Læs også:

Close
kylling kyllinger (Foto: PR)

SOMMER NEWS: Aldi tager kvantespring for 1,6 millioner kyllinger

Nyheder  | 

Aldi tager kvantespring for 1,6 millioner kyllinger · Valg i Polen: Andrzej Duda genvalgt til præsident · Hummel indgår samarbejde med Copenhagen 2021 for at ‘ændre verden gennem sport’ · Trump bærer maske for første gang · Dagens video: Når ens mor er både sjov og pinlig · Sommerøjeblikket: ‘Vi er bare mennesker’ 😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Aldi tager kvantespring for 1,6 millioner kyllinger

Supermarkedskæden Aldi Danmark udfaser al fersk turbokylling. Dyreværnsforening kalder det et ‘kvantespring’, og forudser en fortsat dominoeffekt i detailbranchen.

I Aldi er det snart slut med at finde den kontroversielle turbokylling i køledisken. Supermarkedskæden har nemlig besluttet at stoppe salget af al fersk kylling, der kommer fra den hurtigtvoksende Ross 308.

– Hos Aldi prioriterer vi dyrevelfærd højt. Derfor tager vi nu det fulde skridt og udfaser den hurtigtvoksende kylling fra vores ferske sortiment med kylling. Vi håber at inspirere andre i branchen, og vi er overbeviste om, at vores kunder vil tage godt imod initiativet, udtaler Karina Marott, marketing- og kommunikationsdirektør i Aldi.

Fremover vil Aldi i stedet bruge den langsommere voksende og mere robuste kyllingerace, Ranger Gold. Udfasningen finder sted i løbet af september og oktober måned i år. Initiativet vil få betydning for ikke mindre end 1,6 millioner kyllinger om året som fremover vil have et-statsligt dyrevelfærdshjerte.

Turbokyllingen Ross 308 vokser fra 50 g til over 2 kg på omtrent fem uger. Den døjer blandt andet med gangproblemer, lammelser og vejrtrækningsbesvær. Det har fået flere dyreværnsorganisationer til at kritisere brugen af den hurtigtvoksende kylling.

Dyreværnsforeningen Anima mener, at Aldis initiativ er et kvantespring for dyrevelfærden. Ifølge Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima, forstærker skiftet den positive udvikling for kyllingevelfærd, der er i gang i samfundet nu:

– Flere og flere forbrugere er blevet opmærksomme på, at livet for en forvokset turbokylling ikke er noget, vi kan være bekendt i Danmark. Derfor er det sensationelt, at en stor spiller som Aldi er på forkant med udviklingen og viser stærkt lederskab i sin branche. Forbrugerne vil belønne det og mit bud er, at konkurrenterne bør følge med, før turbokylling får samme klang, som buræg endte med at få, uddyber Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Anima forudser, at kampagnen mod turbokyllinger vil få lige så meget medvind, som kampagnen mod buræg fik for få år siden. Således planlægger organisationen nu et stort kampagnefremstød, som skal skubbe på at få turbokyllingerne helt ud af de danske supermarkeder.

kylling kyllingebryst (Foto: Unsplash)
Et stort og positivt skridt for de mange kyllinger … (Foto: Unsplash)

Læs også: Over 45.000 underskrifter indsamlet om ny kattelov

Valg i Polen: Andrzej Duda genvalgt til præsident

Mandag morgen stod det klart, at konservative Andrzej Duda vinder en snæver sejr med 51,2 procent af stemmerne ved Polens præsidentvalg søndag. Dermed får Polens siddende præsident fem år mere på posten.

Udfordreren Rafal Trzaskowski, den liberale Warszawa-borgmester, står til at få 48,8 procent af stemmerne, der altså tabte med en lille margin. Han havde ellers lovet, at han ville bruge sin vetoret til at stoppe alle retsreformer, der underminerer demokratiske normer.

Præsidentembedet i Polen, der er for fem år ad gangen, er nemlig ikke bare symbolsk, for ud over at have en vis indflydelse i forsvars- og udenrigspolitiske spørgsmål kan præsidenten også nedlægge veto mod love besluttet i parlamentet.

Det blev dog Andrzej Duda, der er kendt for at være EU-skeptisk, der vandt. Og valget har derfor betydning for forholdet mellem Polen og EU. Resultatet kan få stor betydning for Polens i forvejen anstrengte forhold til resten af EU, da præsident Duda har tætte bånd til det konservative regeringsparti Lov og Retfærdighed, der flere gange er kommet i konflikt med EU. Disse er opstået på grund af indgreb fra Lov og Retfærdighed, som EU betragter som udemokratiske og i strid med EU’s værdier.

Læs også: Rejsetips til Warszawa 

Hummel indgår samarbejde med Copenhagen 2021 for at ‘ændre verden gennem sport’

Det danske sport- og livstilsbrand hummel har i dag offentliggjort et nyt partnerskab med Copenhagen 2021, som afvikler WorldPride og EuroGames i København og Malmö fra den 12.-22. august 2021.

Arrangementet forventes at tiltrække mere end 6.000 LGBTI+-atleter til turneringer i 29 forskellige sportsgrene, mens op mod 750.000 internationalte besøgende vil pryde de danske og svenske gader i 10 dage med sport-, kultur- og pride-aktiviteter.

Som en del af det nye samarbejde bliver hummel officel leverandør af alt Copenhagen 2021-merchandise i form af tøj, sko og accessories. Den nye kollektion vil blive sat til salg i starten af 2021, og hvert salg inkluderer et økonimisk bidrag til arrangørerne af Copenhagen 2021.

–Vi glæder os utrolig meget til at samarbejde med Copenhagen 2021. WorldPride og EuroGames vil ikke kun være den største begivenhed, der nogensinde har været i Danmark, men det vil også være den vigtigste, udtaler administrerende direktør for hummel, Allan Vad Nielsen.

Foruden Copenhagen 2021-kollektionen vil hummel også beklæde de 3.000 frivillige, der rekrutteres til at hjælpe med at afvikle det internationale event.

– Med hummels mission om at ændre verden gennem sport samt deres mangeårige forpligtelse til ligestilling, som bl.a. er demonstreret gennem deres støtte til kampagner mod homofobi i fodbold og deres innovative regnbuetrøje-kampagne til verdensmesterskabet i 2018 i Rusland, er de en oplagt partner for Copenhagen 2021, slutter administrerende direktør for Copenhagen 2021, Pernille Drost.

hummel #youareincluded copenhagen 2021 (Foto: Copenhagen 2021)
Hummel indgår samarbejde med Copenhagen 2021 undere tagget #youareincluded. (Foto: Copenhagen 2021)

Læs også: Mød de to kvinder bag designsamarbejdet mellem UNIQLO og Marimekko

Trump bærer maske for første gang

I weekenden så man for første gang den amerikanske præsident iført maske. Det skete før en tale, han skulle holde på Walter Reed Miltary Hospital udenfor Washington, hvor han til journalisterne udtalte “I’ve never been against masks but I do believe they have a time and a place”. Tidligere har han ellers været efter Joe Biden for at bære maske. Men lørdag kom USA med nye 66.528 coronasmittede, der er ny daglig rekord. Måske dette har fået Trump til at ændre holdning …

Læs også: Coronaens mange sider: Hudsult

Dagens video: Når ens mor er både sjov og pinlig

Sommerøjeblikket: ‘Vi er bare mennesker’ 😎

· Mere fra samme kategori ·