Læs også:

Close
lastbil bil lastvogn container

NEWS: 39 lig fundet i lastbilscontainer i England

Nyheder  | 

39 lig fundet i lastbilscontainer i England · Boris Johnson anmoder om en brexit time-out · Loud bliver Danmarks nye radiokanal · Pædagoger på danske institutioner overser overgreb på børn · Ifølge NASA kan den første person på Mars være kvinde · Dagens video: Jessica Biel afslører, at hun aldrig har været NSYNC-fan. I dag er hun gift med forhenværende bandmedlem Justin Timberlake

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

39 lig fundet i lastbilscontainer i England

Onsdag fandt det engelske politi intet mindre en 39 lig i en lastbilscontainer ved en industripark i byen Essex, som ligger 30 kilometer uden for London. Politiet er i vildrede over det makabre fund, og spår om, at det kommer til at tage lang tid at identificere de mange lig. Man ved nu, at der i blandt ofrene er mindst en teenager.

– Vi er nu i processen, hvor vi identificerer ligene, men jeg forventer, at dette kunne gå hen og blive en langsommelig process, sagde politiinspektør Andrew Mariner i en statement fra politiet.

Gerningsmanden er fortsat ukendt, men politiet har anholdt en 25-årig nordirsk chauffør, som er mistænkt for mord.

Lastbilen kommer oprindeligt fra Bulgarien, og ankom til England i lørdags via en færge fra Irland til Wales. Den valgte rute er usædvanlig, og af samme grund spekuleres det i, om fundet af de 39 lig har forbindelse med menneskehandel. Dette har politiet ikke endnu ikke bekræftet. 

Præmierminister Boris Johnson har tweetet, at han er rystet over den tragiske episode, og at hans tanker går til de pårørende.

lastbil bil lastvogn container
Det engelske politi efterforsker fundet af de 39 lig i lastbilscontaineren som drab. (Foto: Unsplash)

Læs også: Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet.

Boris Johnson anmoder om en brexit time-out

Der er forsat tumult, kaos og uro i brexit-land. Derfor har den britiske præmierminister, Boris Johnson, anmodet de 27 EU-lande om at forlænge tidsplanen for briternes exit ud af EU. 

Lørdag aften modtog formand for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, et brev fra Johnson med en anmodning om at udskyde brexit med tre måneder. Altså om at rykke datoen frem til den 31. januar i 2020.

Det var dog ikke på Boris Johnsons eget initiativ, at han måtte bede EU om udsættelse.

Selv ønskede han, at Storbritannien skulle forlade EU om cirka en uge som aftalt, uanset om det var med eller uden en aftale. Han blev dog stemt ned at et politisk flertal i det britiske underhus, og derfor måtte han bide i det sure æble og bede om udsættelse.

Tirsdag aften måtte Boris Johnson igen bede om et time-out for brexit-tidsplanen. Det skete efter, at det britiske parlament takkede ja til den skilsmisseaftale, som er forhandlet på plads med EU.

Det blev dog et nej tak til den nuværende tidsplan. Igen måtte Boris Johnson bede om udsættelse til den 31. januar.

Hvis udsættelsen skal finde sted, skal EU’s stats- og regeringschefer alle stemme for.

Britterne venter i disse minutter på en afgørelse fra EU angående udsættelse af brexit. (Foto: Pexels).

Læs også: #Brexit: Hvad sker der, hvis Storbritannien forlader EU?

Loud bliver Danmarks nye radiokanal

Tirsdag blev det annonceret, at radiokanalen Loud skal være den nye landsdækkende DAB-radiostation. Loud skal fungere som en radiokanal for unge i alderen 15-32 år.

Her vil de sende løsningsorienterede og konstruktive nyheder i et ungt sprog. Desuden vil de fokusere på relevante emner for den unge målgruppe som SoMe-trends, uddannelse, fake news og teknologi.

Radio Loud er resultatet af et samarbejde mellem ni regionale radiostationer og kulturinstitutioner heriblandt Vega og Roskilde Festival.

Den DAB-kanal, som Loud skal sendes på, har været i udbud, hvor tre kanaler har budt ind: Loud, Dk4 og den populære radiostation Radio24syv. Siden Loud gik med sejren, betyder det, at Radio24syv lukker og slukker.

Loud forventes at gå i luften den 1. april 2020.

Den nye radiokanal Loud har vundet kapløbet om DAB-radiostationen, der har været i udbud. Til gengæld tabte den populære radiokanal Radio24syv.

Læs også: Podcast – det lytter redaktionen til lige nu.

Pædagoger på danske institutioner overser overgreb på børn

Personalet på danske børneinstitutioner overser de indirekte tegn på børns overgreb. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en rapport,  som Deloitte har udarbejdet for Socialstyrelsen.

Hvis pædagoger har mistanke om, at børn lider under overgreb i hjemmet, skal de ifølge lovgivning lave en underretning til kommunen. Denne slags underretninger er faktisk også steget de seneste år. Rapporten viser dog, at der stadig er overfald, som ikke når frem til overfladen.

Det skyldes, at pædagoger oftest underretter om sager, hvor børnene enten direkte beretter om overgreb eller har fysiske tegn på samme.

Det er typisk de indirekte tegn på overgreb, pædagogerne overser eller ikke handler på.

Disse indirekte tegn kan eksempelvis være ændret adfærd, atypisk opførsel sammenlignet med jævnaldrende børn, eller at børnene ikke vil med deres forældre hjem.

Rapportens resultater har skabt debat i det ganske land. Derfor har social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) udtalt til Jyllands-Posten, at hun i den nærmeste fremtid vil samle de forskellige interessenter på området og foretage sig de nødvendige ændringer, så udviklingen forbedres.

Børn fanges i et stressende hamsterhjul (Foto: Unsplash)
Pædagoger har svært ved at se de indirekte tegn på overgreb mod børn. (Foto: Unsplash)

 

 

 

 

Læs også: MY EVENING NEWS: Unge tøver med at anmelde overgreb og andre nyheder.

Ifølge NASA kan den første person på Mars være kvinde

Den amerikanske rumfartsadministration, NASA, spår om, at det første menneske på Mars med stor sandsynlighed kan være en kvinde. Det sagde administrator Jim Bridenstine i fredags til en pressekonference.

Desuden fortale man ved pressekonferencen, at den første kvindelige rumvandring skulle finde sted den efterfølgende dag. Lørdag blev der for første gang i historien udført en opgave i rummet udelukkende foretaget af kvinder. Mere specifikt var det de to kvinder ved navn Christina Koch og Jessica Meir, der var på rumvandring.

Ifølge NASA kommer vi med stor sandsynlighed til at se flere kvinder i rummet for fremtiden. Særligt kunne de første menneskefødder på Mars meget vel tilhøre en kvinde.

nasa planet solsystem verdensrummet (Foto: Unsplash)
NASA spår om, at den første person på Mars med stor sandsynlighed kan være kvinde. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Amerikansk rigmand fyrer sin Tesla-bil ud i rummet – har nået Mars.

Dagens video: Jessica Biel afslører, at hun aldrig har været NSYNC-fan. I dag er hun gift med forhenværende bandmedlem Justin Timberlake

· Mere fra samme kategori ·