Læs også:

Close
male flytte hjemmefra bolig

Klar til at flytte hjemmefra? Mød tre piger, som er flyttet

Mit liv  | 

Det er et stort skridt at flytte hjemmefra. På den ene side er det en ting, man oftest har overvejet længe og måske også glædet sig til. Men lidt gode råd med på vejen kan alle have brug for

Det er det, som ens forældre sikkert vil kalde første skridt til at blive rigtig voksen og uafhængig af dem. Og hvor mange gange har man ikke tænkt på, “nu flytter jeg” eller “nu vil jeg altså selv bestemme, hvornår jeg går i seng”. Men det er et stort skridt, og det der måske lyder som den fedeste ting i verden, er faktisk et lidt større skridt, end man skulle tro.

flyt, flytte hjemmefra, studiebolig, studerende, husleje, huslejepriser, huslejestigning, penge, økonomi, bolig, studiebolig,
Ja, det er en stor ting at flytte hjemmefra. (Foto: All Over)

Vi har snakket med tre piger, der alle er flyttet hjemmefra og hørt lidt om deres tanker og erfaringer. Måske du kan bruge dem på din vej til at flytte hjemmefra …

1. Hvad glædede du dig mest til, da du skulle flytte hjemmefra?

Maria, 24 år, København

– Jeg glædede mig allermest til indretningen. Allerede da vi var inde for at se lejligheden første gang, der gik jeg i gang med indretningen. Også selvom kontrakten slet ikke var på plads endnu – haha … Sådan tror jeg, at mange af os piger har det. Og noget af det bedste jeg ved er, at få lov til at gå og lulle rundt med indretningen. Så da vi flyttede ind, var jeg bare in heaven.

Maria
Maria i sit nye hjem og lækre køkken. (Foto: MY DAILY SPACE)

Signe, 23 år, Hillerød

– Det som jeg så allermest frem til var, at jeg endelig kunne få lov til at bestemme alt. Indretningen, som jeg elsker ligeså meget som Maria, hvad der er til aftensmad, og hvornår der skal gøres rent. Det endelig at have mit eget hvor jeg fuldstændig kunne bestemme alt selv. Det var dog ikke længe, det varede, da jeg fandt mig en kæreste som flyttede med mig ind fra første dag, så der kom alligevel en til, som man også skulle tage hensyn til – haha …

Signe flytte hjemmefra (Foto: MY DAILY SPACE)
Signe i sin stue. (Foto: MY DAILY SPACE)

Katrine, 21 år, Amager

Jeg glædede mig mest til ansvar og frirum. Tanken om at få sit eget sted, hvor jeg kunne gøre lige, hvad jeg havde lyst til, og samtidig være ansvarlig over for mine egne ting, var meget tiltalende.

katrine friis flytte flytte hjemmefra bolig (Foto: MY DAILY SPACE)
Katrine ved sit spisebord. (Foto: MY DAILY SPACE)

2. Hvad er det værste ved at være flyttet hjemmefra?

Maria, 24 år, København

– At man selv skal lave mad. Og handle ind. Jeg begynder mere og mere at kunne forstå de mennesker, som handler deres dagligvarer online og får dem leveret til døren.

Signe, 23 år, Hillerød

– Alle de rengøringsrelaterede ting, som der er virkelig mange af. Det værste er at vaske op og folde og ligge rent tøj på plads. Der er jo beskidte tallerkener og tøj firetyve syv. Jeg er virkelig træt af, at det næsten er umuligt at komme i bund i, og har egentlig også givet lidt op. Nu ligger alt det rene vasketøj oftest i en kæmpe pose.

Katrine, 21 år, Amager

– Først og fremmest er det værste helt sikkert, at man hver eneste dag skal være opfindsom med madlavningen og madretterne, så man spiser sundt og varieret. Det blev oftest gjort for en, da man boede hjemme. Desuden skal man sætte sig godt ind i sin økonomi, for at man ikke ender med en overflod af regninger. I det hele taget ligger der et stort ansvar på ens skuldre fra den ene til den anden dag.

Boligredaktørens hjem
Det er det her alle drømmer om; at få sit helt eget lækre hjem. (Foto: MY DAILY SPACE)

3. Er der noget du gerne ville have vidst, før du flyttede?

Maria, 24 år, København

– Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville komme til at savne vores hund så meget. Jeg savner ham nærmest mere, end jeg savner mine forældre. Sorry mor og far – haha … Og at man selv skal måle elforbruget af! Det skal nok blive interessant første gang. Jeg bliver nærmest helt angst bare ved tanken.

Signe, 23 år, Hillerød

– At du aldrig bliver tilfreds med din indretning, så lad være med at bruge 100.000 kroner den første uge på indretningen. Du falder alligevel for noget nyt af alting et halvt år efter, og så vil man have det hele skiftet ud igen. Investér i stedet for i en opvaskemaskine. Den får du mere brug for – og bliver glad for.

Katrine, 21 år, Amager

– Altså udover at det er meget dyrt at flytte hjemmefra, så ville jeg også gerne have vidst, at en ting er at bo med familien, en anden ting er at bo med en veninde. Det skulle jeg lige vænne mig til. Det er vigtigt, hvis man flytter sammen med nogen, at man forventningsafstemmer. Det var naturligt at bo med sin familie, men det her er noget helt andet, når man har forskellige vaner og erfaringer med i baggagen. Det var ikke noget, jeg havde tænkt over, før jeg var flyttet.

flytte par hjemmefra (Foto: Pexels)
Det er en fed følelse at flytte hjemmefra. (Foto: Pexels)

 

Læs også:

Kender du reglerne

flyt, flytning, bøde, flyttemeddelelse, flyttemelding, kommuner, københavns kommune, bøder, frist, overskride, bolig, flytte, flyt

· Mere fra samme kategori ·