Læs også:

Close
sommer strand sand solnedgang (Foto: Pexels)

Danskerne bakker op om turister i landet

Nyheder  | 

Danskerne bakker op om turister i landet · Ung mand dømt for overfald foran kro · Ægtefællemodregning afskaffes ved årsskiftet · Store navn klar til Fredagsrock i Tivoli · Efter drab i Viby: Politiet søger stadig vidner · Dagens billede: Arrestationer i Rusland

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne bakker op om turister i landet

For første gang nogensinde tager en undersøgelse temperaturen på danskernes forhold til turisme i deres nærområde. Den viser, at langt størstedelen er glade for de udenlandske gæster, ligesom corona har fået flere danskere til at genopdage Danmark som ferieland.

Turister er mere end velkomne i Danmark. Det viser en ny analyse som Epinion har foretaget for VisitDenmark, hvor over 8.000 danskere har svaret på spørgsmål om deres forhold til turisme. Tallene viser nemlig en bred opbakning til de udenlandske besøg, da 78 procent af danskerne mener, at turismen har langt flere positive end negative konsekvenser for Danmark.

Generelt viser analysen, at danskerne især er opmærksomme på de store økonomiske gevinster, som turismen medfører, og at turismen bidrager positivt til det lokale handelsliv, udvalget af spisesteder, kulturtilbud og aktiviteter. I storbyerne vægter danskerne også højt, at turismen bidrager til bylivet og stemningen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

– Danmark er et dejligt land at være turist i. Jeg kan godt forstå, at mange danskere sætter pris på turisterne, som kommer og oplever vores skønne natur, pulserende byliv, spændende kultur og madsteder. Under krisen har vi selv været dem, der holdt gang i den lokale restaurant og seværdighed, men nu er vi heldigvis nået til et punkt, hvor vi kan byde udenlandske turister velkommen tilbage til vores dejlige land. Det er rigtig godt og tiltrængt for de dele af dansk erhvervsliv, der lever af turisterne. Personligt glæder jeg mig særligt til sommer, hvor Danmark også danner rammen om de første etaper af verdens største cykelløb, Tour de France.

Mange danskere lever med turisme tæt på. Over halvdelen af danskerne oplever, at deres lokalområde i relativ høj grad er præget af turisme. Derfor er det også en god nyhed, at de danskere, der bor i et område præget af turisme, i højere grad bakker op om turismen sammenlignet med de danskere, der ikke lever med turismen så tæt på.

Hele 80 procent af danskerne i turismeprægede områder mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser, mens det gælder 62 procent af de danskere, der ikke bor i turismeprægede områder.

Adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark:

– Det er utrolig glædeligt, at en så stor en del af danskerne bakker op om turismen og er opmærksomme på den værdi, turismen skaber i lokalområdet. Den lokale opbakning er fundament for en velfungerende turisme, og det er et fantastisk udgangspunkt for at udvikle turismen de kommende år. Vi skal have en turisme, vi både kan leve af og leve med.

Analysen understreger, at turismen har betydning for lokalområdets udvikling. Derfor vil regeringens strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme også kigge på, hvordan opbakningen fra lokalbefolkningen kan spille sammen med økonomisk vækst og grønne initiativer.

Der er gennemført interview med 8.358 danskere over 18 år i perioden fra den 1. – 25. september 2021.

sommer strand sand solnedgang (Foto: Pexels)
sommer strand sand solnedgang (Foto: Pexels)

Læs også: Postkort fra Fanø og Nordjylland

Ung mand dømt for overfald foran kro

En 20-årig mand blev i fredags idømt otte måneders ubetinget fængsel for en aften i januar at have slået og stukket to mænd med en flaske.

Torsdag den 20. januar omkring klokken 23.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 18-årig og en 19-årig mand var blevet overfaldet foran Centralkroen i Hadsten efter nogle uoverensstemmelser med en tredje mand, som de kender i forvejen.

Da politiet kom frem, var gerningsmanden gået derfra, men en patrulje fik et godt signalement og anholdt ham kort efter lidt derfra.

I Retten i Randers blev den 20-årige dømt for grov vold ved først at have slået den 18-årige med en flaske, så den knustes og skar en mindre kranspulsåre på halsen over, hvorefter han stak den 19-årige i øret med flasken.

Den 18-årige blev efterfølgende behandlet på skadestuen, men han var dog ikke på noget tidspunkt i livsfare.

– Retten ser med alvor på kvalificeret vold, hvor der bliver brugt våben – som her i form af en flaske. Jeg er tilfreds med, at der mindre end to måneder efter overfaldet er faldet en klar og konsekvent dom, siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 20-årige modtog dommen.

dom dømt retten
Ung mand dømt for overfald foran kro … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand dømt for drabsforsøg

Ægtefællemodregning afskaffes ved årsskiftet

Regeringen har tirsdag sendt et lovforslag i høring, som afskaffer modregning i folkepension, seniorpension og førtidspension på grund af en partners arbejdsindkomst. Det skønnes at gavne 100.000 borgere.

Fra næste år skal det være slut med modregning i social pension på grund af ægtefælle og samlevers arbejdsindtægt. Et flertal i Folketinget indgik den 21. januar 2021 aftalen om Hurtigere i job og et stærkere arbejdsmarked, og allerede nu kan der tages næste skridt i retningen af at komme i mål med den del af aftalen, som vedrører afskaffelse af modregning som følge af en partners arbejdsindtægt.

Lovforslaget ertirsdag sendt i høring med høringsfrist den 21. marts, og forventes allerede at kunne træde i kraft den 1. januar 2023.

I aftalen blev det også besluttet at afskaffe modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg som følge af egen arbejdsindtægt. Den del vil blive fremsat i et selvstændigt lovforslag senere på året.

Omkring 130.000 borgere skønnes at blive omfattet af de to nye modregningsforslag. Det drejer sig både om folkepensionister, som vil blive modregnet i deres folkepension, fordi de selv arbejder, samt folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister, som vil blive modregnet i deres folkepension, fordi deres ægtefælle eller samlever arbejder*.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

– Det er en aftale, som jeg er utrolig stolt over. Derfor glæder det mig meget, at vi nu på trods af blå bloks drillerier er klar til at tage næste skridt, så vi kan føre aftalen ud i livet.

– Jeg er rigtig glad for, at vi får afskaffet modregningen i ægtefælle og samlevers arbejdsindkomst. Det giver rigtig god mening at få den fjernet – især i en tid med mangel på arbejdskraft. Nu bliver der et endnu større incitament til at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet.

* Det skønnes, at cirka 50.000 folkepensionister vil bliver modregnet i deres folkepension, fordi de selv arbejder, og at cirka 100.000 folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister vil bliver trukket i pensionen, fordi deres ægtefælle eller samlever arbejder. Når der tages højde for overlap i persongruppen, skønnes det, at i alt cirka 130.000 pensionister stilles bedre med forslagene.

ældre ægtepar pensionister
Ægtefællemodregning afskaffes ved årsskiftet … (Foto: Pexels)

Læs også: Tæt på dobbelt så mange pensionister får nu penge fra egen pension

Store navn klar til Fredagsrock i Tivoli

Fredagsrock runder i år 25 år og er tilbage uden restriktioner. Og nu afslører Tivoli-tre Fredagsrock-navne, som vi kan glæde os til.

Fredagsrock i Tivoli, som gennem årene har trukket millioner af musikfans ind på Plænen, har i år 25-års jubilæum. Fredagsrock kommer tilbage i det kendte format, og jubilæet fejres blandt med 25 live-koncerter uden restriktioner med et af de dyreste programmer nogensinde.

Programlægningen er i proces, og det kan nu afsløres at Scarlet Pleasure, rapperen Kesi og festbandet Gnags bliver blandt de danske bidrag til jubilæumssæsonen. Der lægges ud med Scarlet Pleasure fredag den 8. april klokken 22, som også er dagen, hvor der tages hul på årets Tivoli sommersæson.

Der er udsigt til, at Fredagsrock vender tilbage i det format som gæsterne elsker og er vant til, hvilket betyder koncerterne er uden snærende Covid-19 restriktioner og begrænsninger. I anledning af Fredagsrocks 25-års jubilæum er antallet af koncerter sat op til hele 25. Årets jubilæumsprogram kommer til at indeholde solide internationale stjerner, samt masser af førende danske rock- og pop bands.

Emil Goll fra Scarlet Pleasure siger om deres optræden på Plænen:

– Vi glæder os helt vildt til at åbne for Tivolis Fredagsrocksæson, og ikke mindst til endelig at se Plænen fyldt med publikummer uden mundbind og afstand.

Programmet vil indeholde hele 25 koncerter i anledning af 25-års jubilæet. Programmet er fortsat i proces.

De tre afslørede bands kommer til at spille:

Den 8.04.22          Scarlet Pleasure
Den 10.06.22        Gnags
Den 15.07.22         Kesi

Scarlet Pleasure (DK) foto af Rasmus Hansen
Scarlet Pleasure kommer også til Fredagsrock i år … (Foto: Rasmus Hansen)

Læs også: Tivoli og den smukke have

Efter drab i Viby: Politiet søger stadig vidner

Østjyllands Politi søger fortsat vidner i drabssagen i Viby og kommer til at være ekstra til stede i området den kommende tid. Natten til tirsdag klokken 1.11 blev en 21-årig mand fra Aarhus fundet skuddræbt i sin bil i krydset Ringvej Syd/Søndervangs Allé, og siden har Østjyllands Politi efterforsket sagen intensivt og foretaget en lang række efterforskningsskridt.

– De første 24 timer efter et drab er enormt vigtige for efterforskningen, så vi har fra start sat rigtig mange ressourcer af til afhøringer af vidner, tekniske undersøgelser, indhentning af overvågning og meget andet. Vi har endnu ikke et klart billede af hændelsesforløbet, men vi arbejder videre med forskellige spor og hypoteser og hører fortsat gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen, forklarer politiinspektør Brian Voss Olsen.

Politiet søger særligt oplysninger om en sølvfarvet VW Golf Variant, der blev fundet sat i brand for enden af Ormslevvej i vestlig retning. Den havde monteret stjålne nummerplader – HG 36244.

På baggrund af drabet vil Østjyllands Politi de kommende dage være ekstra synlige i Viby i området omkring Rosenhøj.

– Det er klart, at sådan en voldsom episode, kan gøre folk utrygge. Derfor kommer vi til at prioritere patruljeringen i Rosenhøj, og vores mobile politistation holder derude tæt på gerningsstedet i dag og i morgen. Her er borgerne velkomne til at henvende sig til vores betjente, hvis de har oplysninger i sagen. Derudover kommer vi til at gøre brug af vores stærke samarbejde med Aarhus Kommune i forhold til den forebyggende indsats, som kan være med til at skabe tryghed i området, udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Af hensyn til den videre ønsker Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Politiet eftersøger vidner … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ung mand fundet skuddræbt i Viby J.

Dagens billede: Arrestationer i Rusland

· Mere fra samme kategori ·