Læs også:

Close
bolt elløbehjul frederiksberg

Nu får Frederiksberg Kommune elløbehjul

Nyheder  | 

Nu får Frederiksberg Kommune elløbehjul · Anima udbetaler dusør efter indblik i kyllingestald · Vidner søges i forbindelse med hændelse i Vejle søndag aften · Karolines Køkken har åbnet pop-up take away i hjertet af Aarhus · Tre mand frikendt for drab i Tilst · Dagens video: Will Smiths takketale

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu får Frederiksberg Kommune elløbehjul

Bolt og Frederiksberg Kommune indgår aftale: Nu kommer der elløbehjul til bydelen. Frederiksberg Kommune og Bolt, én af Europas førende mobilitetsplatforme, annoncerer i dag, at Bolts elløbehjul kommer til Frederiksberg. Den nye aftale skal understøtte Frederiksberg Kommunes grønne ambitioner og give borgerne et let, sikkert og bæredygtigt alternativt til kollektiv transport.

I fredags annoncerede Bolt og Frederiksberg Kommune, at Bolts eløbehjul fremover kommer til at blive en del af bybilledet på Frederiksberg. Bolt sender en flåde på 125 elløbehjul på gaden, der nemt kan findes og bookes via Bolt-appen.

Bolt er en af Europas førende operatører, når det gælder elløbehjul, og driver en flåde på mere end 130.000 elløbehjul i mere end 170 byer og 20 lande, herunder Danmark. Bolt gjorde sit indtog på det danske marked i juni 2021 og er i dag til stede i både Odense og København.

– Frederiksberg er en central bydel for Bolt, og vi er rigtig glade for den nye aftale og for at kunne udvide vores forretning på det danske marked. Vi ser frem til et godt samarbejde med kommunen. Vi har været meget glade for den process, der har været, og kommunen har været meget behjælpelige. Bolt ser meget frem til at kunne give Frederiksbergs borgere et grønt og sikkert alternativ, når de skal rundt i byen, forklarer Christian Thomassen, Bolts nordiske Public Policy Manager.

Bolt vil i den kommende tid gradvist udrulle de 125 elløbehjul på tværs af bydelen. For ikke at overbelaste visse områder vil elløbehjulene blive opstillet i udvalgte parkeringszoner, som er udpeget af operatørerne og kommunen i fællesskab.

Understøtter Frederiksbergs klimaplan. I Frederiksbergs klimaplan fra 2020 præsenteres ambitionen om at styrke en grønnere transport i byen gennem bedre kollektiv transport, bedre cykelinfrastruktur og en bedre ladeinfrastruktur. Det er en målsætning, som Bolt vil hjælpe Frederiksberg med at indfri.

– Bolt er optaget af at bidrage til en grønnere, billigere og mere fleksibel transport for borgerne på Frederiksberg. Der er en stor efterspørgsel efter alternative og bæredygtige mobilitetsløsninger og også en stor vilje blandt borgerne til at rejse mere effektivt. Med vores elløbehjul håber vi på at kunne hjælpe Frederiksberg Kommune med at nå deres ambitiøse men også realistiske målsætninger, siger Christian Thomassen.

Bolt ønsker at bidrage til at forbedre den lokale mobilitet i Københavnsområdet, så det bliver lettere for både lokale og besøgende at bevæge sig rundt på tværs af byområderne. Bolt ser elløbehjul som en naturlig del af et integreret transportsystem, der skal spille sammen med andre offentlige og private rejseformer.

– Vi ønsker at skabe effektiv og bæredygtig innovation og konkurrence til borgerne på Frederiksberg samt at binde borgerne på Frederiksberg tættere sammen med Københavns Kommune og dermed skabe endnu større synergi mellem to centrale byer, slutter Christian Thomassen.

Sikkerhed er afgørende for Bolt, og derfor har virksomheden oprettet et ‘Safety Toolkit’, som er en måde at tilskynde alle Bolt-brugere til at være mere ansvarlige for deres egen sikkerhed.

Denne værktøjskasse kan findes i appen og indeholder elementer som ‘Beginner Mode’, der begrænser den maksimale hastighed og lærer nye elløbehjuls-brugere med at betjene elløbehjulet samt giver sikkerhedstips for begyndere og oplysninger om lokale regler for mikro-mobilitet.

Som en yderligere proaktiv sikkerhedsforanstaltning har Bolt stoppet udlejningen af løbehjul i nattetimerne i weekenderne i både Odense og København. Det natlige forbud gælder også i de 13 andre byer, hvor virksomheden tilbyder elløbehjul i Sverige og Norge.

bolt elløbehjul frederiksberg
Nu får Frederiksberg snart elløbehjul … (Foto: PR)

Læs også: Nu ryger elløbehjulene ud af København

Anima udbetaler dusør efter indblik i kyllingestald

Sidste efterår udlovede Anima en dusør på 500.000 kroner til den kyllingeavler, der ville give fri adgang til en stald med turbokyllinger. Landbrug & Fødevarer tog udfordringen op og sendte for nyligt en livestream fra en stor kyllingehal på kyllingestald.dk. Anima værdisætter initiativet til 50.000 kroner og har samtidig nogle betænkeligheder over transparensen.

Anima sætter pris på at Landbrug & Fødevarer valgte at sende live fra en kyllingestald fra de små gule kyllinger ankom i stalden, til de store turbokyllinger blev indsamlet af robotter på dag 34. Optagelserne har dokumenteret de trange forhold dyrene lever under samt den hastige vækst, som gør at de fleste kyllinger ikke kan gå normalt.

”Det fortjener respekt at landbruget viser stalden frem til offentligheden. Når det er sagt, så lander initiativet et godt stykke væk fra hvad vi efterlyste. Vi vil gerne helt ind i stalden og kunne optage på klos hold og følge den enkelte kylling. Derfor står vores oprindelige tilbud med dusør på en halv million kroner for fri adgang stadig ved magt,” udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Dusørens størrelse lander på 50.000 kroner idet den imødekommer det mindste af de tre kriterier Anima oprindeligt opstillede – nemlig installation af webcams. De 30.000 kroner har Anima overført til Julemærkehjemmene efter ønske fra Landbrug & Fødevarer. De resterende 20.000 kr har Anima overført til dyreværnsorganisationen OASA til deres juridiske udgifter efter at Landbrug & Fødevarer har bedt dem stoppe med at dele livestreamen på Facebook. Landbrugsorganisationen har desuden varslet ‘retslige skridt’ overfor både OASA og andre organisationer og personer, såfremt de ikke fjerner deres deling af billederne.*

– Det er synd og skam at landbruget føler behov for at sende intimiderende breve til dyreværnsforeninger og private personer, der har delt billeder fra livestreamen på Facebook. I min optik harmonerer det dårligt med den transparens landbruget ønsker at vise, og jeg ved at det har gjort nogle dyrevenner bekymrede for offentligt at dele billederne fra stalden, forklarer Thorbjørn Schiønning.

Anima vil gerne tilbyde en yderligere dusør på 25.000 kroner, hvis landbruget vil sende live fra et hold kyllinger mere på kyllingestald.dk – og denne gang gøre det med fri råderet over optagelserne for alle interesserede.

Den oprindelige dusør på en halv million kroner blev udlovet på baggrund af at Rema 1000 og Coop ikke ønskede at lade Anima dokumentere forholdene på en af de farme hvorfra deres turbokyllinger opdrættes. Siden da har Rema 1000 indført en politik om at udfase turbokylling. Coop derimod er en af de sidste store aktører, der ikke har sat en plan for at stoppe med turbokylling.

*Landbrug & Fødevarers varslingsbrev er vedlagt denne pressemeddelelse efter tilladelse fra OASA.

anima turbokylling
Screenshot fra den sidste dag hvor kyllingerne var i stalden, som Anima livestreamede efter aftale med Landbrug & Fødevarer. (Foto: ANima)

Læs også: Aldi tager kvantespring i forhold til turbokyllinger

Vidner søges i forbindelse med hændelse i Vejle søndag aften

Sydøstjyllands Politi modtog søndag aften anmeldelse om, at der var blevet afgivet 2-3 skud ud for Finlandsvej 103 i Vejle omkring klokken 23.35, og at der i den forbindelse var set flere personer i området.

Flere patruljebiler blev derfor sendt til området, hvor der blev foretaget en grundig gerningsstedsundersøgelse, som fortsætter i dag, og afhøring af flere personer. Der blev ikke fundet nogen tilskadekomne i forbindelse med hændelsen, men et tomt patronhylster blev fundet, og to personer blev efterfølgende anholdt med henblik på afhøring i sagen.

Hændelsen efterforskes nu nærmere, og i den forbindelse har politiet brug for hjælp fra eventuelle vidner, der har set noget eller har kendskab til hændelsen. Alle oplysninger kan have betydning, så Sydøstjyllands Politi opfordrer derfor alle, der har oplysninger om hændelsen til at kontakte politiet ved at ringe 1-1-4.

Den igangværende efterforskning skal bl.a. afdække, hvad motivet til hændelsen måtte være, hvem de implicerede er, og hvem der kan drages til ansvar.

politi politibil
Politiet eftersøger vidner til skyderi søndag aften … (Foto: PR)

Læs også: Mand dør under jagt

Karolines Køkken har åbnet pop-up take away i hjertet af Aarhus

Flere og flere danskere skruer op for grøntsagerne i kosten. Faktisk vil 4 ud af 10 danskere gerne spise endnu flere grøntsager, viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken. Nu kan aarhusianerne glæde sig til inspiration og velsmagende grønne madoplevelser med madlavningsost.

Blomkål, bønner og broccoli. Mange danskere ønsker at spise flere grøntsager. Og til dem er der godt nyt. For nu bliver det nemmere at få grøn mad på bordet, når Karolines Køkken slår dørene op til en pop-up take away, der udelukkende serverer grønne retter med masser af grønt og mejeri til blot 25 kroner per ret. ‘Grøn Mad Nemt’ er navnet på Karolines Køkkens nye pop-up take away, der i lørdags den 26. marts åbnede dørene i Mejlgade 48. Her vil menuen stå på både bowls og burger, når aarhusianerne kan smage sig igennem 6 forskellige grønne retter.

Ifølge en undersøgelse fra Karolines Køkken er der mange danskere, der gerne vil spise mere grønt. I undersøgelsen svarer 38 procent, at de gerne vil bruge flere grøntsager. Samtidigt svarer 22 procent, at den største udfordring, når de laver grøn mad, er at sammensætte et godt måltid. Derfor glæder Karolines Køkken sig til at give aarhusianerne inspiration til, hvordan de kan lave velsmagende retter med masser af grøntsager og smag.

– Der er rigtig mange danskere, der har en intention og ønske om at spise mere grønt, og derfor vil vi gerne inspirere danskerne til nye smagsoplevelser i det grønne køkken. Nu slår vi for første gang nogensinde dørene op til en pop-up take away, hvor vi inviterer aarhusianerne til at prøve vores spændende grønne retter med masser af grøntsager og Karolines Køkkens madlavningsoste, forklarer Tove Færch, leder af Karolines Køkken, og fortsætter:

– Vi har fokus på velsmag, fylde og umami, fordi vi ved, at det kan være en udfordring, når danskerne laver grønne retter. Vi glæder os til at dele inspiration til grøn madlavning med aarhusianerne, siger Tove Færch.

Menuen er udviklet af kokken Anders Fogh og testet af Karolines Køkken, og består af seks forskellige grønne retter: fem forskellige bowls og en burger fyldt med grøntsager og god smag.

Ifølge Tove Færch, er danskerne over de seneste år blevet bedre til at udforske det grønne køkken, men der er stadig plads til ny inspiration. Faktisk svarer 28 procent af danskerne, at de gerne vil bruge flere nye opskrifter, i Karolines Køkkens undersøgelse.

– Der er rigtig mange danskere, der laver de samme retter igen og igen. Derfor skal der en stor vaneændring
til at rykke på vores madvaner. I vores nye undersøgelse svarer hver tredje dansker mellem 18 til 29 år, at
de gerne vil bruge flere nye opskrifter. Det er netop det, vi vil imødekomme med vores pop-up Grøn Mad
Nemt. Vi håber, at de grønne retter og vores produkter vil inspirere til, at man selv kan give sig i kast med
nye spændende opskrifter derhjemme, slutter Tove Færch.

Der vil være rig mulighed for at afprøve de spændende opskrifter fra Grøn Mad Nemt pop-uppen derhjemme. Alle kunder får nemlig et opskriftshæfte med yderligere inspiration til grønne retter med Karolines Køkkens madlavningsoste og link til Grøn Mad Nemt med opskrifter på de seks retter, der bliver serveret i pop uppen.

Om Karolines Køkkens pop-up take away Grøn Mad Nemt:
• Grøn Mad Nemt er en pop-up take away, der ligger i Mejlgade 48, Aarhus C.
• Grøn Mad Nemt har åbent tirsdag til lørdag i tidsrummet 10:30 til 17:00. Den lørdag den 23.4.
• Alle retter koster 25 kroner.

arla karolines køkken
Nu er der åbnet Pop-up køkken i Aarhus … (Foto: PR)

Læs også: Karolines Køkken giver gode råd til studenterbesøg

Tre mænd frikendt for drab i Tilst

Retten i Aarhus frikendte tirsdag tre mænd 29, 25 og 24 år for at have skudt og dræbt en 25-årig mand på en parkeringsplads i Tilst i februar 2020.

Kort før midnat den 27. februar sidste år blev den 25-årige mand fundet dræbt af skud i en bil på Søhøjen i Tilst. Den videre efterforskning ledte til anholdelsen af de tre mænd, som har siddet varetægtsfængslet frem til dommen tirsdag, hvor de altså blev frikendt.

To af mændene stod i retten desuden tiltalt for drabsforsøg ved at have planlagt at dræbe en eller flere personer – det blev de dog også frikendt for.

Den 29-årige blev til gengæld kendt skyldig i våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder ved at have opbevaret to oversavede haglgeværer og en revolver på en adresse i Risskov. Våbnene fandt politiet i et kælderrum i forbindelse med efterforskningen. Han blev idømt tre et halvt års fængsel.

De to mænd på 25 og 24 år blev begge idømt et års fængsel for at have solgt og forsøgt at sælge kokain til et større antal personer. Det gjorde de blandt andet, fordi politiet fandt en narkotelefon, som kunne knyttes til dem. Den 24-årige fik ud over fængselsstraffen en advarsel om udvisning.

‘Retten så anderledes på sagen’… Sagen gik over en lang række retsdage, hvor anklagemyndigheden blandt andet præsenterede resultatet af tekniske undersøgelser, vidneudsagn og masteoplysninger fra de tiltaltes telefoner. Men retten mente ikke, at de tiltalte kunne placeres på gerningsstedet på gerningstidspunktet, eller at det på anden vis kunne bevises, at de stod bag drabet.

– Det var anklagemyndighedens opfattelse, at kæden af beviser, indicier og belastende oplysninger mod de tiltalte samlet kunne løfte bevisbyrden. Derfor havde vi ved anklagemyndigheden rejst tiltale i sagen. Retten har set ganske anderledes på sagen og har frifundet de tiltalte for drab og drabsforsøg. Sådan er retssystemet. Det er domstolene, der afgør sagerne i det danske retssystem, siger specialanklager Jesper Rubow og fortsætter:

– Selvom de tiltalte blev frifundet i de alvorligste forhold, så har efterforskningen i sagen resulteret i, at en række personer er dømt fængselsstraffe for besiddelse af våben og narko, slutter han.

De tre mænd modtog deres domme. De blev løsladt umiddelbart efter domsafsigelsen.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Tre mænd frikendt for drab i Tilst. (Foto: Pexels)

Læs også: Unge har fået dom i sag om deling af sexvideo

Dagens video: Will Smiths takketale

· Mere fra samme kategori ·