Læs også:

Close
nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)

Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra

Nyheder  | 

Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra · Danmark presser på for genbrugsmål på emballage i EU men sover i timen herhjemme · To mænd idømt fængsel for produktion af skunk · Dansk sportskæde satser på milliondonation til Ukraine · Tre anholdt for databedrageri: Udgav sig for at ringe fra banken · Dagens billede: Tinder tjek · Fredagsfjol: Dagens ægte grin😁 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for VELUX viser, at 15% af de danskere, der arbejder hjemmefra, er flyttet under pandemien med det formål at sikre bedre muligheder for en god hjemmearbejdsplads. Derudover har næsten en femtedel (18%) overvejet at flytte for at kunne skabe nogle bedre forhold for hjemmearbejdspladsen.

Selvom Danmark er genåbnet, er hjemmearbejde kommet for at blive. Uanset om det er hele ugen fra hjemmekontoret eller kun et par dage om ugen, så er der ikke tvivl om, at hjemmearbejdspladsen er blevet en prioritet for rigtig mange danskere.

Meget tyder på, at corona-pandemien har fået os alle til at revurdere vores hjem. Vi har mere end nogensinde før tilbragt mere tid hjemme, og vores hjem har både skulle udgøre børnehave, fitnesscenter og hjemmekontor på én og samme tid. Vi har sat vores bolig under stort pres, og det har medført, at mange har taget deres hjem til revurdering. Intet mindre end hver tiende dansker (15%) har ifølge ny undersøgelse sågar taget konsekvensen og er flyttet.

Generelt er vi i Danmark blevet glade for hjemmearbejdet, og derfor er hjemmearbejdspladsen også blevet én af de vaner, som mange tager med sig ud af corona-krisen. 22% af danskerne arbejder hjemme alle hverdage i ugen her på bagkant af corona-krisen i 2022.

Det faktum, at gode rum til hjemmearbejdet prioriteres højt hos danskerne, hænger også tæt sammen med det faktum, at adgangen til dagslys i hjemmet er vigtig. 56% af alle de adspurgte danskere mener, at dagslys er meget eller ekstremt vigtigt. Samtidig viser undersøgelsen, at det kun er halvdelen af danskerne, 51%, som er tilfredse med den nuværende mængde af dagslys på deres arbejdsposition i hjemmet.

– Der er ingen tvivl om, at danskerne har høje standarder, når det gælder hjemmearbejdspladsen. Hvis vi ikke føler vore krav og behov kan opfyldes, er vi tilsyneladende ikke bange for at tage fat – og det er kun godt. Enkle greb kan også gøre en stor forskel. Med et ovenlys, inviterer man naturen indenfor – man skaber rum med dagslys, frisk luft og et stykke af himlen – en sikker opskrift på at skabe velvære og produktivitet på hjemmekontoret, siger Lone Feifer, som er programdirektør for bæredygtigt byggeri hos VELUX.

Undersøgelsen viser også, at 23% af danskerne mener, at muligheden for at indrette et decideret hjemmekontor er afgørende for valget af bolig, når de skal flytte næste gang. Dette kan meget vel skyldes, at de hjemmearbejdende danskerne er vant til at arbejde fra spisestuen. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 24% af danskerne sidder i spisestuen, når de arbejder hjemme.

nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)
Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra … (Foto: Pexels)

Læs også: Forårsinspiration til dit hjemmekontor

Danmark presser på for genbrugsmål på emballage i EU men sover i timen herhjemme

Sammen med Østrig, Luxembourg, Holland og Sverige lægger Danmark pres på for at Europa-Kommissionen indfører ‘obligatoriske genbrugsmål for specifikke produktgrupper’ i sin kommende fornyelse af EU’s regler for bæredygtig emballage.

Målet er at sikre, at al emballage på EU-markedet kan genopfyldes og/eller genanvendes inden 2030 og sikre en klar prioriteringen af genbrug frem for genanvendelse.

De fem lande sendte sidste måned et fælles brev til Frans Timmermans vicepræsident for Europa-kommissionen og EU’s miljøkommissær, Virginijus Sinkevičius, hvor landene understreger vigtigheden af ​​at følge EU’s affaldshierarki i den snart kommende revision af ​​emballagedirektivet. I affaldshierakiet går reduktion i emballagebrug og forebyggelse af emballageaffald forud for genanvendelse som de “vigtigste og første skridt.

– Det er meget positivt, at Danmark nu skubber på for at få genbrugsmål på EU-plan. Det har vi i Plastic Change kæmpet for i årevis. Danmark er Europamestre i at generere affald med 844 kg per indbygger per år og den kurve kan vi kun knække ved at introducere genbrugsmål, der vil markere et skifte fra at fokusere på affaldshåndtering til at prioritere reduktion og forebyggelse. Lige nu pågår forhandlingerne om implementeringen af det udvidede producentansvar på emballage i Danmark. Der er derfor en gylden mulighed for Danmark til at introducere nationale genbrugsmål, så vi kan komme i gang med at knække affaldskurven allerede nu. Det har de blandt andet gjort i Frankrig, hvor vi lige nu ser markedet og de nye forretningsmodeller rykker. Hvis vi gerne vil være et grønt foregangsland skal vi gribe chancen, og ikke vente på genbrugsmål fra EU, som kan have lange udsigter, forklarer Anne Aittomaki, strategisk direktør i miljøorganisationen Plastic Change.

De danske forhandlinger på implementeringen af det udvidede producentansvar på emballage i Danmark pågik i februar mellem miljøminister Lea Wermelin og folketingets partier. Plastic Change har sammen med Danmarks Naturfredningsforening, WWF, Rådet for Grøn Omstilling og Oceana udarbejdet et fælles anbefalingspapir til en ambitiøs dansk implementering der netop inkluderer genbrugsmål for specifikke produktgrupper.

Fælles anbefalinger til konkrete reduktions- og genbrugsmål på emballage i forbindelse med implementeringen af det udvidet producentansvar i Danmark.

  • Emballageaffald skal reduceres med 25 % i 2025 og 50 % i 2030
  • Genbrugsmål for al markedsført emballage på 10 % i 2025, 15 % i 2027 og 50 % i 2030
  • 80 % af alle drikke- og fødevarebeholdere, der sættes på markedet i Danmark i 2030 skal være genbrugelige.
plast
Danmark presser på for genbrugsmål på emballage i EU men sover i timen herhjemme …(Foto: PR)

Læs også: Et indblik i plastens verden

To mænd idømt fængsel for produktion af skunk

Retten i Holstebro har tirsdag eftermiddag idømt to personer fængselsstraf på et år og tre måneder for produktion af en større mængde skunk samt for tyveri af el. I efteråret 2021 modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om tyveri af el fra en landejendom på en adresse i Thisted-området samt et tip om, at der muligvis blev bedrevet skunk-produktion på adressen.

Ved politipatruljens ankomst til landejendommen forsøgte to personer straks at flygte derfra, men kort tid efter lykkedes det betjentene at få anholdt dem begge. I ejendommen fandt politiet et skunk-væksthus med en størrelse på i omegnen af 100 kvadratmeter, mens der ligeledes blev udfundet omkring 30 kilo skunk i form af færdigproducerede topskud.

De to personer – en 24-årig og en 26-årig mand bosiddende i henholdsvis Randers og Horsens – blev derfor sigtet for produktion af skunk på adressen samt for tyveri af el til produktionen.

Tirsdag eftermiddag blev de to personer så ved retten i Holstebro kendt skyldige i sagen, hvor de hver i sær blev idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder for de rejste forhold. De blev ved retten kendt skyldige i produktion af ca. 30 kilo skunk og tyveri af el til en samlet værdi på omkring 140.000 kroner.

De to personer – begge litauiske statsborgere – modtog dommen. Foruden fængselsstraffen blev de begge udvist af Danmark og idømt et indrejseforbud i 12 år.

Onsdag eftermiddag blev en tredje anholdt person i sagen blive fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for at have medvirket til skunk-produktionen.

skiunk
To mand dømt i stor skunk-sag … (Foto: Pexels)

Læs også: Hollandsk statsborger fængslet efter hashfund

Dansk sportskæde satser på milliondonation til Ukraine

I NY FORM er der ikke langt fra tanke til handling. Her har snakken ved kaffemaskinen og frokostbordet i den seneste tid gået på at begribe hvad der foregår i Ukraine lige nu. Det blev hurtigt besluttet at der måtte gøres noget. Kæden, der består af 31 butikker og en webshop, donerer derfor 50% af omsætningen fra i morgen lørdag den 12. marts til Røde Kors, med hensigten om at hjælpe Ukraine uden at det skal koste kunderne ekstra. Den ambitiøse målsætning er at donere 1 million til Røde Kors, hvilket vil blive den største donation i virksomhedens historie.

Om initiativet siger direktør for NY FORM, Kurt Nielsen:

– Jeg tror jeg har samme følelse af afmagt, som rigtig mange har, over det forfærdelige der sker i Ukraine i øjeblikket, hvor vi hver dag ser rædsomme billeder af bombede bygninger og mennesker der flygter med få ejendele. Samtidig ser vi til stor glæde, hvordan de omkringliggende lande, på trods af egne udfordringer, står klar til at hjælpe dem som flygter. Derfor giver det så meget mening at støtte Røde Kors, så ingen af de berørte lande står alene om denne store byrde. Vi kan ikke påvirke krigen, men vi kan hjælpe dem der er tilbage i Ukraine samt dem som flygter. Derfor vil vi lørdag den 12. marts støtte Røde Kors med 50 % af vores samlede salg, både i butikkerne og webshoppen.

Det er ikke første gang at NY FORM søsætter samfundsstøttende initiativer. Eksempelvis, har de i en årrække støttet Havmiljøvogterne der arbejder for rene farvande og kyster, hvilket er en hjertesag da langt de fleste butikker ligger i kystområder. For nu håber de på at kunderne tager godt imod initiativet på lørdag så målsætningen om at donere 1 million nås.

NY FORM
NY FORM støtter op om krigen i Ukraine … (Foto: PR)

Læs også: Gå for Ukraine og støt

Tre anholdt for databedrageri: Udgav sig for at ringe fra banken

Efter en intens og målrettet efterforskning har Københavns Politi tirsdag anholdt tre personer, som mistænkes for at stå bag bedrageri mod adskillige ældre borgere i Københavnsområdet.

Tre mænd på henholdsvis 18, 19 og 25 år blev anholdt tirsdag, da Københavns Politi ved en koordineret aktion slog til på flere adresser i hovedstadsområdet og ved Århus med assistance fra Østjyllands Politi.

De tre anholdte er blevet sigtet for en stribe sager om databedrageri rettet mod ældre mennesker, og to af de anholdte bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

De anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have ringet til ældre borgere og i telefonen udgivet sig for at ringe fra banken. I telefonen fik borgerne oplyst, at deres betalingskort og pinkode var blevet misbrugt og derfor skulle udleveres. Kort efter ankom en person til adressen og afhentede kort og kode. I flere tilfælde lykkedes det gerningsmændene at hæve større kontantbeløb på de stjålne betalingskort.

Telefonopkaldene er blevet foretaget i løbet af de sidste uger, og efter en intens efterforskning kunne politiet tirsdag skride til anholdelse af de 3 formodede gerningsmænd.

– Vi modtog på få dage i omegnen af 10 anmeldelser om de her bedragerier, og derfor jeg er også tilfreds med, at vores efterforskning hurtigt har ført os i retning af de formodede gerningsmænd. Tilbage sidder helt uskyldige og ældre medborgere, der er er blevet snydt og frastjålet deres penge, og vi skal selvfølgelig gøre alt for at få de ansvarlige stillet til regnskab, siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi.

Peter Høholt råder til, at man aldrig udleverer sine personlige bankoplysninger og koder til andre mennesker. Heller ikke selv om man i telefonen taler med en, der på overbevisende vis udgiver sig for at ringe fra banken eller en anden myndighed.

fraud svindel databedrageri computer mobil
Tre anholdt for databedrageri: Udgav sig for at ringe fra banken … (Foto: Pexels)

Læs også: Mænd dømt for bedrageri med offentlige midler

Dagens billede: Tinder tjek

Fredagsfjol: Dagens ægte grin 😁

 

 

· Mere fra samme kategori ·