skilte med information om parkerings- og trafikforhold. Der er dog flere, der ikke fik overholdt parkeringsrestriktionerne i byen, og nogle har derfor modtaget p-afgifter. Vi har i løbet af ugen også taget kontakt til ejerne til flere af de biler, der holdt uhensigtsmæssigt og bedt dem fjerne bilerne, slutter vicepolitiinspektør Stig Simonsen.

Anmeldelser på Smukfest 2022:

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd fik igen i år tjekket shuttle-bussserne, der blev brugt ved Smukfest, og det viste, at de generelt var i god stand. En enkelt bus havde manglende bremsekraft og blev på den baggrund indkaldt til syn. Fem øvrige busser blev ligeledes indkaldt til syn med baggrund i mindre fejl.

smukfest drew sycamore
En god festival afholdt – også i følge politiet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tid til Skanderborg Festival

Grundlovsforhør i Randers

Østjyllands Politi fremstillede i går torsdag klokken 11.00 en 48-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for grov vold ved at have snittet en 36-årig mand med en kniv i ansigtet.

Ifølge sigtelsen fandt overfaldet sted klokken 17.45 på en beværtning i Mørke, hvor både den 48-årige og den 36-årige var gæster. Den 48-årige gik ifølge vidner på stedet pludseligt hen til den 36-årige, tog en kniv frem og svingede kniven mod hans ansigt, så der kom nogle mindre skader på ansigtet.

Herefter råbte den 48-årige nogle trusler mod den 36-årige og stak af fra stedet, inden politiet blev tilkaldt.

Klokken 00.05 traf en patrulje den 48-årige i en bil på Sigridsvej i Brabrand, hvor de fik ham standset og anholdt. Da han er frakendt kørekortet og virkede påvirket af euforiserende stoffer, blev han ud over voldsforholdet også sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han er desuden sigtet for trusler og for overtrædelse af knivloven.

Den 48-årige fremstilles i retten med henblik på varetægtsfængsling.

dom grundlovsforhør retten
Grundlovsforhør i Randers omkring knivstikkeri … (Foto. Pexels)

Læs også: Knivstikkeri i Odense

Virksomheder kårer Skive til Danmarks grønneste kommune

Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling skaffer Skive Kommune førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet er blevet spurgt om den grønne udvikling i deres kommune.

DI beder hvert år virksomheder i landets kommuner, om at vurdere deres hjemkommunes grønne indsats. I år løb Skive Kommune med erhvervslivets grønne palmer. Især indsatsen på grønne og bæredygtige indkøb og gode betingelser for grønne initiativer i virksomhederne skaffer Skive titlen som Danmarks grønneste kommune 2022.

–  Skive er en fortjent vinder af prisen som årets grønne kommune. Erhvervslivet i Skive vurderer klart, at deres kommune køber grønt ind og skaber gode betingelser for en grøn erhvervsudvikling. Og det er en vigtig anerkendelse til Skive. Erhvervslivet spiller en vigtig rolle ved at udvikle nødvendige løsninger til den grønne omstilling, og gode rammebetingelser fra kommunen er helt nødvendige, siger Claus Arberg, formand for DI MidtVest.

Borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard (V) glæder over anerkendelsen.

– Vi er meget stolte af denne placering. Det er en flot anerkendelse af den politiske satsning, skiftende byrådi mere end fire årtier har arbejdet med. Den grønne omstilling er for længst blevet en del af skiveegnens DNA. Det er et udtryk for, at erhvervslivet på skiveegnen og kommunen sammen når nye højder inden for den grønne omstilling og nu i fællesskab har banet vejen helt til den grønne top. Det er en vigtig anerkendelse for både virksomheder og kommune – og naturligvis noget, der er med til at motivere os til at arbejde endnu mere i samme retning, siger borgmester i Skive Kommune, Peder Christian Kirkegaard (V).

Skive Kommune er vurderet op imod landets andre kommuner på seks parametre. Tre statistiske og tre spørgsmål til virksomhederne. På spørgsmålet om grønne indkøb får Skive den bedste vurdering i landet og på spørgsmålet om at skabe gode betingelser for at virksomhederne kan udvikle sig grønt bliver Skive nummer 3. I kåringen tages der i øvrigt hensyn til energimærkningen af kommunale bygninger, genanvendelse af affald, grøn transport og andelen af grøn bilflåde i kommunerne.

– Der ligger nødvendigvis en kæmpe indsats bag Skives arbejde med grøn omstilling, som nu har resulteret i at de er kåret som den grønneste kommune. En kombination af det gode samarbejde med virksomhederne samt konkrete grønne initiativer rettet mod kommunens egen drift gør en stor forskel på årets rangliste, siger chef for DI Klima, Grøn Omstilling og Energi, Anne Højer Simonsen.

Skive har taget et ordentligt hop op ad den grønne rangstige i år. Sidste år blev Skive nummer 28. Og den grønne udfordring for alle kommuner vokser fremover, understreger Anne Højer Simonsen.

– I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som grøn kommune. Men ingen kommuner kan hvile på de grønne laurbær. Danmark har et ambitiøst mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, derfor skal alle i arbejdstøjet i dag for at komme i mål.

Tilløbet til at gøre Skive til frontløber på klima- og energiområdet har en længere historik. Allerede i 70’erne blev verdens første lavenergihuse opført i Skive. I 00’er blev Skive udnævnt til Energiby og ’Årets CO2-kommune’, og kommunen har i 2008 implementeret ’Energibyen Skive’, som indeholder en energi og bæredygtighedsstrategi frem mod 2029. I dag er ’Greenlab Skive’ verdens første grønne og bæredygtige industripark.

planet jorde grøn miljø verden
Virksomheder kårer Skive til Danmarks grønneste kommune … (Foto: Pexels)

Læs også: Frederiksberg Kommune får elløbehjul

Låst inde i kølecontainer

Cafemedarbejder kunne ikke komme ud af kølecontainer på Røsnæsvej i Kalundborg. Klokken 13.54 modtog politiet ondsdag en anmeldelse om, at en medarbejder var blevet låst inde i en kølecontainer. Medarbejderen – en 60-årig lokal kvinde – havde været i færd med at rengøre nogle hylder i kølecontaineren, hvorved hun ved et uheld var blevet låst inde i kølecontaineren.

Efter cirka 30 minutter var det blevet opdaget af det øvrige personale. Kvinden var dog uskadt, men afkølet, da hun kom ud af kølecontaineren, hvor temperaturen var cirka 5 grader. Arbejdstilsynet er efterfølgende gået ind i sagen.

container
Kvinde låst inde i kølecontainer … (Foto: Pexels)

Læs også: 39 lig fundet i lastbilscontainer

Dagens billede: Nægtet abort i Florida

Fredagsfjol: En lille dukkert 💦

· Mere fra samme kategori ·