Læs også:

Close
pige computer

NEWS: Danmark ligger på flot 3. plads i mindste kønsmæssige opsparingsforskel i Europa

Nyheder  | 

Danmark ligger på flot 3. plads i mindste kønsmæssige opsparingsforskel i Europa · Sørgelig nedgang i optag på IT-uddannelser · Verdensmesterskaberne i FIFA afholdt i København · Flere sigtet efter målrettet indsats mod utryghedsskabende knallertkørsel i Vejen · Forberedte narkosalg på børnehaves legeplads · Dagens video: Noget af et splash

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark ligger på flot 3. plads i mindste kønsmæssige opsparingsforskel i Europa

En ny undersøgelse viser, at vi er godt på vej i Danmark og indtager en flot 3. plads i den mindste kønsmæssige opsparingsforskel i Europa, når det kommer til at købe en ejendom. Det afslører ny undersøgelse fra Uswitch.com/mortgages.

Eksperterne forsøgte at afdække, hvor meget længere kvinder i hvert europæisk land skal spare op til et husindskud end mænd. Undersøgelsen estimerede det antal år, det ville tage for kvinder at have råd til et depositum i hvert land; baseret på husstandens gennemsnitlige opsparingssatser, årsindtjening og indkomstskattesatser sammenlignet med den gennemsnitlige ejendomspris og minimumsindskudskravene på hver lokation.

Danmark ligger på 3. plads … (Graf: PR)

Danmark har den tredjemindste kønsmæssige opsparingsforskel i Europa. Det betyder, at danske kvinder skal i gennemsnit spare op i 6 måneder, 4 uger og 1 dag længere end deres mandlige kolleger for at have råd til minimumsindskudskravet, hvor mænd tjener 23,47 % mere end kvinder i gennemsnit hvert år. Men både danske mænd og kvinder kan glæde sig over, at de har den korteste ventetid i Europa på at have råd til deres indskud på blot tre år – over 35 år hurtigere end polske indbyggere (41 år for mænd, 49 år for kvinder). Det er Rumænien, der har den mindste opsparingsforskel mellem mænd og kvinder.

pige computer

(Foto: Pexels)Læs også: Mød til piger der er flyttet hjemmefra

Sørgelig nedgang i optag på IT-uddannelser

Optagelsestallene for it-uddannelserne er nedslående læsning for erhvervslivet som i årevis har efterlyst flere it-specialister. Sådan lyder kommentaren fra DI’s branchefællesskab for tech-virksomheder, DI Digital.

I år er 6.326 blevet optaget på landets it-uddannelser. Det er en tilbagegang i forhold til sidste år på 9 procent.

– Det er virkelig meget nedslående. Selvfølgelig har det øgede optag under corona spillet ind, men vi har hårdt brug for en fremgang i optaget på it-uddannelserne, ikke mindst blandt de kvindelige ansøgere, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

I 2020 var der et historisk højt optag som følge af, at regeringen i forbindelse med coronakrisen oprettede flere nye studiepladser på blandt andet it-uddannelserne.

– Vi har siden set fald i optaget både nu og i 2021. En tendens, som vi bliver nødt til at få vendt. Vi har brug for højere optag på it-uddannelserne, og for at universiteterne får mulighed for at optage alle kvalificerede ansøgere på de ikke-dimensionerede it-uddannelser. Det er nødvendigt, hvis vi skal sikre, at erhvervslivet kan rekruttere nok medarbejdere, så vi fortsat er konkurrencedygtige, når det kommer til udviklingen af digitale løsninger.

– På nuværende tidspunkt oplever mere end otte ud af 10 it-virksomheder udfordringer med at rekruttere it-specialister. Det viser en analyse gennemført af Rambøll for DI Digital, udtaler Rikke Hougaard Zeberg.

DI hæfter sig også ved en fremgang i andelen af kvinder optaget på it-uddannelserne. I år er der en fremgang på 2 procentpoint i forhold til sidste år. Fra 2020-2021 var der en stigning på 1 procentpoint fra 29 procent til 30 procent.

– Selvom det selvfølgelig er meget positivt, at vi ser fremgang, så går det stadigvæk for langsomt. Vi har brug for større diversitet i it-virksomhederne, ikke kun fordi det vil give adgang til mere talent, men også fordi, vi med diversitet kan skabe bedre teknologiske løsninger, slutter Rikke Hougaard Zeberg.

pige computer arbejde
Sørgelig nedgang i optag på IT-uddannelser … (Foto: Pexels)

Læs også: Historisk lavt optag vækker bekymring hos dansk erhvervsliv

Verdensmesterskaberne i FIFA afholdt i København

Mens mange har brugt sportssommeren på at følge den danske cykelsucces på de franske landeveje, har et andet højspændt drama fra allerøverste hylde udspillet sig i vores hovedstad. Til den første udgave af FIFAe Finals i Bella Arena har verdens bedste esports-fodboldspillere i ugevis kæmpet om ultimativ hæder og millioner af præmiekroner – og der var faktisk tre millioner på højkant.

I lørdag stod det største fodboldslag af alle … Siddende i 12 såkaldte ‘pods’ i en meterhøj scenografi omgivet af blinkende lys, svævende kameraer og hujende fans, har FIFAe-stjerner fra hele verden siden 14. juli kæmpet sig gennem højspændte dyster i klodens største turnering for virtuel fodbold. Formatet FIFAe Finals i Bella Arena ved Bella Center Copenhagen markerer den første gang nogensinde, hvor hele tre internationale turneringer blev afviklet én efter én på det samme sted.

Vinderne af FIFAe World Cup 2022™ og FIFAe Club World Cup 2022™ er allerede kronet, og i lørdags blev den største af turneringerne: FIFAe Nations Cup 2022™ afviklet. Her var deltagere fra verdens 24 bedste landshold i Danmark, hvor de i modsætning til de første to turneringer som bød på ‘1 mod 1″-kampe’ – dystede sammen to mod to om en præmiepulje på knapt tre millioner kroner.

Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Mia Nyegaard (R) og en lang række ledere fra det danske esports-, erhvervs- og kulturliv lagde også vejen forbi for at overvære festlighederne.

Ligesom alle øvrige kampe under FIFAe Finals 2022 blev livestreamet, så blev også lørdagens finaler sendt via platformen Twitch til hundredetusindevis af fans kloden rundt.

På dagen bidrog den danske Copenhagen Drummers og FIFAe Remix Challenge-vinderen JJ Paulo til den ekstatiske stemning med liveoptrædener. Det hele fandt sted i Københavns nyeste event space, Bella Arena, som slog dørene op til en moderne og mere bæredygtig arenaoplevelse så sent som i juni 2021.

fifa esport
Verdensmesterskaberne i FIFA afholdt i København … (Foto: PR)

Læs også: Astralis opkøber majoriteten i PIXEL.TV

Flere sigtet efter målrettet indsats mod utryghedsskabende knallertkørsel i Vejen

Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling gennemførte indsatsen efter henvendelser fra borgere.

Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling havde bødeblokken fremme, da færdselsbetjentene sidste uge gennemførte en målrettet indsats mod utryghedsskabende knallertkørsel i Vejen by og omegn.

Indsatsen, der blev gennemført mandag og tirsdag på baggrund af henvendelser fra borgere, gav følgende resultat:

  • Fem knallertførere sigtes for konstruktive ændringer af knallerten
  • En fører fik i denne sammenhæng konfiskeret sit knallert
  • En knallertfører sigtes for kørsel i frakendelsestiden
  • En knallertfører sigtes for kørsel uden førerret
  • En knallertfører havde ikke forsikringspapirerne i orden

Derudover skrev færdselsbetjentene 10 førere af personbiler/varebiler for at køre for stærkt, ligesom det blev til en enkelt sag om kørsel på el-løbehjul uden hjelm.

knallert
Flere sigtet efter målrettet indsats mod utryghedsskabende knallertkørsel i Vejen … (Foto: Pexels)

Læs også: Færdselspolitiet på besøg på Samsø

Forberedte narkosalg på børnehaves legeplads

Østjyllands Politi fik i torsdag klokken 23.45 en anmeldelse om, at der var nogen, der gik rundt og lyste med lommelygter ved en børnehave på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj. En patrulje gik ind på børnehavens område, hvor de fandt to mænd, der sad med hver sin digitalvægt og var i færd med at veje hash op, som de puttede i små salgsposer.

På bordet lå der flere plader med hash, og de to mænd på 19 og 20 år blev bedt om at stoppe deres forehavende og gå væk fra bordet. De blev begge sigtet for besiddelse af narkotika med henblik med videresalg. Under visitationen blev den ene fundet i besiddelse af noget mere hash, mens den anden havde nogle kontanter på sig.

Både hashen, pengene, salgsposerne og det øvrige udstyr blev beslaglagt af politiet. Betjentene fandt desuden nogle poser med kokain og heroin, der lå på jorden. Disse blev også beslaglagt med henblik på destruktion.

cannabis hash
Forberedte narkosalg på børnehaves legeplads … (Foto: Unsplash)

Læs også: Brødre i fængsel for i sag om narkohandel og våbenbesiddelse

Dagens video: Noget af et splash

· Mere fra samme kategori ·