Læs også:

Close
too good to go madspild

NEWS: Dansk app er en af verdens mest downloadede mad og drikke-apps i 2021

Nyheder  | 

Dansk app er en af verdens mest downloadede mad og drikke-apps i 2021 · Adoptiv- og plejebørn har glæde af familieterapi · Drabsmistænkt har meldt sig · Efterskolernes Aften bliver i 2022 til besøgsdage · Fire måneders fængsel for vidnetrusler · Dagens video: En stærk tale

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansk app er en af verdens mest downloadede mad og drikke-apps i 2021

Med 21 millioner app downloads i 2021 er den danske madspildsapp Too Good To Go i år på top 10 over mest downloadede apps i kategorien’mad og drikke’ på verdensplan. Øvrige aktører på listen er giganter som McDonalds, Starbucks og Uber Eats.

Too Good To Go, appen der forbinder forbrugere med restauranter, butikker og producenter, der har mad i overskud, er i 2021 blandt verdens mest downloadede apps i kategorien “mad og drikke”.

Det viser en ny opgørelse lavet af analysevirksomheden Apptopia, der har analyseret de mest downloadede apps fra App Store og Google Play på tværs af kategorier.

Og med over 21 millioner downloads er den danske madspildsapp nu kommet på tiendepladsen på listen over verdens mest populære “mad og drikke”-apps i 2021. Det skyldes blandt andet Too Good To Gos massive vækst i USA, hvor appen nu er aktiv i en række byer som New York, Washington D.C., Los Angeles, San Francisco, Philadelphia, Chicago og Boston.

På listen er Too Good To Go kommet i godt selskab med fødevaregiganter som McDonald’s, der har indtaget førstepladsen, og Starbucks, der er på fjerdepladsen.

Hele listen kan ses her.

Too Good To Go blev lanceret i januar 2016 og er nu aktiv i 17 lande. Appen har over 49 mio. brugere, som sammen har reddet mere end 109 millioner lykkeposer med overskudsvarer. Det svarer til mere end 274.000 ton sparet CO2e.

too good to go madspild
Madspildsappen indtager en flot førsteplads i deres kategori … (Foto PR)

Læs også: Too Good To Go giver gode madspildsråd

Adoptiv- og plejebørn har glæde af familieterapi

Familieterapi, der skal etablere og styrke relationen mellem forældre og børn, har positive effekter for adoptiv- og plejefamilier. Terapiformen øger børnenes trivsel og mentale sundhed, mens adoptiv- og plejeforældrene oplever mindre pres i forældrerollen efter terapiforløbet.

Adoptivbørn og børn anbragt i plejefamilier har større risiko end deres jævnaldrene for at udvikle psykiske og sociale vanskeligheder. Flere studier peger på, at en hovedårsag hertil er, at børnene har vanskeligt ved at knytte sig til deres pleje- eller adoptivforældre.

Derfor findes der flere former for familieterapi, der har særlig fokus på at etablere og styrke en tryg relation mellem barn og forældre. Disse terapiformer kaldes samlet for tilknytningsbaseret familieterapi. VIVE har i en systematisk forskningsoversigt og metaanalyse undersøgt, hvilke effekter tilknytningsbaseret familieterapi har for trivslen i adoptiv- og plejefamilier.

Undersøgelsen viser, at tilknytningsbaseret familieterapi har en særlig god effekt på adoptiv- og plejebørns trivsel og mentale sundhed samt på deres relation til pleje- eller adoptivforældre.

– Det er meget positivt, at tilknytningsbaseret familieterapi har så gode effekter på børnenes trivsel. Især med tanke på deres risiko for at udvikle psykiske og sociale problemer på grund af udfordringer med at skabe en tryg relation til deres adoptiv- og plejeforældre, siger Nina Thorup Dalgaard, seniorforsker i VIVE og en af forskerne bag undersøgelsen.

Terapiformen har også positiv indvirkning på pleje- og adoptivforældres omsorgsadfærd over for børnene og deres evne til at afkode børnenes signaler og reaktioner. Forældrene oplever desuden mindre stress eller pres i forældrerollen efter endt terapiforløb.

Forskningsoversigten omfatter studier over effekter umiddelbart efter familieterapien er afsluttet. En del af de positive effekter ses fortsat 3-6 måneder efter, at behandlingen er afsluttet.

Undersøgelsen gennemgår 44 internationale studier af effekter af tilknytningsbaseret familieterapi blandt børn og forældre i adoptiv- og plejefamilier.

Fakta om Campbell-samarbejdet:

Undersøgelsen er en systematisk forskningsoversigt gennemført af VIVE Campbell. The Campbell Collaboration (på dansk Campbell-samarbejdet) er et uafhængigt internationalt forskningsnetværk, som i Danmark har til huse i VIVE. Campbell-samarbejdet har til formål at undersøge, hvilke effekter en given velfærdsindsats har på tværs af landegrænser. Det sker gennem systematiske forskningsoversigter, der samler den ypperste internationale forskningsviden om, hvordan diverse velfærdsindsatser virker.

Læs mere om Campbell og VIVEs rolle her.

far familie børn
Adoptiv- og plejebørn har glæde af familieterapi … (Foto: Unsplash)

Læs også: Klumme: At finde ud af at der er mennesker bag forældrene

Drabsmistænkt har meldt sig

En 25-årig mand mistænkt for skuddrab i Brøndby har meldt sig selv. I slutningen af sidste uge meldte den 25-årige sig selv til Nordjyllands Politi, og han er nu i Københavns Vestegns Politis varetægt. Manden er mistænkt for skuddrab på en 22-årig mand i Brøndby Strand den 28. december 2021.

Den 25-årige og hans 20-årige kammerat blev dagen efter efterlyst offentligt mistænkt for drabet. Den 20-årige er stadig mistænkt og efterlyst.

– Vi opfordrer fortsat den 20-årige mand til at melde sig selv. At vente vil blot trække pinen ud, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Den 25-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør. Hans navn, signalement og foto er taget ned fra den oprindelige efterlysning. Københavns Vestegns Politi opfordrer medierne til at gøre det samme. I forbindelse med grundlovsforhørethavde anklagemyndigheden begæret lukkede døre.

politi politibil
En af de efterlyste har meldt sig selv … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tre mand i grundlovsforhør for trusler på livet

Efterskolernes Aften bliver i 2022 til besøgsdage

Efterskolernes Aften, der normalt finder sted anden onsdag i januar med åbent hus fra klokken 18-21 på alle landets efterskoler, er i år lavet om til besøgsdage. Det sker for ikke at samle for mange mennesker ét sted på én aften.

– Efterskolernes besøgsdage skal ses som en respekt for de høje smittetal og samtidig give familier og kommende elever mulighed for det fysiske møde, der er vigtig for at kunne træffe det rette valg om efterskole, siger Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne.

Hver efterskole vælger egne besøgsdage og melder dem ud på deres hjemmeside. Som besøgende er det derfor vigtigt at tjekke den enkelte efterskoles hjemmeside for information om besøgsdage, tilmelding og eventuelle coronarestriktioner samt ledige pladser.

Landets efterskoler genåbnede igen den 8. januar efter at have været nedlukket siden den 18. december 2021.

Søg efterskoler ud fra bl.a. interesser og beliggenhed på efterskolerne.dk.

piger veninder
Efterskolerne holder besøgsdage i år …(Foto: Unsplash)

Læs også: Danske unge er stressede og savner hjælp fra arbejdsgivere

Fire måneders fængsel for vidnetrusler

En 54-årig mand er blevet idømt fire måneders fængsel for blandt andet at have truet en kvinde, der skulle vidne mod ham i en retssag. Truslerne blev blandt andet fremsagt via telefon.

Retten i Viborg har mandag idømt en 54-årig mand fra Viborg fire måneders ubetinget fængsel – primært for overtrædelse af straffelovens § 123, der omhandler vidnetrusler. Truslerne blev fremsagt i efteråret mod en 46-årig kvinde, der i fremtiden skulle afgive vidneforklaring i retten mod den 54-årige mand, som var tiltalt i en anden sag.

Her havde manden både via opkald og med sms’er og beskeder på den forurettedes telefonsvarer forsøgt at true denne til at trække sig som vidne mod ham i den anden sag, som omhandlede spirituskørsel.

Derudover blev manden også dømt for i november sidste år at have opsøgt kvinden på hendes privatadresse, hvor han var kommet med flere truende udtalelser.

Den 54-årige mand blev samtidig kendt skyldig i forholdet vedrørende spirituskørsel, mens han også blev dømt for i samme omgang at have kørt bilen, selvom om han var frakendt sin førerret.

Under sin anholdelse vedrørende de tre ovenstående forhold fremsagde den pågældende mand også enkelte skældsord mod de to betjente, der fragtede ham til arresten. Derfor blev han også kendt skyldig i overtrædelse af straffelovens § 121.

Dommen blev anket.

Mand fik fire måneders fængsel for vidnetrusler … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand sigtet for trusler

Dagens video: En stærk tale

· Mere fra samme kategori ·