Læs også:

Close
nøgle, nøgler

Udbudte boliger til salg er det højeste i tolv måneder

Nyheder  | 

Udbudte boliger til salg er det højeste i tolv måneder · Tivoli aflyser Fredagsrock i morgen · Lufthansa åbner München op for danskerne via Billund Lufthavn · 13-årig fundet i god behold i Belgien · Politi opfordrer til at du registrerer dit overvågningskamera · Dagens billede: Hedebølge i Indien og Pakistan

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Udbudte boliger til salg er det højeste i tolv måneder

I løbet af maj sker det. Antallet af udbudte ejendomme til salg overhaler samme periode sidste år. Dermed vil der i løbet af maj blive slået årsrekord. Antallet af emner til salg vil ved udgangen af maj være højere end i de sidste 365 dage på boligmarkedet. Det viser en prognose fra RealMæglerne baseret på salgstal fra mere end 100 butikker i hele Danmark.

Det gik forrygende stærkt med boligsalget i 2020 og 2021. Derfor begyndte 2022 også med helt støvsugede depoter og et meget lavt udbud af boliger til salg hos ejendomsmæglerne.

I løbet af januar til april er forskellen i salgsaktive emner i forhold til 2021 dog udlignet, og meget tyder på et 2. halvår, hvor depoterne igen fyldes op. Det viser en gennemgang af salgsstatistikkerne fra RealMæglernes BoligBarometer.

realmæglerne

– Det betyder, at markedet så småt kan begynde at følge med, selv om der fortsat sælges mange boliger. Det skyldes, at køberne ikke slår til lige så hurtigt som for bare et halvt år siden, mens flere boligejere har fået mod på at sælge nu. Det giver boligmarkedet en puster, hvor depoterne igen kan fyldes op, forklarer Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne.

Hos RealMæglerne er udbuddet så godt som udlignet i forhold til begyndelsen af 2021, og det betyder, at man ser positivt på udviklingen i 2. til 4. kvartal af 2022.

– Vi havde egentlig forudset, at det ville vende fra uge 9, hvor sælgerne traditionelt set begynder at komme på banen. Nu forventer vi et stabilt år, der på salget kommer til at minde om 2019, som var et godt år, og hvor antallet af salgsaktive emner på landsplan for første gang i mange måneder vil komme op over 40.000 styk, forklarer Preben Merrild Angelo.

Læs mere her: Sælgerne strømmer ud på boligmarkedet

Som RealMæglerne skrev i BoligBarometer / Januar lå tilgangen i 2022 væsentlig over GNS for perioden (2015-2021). Dog var salgsaktiviteten her stadig så mærkbart høj, at det ikke påvirkede udviklingen i det samlede udbud.

– Det fortsat høje styksalg og efterslæbet fra 2021 gjorde, at vi ikke så et stigende udbud, men boligsælgerne har indset, at der skal handles nu, hvis de ønsker at have banen for sig selv lidt endnu, siger Preben Merrild Angelo og slutter:

– Balancen mellem sælger og køber genoprettes fra nu af. Salget af sommerhuse og ejerlejligheder vil falde en smule i 2022, mens salget af villaer fortsat vil gå lidt frem, og udviklingen i m2-priser vil jævne ud på landsplan, mens den lokalt kan gå yderligere frem nogle steder, forklarer han.

nøgle, nøgler
Der er masser af boliger til salg her i maj … (Foto: Pexels)

Læs også: Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra

Tivoli aflyser Fredagsrock i morgen 

Fredagsrock med Aqua sidste uge blev en rigtig Tivolioplevelse med god stemning fra start til slut. Tivolis nye reservationssystem fungerede, som det skulle, og det blandede publikum havde taget de seneste ugers opfordringer om at udvise god koncertadfærd til sig og havde en rigtig god oplevelse.

Tivoli har dog til to Fredagsrock-koncerter oplevet, at særligt nogle unge koncertgængere udviste en adfærd, som ikke kendetegner Tivoli, og som er kommet her efter Covid-19 restriktionernes ophør. Tivoli har brug for at videreudvikle den nye pladsreservation, så en koncertdag som på fredag ikke går for meget ud over øvrige gæsters klassiske Tivoli-oplevelse. Derfor aflyses koncerten på fredag d. 6. maj på Plænen med CHEFF Records, da deres populære navne her i Tivoli forventes at tiltrække mange unge fans, som potentielt kan give unødvendige udfordringer i Tivoli i den nuværende situation.

Kulturdirektør i Tivoli Frederik Wiedemann siger:

– Efter en meget vellykket koncert med Aqua i fredags arbejder vi videre med vores værktøjer for at sikre alle gæster en god Tivoli-oplevelse, når vi har store koncerter og begivenheder i forlystelseshaven. Blandt andet skal vi kode videre på reservationssystemet, så det kan fungere mere optimalt. Vi har haft særlige udfordringer med nogle af det yngre publikum til to af de første store koncerter i år. Vi har derfor valgt at aflyse den næste Fredagsrock, mens vi skaber det bedste setup for koncerter – også med et yngre og feststemt publikum. Vi skal sørge for, at det er sjovt for alle at gå i Tivoli, også når der er en stor koncert om aftenen.

Sammen med pladsreservation er yderligere tiltag som øget spot-tjek af gæster i indgangene, konfiskering af medbragt alkohol og øget bemanding af kontrollører redskaber mod uønsket adfærd blandt et mindretal af publikum.  Den samlede løsning skal nu videreudvikles og give endnu større træfsikkerhed i forhold til sommerens koncertprogram. Et generelt mere modent publikum og blandingen af unge og ældre gæster til Aquas koncert bidrog til den problemfrie afvikling. Når Tivoli alligevel aflyser denne uges Fredagsrock, skyldes det behovet for yderligere udvikling af tiltag, så forlystelseshaven ikke går på kompromis med den gode, klassiske Tivolioplevelse for alle.

fredagsrock tivoli
Tivoli aflyser Fredagsrock i morgen … (Foto: PR)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Lufthansa åbner München op for danskerne via Billund Lufthavn

Den 2. maj slog Lufthansa landingsstellet ud på banen i Billund Lufthavn, da flyet landede for første gang fra München. Nu er det muligt at komme direkte til München to gange dagligt alle ugens dage fra Billund Lufthavn. Erhvervslivet og både de tyske og danske turister jubler over forbindelsen.

München har længe stået på ønskelisten over destinationer i Billund Lufthavn. Nu er ønsket opfyldt, og i dag har Lufthansa indviet ruten med to daglige afgange, som i øvrigt kommer som supplement til Lufthansas fire daglige fly til Frankfurt. Glæden er stor hos både Lufthansa og Billund Lufthavn.

– En udvidelse af Lufthansas tilstedeværelse i Billund Lufthavn skyldes det stærke marked, som Billund Lufthavn servicerer. München er både en stor erhvervsby, men en skøn kultur gør også byen til en attraktiv turistdestination for danskere. Og i Billund Lufthavns marked er der både mange erhvervsrejsende og ferierejsende. Men omvendt forventer vi også, at tyske turister flyver til hjertet af Danmark, fastslår Patrick Pötzsch, landechef for Lufthansa Group i Danmark.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, lægger heller ikke skjul på begejstringen for den nye destination og siger:

– München byder på det hele og er derfor attraktiv for både erhvervs- og ferierejsende. Så vi er utroligt glade for, at Lufthansa giver danskerne endnu en fantastisk rejsedestination. Men danskerne får også et nyt hub, der supplerer ruten til Frankfurt og dermed i høj grad åbner op for hele verden.

Der er masser af ferierejsende både ud af og ind til Vestdanmark. Ruten mellem München og Billund Lufthavn kommer ikke ud af ingenting. Der er en stor trafik med både danskere og tyskere mellem den tyske delstat Bayern, hvori München ligger, og Vestdanmark. Faktisk er der 60.000 tyske turister, der årligt kører fra Bayern til Jylland, og hvert år er der 65.000 vestdanskere, der flyver til München. Nu får de en direkte rute, og den bedre tilgængelighed vækker stor begejstring.

– München er en vigtig rejsedestination for danskerne, så at der kommer en direkte rute med mere kapacitet, end vi tidligere har set, er positivt. München er en metropol med storbyoplevelser som kultur, sport og shopping samt store kulinariske oplevelser og bjerge som naboer, men det er også en stor erhvervsby. Så ruten er kærkomment og skal nok blive eftertragtet af danskerne, fortæller Bo Schou Lauridsen, turistchef hos Tysk Turist Information.

VisitDenmark ser også et stort potentiale i ruten, fordi indkomne tyske turister til Danmark kan være med til at forlænge turistsæsonen i Danmark.

– Nye internationale forbindelser er en positiv konsekvens af den stigende efterspørgsel vi oplever i øjeblikket. Sydtyskland og specifikt Bayern har en meget attraktiv feriekalender, hvor sommerferien ligger sent, og derfor kan turister fra Bayern være med til at forlænge vores sæson. Ruten understøtter dermed også vores ambition om at skabe turisme vi kan leve af og leve med hele året, afslutter Mads Schreiner, tysk markedschef i VisitDenmark.

Tidstabel:

Billund-München med to daglige afgange syv dage i ugen:

Kl. 06.40-08.20

Kl. 13.10-14.50

München-Billund med to daglige afgange syv dage i ugen:

Kl. 10.55-12.30

Kl. 21.45-23.20

billund lufthansa
Så er der godt nyt fra Lufthansa … (Foto: PR)

Læs også: Min storbysferie i Prag

13-årig fundet i god behold i Belgien

Tirsdag aften fandt poltiet den 13-årige pige, der har været efterlyst siden fredag, i god behold. Hun opholdt sig i Belgien i selskab med en 19-årig afghansk mand.

Omkring klokken 20.00 tirsdag aften fandt belgisk politi frem til den savnede 13-årige pige, der har været efterlyst siden fredag, hvor hun forsvandt på vej til skole på Amager. Siden har der været en omfattende og intensiv efterforskning for at finde pigen.

– Vi har fra et tidligt tidspunkt set mod udlandet, fordi der var en række indikationer på, at hun havde forladt landet og var i god behold. Det fik vi heldigvis bekræftet her til aften, da vi i tæt samarbejde med vores belgiske kolleger kunne spore pigens lokation til et lokaltog, forklarer leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Der har – forståeligt nok – været stor interesse de seneste dage for at få nærmere informationer om politiets fremskridt i sagen. Her har flere konkrete hensyn dog stået i vejen for at svare på en del af de mange spørgsmål:

– I en efterforskning som denne kan det være ødelæggende, hvis vi for tidligt lægger os fast på ét spor – både i vores efterforskning og i det, som vi fortæller offentligheden om vores fremskridt. Derfor håber jeg på forståelse for, at det har været nødvendigt at holde efterforskningskortene meget tæt i denne sag, fortsætter Brian Belling.

– Vi har stadig ikke det fulde billede af, hvad der er sket. Det skal vi bruge den næste tid på at få afklaret. Lige nu er det vigtigste dog, at den 13-årige er i god behold og på vej hjem, slutter Brian Belling.

Den 19-årige mand, som den 13-årige opholdt sig med, er anholdt af belgisk politi, og nu fortsætter efterforskningen med at få klarlagt sagens nærmere omstændigheder. Derfor kan Københavns Politi ikke på nuværende tidspunkt – af hensyn både til efterforskningen og den 13-årige og hendes familie – ikke komme med yderligere oplysninger.

Københavns Politi opfordrer alle medier og andre, der har delt billeder af den 13-årige om at slette dem igen.

politi politibil
Den efterlyste 13-årige pige er fundet i Belgien … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Politiet eftersøgte to unge, der var forsvundet

Politi opfordrer til at du registrerer dit overvågningskamera

Billeder fra overvågningskameraer kan være af stor betydning, når politiet efterforsker forbrydelser.

Kameraovervågning kan være afgørende, når politiets efterforskere skal opklare kriminalitet eller kortlægge et hændelsesforløb.  Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi nu alle, der har et overvågningskamera, til at registrere det i Politiets Kameraregister. Registret er politiets overblik over, hvor der er opsat overvågning.

Billeder fra overvågningskameraer kan for eksempel gøre det muligt at identificere gerningsmænd og følge deres færden til og fra gerningsstedet. Så jo flere kameraer, der er registreret i systemet, jo mere effektivt er det.  Er kameraet med i Politiets Kameraregister, kan politiet langt hurtigere komme i gang med at sikre spor og forfølge eventuelle gerningsmand.

Registreringen kan blandt andet spare den tid, det tager at afsøge et område for at finde ud af, om der hænger kameraer. Det giver derfor politiet mulighed for at kunne handle hurtigere med henblik på at kunne identificere og pågribe gerningsmændene til kriminalitet, herunder grov kriminalitet.

Alle stationære kameraer er relevante og politiet kontakter altid folk for at spørge om adgang til at se optagelserne. Registreringen er lovpligtig for virksomheder, myndigheder, foreninger m.fl. Det er frivilligt for private borgere at registrere deres kameraer, men Syd- og Sønderjyllands Politi håber mange vil følge opfordringen, da enhver registrering er betydningsfuld for efterforskning og opklaring af kriminalitet.

Det er nemt at registrere sit overvågningskamera:

Du kan hjælpe politiet med at opklare kriminalitet ved at føje dit overvågningskamera til Politiets Kameraregister. Det klares let på politi.dk/kamera ved brug af en pc og login med NemID/MitID.

På samme side findes der også nærmere information om, hvem der skal og kan registrere. Der er desuden konkrete svar på en stribe ofte stillede spørgsmål om overvågning.

overvågningskamera
Opfordring fra politiet til at registrere sit overvågningskamera … (Foto: Pexels)

Læs også: Mand dømt for grov krænkelse af ophavsretten

Dagens billede: Hedebølge i Indien og Pakistan

· Mere fra samme kategori ·