Læs også:

Close
kontor job studiejob skrivebord

NEWS: Studiejob øger chancen for job markant

Nyheder  | 

Studiejob øger chancen for job markant · Indbrudstyv klatrede op i et træ for at slippe for Gaston · Red Barnet modtager millionbevilling · 51-årig mand idømt fire års fængsel for voldtægter af ægtefælle · Trods høje elpriser sparer danskerne ikke på strømmen · Dagens billede: Masser af loooove

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Studiejob øger chancen for job markant

Unge, der har job mens de uddanner sig, har markant større chance for at komme hurtigt i arbejde, når de er færdige med deres uddannelse. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

– Det er spild af talent og ressourcer, når mange unge går ledige efter endt uddannelse. Udbredelsen af studiejob og praktik kan være et vigtigt redskab til at nedbringe dimittendledigheden, siger konstitueret chef for Forskning, Uddannelse og Mangfoldighed i DI, Bjarke Lind.

DI’s analyse viser, at blandt de kandidatstuderende – som har arbejdet mere end 15 timer ugentligt – er 74 procent i beskæftigelse inden for de første to måneder efter endt uddannelse, hvilket kun er tilfældet for 9 procent af de studerende, som ikke har arbejdet ved siden af studiet.

For de kandidatstuderende, som har arbejdet op til fem timer ugentligt, fordobles sandsynligheden for at være i beskæftigelse i løbet af de første to måneder efter endt uddannelse i forhold til studerende, som slet ikke har arbejdet ved siden af studiet.

– Det er et helt klart billede, vi ser – sandsynligheden for at komme hurtigt i beskæftigelse efter endt uddannelse øges markant, hvis den studerende har arbejdet ved siden af studiet. Og jo flere timer den studerende har arbejdet, jo større er sandsynligheden for at lande første job hurtigt. Derfor skal de studerendes kendskab og samarbejde med offentlige og private arbejdspladser styrkes igennem studietiden, så de studerende bliver bedre forberedt til det arbejdsmarked, som de kommer ud til. Det kan nemlig betyde, at de hurtigere lander første job efter endt uddannelse, forklarer Bjarke Lind.

Dimittendledigheden har været stagnerende siden 2011, mens den generelle ledighed har været faldende.

– Det er vigtigt, at der ikke først fokuseres på, hvordan nyuddannede kommer i job, når de er færdige med uddannelsen. Allerede i løbet af studietiden skal der være fokus på, hvordan deres uddannelse og akademiske faglighed kan omsættes til kompetencer, som efterspørges på arbejdsmarkedet. Det skaber en bedre overgang fra uddannelse til første job, fortsætter Bjarke Lind.

Studerendes øget kontakt til arbejdsmarkedet bidrager ifølge DI til at nedbringe dimittendledigheden, ved at de studerende får et erhvervsperspektiv ind i deres ellers meget teoretiske universitetsuddannelse og får dermed skabt bedre sammenhæng mellem uddannelse og beskæftigelse.

– På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse kan vi se, at virksomheder oftest ansætter nyuddannede akademikere på baggrund af gode erfaringer fra et samarbejde, mens vedkommende var studerende. Det er særligt på baggrund af praktikforløb, at virksomheder ansætter den studerende som færdiguddannet, slutter Bjarke Lind.

DI’s undersøgelse viser, at seks ud af ti virksomheder er tilbøjelige eller meget tilbøjelige til at tage universitetsstuderende i praktikforløb eller samarbejde om bacheloropgave, speciale eller lignende.

kontor job studiejob skrivebord
Studiejob øger chancen for job markant … (Foto: Unsplash)

Læs også: Hvem har ansvaret for at få nyuddannede i job

Indbrudstyv klatrede op i et træ for at slippe for Gaston

Det lyder lidt som titlen på en børnetegneserie, men det var intet mindre, hvad der skete i Nørre Alslev fredag nat. For en af politikredsens bedste politihunde fandt fredag ved midnat en mand, der var kommet højt til vejrs. Det skete efter et tip om, at der kunne være nogle indbrud under opsejling.

Hunden Gaston kiggede og snusede op i træet – og manden kiggede ned på politihunden med det franskklingende navn. De to parter besluttede at holde borgfred, hvorefter den 34-årige mand fra Hvidovre klatrede ned fra sit gemmested på Lyttehøjvej i Nørre Alslev.

I nærheden holdt den bil, som den 34-årige gerne ville erkende, at han var ankommet i, og hvor der var forskellige stykker indbrudsredskaber. Den 34-årige blev sigtet for forsøg på indbrud, og da politiet fandt 15,72 gram hash, som den 34-årige havde på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den anholdte blev løsladt efter afhøring.

træ natur
Indbrudstyv klatrede op i et træ for at slippe for hund … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet går i indbrudstyvene fodspor

Red Barnet modtager millionbevilling

Red Barnet modtager millionbevilling til frivilligt arbejde fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Der er brug for at få børn i udsatte positioner tilbage i de positive fællesskaber, de havde før corona-pandemien. Med en bevilling på over tre millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond vil Red Barnet styrke indsatsen for at få børnene ind i de frivilligdrevne familieklubber og ferielejre.

En bevilling på 3,4 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond til Red Barnet skal hjælpe med at få børn i udsatte positioner tilbage i de positive fællesskaber.

Corona-pandemien har desværre gjort, at flere børn er faldet fra Red Barnets familieklubber og ferielejre, der ellers er målrettet børn i udsatte positioner. Familieklubberne og ferielejrene bliver drevet af Red Barnets frivillige rundt om i hele landet.

Millionbevillingen kommer derfor til at blive brugt på at styrke indsatsen for at få børnene tilbage i de positive fællesskaber – blandt andet gennem et tættere samarbejde med kommunerne om flere henvisninger.

– Corona-pandemien har gjort det meget svært at mødes. Mange børn er faldet fra, og deres relationer til omverdenen har lidt et alvorligt knæk. Derfor er der virkelig brug for, at vi får børnene tilbage i de frivilligdrevne og positive fællesskaber. Ellers risikerer vi, at de kan falde helt igennem, siger Martha Ahlmann, national chef i Red Barnet.

Bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond kommer også til at gå til at få rekrutteret flere frivillige til Red Barnets familieklubber og ferielejre samt uddannelse til dem.

– Vi er så dybt taknemmelige for det kæmpe arbejde, vores frivillige gør i hele landet – særligt i en så udfordrende tid, som de seneste to år har været. Vi håber, at de over de kommende år kan blive endnu flere, så vi kan få styrket børn i udsatte positioner både på kort og lang sigt, siger Martha Ahlmann.

mor barn baby
Red Barnet modtager millionbevilling … (Foto: Unsplash)

Læs også: Stærkt bekymrende at næsten hver 10. barn accepterer forældres fysiske straf

51-årig mand idømt fire års fængsel for voldtægter af ægtefælle

Retten i Herning har i dag idømt en 51-årig mand en fængselsstraf på fire år for flere tilfælde af voldtægt og vold mod sin ægtefælle. Manden blev også kendt skyldig i at have fremsat trusler og vidnetrusler mod ægtefællen.

I fredags sluttede en seks dage lang retssag i Herning mod en 51-årig mand, der siden 19. maj sidste år har siddet frihedsberøvet. Manden har været tiltalt for i perioden fra den 1. april 2021 til den 17. maj 2021 at have begået vold og psykisk vold mod sin ægtefælle, en 35-årig kvinde, samt for blandt andet at have voldtaget hende i op til flere tilfælde.

Derudover var manden, der er bosiddende i Herning, tiltalt for at have truet sin hustru på livet og udsat hende for ulovlig tvang. Sagen begyndte ved retten i Herning den 13. januar.

Manden blev anholdt den 18. maj 2021, og i dag – godt otte måneder senere – blev han idømt fire års fængsel. Han blev derudover udvist af landet for bestandigt i medfør af udlændingeloven.

Den 51-årige mand blev frifundet for blufærdighedskrænkelse, psykisk vold og ulovlig tvang, men kendt skyldig i hovedforholdet vedrørende vold og voldtægt.

– Det glæder mig, at retten har fundet beviserne for de mange tilfælde af vold og voldtægter tydelige nok til, at de har idømt den tiltalte en mærkbar fængselsstraf., udtaler anklager Alexander Stürup, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den tiltalte nægtede sig skyldig i alle anklager. Sagen var oprindeligt rejst som nævningesag, men blev afholdt som almindelig domsmandssag efter ønske fra den tiltalte.

– Den her sag viser, at retssystemet virker – også når der er tale om overgreb begået i hjemmet uden tilstedeværelse af vidner. Retten var enig i vores vurdering af, at der er tilpas mange omstændigheder, der understøtter forurettedes forklaring til, at der kunne ske domfældelse. Det kan jeg kun være tilfreds med, slutter Alexander Stürup.

Den 51-årige mand ankede dommen til frifindelse. Han blev fængslet efter dom.

mand sur vred
51-årig mand idømt fire års fængsel for voldtægter af ægtefælle … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ung mand dømt for seksuelt overgreb på 12-årig pige

Trods høje elpriser sparer danskerne ikke på strømmen

Ny undersøgelse viser, at trods stigende el-priser gør tusindvis af danskere ingen indsats for at spare på strømmen. Det seneste år er prisen på strøm steget voldsomt herhjemme, men alligevel har knap halvdelen af danskerne ikke lavet tiltag i hjemmet for at holde strømforbruget nede. Det viser en ny rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Den seneste tid har ikke været sjovt for danske forbrugere, når opgørelsen over strømforbruget i hjemmet er landet i postkassen. Her har prisen på strøm nemlig taget en så voldsom himmelflugt, at den nu er blevet en alvorlig udfordring for husholdningsbudgettet i mange danske hjem.

Men på trods af de stigende udgifter har hver anden dansker ikke gjort nogen yderligere indsats for at holde strømforbruget ned i hjemmet – også selvom det kan være ensbetydende med store besparelser på el-regningen.

Det viser en ny rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Her svarer 46 procent af de adspurgte, at de stigende priser på strøm ikke har fået dem til at ændre deres vaner for brug af strøm for at spare penge.

Og det er et meget højt tal, lyder vurderingen fra Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige. Han peger nemlig på, at det kun kræver en meget lille indsats for at resultatet kan mærkes, når regningen skal betales.

– Når priserne på strøm er historisk høje, kan man selv med få tiltag i hjemmet gøre en forskel. Det kan eksempelvis være at slukke lys, der ikke er behov for, at slukke apparater på stand-by og overveje, hvordan og hvornår, man bruger opvaske- og vaskemaskine, siger Henrik Sagild.

Samtidig er det ikke kun tiltag, der er godt for pengepungen lige nu. Det kan det også blive på sigt, ligesom et reduceret strømforbrug også er en gevinst for miljøet.

– Jeg både tror og håber, at prisen på strøm falder, men vi ved også, at der med en lille indsats kan ske en reduktion i forbruget på helt op til en femtedel hos mange danskere. Og det vil ikke kun komme den enkelte til gavn på sigt, men det vil samtidig være et initiativ, der med gode vaner kan hjælpe miljøet, ved at vi generelt bruger mindre strøm, siger Henrik Sagild fra Gjensidige.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1.543 repræsentativt udvalgte danskere.

hund hjem hygge lænestol
Danskerne er ikke begyndt at spare på strømmen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politisk aftale sikrer fremtidens grønne elnet

Dagens billede: Masser af loooove

· Mere fra samme kategori ·