Læs også:

Close

EU’s forbud mod dyreforsøg er stadig i fare

Nyheder  | 

EU’s forbud mod dyreforsøg er stadig i fare · Danske landmænd sender stadig levende dyr til Rusland · Kvinde dømt for salg af narkotika via Snapchat · Salling Rooftop er godt besøgt · Politiets Online Patrulje er gået i luften · Dagens video: Den vilde natur

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

EU’s forbud mod dyreforsøg er stadig i fare

Den 24. april er Verdensdagen for forsøgsdyr, og i år markerer dagen desværre en grusom trussel mod dyrenes rettigheder. Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) vil tillade dyreforsøg på ingredienser, som er blevet anvendt sikkert i mange år. Sker det, vil millioner af dyr blive udsat for grusomme og unødvendige dyreforsøg.

The Body Shop støtter initiativtagerne PETAs (People for the Ethical Treatment of Animals) kampagne, hvor målet er at indsamle underskrifter fra 1 million EU-borgere og bevare cruelty free kosmetik i Europa, og der er brug for din hjælp til at indsamle det sidste underskrifter. For der mangler omkring 550.000 underskrifter for at nå målet på 1 million inden deadline den 31. august 2022!

Vil du være med til at bremse genindførslen af grusomme og unødvendige forsøg på dyr, så hjælp både the Body Shop og alle dyrene ved at gå ind og skrive under på det europæiske borgerinitiativ her: www.savecrueltyfree.eu

anita roddick, the body shop, csr, corporate social responsibility, virksomhed, firma, hudpleje, skønhed, velgørenhed, bæredygtigt, miljø, klima, mennesker, menneskerettigheder, penge, creme, butik, værdi, frivilligt arbejde, donationer, hvaler, green peace, natur, naturlig, ingredienser, magt, penge, firmaer, ansvar
Anita Roddick til en demonstration mod dyreforsøg i 1992 – og der kæmpes stadig. (Foto: The Body Shop)

Læs også: Du kan læse mere om savecrueltyfree her

Danske landmænd sender stadig levende dyr til Rusland

Til trods for invasionen af Ukraine sender danske landmænd stadig kvæg og svin til Rusland. Det er ikke bare et etisk problem, men også et problem for dyrevelfærden, advarer Dyrenes Beskyttelse.

544 kvier og 254 grise. Så mange dyr har danske landmænd sendt levende til Rusland over danske samlesteder og karantænestalde, siden Rusland invaderede Ukraine. Mange af dyrene blev sendt af sted så sent som fredag i sidste uge. Det er ikke bare et etisk problem men også et problem for dyrevelfærden, advarer Dyrenes Beskyttelse.

– Udover den etiske problemstilling i, at danske landmænd støtter Rusland ved at handle med dem, så er lange dyretransporter til lande så langt væk som Rusland i forvejen ekstremt problematiske. Nu kan man så lægge oveni, at dyrene sendes af sted til en krigsførende nation, som er underlagt store sanktioner fra omverdenen. Jeg er meget bekymret for, hvilke forhold de her dyr kommer ud til. Det forlyder for eksempel, at der lige nu kan være store problemer med at skaffe foder i Rusland, siger Ditte Erichsen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og uddannet master i vurdering af husdyrvelfærd.

Hun påpeger desuden, at det er usandsynligt, at en krigsførende nation bekymrer sig om overholdelse af EU’s dyrevelfærdsregler for dyr under transport, som for eksempel at dyrene får adgang til hvilestald undervejs. Men det er ikke den eneste usikkerhed, som transportørerne bliver mødt med i disse dage.

– Situationen i Rusland skaber så stor usikkerhed om, hvorvidt en dyretransport kan gennemføres efter planen, at det er dybt uforsvarligt at sende dyrene af sted. Kan man være sikker på, at der kan skaffes brændstof til bilerne? Kan transporten blive omdirigeret eller forsinket på grund af krigen? Og kan betalingen udgøre et problem, så dyrene ender som gidsler mellem køber og sælger? spørger Ditte Erichsen.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at alle dyretransporter til konfliktzoner indstilles øjeblikkeligt.

Dyrenes Beskyttelse, dyr, grise, gris, grisetransport, dyrevelfærd
Danske landmænd sender stadig levende dyr til Rusland. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: Dyrenes Beskyttelse undersøger for første gang dyrevelfærd i fiskeriet

Kvinde dømt for salg af narkotika via Snapchat

En 29-årig kvinde fra Svendborg blev torsdag idømt fem års fængsel ved Retten i Svendborg for salg af narkotika.

Kvinden blev dømt for salg af 500 gram kokain og 250 gram amfetamin i perioden fra slutningen af 2020 frem til maj 2021. Salget foregik for det meste via det sociale medie Snapchat.  I dommen indgik også flere andre forhold blandt andet en brandstiftelse på en bil den 31. maj 2021.

Den dømte kvinde udbad sig betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen. Kvinden blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen.

dom retten
Kvinde dømt for at sælge narkotika på Snapchat … (Foto: Pexels)

Læs også: Ung mand i grundlovsforhør for narkosalg

Salling Rooftop er godt besøgt

Publikumsrekord på toppen af Aarhus: Salling Rooftop runder fire millioner gæster. Besøgende nummer 4.000.000 er budt velkommen på Salling Rooftop i Aarhus. Siden åbningen har omkring en million gæster om året nydt udsigten og stemningen fra toppen af Østjylland. Dermed lægger Salling Rooftop sig solidt i Top 5 over landets mest besøgte attraktioner, mens åbningen af søster-seværdigheden Salling Roofgarden står lige for døren og varsler yderligere tilstrømning.

Det begyndte med en ærgrelse over en smuk udsigt, som ingen havde adgang til. Som affødte en vedholdende idé om, at det da måtte være muligt at åbne byrummet højt over Aarhus’ travle gader og stræder og gøre det tilgængeligt for alle. Fire millioner besøgende senere lader det til, at tanken om Salling Rooftop ikke var helt skæv.

Selv om opbakningen til den 2.000 kvadratmeter store tagterrasse midt i byen under åben himmel har været massiv, så har hovedkræften bag Salling Rooftop, Salling-direktør Marianne Bedsted, alligevel store forventninger til den fortsatte tilstrømning. For inden længe åbner søsterattraktionen Salling Roofgarden; et nyt, grønt åndehul i 6. sals højde over Aarhus, hvor det i en blomstrende oase i det fri bliver muligt at tage et pusterum fra stress og jag.

– Vi har helt oprigtigt været fuldstændigt overvældede over den store interesse, både for Salling Rooftops udendørs areal og for efterspørgslen på arrangementer fra private, virksomheder og institutioner i den indendørs del. Når Salling Roofgarden åbner, føjer vi en helt ny dimension til bybilledet med en bypark på taget, der vil appellere endnu bredere, fortæller direktør for Salling Marianne Bedsted.

Salling Roofgarden åbner som nabo til Salling Rooftop til sommer. Sammen med andre mega-attraktioner som Tivoli i København, Bakken ved Klampenborg, Legoland i Billund og Københavns ZOO er Salling Rooftop en del af de allermest besøgte seværdigheder i Danmark. Inden corona-nedlukning havde Salling Rooftop over en million besøgende om året, og attraktionen har trods pandemien fastholdt et stabilt, højt besøgstal. På de travleste dage har Salling Rooftop haft flere end 12.000 gæster på tagterrassen til drinks og kaffe, koncerter, DJ-optrædener og foredrag med kunstnere, politikere og debattører – eller slet og ret blot for at nyde den bjergtagende udsigt.

– Vores gæster lægger vejen forbi Salling Rooftop af mange forskellige årsager. For at nyde en frokost eller en fyraftenscocktail, deltage i de mange events eller tage et frikvarter i en travl hverdag. Med Salling Roofgarden kommer vi til at tilbyde noget helt andet; et nyt byrum for samvær, men også til eftertanke. Hvor man kan trække vejret dybt og lade roen sænke sig i hinandens selskab under åben himmel, siger Marianne Bedsted.

Det er gratis at besøge Salling Rooftop, som har åbent i samme åbningstider som stormagasinet. Samme åbningstider får Salling Roofgarden, som ligeledes bliver gratis, fri og tilgængelig for alle.

Kort om Salling Rooftop:

Åbnede i Aarhus august 2017
Rundede efter tre måneder en halv million besøgende og en million på under et år
Har nu haft over 4 millioner gæster (trods to corona-år med færre gæster)
I sommeren 2018 åbnedes ligeledes en Rooftop på Salling Aalborg

Kort om Salling Roofgarden:

Størrelse: 1.400 m2
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Åbner i Aarhus til sommer

Kommer blandt andet til at byde på:

En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen ned til Salling Super
Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget – med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.

salling rooftop
Der er gang i den på tagterrassen … (Foto: PR)

Læs også: Salling i stor donation

Politiets Online Patrulje er gået i luften

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) gik fra i fredags den fra 1. april i luften med en ny online patrulje. Politiets Online Patrulje skal være med til at sikre tryghed på internettet samt forebygge og efterforske kriminalitet.

Som noget helt nyt vil man fra den 1. april kunne møde Politiets Online Patrulje på de sociale platforme på internettet.

Patruljen er sat i værk for at styrke politiets digitale tilstedeværelse, så borgerne – i lighed med på gaden – kan komme i dialog med en digital politibetjent på internettet.

Politiet vil patruljere på sociale medier, hvor politiet kan indgå i dialog med særligt børn og unge, forebygge uhensigtsmæssig adfærd og kriminalitet samt gribe ind, hvis der foregår lovovertrædelser.

Politiets Online Patrulje er en del af politiets flerårsaftale, hvor aftalepartierne blev enige om, at der skulle etableres en digital patruljeenhed.

I tæt kontakt med børn og unge på sociale medier. Politiets Online Patrulje har som opgave at skabe synlighed og tryghed på internettet generelt, men vil i starten have særligt fokus på børn og unge, som politiet gerne vil skabe en tættere relation til.

Sektionsleder for digital patruljering i National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Sisse Birkebæk, siger:

– I Politiets Online Patrulje vil vi gerne i kontakt med børn og unge. Derfor vil vi også være til stede på forskellige sociale medier og gaming sites, hvor de unge færdes. Det er vigtigt, at vi som politi får skabt en god og tryg relation til de unge, så de tager imod de råd, vi giver, men også så de føler, de kan tale med os, hvis de oplever noget ubehageligt på internettet.

Politiets Online Patrulje vil starte med at patruljere på Facebook og vil i den kommende tid også være til stede på andre sociale medier. Du kan kontakte Politiets Online Patrulje via Messenger, hvis du har tips om mistænkelig adfærd på internettet eller har brug for gode råd til at færdes sikkert online.

Hvis du vil anmelde kriminalitet, skal du gøre det enten ved at ringe til 114, anmelde det på politi.dk eller kontakte din politikreds. Ved akut behov for politiet skal du ringe 112.

Fakta om Politiets Online Patrulje:

Med flersårsaftalen for politiets og anklagemyndighedens økonomi fra 2021-2023 blev det besluttet, at der skulle oprettes en digital patrulje i politiet for at styrke politiets digitale tilstedeværelse på nettet. Den digitale politipatrulje er blevet tilført 10 årsværk og er placeret i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i National Cyber Crime Center.

Politiets Online Patrulje sættes i drift 1. april 2022 og forventes at være fuldt implementeret ultimo 2022.

sociale medier
Politiets Online Patrulje er gået i luften … (Foto: Pexels)

Læs også: Politiets gode råd til boligsøgende

Dagens video: Den vilde natur

· Mere fra samme kategori ·