Læs også:

Close
bank, penge, money, euro

NEWS: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Nyheder  | 

Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet · Pige blev kørt ned efter at have fået tegn af bilist til at gå over vejen · Elefant på Sri Lanka er død af udmattelse efter rideture med turister · Dronning Elizabeth vil være ‘pelsfri’ · Dagens billede: Emma Watson åbner op om at fylde 30 uden mand og børn: ‘Jeg er ikke single – jeg er i et forhold med mig selv’

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

65-årige Britta Nielsen har fortsat ikke sagt et ord i retssagen mod hende, hvor hun ifølge sin forsvarer erkender en række anklager om millionbedrageri. I stedet fremlagde anklagerne i sagen i dag et overblik over de pengestrømme, der har været fra Socialstyrelsen til Britta Nielsens konti gennem årene.

Britta Nielsen gik meget ofte i banken og bad om at få 15.000 kroner udbetalt i kontanter, hvilket hun gjorde 2.040 gange og nogle måneder flere hundrede tusinde kroner. Ved at lave mindre hævninger fra bankautomater har hun fået udbetalt 25,1 millioner kroner.

Derudover har Britta Nielsen overført store millionbeløb til de hestefirmaer, som hendes yngste datter, Samina Hayat, har været involveret i. I alt har over 30 millioner kroner i alt forladt Danmark på denne måde. Her er pengene brugt til heste og hestevirksomhed. Der er desuden også overført 7,1 millioner kroner til børnene privat.

I juni 2007 opretter Britta Nielsen en konto i Sydafrika, som begynder at få store pengebeløb overført – oftest 100-200.000 kroner ad gangen. Der er i alt blevet overført 9,7 millioner til Sydafrika. Derudover er 24 millioner blevet brugt til et tort privatforbrug. For eksempel brugt hun 500.000 kroner på biler på et tidspunkt, hun købte et dyrt køkken fra MultiForm og købte på et andet tidspunkt smykker for 55.000 kroner. Også i det private forbrug gik mange af pengene til hesteindkøb. For eksempel udgifter til stalde og hestetransporter.

Britta Nielsen har under sagen erkendt at have bedraget Socialstyrelsen for store millionbeløb, ligesom hun har erkendt at have lavet dokumentfalsk. Sagen mod hende fortsætter den 11. november, skriver DR.

bank, penge, money, euro
Britta Nielsen hævede i alt 25 millioner og sendte 48 millioner ud af landet. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Britta Nielsen er anholdt

Pige blev kørt ned efter at have fået tegn af bilist til at gå over vejen

En 16-årig pige fra Nordjylland fik sig mandag en slem forstrækkelse, da hun skulle krydse en vej i Løgstør. Inden pigen krydsede vejen, fik hun øjenkontakt med en mand på mellem 35-40 år i en rød bil. Han holdt stille og gjorde tegn til, at hun kunne passere vejen. Men idet pigen trådte ud på vejen, trådte han på speederen og kørte hende ned. Herefter forsvandt han, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet håber at komme i kontakt med personer, der har set ulykken, som skete mandag mellem klokken 17 og 18 i krydset Dragsdalsvej/Bredgade i Løgstør. Lederen af politiets efterforskning, politikommissær Simon Hjorth Jacobsen, oplyser, at politiet efterforsker sagen som en mulig forsætlig påkørsel, der heldigvis endte uden store men for pigen.

– Omstændighederne omkring påkørslen skal vi dog have undersøgt nærmere, før vi kan udtale os yderligere om sagen, siger Simon Hjorth Jacobsen i pressemeddelelsen.

Nordjyllands Politi efterlyser en rød bil, muligvis af lidt ældre årgang, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Svensk og norsk mand kørt ned af vanvidsbilist i København

Dronning Elizabeth vil være ‘pelsfri’

Nu er det ikke længere nye, lange frakker og andet pelsbeklædt, der skal holde dronning Elizabeth II af Storbritannien varm i den kolde tid. Det har dronningen besluttet, skriver hendes påklæderske gennem mange år Angela Kelly i sin nye bog, “The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe”. Det skriver flere udenlandske medier som The Daily Telegraph og CNN.

Den 93-årige dronning har ellers gennem sin tid i rampelyset ofte vist sin pelsede garderobe frem. Især har hun flere gange optrådt i en lang, brun pelsjakke, som hun første gang blev set i tilbage i 1960’erne.

Det er da heller ikke fordi, at dronning Elizabeth nu sender al pels væk fra slottet. Af bogen fremgår det, at hun stadig vil bruge det pels-prydede tøj, hun i forvejen har i klædeskabet. Især de ceremonielle beklædningsgenstande vil forblive, som de er skabt.

– At vores statsoverhoved vælger at være ‘pelsfri’ sender et stærkt budskab om, at pels er gået helt af mode og ikke hører til ‘Brand Britain’, siger den administrerende direktør i organisationen Claire Bass til den britiske avis The Daily Telegraph.

En talsperson fra Buckingham Palace har ifølge Harpers Bazer bekræftet dronning Elizabeths pelsfrie tiltag, der beskrives i Angela Kellys nye bog. Det skriver TV2.

Læs også: Fake fur er slet ikke så frelst, som du tror

Elefant på Sri Lanka er død af udmattelse efter rideture med turister

Turister, der gerne vil klappe en tiger i fuld narkose eller få en ridetur på en elefant, er hovedårsagen til, at dyr på populære turistdestinationer lever et kummerligt liv. Det siger dyrevelfærdsorganisationen Moving Animals, efter en elefant forleden faldt død om efter at have tilbragt en stor del af sit liv på at bære turister rundt i Sri Lanka. Elefanten, der hed Kanakota, døde som kun 18-årig – asiatiske elefanter bliver normalt op til 48 år. Han lagde sig pludselig ned på turiststien Sigiriya af udmattelse. Han rejste sig ikke igen.

Og så længe turisterne gerne vil ride på elefanter, så vil dyrplageriet fortsætte. Det er budskabet fra Moving Animals.

– Den her unge elefants tragiske død kunne være undgået. Indtil turisterne siger fra, vil flere af disse venlige kæmper lide og kollapse af udmattelse, siger Paul Healey fra Moving Animals til The Mirror.

Ifølge The Mirror bliver elefanterne tvunget til at arbejde med lænker og skarpe spyd med kroge tilsvarende det på billedet øverst i artiklen, mens turisterne sidder ovenpå. Det samme menes at være sket for Kanakota, der både havde reddet med turister på sin dødsdag og medvirket i en udmattende parade dagen forinden.m18. oktober blev elefantens sidste dag, og selvom myndighederne har igangsat en undersøgelse, så får det næppe store konsekvenser for ejerne.

Sri Lankas love på området er fra 1903, og bøder for misrøgt af dyr er på blot 100 rupees, eller hvad der svarer til omkring fire danske kroner, skriver TV2.

Læs også: NEWS: I dag har elefanterne i Cirkus Arena deres sidste optræden

Dagens billede: Emma Watson åbner op om at fylde 30 uden mand og børn: ‘Jeg er ikke single – jeg er i et forhold med mig selv’

 

· Mere fra samme kategori ·