Læs også:

Close
forår grene lyserød (Foto: Unsplash)

Byd foråret indenfor

Bolig  | 

Vi har sådan brug for det … Lyset – foråret – noget smukt at se på. I denne tid springer de første grene ud. Bliv inspireret til her at byde foråret indenfor

Skab forårsstemning i hjemmet ved at få knoprede grene til at blomstre indendørs. I slutningen af vintermånederne, når planterne har overstået den nødvendige hvileperiode, vil grenene være klar til at blomstre, hvis du giver dem de rette betingelser. Vi kan næsten ikke vente … Men tiden er der nu og i de kommende måneder.

fiskars grene forår (Foto: PR)
Årets første grene er klar til at blive bragt ind nu. (Foto: PR)

De mange gren-muligheder

Mulighederne er mange. Syren eller skunkribs er oplagte og hurtigt blomstrende sorter; idet deres friske grønne blade blomstrer på blot et par dage.

syren have busk (Foto: Unsplash)
Hvis du plukker syrengrene, skal du “kvase” stilken, der skal i vand nederst. Fx med en hammer eller “klippe den lidt op” forneden. For den har svært ved at suge nok vand ind, og bliver derfor hurtig slatten, hvis du ikke gør det. Syrens duft overgås dog ikke af mange andre grene – det skulle da kun være blåregn, der dufter af “mormors pudder”. (Foto: Unsplash)

Forsythia, Chaenomeles og æblegrene er omkring en uge eller to om at blomstre. Vælg gerne grene med store knopper. Skær grenene af med rene snit ved brug af en skarp beskæresaks, som forhindrer nye skud dannes.

Husk også at beskær træet eller busken jævnt ved at afklippe grene hist og her, så du får en smukkere busk eller træ og bedre vækst.

Husk altid at bruge de rigtige redskaber. (Foto: PR)ene forår (Foto: PR)
Husk at beskær korrekt. (Foto: PR)

Sådan beskærer du korrekt

Skær enderne af grenene for at lave et rent snit til at optage næring og sæt dem i varmt vand. Skift vandet ud hver anden dag for at holde det klart og rent.

Beskær buske og træer korrekt, så de ikke får sygdomme. (Foto: PR)
Brug altid at bruge en god beskærersaks.  (Foto: PR)

Afklippede grene er følsomme overfor udtørring, så det kan være en god idé at dugge eller sprøjte dem over. Hvis luften er meget tør kan du pakke grenene ind i en fugtig avis, når de er kommet indendørs.

Giv grenene et køligt og fugtigt miljø, der minder om forårsvejr, og undgå en placering ved siden af en radiator eller i direkte sol.

Så er det bare at vente på, at de små grønne blade begynder at dukke op fra de første forsythia til de senere syrener og nyde den skønne forårsfølelse, når blomstringen begynder og vi også kan endeligt byde foråret indenfor!

Forårets mange grene giver dine store vaser nyt liv. (Foto: PR)
Så fine kan det se ud, når de store vaser fyldes med grønne grene. (Foto: PR)

bauhaus.dk kan du købe de rigtige beskærersakse og andet haveudstyr.

Læs også:

10 ting du måske ikke vidste om København

 

cykel cykle Dansk danmark nyhavn København (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·