Læs også:

Close
landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: To mænd dømt for bedrageri med offentlige midler

Nyheder  | 

To mænd dømt for bedrageri med offentlige midler · Google overvåger dine mails · Netflix indfører rygeforbud i kommende serier og film · Regeringen vil gøre op med ghetto-begrebet · Afskaffelse af tid på norsk ø var reklamestunt · Dagens billede: Sommerbord hos Royal Copenhagen

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

To mænd dømt for bedrageri med offentlige midler

To 30-årige mænd tilstod svindel og bedrageri med offentlige og private tilskudsmidler for millioner i Københavns Byret. Nu er der faldet dom i sagen, og de to mænd kan se frem til i alt tre år og tre måneder hver. De er dømt efter straffelovens paragraf 289a og for dokumentfalsk i forbindelse med bedrageriet.

Mændene blev dømt for i alt 148 forhold, hvilket samlet løber op i tilskudsmidler på syv millioner kroner. Penge der skulle bruges til fiktive projekter, der aldrig blev realiseret.

Samtidig havde mændene ansøgt om 18 millioner kroner yderligere til projekter, disse penge blev dog aldrig udbetalt.

Bedrageriet stod på i flere år og foregik gennem tre foreninger, der på papiret udførte sociale projekter i integrationsområdet. Men projekterne var fiktive, og midlerne gik derfor direkte til de to 30-årige mænd, skriver TV2.

landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)
To mænd dømt for 148 forhold og millionsvindel (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Netværk af finansfolk har plyndret Europa for 410 milliarder kroner

Google overvåger dine mails

Google har sat avancerede algoritmer til at overvåge, om der kommer kvitteringer fra køb i din mailboks. Købene kan ende i en særlig database, som Google laver over Gmail-brugernes forbrug. Så hvis du bruger Gmail og har gjort det i flere år, så læser andre med i dine mails.

Google kan finde talrige køb tilbage til 2012 i arkivet. Selv siger Google at overvågningen sker for at hjælpe brugerne, så de kan få bedre informationer i deres kalender om en kommende flyafgang eller en biograftur.

Afsløringen af den tætte overvågning, har i USA ført til kritik af Google. Det er nemlig meget svært at slette de mange data, der findes om ens køb eller melde sig fra at blive overvåget, skriver Ekstra Bladet.

google
Google har skabt en database over Gmail-brugernes køb (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Året, der gik på Google: SKAM, Ed Sheeran, Kim Wall … Det har du googlet mest

Netflix indfører rygeforbud i kommende serier og film

Antallet af cigaretscener i tv-serier er eksploderet de seneste år. Netflix har, efter de har mødt stor kritik, valgt at indføre rygeforbund i deres kommende film og serier.

Ifølge en rapport fra antirygningsorganisationen Truth Initiative indeholder 92 procent af de serier, som primært ses af unge, mange scener med rygning. Netflix er blandt andet blevet kritiseret for at lade flere hovedkarakterer ryge heftigt i serien Stranger Things, som er populær blandt unge. I anden sæson af denne serie er der 262 cigaretscener, hvilket er en stigning på 44 procent fra første sæson.

Netflix tager konsekvensen af kritikken i rapporten og indfører et rygeforbud i alle deres kommende film og serier. Rygeforbudet kommer til at gælde alle film og serier, der er målrettet fra 14 år og opefter.

Den eneste undtagelse for rygeforbudet er, hvis rygning er særligt definerende fra karakteren, eller hvis der er historiske eller faktuelle grunde til det, skriver TV2.

ryge, rygning
Netflix indfører efter kritik rygeforbud i deres kommende film og serier. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Nu får Danmark sin første røgfri strand

Regeringen vil gøre op med ghetto-begrebet

Den nye boligminister, Kaare Dybvad (S) bryder sig ikke om ordet ghetto og regeringen vil derfor gøre op med ghetto-begrebet. Han mener det både er upræcist og med til at stigmatisere de særligt udsatte boligområder, og vil derfor ikke længere bruge ordet.

Dog er det en udtalelse, der vækker bekymring hos tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der mener det lemper udlændingepolitikken.

Jeg synes simpelthen, det er så forkert ikke at kalde tingene deres rette navn. Det er så typisk socialdemokratisk politik. De graver i fundamentet, og pludselig kollapser det, siger Inger Støjberg,

Hun stod i spidsen for ghettoplanen sidste år i november, der blandt andet skal ændre beboersammensætningen i boligområder med mange arbejdsløse, uuddannede og personer med lave indkomster. Hun mener, at fjerner man ordet ghetto i dén ligning, lukker man øjnene for de problemer, der er i områderne. I værste fald vil det lempe udlændigepolitikken og fundamentet vil kollapse, skriver TV2.

valg christiansborg (Foto: MY DAILY SPACE)
Regeringen vil gøre op med ghetto-begrebet, hvilket vækker bekymring hos Inger Støjberg. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: MORNING NEWS: Regeringen og DF vedtager, hvem der er dansk for at bekæmpe ghettoer

Afskaffelse af tid på norsk ø var reklamestunt

Historien om den norske ø, Sommarøy, der ville afskaffe tiden, var et reklamestunt fra det norske turistbureau Innovasjon Norge.

Historien, der i virkeligheden var løgn, blev lavet i et forsøg på at skabe opmærksomhed, erkender direktøren for det norske turistbureau Håkon Haugli. Det var ikke øboeren Kjell Ove, der havde taget inititativet, men derimod turistorganisationen selv.

Artiklen om den norske ø er dermed usand, og baseret på informationer fra det officielle norske turistbureau, som med vilje har sendt en pressemeddelelse ud til diverse medier, hvor indholdet var falsk. Mange faldt i – også MY DAILY SPACE.

norge, norsk ø, sommertid, tidsfri zone, sommarøy,
Historien om den norske ø der ville afskaffe tid, var et reklamestund fra det norske turistbureau Innovasjon Norge. (Foto: Jøran Mikkelsen)

Læs også: NEWS: Norsk ø vil afskaffe tid

Dagens billede: Sommerbord hos Royal Copenhagen

royal copenhagen, borddækning, blomster, middagsbord
Bordopdækning i smukke sommerfarver hos Royal Copenhagen

· Mere fra samme kategori ·