Læs også:

Close
stillinge strand turisme

Dansk turisme er på vej tilbage efter nogle hårde år med corona

Nyheder  | 

Dansk turisme er på vej tilbage efter nogle hårde år med corona · Virksomheder skal stå på mål for måltal om kvinder i ledelse · 31-årig kvinde tiltalt for rufferi, bedrageri og hvidvask · Influencer Trine Kjær og Magasin i samarbejde · 65-årig jæger tiltalt for uagtsomt manddrab · Dagens billede: Cristiano Ronaldo i sorg · Fredagsfjol: Tid til fjernsynshygge 😁

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansk turisme er på vej tilbage efter nogle hårde år med corona

Efter nogle hårde år for dansk turisme er de udenlandske gæster så småt på vej tilbage. Og dansk turisme har faktisk klaret sig bedre end vores nordiske nabolande, viser ny analyse.

Ligesom andre lande har Danmark de seneste år oplevet et fald i antallet af udenlandske turister grundet corona. Men hvor de nordeuropæiske lande i gennemsnit fik cirka 70 procent færre besøg i 2020, så oplevede Danmark et fald på cirka44 procent.

Det viser den årlige statusanalyse for turismens udvikling og konkurrenceevne.

For selvom corona satte en stopper for mange aktiviteter i 2021, var der fortsat mange danskere og tyskere, der nød deres ferie i det danske sommerland. Faktisk steg antallet af danske overnatninger fra 2020 til 2021 med hele 5,8 mio., hvilket er hele 26 pct. eller 7,1 millioner flere danske overnatninger end i 2019. Samtidig lykkedes det trods corona at få mange tyske turister til at holde ferie i Danmark.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

– Corona ramte de danske turisme-virksomheder hårdt, og derfor er det godt, at endnu flere danskere har fået øjnene op for Danmark som ferieland. De mange sommerhusgæster har været afgørende for vores kystturisme, men vi er selvfølgelig ikke i mål, før de udenlandske gæster også vender tilbage til byerne. Derfor har vi for nylig lanceret en stor genopretningsplan for hovedstadens turisme, så vi også i fremtiden kan stå klar med de bedste og mest bæredygtige tilbud.

Statusanalysen udgives af det Nationale Turismeforum. Du kan læse den her.

stillinge strand turisme
Turisterne er på vej tilbage til Danmark … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Postkort fra Fanø og Nordjylland

Virksomheder skal stå på mål for måltal om kvinder i ledelse

Danmark har et kønsskævt arbejdsmarked, som et flertal af Folketingets partier vil rette op på med en ny lov, der forpligter nogle virksomheder til at opstille måltal for andelen af kvinder i ledelse. DI bakker op om loven, der kan være med til at sætte skub i en positiv udvikling mod mere diversitet i erhvervslivet.

2.386 virksomheder er omfattet af lovkravet om måltal og politikker for det underrepræsenterede køn i bestyrelser. Et flertal af Folketingets partier udvidede i går lovkravet, så det også skal omfatte de to øverste ledelsesniveauer gældende fra 1. januar 2023.

– Vi bakker fuldt op om målsætningen med at styrke kønsbalancen i danske virksomheder, som vi håber kan sætte skub i en positiv udvikling mod mere diversitet i erhvervslivet. Hvis Danmark skal være verdens bedste land at leve og drive virksomhed i, skal vi sikre, at vi har adgang til de mest talentfulde medarbejdere. Halvdelen af Danmarks talentpulje er kvinder, men de er desværre underrepræsenteret i den private sektor, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

I Danmark er det kun hver tredje fuldtidsansatte i den private sektor, der er kvinde. Det samme gør sig gældende på mellemlederniveau, men derefter falder andelen af kvinder støt. Således udgør kvinder blot 21,5 procent af direktør- og VP-stillinger og 14 procent af CEO-stillinger. Udviklingen er godt på vej, men der skal skrues op for tempoet. For at rette op på den skæve kønsbalance i den øverste ledelse i danske virksomheder er det nødvendigt, at virksomhederne arbejder målrettet og strategisk med diversitet. Transparens spiller også en væsentlig rolle. For det er nemmere at tale om udfordringer, når de er belyst.

– Når virksomheder investerer i kvindelige talenter, investerer de også i øget innovation og kreativitet, der er med til at sikre udvikling og fastholde virksomheders internationale konkurrenceevne. Vi har ganske enkelt en fælles interesse og opgave som samfund i at sikre, at alle har mulighed for at udfolde deres talent. Udviklingen går den rigtige vej, men den går for langsomt. Når virksomheder arbejder med måltal, giver det indblik i kønsskævheder i virksomheder og i samfundet, som er nyttige for at kunne skabe forandring. Vi tror at virksomheder, der er ambitiøse og som gør en indsats, står stærkt i konkurrencen om talent, siger Lars Sandahl Sørensen.

– I nogle brancher er der meget, meget få kvinder. De brancher kommer sandsynligvis til at opleve nogle udfordringer i arbejdet med at indfri deres måltal. Derfor er det vigtigt, at virksomheder sætter nogle ambitiøse og realistiske mål, og at vejen til at nå dem ikke bliver med tvang i form af kvoter, men i stedet ad frivillighedens vej, hvor der bliver taget højde for de specifikke udfordringer, der er gældende i den enkelte branche, siger Lars Sandahl Sørensen.

Sidste år lancerede DI et såkaldt mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor danske virksomheder giver håndslag på at arbejde for at øge kønsdiversiteten i toppen af erhvervslivet. De tilslutter sig 16 principper og handlinger, der skal drive forandring. Måltal er en del af pledget, og har derfor været på DI’s radar længe.

– I DI arbejder vi selv hårdt for at skabe en bedre kønsbalance i erhvervslivet. Vi har et mål om, at der skal være en 40/60-kønsfordeling samlet set i toppen af dansk erhvervsliv i 2030. Vi opfordrer allerede virksomheder til at opstille måltal for kvinder i ledelse, for vi ved, at det rykker. Ligesom finansielle mål bliver en løftestang for udvikling, bliver måltal for kvinder i ledelse et pejlemærke for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, siger Lars Sandahl Sørensen.

pige job leder
Virksomheder skal stå på mål for måltal om kvinder i ledelse … (Foto: Pexels)

Læs også: Finanssektoren udgiver ligelønsguide

31-årig kvinde tiltalt for rufferi, bedrageri og hvidvask

Der er afsat 17 retsdage til omfattende sag, der indledes ved retten i Esbjerg i dag. En 31-årig kvinde er blandt andet tiltalt for at havde tjent knap seks millioner kroner på andres prostitution.

Retten i Esbjerg har indledt en omfattende sag mod en 31-årig kvinde, der er tiltalt for rufferi, bedrageri og hvidvask.

Der er tale om en omfattende sag med et anklageskrift på 27 sider og 17 afsatte retsdage.

Den 31-årige kvinde er tiltalt for rufferi ved at have drevet 28 bordeller i 13 jyske byer i forskellige perioder fra den 15. september 2017 til den 30. november 2020. I alt skal hun ifølge tiltalen have tjent omkring 5.860.000 kroner på andres prostitution.

Kvinden er derudover tiltalt for hvidvask af særlig grov beskaffenhed. 2,5 millioner kroner skal hun angiveligt have hvidvasket blandt andet ved at overføre penge til en anden person, som betalte annoncer og husleje for bordellerne eller sendte pengene til udlandet.

Foruden rufferi og hvidvask er den 31-årige tiltalt for dokumentfalsk. Angiveligt fik hun prostituerede ind i landet, mens der var coronarestriktioner i 2020. Ifølge tiltalen lavede hun falske ansættelseskontrakter, hvoraf det fremgik, at de skulle arbejde i hendes tøjbutik i Esbjerg.

Endelig er hun tiltalt for forsøg på bedrageri. Angiveligt forsøgte hun at få 632.000 kroner fra sit forsikringsselskab for et indbrud, som aldrig havde fundet sted.

Sagen indledes ved Retten i Esbjerg i dag. Den sidste af de 17 afsatte retsdage er planlagt til den 20. juni.

sex sexet seng
31-årig kvinde tiltalt for rufferi, bedrageri og hvidvask … (Foto: Pexels)

Læs også: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Influencer Trine Kjær og Magasin i samarbejde

Sammen med Magasins eget designstudie har den populære influencer Trine Kjær skabt en lækker limited edition kollektion. Med inspiration fra det franske udtryk ’Amour du bien, l’amour de la vie’, der på dansk betyder ’kærlighed til det gode, kærlighed til livet’ tager kollektionen os med til sommer i det sydfranske.
Designsamarbejdet er det første af sin slags, og du kan være blandt de første til at få fingrene i kollektionen, der fra i går torsdags af kan købes i alle Magasins forretninger og på Magasin.dk. I serien er der 11 forskellige styles – blandt andet de fire man kan se på fotos. Kollektionen vil helt sikkert blive revet væk, da også priserne er gode …
trine kjær magasin
Spændende samarbejde har set dagens lys … (Foto: PR)

Læs også: Shop forårsitems

65-årig jæger tiltalt for uagtsomt manddrab

En 65-årig mand fra Silkeborgegnen er tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med en jagtulykke den 9. januar 2022 i et skovområde mellem Karup og Thorning.

En 57-årig jæger mistede den 9. januar 2022 livet, efter han blev ramt af et skud afgivet af en 65-årig jagtkammerat. Sagen er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi, og nu har politikredsens anklagemyndighed rejst tiltale i sagen. Den 65-årige mand er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge anklageskriftet afgav den tiltalte under jagten et skud med sin jagtriffel uden at have sikret sig, at der ikke var personer i skudretningen. Skuddet ramte den 57-årige jagtkammerat, der efterfølgende døde som følge af skuddet.

Sagen vil blive behandlet som en domsmandssag ved retten i Viborg. Den er endnu ikke berammet.

jæger jagt skydevåben
65-årig jæger tiltalt for uagtsomt manddrab … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand død under jagt

Dagens billede: Cristiano Ronaldo i sorg

Fredagsfjol: Tid til fjernsynshygge 😁

 

· Mere fra samme kategori ·