Læs også:

Close
hund spøgelse halloween

News: Halloween er blevet børnefamiliernes store fest

Nyheder  | 

Halloween er blevet børnefamiliernes store fest · Stor hæder til Middelfart · Husk p-skiven på søndag · Belgiens konge besøgte Jobcentret i Gladsaxe · Ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Bramming · Dagens video: Der sendes masser af ‘kindness’ · Fredagsfjol: Når et kys ikke er nok 🐱

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Halloween er blevet børnefamiliernes store fest

Efter 25 år er halloween for alvor blevet en tradition, som samler hele familien. Uskyldige græskar forvandles til makabre ansigter over spisebordet, og små spøgelser truer sig til slik hos naboerne. En helt ny landsdækkende YouGov-undersøgelse, som er foretaget for Fanta, viser, at 36 procent af os forventer at fejre halloween i år, og kigger man på børnefamilier alene, er tallet langt højere. 62 procent af familier med børn mellem 0 og 17 år siger, at de vil fejre halloween i år.

Halloween har taget danskerne – og især danske børnefamilier – med storm. Det begyndte med lidt græskar-skæring for omkring 25 år siden den 31. oktober, men i dag kan man se lysende græskar med spidse tænder og uhyggelige spøgelser overalt i hele oktober måned.

Halloween har vokset sig så stor, at fejringen kun overgås af jul og påske – og i år kan du forberede dig på, at se endnu flere hjem, der er pyntet op til halloween-fejring.

Børnefamilier elsker halloween. Ifølge en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Coca-Cola Danmarks læskedrikmærke Fanta, har flere danskere tænkt sig at fejre halloween end sidste år. 36 procent af danskerne forventer at fejre halloween i år, mens 27 procent fejrede halloween sidste år.

Især børnefamilierne ser frem til at fejre halloween. Ifølge Fanta’s undersøgelse svarer 62 procent af danske familier med børn mellem 0 og 17 år, at de har tænkt sig at fejre halloween i år, mens 49 procent fejrede halloween sidste år.

Hvorfor halloween? Selvom mange elsker halloween, er der nok stadig nogle, der undrer sig over, hvordan en amerikansk tradition – der rent faktisk er irsk/keltisk – har slået rødder i Danmark? Det er der flere grunde til. Dansk Folkemindesamling har dette bud på, hvorfor halloween er blevet så populær.

– Mærkedage er med til at give os tryghed, regelmæssighed og overskuelighed. Og så falder halloween på en traditionstom tid af året, hvor vi ikke har andre højtider, der fylder i kalenderen. Som andre traditioner er halloween med til at give os nogle velkendte rammer at samles under. Den appellerer til børns fantasi og ambivalens overfor gys og gru, og den passer fint ind hos børnefamilierne, hvor man synes, det er vigtigt at opleve og gøre noget sammen, fortæller Caroline Nyvang, Seniorforsker, Specialsamlinger, Dansk Folkemindesamling.

Ifølge Fanta’s undersøgelse er halloween da også kædet stærkt sammen med aktiviteter, hele familien kan være sammen om.

– Vores halloween-undersøgelse viser, at de 6 mest populære halloween-aktiviteter er at skære græskarhoveder, at få besøg af børn, der leger ’slik eller ballade’, at udsmykke hjemmet med halloween-pynt, at tage til halloween-fest, at pynte haven med halloween-pynt og at klæde sig ud. Aktiviteterne viser, at halloween ikke kun er for små børn, men også for de unge og deres forældre,fortæller Annette Spanggaard kommunikationsdirektør for Coca-Cola Danmark, der afslører, at Fanta er et særligt stort hit i oktober, hvor flaskerne helt i halloween-traditionens ånd er udsmykket med uhyggelige figurer.

Er fastelavn gået i glemmebogen? Spørger man danskerne, om den traditionelle fastelavn så er aflyst til fordel for halloween, er svaret et ’både og’. 33 procent af de adspurgte i Fanta’s undersøgelse svarer, at fastelavn bliver nedprioriteret til fordel for Halloween, selvom de stadig fejrer begge dele. Fastelavn bliver altså stadig markeret i Danmark, men det er helt sikkert halloween, der har fat i den brede målgruppe – ikke kun børnene.

hund spøgelse halloween
Halloween er blevet den helt store familiefest … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kender du historien om det lysende græskar

Stor hæder til Middelfart

Middelfart er netop valgt som European Destination of Excellence 2022. Europa-Kommissionen offentliggjorde i onsdags European Destination of Excellence 2022 på grund af destinationens fortrinlige pionerarbejde som en bæredygtig turistdestination

Middelfart er valgt som vinder af EU’s European Destination of Excellence (EDEN) 2022-konkurrence efter det europæiske dommerpanels møde i Bruxelles den 26. oktober. Vinderen modtager den officielle pris ved prisoverrækkelsen under European Tourism Forum-gallamiddagen den 16. november. Det er en event, som er arrangeret af det slovenske formandskab for EU’s ministerråd sammen med Europa-Kommissionen

I alt 43 destinationer har konkurreret, hvoraf tre kortlistede destinationer blev inviteret til at præsentere deres kandidatur for det europæiske dommerpanel. Middelfart imponerede det europæiske dommerpanel, ikke kun på grund af deres bemærkelsesværdige resultater inden for bæredygtig turisme, men også på grund af de enestående aktivitetsprogrammer, de har til hensigt at igangsætte i løbet af 2022, samt deres åbenbare evne til at fungere som rollemodel for andre destinationer.

European Destinations of Excellence er et EU-initiativ iværksat af Europa-Kommissionen. Sigtet er at anerkende og belønne mindre destinationer, der har formået at iværksætte vellykkede strategier inden for bæredygtig turisme via grøn omstilling. Konkurrencen bygger på princippet om at fremme udviklingen af bæredygtig turisme på destinationer, der giver værdi til økonomien, planeten og menneskeheden.

Middelfart bliver positioneret som en pioner inden for bæredygtig turisme med European Green Deal-mål og vil blive tildelt ekspertkommunikation og støtte til branding på EU-niveau i hele 2022.

middelfart
Flot international hæder til Middelfart … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kulturguide – det kan du lave

Husk p-skiven på søndag

Efteråret med sine smukke farver er igen over os. På søndag går vi over til vintertid, og dermed er det sæson for ure og p-skiver, som ikke helt stemmer. Især det sidste kan lægge en dæmper på den hyggelige efterårsstemning.

Vi ved det godt alle sammen. På søndag slutter sommertiden, og vi skal have sat alle urene en time tilbage. Men vi har nok efterhånden vænnet os til, at de fleste ure fx i computeren, telefonen osv. indstiller sig selv. Alligevel er det nemt at overse et af de vigtigste ure, som mange af os stadig selv skal indstille.

Det kan være dyrt at glemme bilens ur. Et af de ure, som oftest får lov at stå uændret, er det i bilen. Men det kan være dyrt og ærgerligt at glemme. Når uret i bilen ikke går rigtigt, bliver p-skiven nemlig også hurtigt indstillet forkert, og det kan resultere i trælse p–afgifter.

Den elektroniske p-skive er ingen garanti. Mange tror også fejlagtigt, at den elektroniske P-skive er en forsikring mod p-afgifter. Men faktisk skal mange elektroniske p-skiver indstilles manuelt.

Alle ved vist også, at p-afgifter ikke fremmer efterårshyggen. Derfor minder Q-Park som altid alle bilister om at indstille bilens ur og den elektroniske p-skive. Så HUSK p-skiven på søndag.

– Vores job er at mindske misbruget af p-båsene på de pladser , hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun gøre ved at tjekke bilernes p-skiver. P-skiven er p mange pladser p-vagtens eneste mulighed for at tjekke, om bil har ret til at holde på p-pladsen, udtaler direktør hos Q-Park Alex Pedersen.

Alex Pedersen slutter med at understreger, at skiftet til vintertid ikke betyder, at Q-Park har flere p-vagter på arbejde, at Q-Park har nøjagtig samme bemanding den 31. oktober som på alle andre søndage.

tid ur
Huske at stille ure – OG parkeringsskive … (Foto: Unsplash)

Læs også: Norsk ø vil afskaffe tid

Belgiens konge besøgte Jobcentret i Gladsaxe

Kong Philippe af Belgien besøgte i tirsdag Gladsaxe Kommunes Jobcenter sammen med fire ressortministre, herunder vicepremierministeren. De ville gerne høre om, hvorfor Gladsaxe to i træk har været Danmarks bedste til at få folk i beskæftigelse.

Katrine Stenild Petersen og Hanne Panduro fra Jobcenteret fortalte sammen med direktøren fra Jernpladsen Leonard Holm om Gladsaxemodellen, som kombinerer hyppige møder med de ledige, partnerskaber med virksomheder og sanktioner til dem, som ikke overholder aftaler. Det er Gladsaxes opskrift på succes.

prins philippe gladsaxe
Gladsaxe Kommune havde tirsdag fint royalt besøg … (Foto: PR)

Læs også: Gladsaxes klimaindsats er igen blandt verdens bedste

Ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Bramming

To personer er sigtet i sagen om det ulovlige fyrværkeri. Syd- og Sønderjyllands Politi har i nat ransaget en adresse i Bramming, hvor der er blevet fundet en større mængde ulovligt fyrværkeri i huset.

En 22-årig mand og en 22-årig kvinde er sigtet for at have overtrådt fyrværkeriloven, og der kommer således et retslig efterspil. Fyrværkeriet er blevet beslaglagt og vil blive destrueret ved hjælp af Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD).

fyrværkeri, fireworks
Ulovligt fyrværkerig er beslaglagt … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private

Dagens video: Der sendes masser af ‘kindness’

Fredagsfjol: Når et kys ikke er nok 🐱

· Mere fra samme kategori ·