Læs også:

Close
body shop

NEWS: Verdens dyredag kræver handling

Nyheder  | 

Verdens dyredag kræver handling · Huawei modtager pris af Verdensnaturfonden for årets tekniske klimaløsning · 52-årig og 54-årig i retten for 4 bedrageriforhold mod sygehus · Bond gør det igen · Verdens bedste restauranter ligger i Danmark · Dagens billede: Dronningen overrasker

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Verdens dyredag kræver handling

EU’s forbud mod dyreforsøg er i fare. Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) vil tillade dyreforsøg på ingredienser, som er blevet anvendt sikkert i mange år. Sker det, vil millioner af dyr blive udsat for grusomme og unødvendige dyreforsøg. Det var budskabet fra The Body Shop i mandags den 4. oktober, hvor det var ‘World Animal Day’.

The Body Shop har kæmpet for dyrenes rettigheder siden 1980’erne. Nu opfordrer virksomheden deres kolleger i branchen, medier og forbrugere til at engagere sig og kræve, at EU holder deres løfte og beskytter forbuddet mod dyreforsøg i kosmetikproduktion.

Og nu har det svenske kosmetikbrand LH cosmetics sluttet sig til Save Cruelty Free-kampagnen. Virksomhedens blev stiftet for fem år siden af influencer og makeupartist Linda Hallberg, og har altid produceret veganske og cruelty free produkter. CEO Linda Hellqvist kommenterer:

– LH cosmetics har altid vægtet etisk behandling af dyr højt. Vi er stolte over, at alle vores produkter er veganske og aldrig testede på dyr. Det er en foruroligende udvikling, at EU’s forbud mod dyreforsøg er truet, og det ville være et kæmpe og helt uacceptabelt tilbageskridt, hvis det bliver ophævet. Vi er dybt engagerede i at afskaffe dyreforsøg i skønhedsprodukter globalt, så derfor støtter vi selvfølgelig Save Cruelty Free-kampagnen, udtaler Linda Hellqvist.

Den proaktive kampagne Save Cruelty Free blev lanceret med sensationelle og aktivistiske kunstværker med et stærkt budskab, som indbyggerne i flere europæiske storbyer vågnede op til – kæmp sammen med os for at forbyde dyreforsøg og bevare cruelty free kosmetikproduktion i Europa.

Kunstværkerne er skabt i samarbejde med den hollandske kunstner og aktivist Nina Valkhoff, der er kendt for sine murmalerier og portrætteringer af sjældne og udrydningstruede dyrearter. Hun har skabt et unikt kunstværk, som levendegør de rædsler, der er i vente, hvis ECHAs krav om genindførsel af dyreforsøg bliver vedtaget.

Dette kunstneriske takeover af fire europæiske storbyer inkluderer Paris, Berlin, Madrid og Milano. På vores breddegrader kan man se de hvide kaniners råb om hjælp i København, Malmø, Göteborg og Stockholm.

Bag kampagnen står, udover The Body Shop og Dove, også Cruelty Free Europe, PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), HIS (Humane Society International), Eurogroup for Animals og ECEAE (European Coalition To End Animal Experiments, som repræsenterer 100 medlemsorganisationer fra 26 EU-lande).

I Danmark støtter dyreværnsorganisationen Dyrenes Venner Save Cruelty Free-kampagnen og det europæiske borgerinitiativ. Formand Peter Mollerup forklarer, hvorfor Dyrenes Venner bakker op om kampagnen, og hvad de ønsker at opnå:

Det virker helt vanvittigt, at EU indfører et vigtigt forbud mod dyreforsøg i kosmetikfremstillig og derefter kræver flere forsøg. Vi kræver at, EU sikrer forbuddet og sikrer kosmetik uden dyreforsøg, og vi opfordrer alle til at skrive under på det europæiske borgerinitiativ. Kampagnen aktiveres i alle The Body Shop kanaler, gennem brandambassadører, digital markedsføring og udendørsannoncering, som denne plakat, der kan ses i gadebilledet rundt om i Danmark netop nu.

DIN hjælp er afgørende. Europæiske statsborgere kan skrive under her og kræve, at Europa-Kommissionen holder deres løfte og ikke afskaffer forbuddet mod dyreforsøg i kosmetikproduktion. Du kan også bruge disse hashtags:

#SaveCrueltyFree #EndAnimalTesting

 

body shop
Skriv under og gør en forskel … Det er The Body Shops budskab. (Kollage: MY DAILY SPACE)

Læs også: The Body Shop samarbejder med LOKK

Huawei modtager pris af Verdensnaturfonden for årets tekniske klimaløsning

Huawei har netop modtaget prisen ´Climate Solver Award 2020´ af Verdensnaturfonden for sin ledende solcelle-løsning ´FusionSolar Smart PV´. Prisen blev uddelt under Climate Action Week – Zero Carbon Mission for 2021 den 27. September i Beijing.

Målet med prisen, som er en vigtig del af Verdesnaturfondens ‘Carbon Neutrality’-pris, er, at fremme de individer, teams og projekter, der udvikler de mest innovative klimateknologier, og som kan bidrage til at overholde målsætningen om, at holde det globale temperaturgennemsnit på mindre end to grader.

Siden 2011 har 34 innovative lav-emmissionsteknologier modtaget denne anerkendelse. Alle kandiderende forslag skal igennem en omfattende screenings-proces og udvælgelsesforløb foretaget af et ekspertpanel. Dette panel vurderer også teknologiens reduktionspotentiale. Her blev altså Huawei FusionSolar Smart PV valgt som dette års vindende løsning.

I år var der skærpede krav til de forskellige klimaløsninger, idet at evalueringen blanddt andet også beroede på teknisk fremgang, økonomi, teknologisk modenhed, miljømæssige fordele, vækstpotentiale og teknologiens samfundsmæssige bidrag.

Fra juni, 2021 har Huawei hjulpet kunder med at generere mere end 403 milliarder kilowatt-timer elektricitet med grøn energi, hvilket har sparet 12,4 milliard kilowatt-timer. Omregnet i CO2-udledning er den sparede strømmængde lig 200 million tons CO2, hvilket svarer til at plante 270 millioner træer

– Det glæder os at modtage denne pris. Teknologien er vigtig for at løse klimaproblemerne. Huawei er fast besluttet på at fortsætte med at bidrage til grønne teknologiske løsninger og digital transformation,  siger Xukun Ji, Vice President for Public Affairs, Communication & Sustainable Development hos Huawei i Danmark.

huawei
Huawei modtager fin pris … (Foto: PR)

Læs også: Huawei vinder pris for bidrag til digitalisering af udviklingslande

52-årig og 54-årig i retten for 4 bedrageriforhold mod sygehus

I tirsdags den 5. oktober startede en retssag mod to mænd på henholdsvis 52 år og 54 år, der begge står tiltalt for fire bedrageriforhold, begået mod Sygehus Lillebælt i perioden fra november 2015 til september 2019.

De to mænd står tiltalt for i denne periode at have bedraget Sygehus Lillebælt for i alt 2.098.222 kroner.  De nægter sig begge skyldige, og retssagen er berammet som en domsmandssag ved Retten i Kolding. Retssagen forventes at strække sig over fire dage: den 5., 13., 14., og 15 oktober 2021.

Det er anklagemyndighedens påstand, at den 52-årige fra Lejre Kommune og den 54-årige fra København har bedraget Sygehus Lillebælt ved gennem deres firma at have modtaget betaling for fragt og levering af varer, som aldrig er blevet leveret og modtaget på sygehuset.

Bedrageriet skulle være foregået i forening og efter forudgående aftale med en tidligere indkøbschef på Sygehus Lillebælt. Indkøbschefen blev dømt i sagen, da han den 31. maj 2021 aflagde fuld tilståelse for at have begået bedrageri for 2.098.222 kroner. mod Sygehus Lillebælt. Han modtog samme dag sin dom på et år og ni måneders fængsel, hvoraf 1 år og 6 måneder blev gjort betinget med vilkår om udførelse af samfundstjeneste.

Der forventes domsafsigelse i sagen den 15. oktober 2021. For Sydøstjyllands Politi møder specialanklager Bolette Lund Kristensen.

riget rigshospitalet patient sygehus sundhedsvæsen (Foto: MY DAILY SPACE)
Alvorlig bedragerisag foregået på Sygehus Lillebælt … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Kan vi forudsige, om du får skøre knogler senere i livet

Bond gør det igen

Det danske publikum slog i løbet af weekenden fast, at de stadig er blandt verdens største Bond fans! Med næsten 230.000 solgte billetter siden premieren i torsdags skyder James Bond alle konkurrenter i sænk, og NO TIME TO DIE er nu den største Bond film nogensinde med en åbning på knapt 270.000 solgte billetter! Målt på omsætning lægger Bond 25. NO TIME TO DIE sig i spidsen som den største åbning i Danmark nogensinde!

NO TIME TO DIE har kun haft premiere i få dage og skriver nu allerede filmhistorie. Flere steder åbnede biograferne op for deres første visninger allerede natten mellem torsdag og fredag – torsdag den 30. september kl. 00.07 – og siden har 228.601 løst billet til Bond 25. NO TIME TO DIE. Samlet set har NO TIME TO DIE allerede solgt imponerende 267.038 billetter. Alene lørdag solgte NO TIME TO DIE imponerende 68.436 billetter!

Åbningen markerede samtidig den største åbning nogensinde for en Bond film. SKYFALL solgte 214.117 i åbningsweekenden, mens SPECTRE solgte 256.928 billetter. Med de overbevisende tal markerer Danmark sig samtidig som Skandinaviens største Bond land.

Head of Theatrical Distribution Frederik Malling Juul siger:

– Vi kan slet ikke få hænderne ned, og det overgår vores vildeste forventninger. Anmeldelser og publikums reaktioner har været helt i top, og når vi så får den største BOND åbning nogensinde, er glæden total. Ventetiden var lang, men det gør os så ekstra glade på filmens vegne, på biografernes vegne og på publikums vegne, at vi nåede hertil. Bond er tilbage og biograferne er tilbage, og Danmark viser igen, at vi er verdens største Bond territorie, baseret på antal indbyggere!

NO TIME TO DIE havde premiere i danske biografer i et rekordstort antal biografer over hele landet torsdag den 29. september. Det er Daniel Craig, der for 5. og sidste gang indtager rollen som James Bond, og denne gang har vi igen en dansker på rollelisten – David Dencik i rollen som den russiske videnskabsmand Valdo Obruchev.

james bond
Daniel Craig er tilbage som James Bond, og danskerne elsker ham … (Foto: PR)

Læs også: Filmanmeldelse: NO TIME TO DIE

Verdens bedste restauranter ligger i Danmark

Noma blev i går tirsdag aften atter kåret til verdens bedste restaurant ved den prestigefyldte prisuddeling World’s 50 Best Restaurants i Antwerpen i Belgien. Det er femte gang, at Noma vinder den prestigefyldte pris. Geranium bliver nummer to på listen.

Dermed avancerer den københavnske restaurant fra andenpladsen, som Noma landede på ved den seneste prisuddeling i 2019. Men ikke nok med den store hæder til Noma, så fik en anden dansk restaurant, Geranium i København, andenpladsen på årets liste. Uddelingen kårer i alt de 100 bedste restauranter i verden, og den københavnske restaurant Alchemist blev kåret til nummer 58 på listen, hvilket er også er en flot placering.

Prisuddelingen World’s 50 Best Restaurants afholdes hvert år for at hylde de bedste kokke i verden. Listen er oprettet ud fra stemmerne fra prisuddelingens akademi, der består af over 1.000 personer inden for restaurationsbranchen, hvoraf halvdelen er kvinder og halvdelen er mænd.

fine dining restaurant kok
Flotte placeringer til Danmark … (Foto: Unsplash)

Læs også: En snak om danskernes madvaner

Dagens billede: Dronningen overrasker

· Mere fra samme kategori ·