Læs også:

Close
rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)

Boligindretning: Forårsinspiration til dit hjemmekontor

Bolig  | 

Sidste år gik hjemmekontoret fra ‘nice to have’ til ‘need to have’ i den moderne bolig. Og 2021 fortsætter, hvor det gamle år slap. Bliv her inspireret til hvordan du med få midler kan indrette både et lidt mere feminint og hyggeligt hjemmekontor og samtidig byde foråret indenfor

Med ergonomi og belysning på plads er tiden kommet til at gå i detaljen med organisering og atmosfærefyldte pauser – og den danske designtradition er fuld af brugskunst, som med få greb omdanner hjemmekontoret til både et æstetisk og personligt workspace.

Hjemmekontoret er kommet for at blive

Mange har ikke tidligere haft et hjemmekontor eller fast sted, hvor de sad, hvis de arbejdede hjemme. Men selv uden corona vil fremtiden nok byde på en langt større grad af hjemmearbejde. Så måske var det på tide at tænke lidt mere langsigtet og ikke blot tænde computeren i sengen – ved spisebordet eller sidde med den i sofaen.

Her får du fine og feminine stillebenmiljøer, der kan inspirere dig til både at byde foråret indenfor men også gøre det både mere hyggeligt og permanent med et hjemmekontor i dit hjem.

Et fast sted at sidde

Det behøver ikke fylde et helt rum eller stort område – hjemmekontoret. Det kan blot være et lille bord eller bordplade, som du indretter som et skrivebord. Men husk at sørge for at din arbejdsstilling er korrekt og god for din ryg.

En marmorplade er smuk og meget feminin. Ha’ altid de ting du har brug for i nærheden – som en skriveblok og kuglepen, og en håndcreme er også altid en god ide. Fyld en kande med vand eller for eksempel iskaffe og tag med over til bordet. Den ikoniske Rosendahl karaffel er perfekt dertil og kan også stå i køleskabsdøren. Man kan også købe låg til, hvis man netop vil have den stående i køleskabet.

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)
Kaffen er serveret – her iskold … (Foto: Rosendahl PR)

Den lille plads

Har du ikke så meget plads. Så indret dit hjemmekontor op af en væg. Det er vigtig også at have god belysning …Især om vinteren. Gør pladsen hyggelig, og inden du sætter dig, så anret lidt frugt, nødder eller tørrede frugter som du kan sidde og snacke af imens, du arbejder.

Stellet her er Grand Cru serien – det samme er termokanden …

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)Så er du klar til at knokle … (Foto: Rosendahl PR)

Det feminine hjørne

Gør som du sikkert også har gjort i resten af dit hjem – lav så fine tableauer eller stillebens. Figurerne i Kählers Character serie kan også bruges som både dekoration og bogstøtte i dit hjemmekontor. Her ses ‘Drømmeren’. Men drøm ikke for meget, mens du arbejder …

Rosendahls Soft Spot lampe er både dekorativ og giver et blødt lys. Du kan også bruge den lille buttede Holmegaard-vase til både briller og skriveredskaber.

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)
Sådan får du et feminint hjemmekontor …(Foto: Rosendahl PR)

Frokosten ikke at forglemme

Husk frokosten – og forkæl dig selv og gør lidt ekstra ud af den og ikke bare stå i køkkenet og spis en humpel rugbrød. Anret det pænt og sæt dig et andet sted og spis og tag dig god tid dertil.

Rhombe stellet fra Lyngby Porcelæn fås i mange varianter og farver. Der findes også – som på billedet – vaser i forskellige størrelser. Køb en lille forårsbuket, som du både kan se på og dufte til i løbet af dagen.

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)
Hold en velfortjent frokostpause og spis en god frokost og læs lidt i en bog. (Foto: Rosendahl PR)

Hyggekrogen

Som på et almindeligt kontor kan man godt blive træt i både krop, ryg og hovedet af at sidde det samme sted en hel dag. Så indret en hyggekrog og gør det behageligt. Så kan du altid tage en kaffepause der – eller tage computeren med derover og arbejde lidt der, hvis du trænger til afveksling.

At bruge lidt tid på offline fordybelse er også en god ide. Og vindueskarmen er et oplagt alternativ til kontorstolen og bliver med bløde JUNA-puder, bærbar belysning og grønne planter til den perfekte casual arbejdskrog, selv når pladsen måske er begrænset. En klassisk Lyngbyvase er her brugt til en orkide. Det ser sødt ud.

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)
Så står den på hygge. (Foto: Rosendahl PR)

Noget pænt at kigge på

De hængende Holmegaard-glas med kernelæderstrop skaber en alternativ og kreativ opbevaring på eller ved skrivebordet. Ikke alene pynter det og kan være et alternativ til et billede eller maleri på væggen, men det er også en smart måde at gøre rod til noget pænt at kigge på. Brug de små glas til alt lige fra forårsløg til elastikker og smådimser.

De smukke vinglas er fra Holmegaards Flowserie og fås i forskellige farver.

rosendahl hjemmekontor (Foto: Rosendahl PR)
Så fint de hænger der på rad og række … (Foto: Rosendahl PR)

Det feminine touch

Fyld dit hjem med netop de ting, du elsker og gerne vil se på hver dag. Den pudderfarvede og lyserøde farve holder stadig. Og du kan mikse og matche den med alt fra mørkere farver (som gul, brun og bordeau) til andre pastelfarver. Brug også bøger i indretningen. De både pynter og er hyggelige at se på – og også læse …

De keramiske Wiinblad-krukker fås i forskellige størrelser og farver, og kan bruges til både pynt og opbevaring.

rosendahl hjemmekontor
Mere feminint kan et hjemmekontor vist ikke blive … (Foto: Rosendahl PR)

Udvalg af de viste produkter:

Holmegaard Design With Light krukker – pris fra 249,95 til 449,95 kr.
Bjørn Wiinblad lågkrukke (H: 15,5 cm)-  pris 699,95 kr.
Lyngby Porcelæn Rhombe Color skål (Ø: 22 cm) – pris 599,95 kr.
Rosendahl Grand Cru karaffel og vandglas – pris 169,95 og 169,95 kr. for 4 stk.
Holmegaard Flow glas (H: 12 cm) og Minima karaffel (H: 32,5 cm) – pris 99,95 og 249,95 kr.
Rosendahl Soft spot lampe (H: 24,5 cm) – pris 999,95 kr.
JUNA Softly pude (50 cm x 50 cm) – pris 299,95 kr.
Lyngbyvase (H: 20,5 cm) og fyrfadsstage pris – 499,95 og 129,95 kr.

Alle produkter kan findes på rosendahl.com/dk 

 

Læs også:

Byd foråret indefor

forår grene lyserød (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·