Læs også:

Close
københavn nyhavn sommer danmark (Foto: MY DAILY SPACE)

Ny plan skal få flere turister til København efter corona

Nyheder  | 

Ny plan skal få flere turister til København efter corona · Dømt for vold og voldtægt mod kone · Sådan påvirker corona og benzinpriser danskerne · Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i europæisk færdselskampagne · Dom i en af danmarkshistoriens største sager om svindel med førerkort · Dagens video: Mandagshumør

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny plan skal få flere turister til København efter corona

Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen lancerer nu en fælles plan, Comeback Copenhagen 2023, der skal sætte skub på væksten og gøre turismeerhvervet endnu grønnere.

Vækst, omstilling, lokal værdi og bæredygtighed – det er de fire vigtigste punkter i den nye fælles plan, Comeback Copenhagen 2023, som Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen står bag. Målet er at sætte en retning for hovedstadens turisme de kommende år, gøre turismen mere grøn og få væksten tilbage på sporet efter corona-krisen.

For mens turismen i store dele af landet er tilbage på niveauet inden corona, så har pandemien ramt hovedstadens turisme hårdere bl.a. på grund af den manglende flytrafik.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtaler:

– Danmark er et dejligt land at bo i, og det er så sandelig også et spændende sted at være turist. Vi har alt lige fra Vesterhavets brusende bølger til Bornholms klipper og de korngule marker. Og særligt vores hovedstad er en vigtig motor i turisme-kapløbet. Corona har været hård for dansk turisme, og særligt hoteller, turistattraktioner og restauranter i vores hovedstad kan stadig mærke efterdønningerne. Derfor er der brug for, at vi gør noget ekstra. Med den nye genopretningsplan intensiverer vi kræfterne, så vores turismevirksomheder både kommer tilbage på vækstsporet, men også bliver endnu grønnere og mere robuste i fremtiden. København skal være en af verdens bedste byer at besøge.

Der er stor international interesse for København, og københavnernes livsstil og unikke brug af byrummet er blevet en attraktion i sig selv. Den interesse skal bruges til at få gang i turismen igen.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S):

– Vi går en historisk sommer i møde, hvor blandt andet  Tour de France-feltet ræser gennem byens gader. Jeg håber derfor, at københavnerne og danskerne vil skære et par dage af udlandsrejsen og i stedet gå på opdagelse her i vores fantastiske hovedstad, så vi kan få rigtig gang i hjulene igen.”

Der bliver sat 68 milluoner kroner af i genopretningsplanen. De går blandt andet til:

Omfattende ekstraordinær markedsføring af hovedstaden
Styrket tiltrækning af events- og kongresser
Forretnings- og udviklingsforløb for turismevirksomheder med fokus på bæredygtighed og innovation
Udpegning af lokale turismeambassadører
Fremme turisme på tværs af regionen
Initiativer for at fremme en mere bæredygtig hovedstadsturisme
Tiltrækning af arbejdskraft og nye kompetencer til turismeerhvervet i hovedstaden
Styrke hovedstaden som international kulturdestination

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen fortæller:

– Hovedstadens turisme-comeback er en vanskelig og kompleks opgave. Oven i krisen er der kommet mange flere nye hoteller til – og flere er på vej. Og samtidig med det, skal vi lykkes med at skabe en bæredygtig turisme, som er grøn og i balance med borgernes hverdag. Der findes ikke én silver bullet, som med et knald både skaber nye jobs, ny omsætning, mindre turismepres og grøn adfærd. Det kræver mange handlinger af mange aktører. Også i det lys er vi i Wonderful Copenhagen rigtig glade for, at vi sammen med Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og andre gode kræfter står med en stærk fælles plan og retning for genopretningen af hovedstadens turisme.

Turismen i hovedstaden bidrager normalt med en omsætning på 53 milliarder kroner og står for næsten 40 pct. af omsætningen i hele dansk turisme. Inden corona-krisen var der 62.000 fuldtidsstillinger inden for turisme i hovedstaden.Det er Københavns Kommune, der i samarbejde med erhvervet står for den del af genopretningsplanen, der handler om at tiltrække arbejdskraft.

– Københavns kulturliv tiltrækker turister i stor stil, og derfor skal vi styrke byens position som international kulturmetropol. Vi skal have flere internationale megaevents til byen, da det både tiltrækker turister, gavner kulturlivet og er til glæde for københavnerne. Et megaevent bidrager positivt til et større kulturforbrug over hele byen. Det skal vi styrke og få det optimale ud af ved at tænke kulturlivet og oplevelseserhvervet mere ind fra start, når vi planlægger store events fremover. Vi skal styrke kulturturismen, slutter kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Comeback Copenhagen 2023 er udarbejdet i tæt dialog med turismeerhvervet, som bakker op om planens ambitioner og initiativer.

københavn nyhavn sommer danmark (Foto: MY DAILY SPACE)
Plan for at få flere turister til København har set dagens lys …  (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ting du ikke vidste om København

Dømt for vold og voldtægt mod kone

34-årig dansk-afghansk mand fra Ballerup idømt seks års fængsel for langvarig vold og voldtægt mod sin kone. Også mandens svoger dømt for vold i sagen.

Den 34-årige mand var tiltalt for at have voldtaget sine kone jævnligt fra 2007 og til 2020. Han var også tiltalt for i samme periode at have udsat hustruen for omfattende mishandling, hvor han blandt andet slog og sparkede hende, mens hun var gravid. Også mandens 29-årige svoger var tiltalt i sagen. Han var anklaget for vold mod sin søster og vold mod sine mindreårige niecer.

Sagen kom til myndighedernes kendskab i december 2020, da kvinden med de 2 døtre flygtede på krisecenter og Københavns Vestegns Politi indledte en omfattende efterforskning af sagen. Kort efter blev manden og svogeren varetægtsfængslet i sagen.  Svogeren blev løsladt i april 2021, da efterforskningen var afsluttet.

– Det at kvinden til sidst vælger at flygte fra sin mand og fortælle myndighederne om de forfærdelige forhold hun og børnene har været under, er sammen med den omfattende efterforskning i sagen, grunden til at det ender med dom, forklarer specialanklager Peter Godsk

Der skete delvis frifindelse i nogle af tiltale punkterne, blandt andet for trusler og for vold mod den yngste datter for den 34-åriges vedkommende. Den 34-årig mand blev idømt seks års fængsel, da dommen faldt i Retten i Glostrup i går. Svogeren blev idømt fem måneders fængsel.

Den 34-årige mand er afghansk statsborger og blev idømt udvisning af Danmark for bestandigt. Hans svoger, der også er afghansk statsborger, men har boet i Danmark i mere end 20 år, fik en advarsel om udvisning.

Den 34-årige mand har anket til frifindelse og hans svoger har taget betænkningstid i forhold til anke.

mand vred vold
Ung mand dømt for vold og voldtægt mod kone … (Foto: Unsplash)

Læs også: Bliv klogere på psykisk vold i forholdet

Sådan påvirker corona og benzinpriser danskerne

Nedlukninger og stigende benzinpriser påvirker bilisternes adfærd, viser en ny opgørelse over parkeringsdata gennem de seneste to år fra EasyPark. En del bilister har fået sig en slem forskrækkelse, når de har fyldt tanken på det seneste. Og de voldsomt stigende brændstofpriser kan nu også aflæses i danskernes parkeringsvaner.

– I takt med at benzinpriserne er steget og flere kan arbejde hjemmefra, kan vi se et lille dyk i antallet af parkeringer. Folk er mere økonomisk bevidste, og det ser ud til, at flere tager et aktivt valg om oftere at lade bilen stå, siger Bernd Reul, landedirektør for EasyPark DK.

Data fra de sidste par år viser, hvordan danskerne er blevet påvirket af pandemi og restriktioner. Under første nedlukning i marts 2020 faldt antallet af betalingsparkeringer med 60-70 procent. Men der er stor forskel på, i hvor høj grad bilisterne har ladet bilen stå under nedlukningerne.

– Under den første nedlukning blev folk simpelthen hjemme, men under den anden nedlukning sidste vinter, så vi en stigende aktivitet i både januar og februar 2021 i takt med vaccine-udrulningen, forklarer Bernd Reul.

Samlet steg antallet af parkeringer hos EasyPark på landsplan med omkring 30 procent fra 4. kvartal 2019 til 4. kvartal 2021. Men Ifølge Bernd Reul er der en tendens til, at vi bruger bilen på en anden måde.

– Mange har jo været forhindret i at rejse så meget med fly eller køre til udlandet, som vi plejede, så det er i stedet blevet til bilferie i Danmark. Der var for eksempel et rekordhøjt niveau i efterårsferien 2020, fordi de fleste blev i Danmark og holdt ferie. Normalt ser vi ellers et fald i efterårsferien, fortsætter Bernd Reul.

En anden effekt af pandemien har været, at en større andel af bilisterne er skiftet fra at bruge P-automaten til mobilen.

– Den trend ser vi generelt hos vores kunder, hvor flere også bruger ‘touch-free’ løsninger for eksempel kamera-parkering i parkeringshuse, når de køber ind, slutter Bernd Reul.

 

easypark parkering
(Foto: PR)

Læs også: Så besværligt synes danskerne det er at parkere

Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i europæisk færdselskampagne

Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i europæisk færdselskampagne med fokus på for høj hastighed, det fortæller politikommissær Mads Bruhn Lund, der også understreger, at kampagnen er nødvendig, fordi der er en klar sammenhæng mellem for høj fart og ulykker i trafikken.

Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling deltager i denne uge i den fælles europæiske færdselskampagne med fokus på for høj hastighed.

Færdselsbetjentene vil således holde et særligt vågent øje med en række udvalgte strækninger. Det gælder blandt andet veje, hvor bilisterne erfaringsmæssigt har særligt svært ved at lette foden fra speederen.

Politikommissær Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdselsafdelingen, understreger, at kampagnen er nødvendig, fordi der er en klar sammenhæng mellem for høj fart og ulykker i trafikken.

– For høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. Og når det gælder bilisterne i byerne, kan selv små fartoverskridelser betyde meget alvorlige skader hos fodgængere og cyklister, hvis de bliver påkørt. Derfor giver det god mening at få bilisterne til at være opmærksomme på, hvor hurtigt de reelt kører, pointerer Mads Bruhn Lund.

Fakta om for høj hastighed:

  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60 procent af tilfældene. Risikoen stiger til 80 procent ved 90 km/t.
bil speedometer
Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i denne uge i en europæisk færdselskampagne… (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet sætter fokus på bløde trafikanters sikkerhed

Dom i en af danmarkshistoriens største sager om svindel med førerkort

En fynsk vognmandsfamilie blev torsdag ved retten i Odense dømt for at have misbrugt førerkort og forsøgt at skjule overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne med misbruget.

Specialanklager, Pernille M.A. Moesborg fortæller om sagen, at den udspringer af standsninger foretaget af Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi den 12. februar 2021 på Fynske motorvej. Standsningerne skete efter en længere efterforskning. Efterforskningen viste, at vognmanden selv kørte på sin hustrus førerkort, og at der var mistanke om, at sønnen kørte på sin morfars førerkort. Efterforskningen førte til tiltale mod 5 tiltalte for mere end 700 tiltalepunkter. Indehaverne af førerkortene er tiltalt for at have medvirket til misbruget.

De to mænd, der er tiltalt for misbrug af førerkort har under sagen delvist erkendt sig skyldige, mens førerkortindehaverne har nægtet sig skyldige under sagen. En enig domsmandsret nåede i sin afgørelse frem til, at de tiltalte skulle dømmes skyldige i alle tiltaler.

Den 46-årige blev idømt 8 måneders fængsel, hvoraf de to måneder skal afsones, mens resten gøres betinget på vilkår om samfundstjeneste. Han skal betale en bøde på 442.000 kroner. Han blev frakendt retten til at føre tunge køretøjer i 2 år og frakendt retten til at beskæftige sig med vognmandsvirksomhed i 3 år.

Den 22-årige blev idømt 4 måneders fængsel, der blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 67.000 kroner og frakendelse af retten til at føre tunge køretøjer i 1 år. De to førerkortindehavere blev hver idømt 4 måneders betinget fængsel. Selskabet blev idømt en bøde på 2.137.000 kroner.

De tiltalte udbad sig betænkningstid.

Stor sag om svindel er der nu afsagt dom i … (Foto: Unsplash)

Læs også: Vanvidsbilist ville snyde sig fra konfiskation af bil

Dagens video: Mandagshumør

· Mere fra samme kategori ·